Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 16:48:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Djeneral Milan Nedic  (Pročitano 234980 puta)
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 33-10
Nedića je kralj, proglasio za izdajnika, kao i sve oficire koji su prešli u službu okupatora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
citirao sam malopre deo teksta koji govori o tome da je zakon takav da je rehabilitacija u izgledu ne samo za nedica nego i za ljotica i sve koji su cinili bilo kakav zlocin a sud proceni da nisu imali pravicno sudjenje
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
dzaba tupis od EU nema nista,

NATO sam po sebi nista ne znaci, narod kako u srbiji tako i u Rumuniji ili Bugarskoj ne interesuje koliko lanjski sneg

sve te politicke odluke se poniste preko noci, kad hoces i kako hoces
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
sve te politicke odluke se poniste preko noci, kad hoces i kako hoces
ko kad hoce? ti? ja? ili neko bitan?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
ocigledno ti glava sluzi samo za sisanje

« Poslednja izmena: 23. Dec 2015, 19:11:10 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
 Smile ni za to
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Nemam neki izražen stav o rehabilitaciji Nedića.Sve javne ličnosti,koje iole cenim(ne računam trenutnog ministra policije) jesu protiv iste,na osnovu dosad poznatih činjenica.Ono o čemu razmišljam,gotovo uvek,je kontekst vremena i dogadjaja,koji mi ne možemo 100%-no simulirati-ovo kažem ne da bih relativizovao nečija dobra ili loša dela-čisto kritički momenat na ukorenjeni pristup razmatranja istorije.Na primer-mali off-knez Lazar Hrebeljanović,jedna od najpozitivnijih ličnosti u srpskoj istoriji.Ako svedemo naše znanje o tome na prostu činjenicu,da je poginuo u bici na Kosovu-u ostalim dogadjajima nije se,baš,"proslavio".On je inicirao sukob sa Nikolom Altomanovićem,zbog teritorije,iz koga je izašao kao pobednik,pa je tako i zapisano u istoriji.Na Kosovu nije branio Evropu i hrišćanstvo,nego svoje zemlje,svojih vazala i rodjaka,itd...sve ostalo smo naučili iz epskih pesama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
u kontekstu vremena, nedic je izvrsavao naredbe masovnih ubica na vlasti u nemackoj i pomagao im u ubijanju stanovnika srbije

hitler je objavio majn kampf 1925-6.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Ne znam da li si gledao intervju Velje Pavlovića(Nivo 23)-sa starog,dobrog Studija B,1996.godine-sa Zvonkom Vučkovićem,snimljen u njegovoj kući,u Santa Moniki?
Ne znam da li ima na YT...nema.Imam na VHS,videću da okačim,pa ću dati link.
Dakle,u kontekstu vremena,čovek(delovao mi je jako pristojno,elokventno,dobroćudno...za razliku od Momčila Djujića,recimo) objašnjava ko je bila Nemačka 1941.godine("...nemačka medecina je najbolja u svetu.").I to,kako su oni(četnici DM)sa strahom gledali na razvoj situacije na istočnom frontu(Nemci stigli do Moskve za 4 meseca),o predalekoj i nedefinisanoj Americi,o Engleskoj,bačenoj na kolena,koja je huškala svaki mogući otpor prema Nemcima,jer je to bilo u,isključivo,njihovom interesu...O lokalnim,partizanskim komandantima,sa kojima je saradjivao početkom rata do dolaska nametnutih politkomesara,anacionalnog porekla,sa konspirativnim nadimkom("Španac"-Mustafa Nadarević i Josip Pejaković: a Vaše rodjeno ime,ono koje Vam je dao pop,fratar,hodža,to mi nećete reći...?),koji su otpočeli gerilu tipa "pripucaj i beži",po ceni od 100 Srba za 1 ubijenog Nemca,samo na teritoriji Srbije-da i ne pominjem ovo,izlizano je od prevelike upotrebe.
I onda Nedić,kao stečajni upravnik jedne zemlje,ili onog što je od nje ostalo,nacionalista koji se nije sakrio u šumu,jer većina Srba nije mogla u šumu,nebitno kao partizani ili četnici.
Šta je on mogao da uradi više od onog što jeste? On i Ljotić jesu držali stranu Nemcima i jesu bili eksponent okupatorske sile-koja ne bi bila okupatorska,da je pobedila u WW2.Pošto nije,onda su izdajnici,normalno.
Heroji su oni koji su pobedili.I oni pišu zvaničnu istoriju.
Čitao sam Ljotićeva pisanija uoći rata-on jeste antikomunista i cionista,sa jasno obrazloženim ZAŠTO.Možda se to meni ne svidja,ali je dao obrazloženje svojih stavova-da SSSR nije isto što i Rusija(ovo je bila najveća manipulacija komunista shvatanjima prosečnog Srbina-"Gluvi barut",por.Miloš Radekić:"...jaki su,organizovani.A Rusija š njima...majka Rusija.") A istina je da je SSSR/Staljin pobio više Rusa od Nemačke,ali je on heroj,jer je pobedio,pa je njegova istina jedina i prava.
Znam da je SDS/SDK u toku rata,na terenu,ponekad doturao pomoć četnicima DM(otac N.Kalabića-Milan je bio jedan od posrednika,streljan je zato od strane Nemaca).Znam i da je Nedić,general,mogao da pobegne u šumu,stvori još jedan pokret nacionalista ili čak,komanduje JVuO.Opet bi bio izdajnik,možda u manjoj meri,možda već rehabilitovan,ali bi neki drugi bio na njegovom mestu,da bude Nedić umesto Nedića(kalif na mesto kalifa-malo se šalim,ipak je ovo istorija,mislim da je ne treba posmatrati radikalno,jer nam ne rešava sadašnje stanje,a to je prioritet,složićete se).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
sto bi nedic isao u sumu? mogao je jednostavno da sedi kuci kao i vecina ljudi

nisi upoznat mozda sa razmerama zlocina ljoticevaca i nedicevaca.

a i cetnici su povremeno saradjivali sa nemcima npr u bici na neretvi, a pred kraj rata, gotovo neprekidno. cetnicke jedinice zajedno sa nemcima sprecavaju prodor partizana iz bosne u srbiju.

pise pobednik istoriju, ali ko god da je pobedio, morali bi se na kraju rata zapitati gde se dedose toliki milioni jevreja. da ne pominjemo ostale zastrasujuce nacisticke zlocine. nije ceo svet kao zaostali sssr, a cak je i tamo ubrzo po padu staljina doslo do kritike velikog vodje. ima jedan zanimljiv film otkrivanju holokausta sa rudzerom hauerom kao nacistickim oficirom par decenija posle rata u kojem je nemacka pobedila sssr i potom sklopila mir sa zapadnim silama

pogledaj poziciju hrvata danas kad mnogi tamo pokusavaju da preprave istoriju, da smanje znacaj jasenovca, a da uvecaju znacaj blajburga. mozda bi bilo slicno u nemackoj da je pobedila ali kakva bi to drzava bila sa tako divljackim nasledjem. reci da pobednici pisu istoriju cesto relativizuje razlike u ratnim ulogama priblizno normalnih drzava. nacisti su naprotiv bili ludaci kakve svet nije video, tako da u njihovom slucaju nije moguce reci pobednici pisu istorije a da tti obraz ne bude ukaljan. toliki milioni pobijenih, mucenih, zlostavljanih, iz kakvih bolesnih razloga. e nedic je sa njima saradjivao a znao je sa kime saradjuje vrlo dobro. ne opra ga ni dunav ni sava.

zbrda, zdola je, zurim umoran sam
svet se tokom II svetskog rata podelio na dve osnovne vrste ljudi: fasiste i antifasiste (uz naravno ove neopredeljene koji su pocinili greh odbijanja ucesca u borbi izmedju dobra i zla, ma kako to zvucalo romanticno ili blesavo)/ citao sam novine koje su objavljivane u jugi pre II svetskog. jasno se tu prate i komentarisu desavanja po evropi u decenijama pred rat. znaci fasisti i antifasisti - to je bio duh vremena (uz naravno problem sto su antifasisti mogli biti za kapitalizam ili komunizam ili negde izmedju)
« Poslednja izmena: 26. Dec 2015, 16:06:45 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 16:48:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.