Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 10:08:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobro se dobrim vraca?  (Pročitano 44552 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
postoji samo jedan nacin da to saznas, a to je da probas Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Za Marka sam već zaključio na religiji da je naivan to imbecilnosti Smile  (bez uvrede Smile )
Non taken(maybe... Smiley  Smile )

Jbg Goa, ti imas svoju religiju a ja imam svoju. Cudno je da ne razumes da nije svako zlo koje se proizvede na ovom svetu proizvod nekog "karmickog duga" ali opet, imamo drugacije gledanje na stvari pa shvatam.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
Citat
Ja bi voleo da te dovedem pred par ljudi koje poznajem da im objasniš svoju teoriju po kojoj su oni zaslužli da im dete umre po rođenju... ili pred jedne druge ljude koji su rodili veoma bolesno dete. Kao pred par divnih ljudi koji uopšte ne mogu začeti dete.

Samim tim što je teorija moja, ona je primenljiva samo na mene, mogao bi malo pažljivije da čitaš.
Uostalom, naglasila sam da ja tako sama sebi objašnjavam disproporciju između dobrog koje dajem i onog koje primam...pa u tome što imam dobro i zdravo dete nalazim utehu, da je to na neki način moja nagrada.

Dakle, moja teorija-moj život-moj mehanizam odbrane.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Motorola 
Pa znam da je zlo sto da probam,nego me zanima da li je to nauka istrazivala,ja nigde nisam procitao neka relevatna saznanja o tome kako se nekima zlo vratilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
HTC Wildfire S
Cudno je da ne razumes da nije svako zlo koje se proizvede na ovom svetu proizvod nekog "karmickog duga" ali opet, imamo drugacije gledanje na stvari pa shvatam.  Smile
Mislim da si se malo zbunio... Smile

Šališ se? Smile  Smiley
Ajde da si rekao... verujem da će ih stići zaslužena kazna na kraju života. Pakao ili nešto slično. I to bi mi bilo razumnije od ovog. Ili barem nedokazivo pa nekako i pomirljivo.
Ali ozbiljno, šališ se?  Smile
Vidiš pravdu u ovom svetu?
Ono što vidiš, primera radi... u svojoj državi ili u svetu.. svejedno... svakodveno na ulici, što pročitaš u crnoj hronici... što čuješ za ljude...  malverzacije, zločine...    je po tebi naplaćeno zlo?
Vidiš pravdu, ravnopravnost?
Vidiš ravnotežu i veruješ da je pravda zadovoljena?
Veruješ da je žrvtvin bol olakšan?
Veruješ da će svaka žrtva biti osvećena?

Na koji način je pravda zadovoljena kad serijski ubica pobije gomilu ljudi i nikad ga ne pronađu?
Na koji način je pravda zadovoljena kad buržuj zgazi dete i dobije kaznu ko da je ukro žvake sa trafike?
Na koji način je pravda zadovoljena kad diktator pobije gomilu ljudi i umre u dubokoj starosti?
Na koji način je korektno da diler droge živi kao kralj a radnik u fabrici mora se krpi za da bi imao za kiriju hranu i račune?
Na koji način je fer kad se rodi beba kao heroinski zavisnik jer joj je majka na heroinu?
Na koji način je fer kad najgori ološ osvoji dva miliona dolara na lutriji? I ostalih milijardu ološa ima mogućnost?
Na koji način je fer kad neki tatin sin dobije posao umesto tebe a bar 5 puta si kompetentniji od njega?

Zapravo.
"Divine punishment" je termin koji se najčešće koristi za velike prirodne katastrofe iz ugla vernika, sveštnika i sl.
Misliš da je Kraljevo zaslužilo onaj zemljotres? Jer su bili mnogo zli?

Marko, druže moj... ili si naivan ili želiš da budeš naivan.  Smile
Ne, ne salim se. Vidim pravdu i balans u necemu sto se desava ljudima koji cine zlo. Vrati im se, i sto je najgore poneki put preko pleca nekome njima dragom kao sto je clan porodice. Vecina od nas to ne vidi jer misle "Eto, on je krao/ubijao/silovao i pobegao/izbegao zatvor/ itd." ali vrati se na neki nacin i ne u istom smislu. Neka forma toga "sve se vraca, sve se placa" postoji i po onome sto sam video, vrlo je zajebana.

Takodje, samo zato sto ta forma postoji, ne znaci da se sva ubistva/silovanja/nesrece itd. dogadjaju zbog iste.

Ko je zapravo od nas dvojice tvrdio da zlo (kao i dobro) nije nastalo iz "karmičkog duga"? Šta god on bio? Smile
I da zlo ostane nenaplaćeno... a ko da se "sve vraća i sve plaća"?

Non taken(maybe... Smiley  Smile )

hej... bez uvrede... Smile 

Citat
Ja bi voleo da te dovedem pred par ljudi koje poznajem da im objasniš svoju teoriju po kojoj su oni zaslužli da im dete umre po rođenju... ili pred jedne druge ljude koji su rodili veoma bolesno dete. Kao pred par divnih ljudi koji uopšte ne mogu začeti dete.

Samim tim što je teorija moja, ona je primenljiva samo na mene, mogao bi malo pažljivije da čitaš.
Uostalom, naglasila sam da ja tako sama sebi objašnjavam disproporciju između dobrog koje dajem i onog koje primam...pa u tome što imam dobro i zdravo dete nalazim utehu, da je to na neki način moja nagrada.

Dakle, moja teorija-moj život-moj mehanizam odbrane.

Samo da razjasnimo nešto u startu. Da se ne bih kasnije zamarao s time, ako dođe do toga. (vidiš, tako radimo mi razumni ljudi. Smile Koji pronalazimo potencijalne posledice a ne nadamo se da ćemo ih možda izbeći, ako sve ispadne ok.  Smile )
Nemoj pogrešno da me shvatiš... sasvim je ok stvar što imaš zdravo dete s kojim si zadovoljna... bez obzira da li si ti to zaslužila ili ne.
I nemam ja problem s tim.
Čak štaviše.. drago mi je.  Smile
Kamo sreće da svi imaju zdravu i živu decu.  Smile

Al' to tako očigledno ne funkcioniše.

Ali ja i govorim i raspravljam o tvojoj teoriji.
Ipak si je iznela negde gde se nalaze ostali ljudi... i podložna je kritici. Kao i sve ostalo.
Ako nije tako... onda jeba ti sve ovo i forum i sve.

Ako ti tvrdiš da je neki zid žut a ostalih 20 ljudi vidi beo zid... to i dalje jeste tvoje viđenje i tvoja intepretracija. Al' to i dalje ne znači da si u pravu i da je to tačno. Smiley
Ako ti u društvu 10 onkologa tvrdiš da se rak može po tvojoj teoriji izlečiti dobrom voljom i ako jaaako jaako veruješ u to... to jeste tvoja teorija, vaistinu... al' to i dalje ne znači da si u pravu i da pričaš nešto što ima smisla.  Smile

Na kraju krajeva... hipotetički... ako zgaziš čoveka... nijedan sudija te neće osloboditi zato što po tvojoj nekoj teoriji i mehanizmu odbrane... činiš vrlo zdravu stvar za tog tipa kojeg sastavljaju negde na hitnoj.  Smile

Tako da ja i govorim o tvojoj teoriji.  Smile

Ako mi kažeš, postoji lek koji leči prehladu... i on deluje samo na meni a za ostalih milijardu ljudi je poprilično beskoristan... nije problem. Mogu ja tebe pustiti da veruješ u to.  Smile Nemam ja neku preteranu potrebu da ispravljam krive drine.  Smile
Ali barem kad to govoriš u društvu drugih ljudi na mestu gde raspravljamo međusobno... dodaj... ne želim da iko raspravlja o tome... jer je to moje verovanje.  Smile

I obećavam ti. Neću više citirati nijedan tvoj post.  Smile Ako tako stoje stvari.  Smile

U suprotnom... ne vidim način na koji tvoja teorija ima ikakvog smisla.  Smile

Takođe.
I tebi, kao i Marku.. bez uvrede.  Smile 
Došli smo, nažalost, izgleda... u poziciju... kad svako raspravljanje nužno znači vređanje na ličnoj osnovi onog drugog i obezvređivanje njega i njegove ličnosti... pa moramo stalno da naglasimo ... bez uvrede.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2011, 19:10:22 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Pa znam da je zlo sto da probam,nego me zanima da li je to nauka istrazivala,ja nigde nisam procitao neka relevatna saznanja o tome kako se nekima zlo vratilo.

Najblize tome sto ti trazis jesu citanja Edgara Cayce-a.
Bilo bi interesantno da savremena nauka danas prati njegov radi. Cak i tada (do sredine 20og veka) ne bi bilo lose da ga je ispratila.

Karma radi tako kako radi zato sto je SVE Jedno u Beskonacnoj Kreaciji; te zaista, 'ono sto radis meni - radis sebi'.

« Poslednja izmena: 10. Jun 2011, 19:31:29 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
Kao što rekoh, moja teorija, koja čak i nije teorija, već samo objašnjenje koja sama sebi dajem nema nikakve veze s drugim ljudima, čak ni sa realnošću, već je samo moja lična racionalizacija i nema potrebe za analizom.Nikom drugom nije zapala za oči, osim tebi.Verovatno je drugima jasno šta sam htela da kažem.

Kao što si verovatno primetio, zbog tebe gotovo više i ne postujem na psihologiji, pa ću sasvim i prestati.
I nema potrebe za daljim odgovorom.Hvala.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@Goa

Citat
hej... bez uvrede...
Pa stavio sam zeleni smajli posle ovog zlog smajlija.  Smile

Ne ljutim se bre, samo diskutujemo. Smile Volim diskusiju upravo iz cinjenice da mozes tvoje misljenje da uporedis sa misljenjima drugih a nista mi nisi rekao da se uvredim.

Citat
Takodje, samo zato sto ta forma postoji, ne znaci da se sva ubistva/silovanja/nesrece itd. dogadjaju zbog iste.
Eto, cak sam ti i tu rekao.  Smile

Jednostavno, verujem da ne treba ciniti zlo jer se na neki nacin vraca tebi, a da se zlo moze jednostavno dogoditi. Nije svo zlo koje se desava posledica nekog "karmickog dugovanja", ima nesto i u samom zlu oko nas. Shit happens... Nazalost...

Opet kazem, ti imas svoje glediste a ja moje i u redu je.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Dobro se dobrim vraca?! Tesko i veoma retko (sem kod bas bliskih ljudi)
Pomazem kad god mogu!
Sto se tice Branine "teorije" mislim da je to kao neko pomirenje sa nepravdom sveta... kad to kazem mislim da je to njoj kao neka uteha za neki vid ne zahvalnosti od ljudi kojima je pomogla. i to je skroz ok. Jer kad te neko posteno zajebe prodje ti kroz glavu svasta od toga kako je taj neko zao do toga kako su svi zli. I ako smatras nesto sebi najmilije "poklonom" za sva dobra dela ti ces uvek imati razlog da nastavis da cinis dobro i da ne ocekujes nista za uzvrat (jer si to vec dobio)
to bi bilo neko moje skromno misljenje... ako sam se malo losije izrazio, oprosticete mi jer nisam nesto dugo na forumu i treba mi malo treninga Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
HTC Wildfire S
Pff... da li postoji Brano neko uputstvo, kako se razgovara s tobom... a da se ne uvrediš i da ne ispadne na ličnoj osnovi.  Smile
Do te mere sam dobar, da ću to i pročitati i pokušati realizovati.  Smile

Jer.
Ništa od ovog za sad ne uspeva.  Smile
Zapravo... šta god da pokušam... sve krene po zlu.  Smile

Citat
čak ni sa realnošću, već je samo moja lična racionalizacija i nema potrebe za analizom

Eto... samo da si tako rekla i dodala na nema potrebe za analizom.  Smile Ne bih ništa pitao.

Inače, znam i ja da je vrsta racionalizacije... na tom sam i aludirao... problem je izgleda kad se to kaže naglas.  Smile

Izvinjavam se što sam išta komentarisao.  Smile I to jedini.  Smile
Pomalo poražava svrhu foruma... Smile al' ajd'. Mogu se uzdržati.  Smile
Ako to stvara problem.

Citat
Kao što si verovatno primetio, zbog tebe gotovo više i ne postujem na psihologiji, pa ću sasvim i prestati.

Daaa.. ali trudim se da ne budem toliko egocentričan i da ne pridajem sebi baš toliko značaja.  Smile
Trudim se da sagledam stvari iz više uglova.  Smile
To jeste bila jedna od opcija.

Elem.
Da li treba sad da se osećam loše zbog ovoga?  Smile Smile
Posebno, što sam pokušao preko PP da pronađem neki kompromis iako nisam preterano lud za istim...
... nažalost, neuspešno.
A ja sa ljudima koji mi postavljaju neke vrste ultimatuma... nemam šta dalje razgovarati.

Citat
pa ću sasvim i prestati.

Kako ti je volja.  Smile

Može i drugačije naravno, uvek dajem šansu. Bilo bi infantilno i fanatično da ne dajem.
I dajem je po petnaesti put naizgled. Tako ću i nastaviti.
Ako ne... radi kako ti je volja.

Ne ljutim se bre, samo diskutujemo. Smile Volim diskusiju upravo iz cinjenice da mozes tvoje misljenje da uporedis sa misljenjima drugih a nista mi nisi rekao da se uvredim.

Dobro je. Bar jedno od vas dvoje.

Citat
Shit happens

Čekaj bre...   Smile  Smile
Kako si sad dođavalo došao do ovoga (s čime se apsolutno slažem) od prethodnog momka koji veruje da je našao pravu devojku u svom gradu s kojom... čudo jedno... ima zajedničke interese i koja da još bude čudnije sasvim lepo izgleda... i veruje da je to tako jer je sasvim sigurno predodređeno?  Smile Smile  Smile

Šta... važi za zlo... ne i za dobro?
Važi za opšti svet... ne i za tvoj život?

U svakom slučaju se popravljaš.  Smile

Citat
Opet kazem, ti imas svoje glediste a ja moje i u redu je.

Sto se tice Branine "teorije" mislim da je to kao neko pomirenje sa nepravdom sveta... kad to kazem mislim da je to njoj kao neka uteha za neki vid ne zahvalnosti od ljudi kojima je pomogla. i to je skroz ok. Jer kad te neko posteno zajebe prodje ti kroz glavu svasta od toga kako je taj neko zao do toga kako su svi zli. I ako smatras nesto sebi najmilije "poklonom" za sva dobra dela ti ces uvek imati razlog da nastavis da cinis dobro i da ne ocekujes nista za uzvrat (jer si to vec dobio)
to bi bilo neko moje skromno misljenje... ako sam se malo losije izrazio, oprosticete mi jer nisam nesto dugo na forumu i treba mi malo treninga Smile

Ja bih iskomentarisao... ali šta god da kažem - ne valja... tako da se od danas zavetujem na celibat. Po pitanju Braninih post-ova.  Smile
Ozbiljno.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2011, 20:49:43 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 10:08:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.