Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dobre i lose strane kafe i zelenog caja  (Pročitano 6500 puta)
19. Feb 2007, 14:59:27
Svakodnevni prolaznik

-Dabre idu kobre. -Ko bre? - Da bre!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Siemens c 45
Evo mog clanka koji sam napisao za jedan bodibilding i fitness forum pa sam mislio i ovde da ga ubacim.
Nadam se da ce vam se svideti Smiley

Da li kafa može biti stetna i dali može zaustaviti sagorevanji masti?!
U malim kolicinama obicna kafa nece zaustaviti sagorevanje masti cak mozda može i da poboljsa gubitak masti.

U samoj industriji suplemenata veliki broj sagorevaca masti ima kafein kao glavni sastojak.
Cak štaviše bilo bi jako teško naci suplement za skidanje kila a da nema kofeina  u njemu.
Vecina tih sagorevaca koristi kombinaciju kofeina i drugih sastojaka da stimuliše centralninervni sistem. Jedan od VELIKIH je bila efedra (ma huang)dok nije postala zabranjena u Americi (nisam siguran da je svugde tako ?!).

Kombinacija kofeina i efedre je dokazana mnogim studijama koje pokazuju da je veoma efektna za gubljenje masti uz održavanje mišicne mase. Neke studije pokazuju da je prerada masti u
energiju veca za 30%  kada je kofein konzumiran pre vežbanja.

Ovo ne znaci da kafein sagoreva masti. Barem ne direktno. Kofein podpomaže odpuštanje
glukogena ( hormon slican insulinu) zbog kojeg dolazi od otpuštanja masti u vidu glikogena
(ugljeni hidrat) koji se sagoreva vežbanjem.

U poslednje vreme se govori o tome kako kafein povecava apetit sto znaci da cete jesti više.
Postoji mogucnost da je kod nekih ljudi tako, ali kod vecine kofein održava nivoe šecera u
višim duže vreme i to bi potisnulo apetit.

Ukoliko jedete više loše hrane u pogrešno vreme možete videti kako gore navedeno može biti stetno.

Kofein blago podiže i metabolizam. Po jednoj studiji u kojoj su ucestvovali ljudi normalne
težine, jedna šolja kafe podigla je metabolizam za 3-5%.

Mozda ce postojati vece potrebe za kalorijama ali ako pazljivo izbiramo kalorije koje nas
snabdevaju dobrim nutrijentima onda samo se može videti korist od toga.

Dodatke koje stavljamo u kafu tipa  secer i slag, mogu samo da podpomognu dodatno
podizanje secera u krvi zbog kojeg dolazi do porasta insulina i vise masnih naslaga se skuplja i jos posle toga dolazi do opadanja secera u krvi. U danasnje vreme sve vise i vise ljudi pije kafu. Ali najviše se piju kafe tipa espreso i dr. koje sadrzhe mnoge lose sastojke.
Sta se desava jeste da u stvari dodaju malo kafe u secer  Smile !

Po mom misljenju a mogu reci sa sigurnoscu da smanjenje kafe i zamenjivanjem sa zelenim cajem
bez secera, moze smanjiti negativne posledice kafe kod nekih ljudi uz odrzhavanje dobrih efekata
kofeina u krvi.

Postoje istrazivanja ,koja jos nisu dokazana , da kafa mozda podizhe secer i insuli u krvi.
Trenutno jos nista nije dokazano.

Ukoliko bi studije bile dokazane kafa bi mogla biti povezana sa dijabetesom tipa II.

U nekim zemljama u kojima se pije dosta kafe imaju manje gojaznih ljudi, manje dijabetesa tipa II
i manje kardiovaskularnih bolesti. Da li je ovo zato sto vole kafu bez ikakvih dodataka? To ne
bih znao Smiley .

Kažem ponovo mnoge studije nisu jos završene i nisu u potpunosti dokazane. Ono sto znam jeste
da kad sam prešao sa kafe na mnogo lepsi zeleni caj bez secera mogao sam primetiti blagi gubitak težine ( masti ) iako u tom delu nisam radio kardio a nisam ni nesto previshe jeo , nabacivao masu.

Ono sto sam primetio jeste da vecina dijeta kao npr. Pritikinova dijeta
, Dean Ornishova dijeta i atkinsova dijeta (za koju
verovatno svi znate) zahtevaju da prestanete da pijete kafu, jer smatraju da može negativno
uticati za nivoe secera.

Mnoge godine istrazivanja kafe su ustanovile da je kafa relativno bezbedna.

Mnoge studije su dokazale da 2-4 soljice na dan moze smanjiti rizik od colon cancer 40%  ( nisam siguran kako se to zove na nasem jeziku li tu je link )
Gallstone 45% (to je valjda pesak i te gluposti ;D tu je link Smiley  )
cirozu jetre 80%  i Parkinsovu bolest   
cak mozhe smanjiti napade astme za 25% zbog postojanja sastojka zvanog teophilin.

Istraživanja su takodje pokazala da postoji 4 puta više antioksidanata u kafi nego u zelenom caju.
Kako god, zeleni caj sadrzi druge sastojke koji podpomažu sagorevanje masti cak bez vežbanja.
Ukoliko se odlucite za kafu trudite se sto manje secera da stavljate, ako je cak moguce nemojte ga stavljati Smiley .

Eto hteo sam da vam prestavim neke pozitivne i negativne strane kafe i zelenog caja.
Ja licno sam se odlucio za zeleni caj koji pijem vec duzhe vreme.

Koja su vasa misljenja i za cega ste se odlucili?!
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
mob
Nokia the best
Citat
Koja su vasa misljenja i za cega ste se odlucili?!
moje nestrucno  Smile  misljenje je da je caj ipak zdraviji, a kafa - ne u vecim kolicinama.  kafu pijem na dva tri dana, jako retko, a cajeve najmanje pet dnevno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG Google Nexus 5
kafa je gora od heroina ...pet dana je pijes, sesti ne mozes sebi da dodjes celi dan ako je nisi popio.  uzas!!!

caj - zdrav ...
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Siemens c 45
Pazite caj takodje sadrzi kofein ali kao sto mozhete da procitate pomocu njega mozhe doci do gubitka tezhine.
Ja sam se odlucio za zeleni caj i obozhavam ga Smile
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ajde još neko ko je učio biohemiju detaljno kao ja neka se zajedno sa mnom zgražava nad ovim lošim objašnjenjem!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
mob
Nokia the best
covek se potrudio glavna sestro ako mislis da nije o.k, iznesi svoje stavove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da se razumemo, kofein je odličan za pojačano sagorevanje masti u organizmu ali ne na način koji je ovde objašnjen, rado ću vam napisati deo iz medicinske biohemije drugom prilikom, sada je nemam pri ruci

dakle, kofein vezuje acil ostatke masnih kiselina i ubrzava njihov transport u mitohondrije i uključivanje u citratni ciklus, više detalja drugi put
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
mob
Nokia the best
o.k, vas dvoje cete znati o cemu pricate   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Siemens c 45
da se razumemo, kofein je odličan za pojačano sagorevanje masti u organizmu ali ne na način koji je ovde objašnjen, rado ću vam napisati deo iz medicinske biohemije drugom prilikom, sada je nemam pri ruci

dakle, kofein vezuje acil ostatke masnih kiselina i ubrzava njihov transport u mitohondrije i uključivanje u citratni ciklus, više detalja drugi put
a zasto kafa ne sagoreva masnocu kao zeleni caj Wink
Nije sve u kofeinu.
Nisam ja neki biohemicar pa sam napisao ovaj tekst... Ja ovo to znam iz iskustva. Nekada ljudima nije vazno to vashe naucno objasnjenje cak stavishe dosadno je.
Cinjenica je da zeleni caj sagoreva masti bolje od kafe.

Ja u prethodnom postu nisam ni mislio da se pravim pametan ali ne znam gde sam pogresio ?
IP sačuvana
social share
Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
čaj ne sadrži kofein, već sličane alkaloide-tein, teofilin i teobrolin koji imaju slično ali slabije dejstvo
biohemija je veoma zanimljiva nauka, metabolizam uh, belančevina i masti, gikoliza a naročito sportka biohemija i fiziologija!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.