Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 20:55:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Djeneral Milan Nedic  (Pročitano 234649 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
a posle rata nešto slično nama, mada su oni imali više nemaca:

The expulsion according the Potsdam Conference proceeded from 25 January 1946 till October of that year. An estimated 1.6 million ethnic Germans were deported to the American zone of what would become West Germany. An estimated 800,000 were deported to the Soviet zone (in what would become East Germany).[18] Several thousand died violently during the expulsion and many more died from hunger and illness as a consequence. These casualties include violent deaths and suicides, deaths in "internment camps"[19] and natural causes.[20] The joint Czech-German commission of historians stated in 1996 following numbers: The deaths caused by violence and abnormal living conditions amount approximately to 10 000 persons killed. Another 5,000–6,000 people died of unspecified reasons related to expulsion making the total amount of victims of the expulsion 15,000–16 000 (this excludes suicides, which make another approximately 3,400 cases).[21][22]

Approximately 225,000 Germans remained in Czechoslovakia, of whom 50,000 emigrated or were expelled soon after.[citation needed]

Nedić je istorijsko žrtveno jagnje.
niko ga nije terao puškom da bude žrtveno jagnje. sam je odabrao kome će da služi

To su priče za malu decu,neko bi ovde izgleda više voleo da nam je neki Čeh folksdojčer postavljen za premijera,umesto Nedića.

Nedić je uradio noo što niko nije smeo.Čovek se psoatvio da koliko toliko spasi Srbe.

Ako ne znaš raspitaj se ko je spasio mošti sv Kneza Lazara koje su se u to vreme nalazile u jednom amnisatsiru na Fruškoj gori,koji su ustaše htela da spale do temelja.

Nedić je žrtva i ništa više,uz to nije bio diplomata.Diplomata koji je mogao da spasi Srbe je proteran mimo ustava iz kraljevine,a to ej bio Stojadiniović.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
čehoslovačka je 1938 bila spremna da ratuje sa hitlerom. imali su izvanrednu vojnu industriju, odlične fortifikacije snažnu vojsku, najrazvijeniji deo bivše A-U. rekli su englezima i francuzima, ako cete sa nama u rat, borimo se. englezi i francuzi ih zajebali, dali nemcima sudete. česi rekli: a jel, onda prstom necemo da mrdnemo. značajan deo tenkova koji su osvajali francusku su bili konfiskovani u čehoslovačkoj. česi nisu pisnuli ceo rat, minimalno izgubili života
Eto...to ti pričam.Jedino su ih zajebali(ko drugi)Englezi posle WW2,osvanuli su sa pogrešne strane gvozdene zavese.
Pa su malo zakasnili,ali su,svejedno tamo gde pripadaju...Švajcarci ih preziru i nazivaju ih nemačkim ciganima.
Jako bih voleo da smo kao oni-danas,a i te 1938.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
To su priče za malu decu,neko bi ovde izgleda više voleo da nam je neki Čeh folksdojčer postavljen za premijera,umesto Nedića.
nedic nije bio premijer nego hitlerov otpravnik poslova za srbiju
« Poslednja izmena: 27. Dec 2015, 22:34:38 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Deki razumemo se,samo si malo nezgrapno poredio jer nemačka okupacija Srbije je ipak složićeš se okupacija u bilo kom slučaju,nevezano za pobednika...ali stava sam da uvek ima drugi način,a da se na bilo koji način ni najmanje ne saradjuje sa okupatorom...dakle sve mogu da razumem i pasivni otpor ili pobegni ili štagod,ali nikad saradnja,bilo kakva...

Ma,znam da se razumemo.Jesam izveo nezgrapno poredjenje,zaista.Nego fleširam sa mislima,pa ih iznabacam, onako nerazumljivo za one što čitaju.Izvinjavam se.
Ovo bi bilo interesantnije uživo,u nekoj fakani Smile,uz lozicu,meze...nego po sajberspejsu.
Dok sam bio na faksu-1.godina-sretnem lika sa istorije u menzi("Rifat")...onako,u redu za klopu,krenemo priču,on istorija,ja arhitektura,ali volim istoriju...ja ga pitam za neko zrnce,u vreme cara Dušana,on zgranut...kaže,idemo kod mene,ćale,keva profe istorije,loza i meze(bio je i ručak i večera,samo mi još devojku nisu našli),pa udri...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
nedic nije bio premijer nego hitlerov otpravnik poslova za srbiju

predsednik valde,danas premijer  Smile

« Poslednja izmena: 27. Dec 2015, 22:38:28 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mi ni danas nemamo premijera nego predsednika vlade

a nedica nemoj da mesas sa postenim ljudima. djubre, cije su jedinice okupljale nemcima srbe za streljanje i rukovodile banjicom
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
LG G3
Jel imas dokaz za to?Ali pravi dokaz ne enke anti fa priče i članke.

Evo npr. Ljotićevci su u Kragujevcu menjali cigane za Srbe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
a posle rata nešto slično nama, mada su oni imali više nemaca:

The expulsion according the Potsdam Conference proceeded from 25 January 1946 till October of that year. An estimated 1.6 million ethnic Germans were deported to the American zone of what would become West Germany. An estimated 800,000 were deported to the Soviet zone (in what would become East Germany).[18] Several thousand died violently during the expulsion and many more died from hunger and illness as a consequence. These casualties include violent deaths and suicides, deaths in "internment camps"[19] and natural causes.[20] The joint Czech-German commission of historians stated in 1996 following numbers: The deaths caused by violence and abnormal living conditions amount approximately to 10 000 persons killed. Another 5,000–6,000 people died of unspecified reasons related to expulsion making the total amount of victims of the expulsion 15,000–16 000 (this excludes suicides, which make another approximately 3,400 cases).[21][22]

Approximately 225,000 Germans remained in Czechoslovakia, of whom 50,000 emigrated or were expelled soon after.[citation needed]

Nedić je istorijsko žrtveno jagnje.
niko ga nije terao puškom da bude žrtveno jagnje. sam je odabrao kome će da služi

Nedić je uradio noo što niko nije smeo.Čovek se psoatvio da koliko toliko spasi Srbe.

Ako ne znaš raspitaj se ko je spasio mošti sv Kneza Lazara koje su se u to vreme nalazile u jednom amnisatsiru na Fruškoj gori,koji su ustaše htela da spale do temelja.

Nedić je žrtva i ništa više,uz to nije bio diplomata.Diplomata koji je mogao da spasi Srbe je proteran mimo ustava iz kraljevine,a to ej bio Stojadiniović.

Zla krvi,ovde se slažem sa tobom,ali skroz.
@dabisha: mislim da Nedić nije bio Hitlerov otpravnik poslova za Srbiju-to je mogao biti samo neko sa strane-pa i neki ćeški folksdojčer Smile
Ali je bio stečajni upravnik,u pravom smislu značenja te reči,već sam rekao.Nemam nameru,ali uopšte,da glorifikujem Nedića.Po mom saznanju,on se uprave prihvatio uz podršku-predlog nekih srpskih intelektualaca,koji su ostali u Srbiji,pod okupatorom,ne da mu služe-što je,recimo,radio Ljotić,dobrovoljno,to je razlika medju njima-nego da se jedu govna,koja moraju da se pojedu,jer su naša,srpska-rat,poraz,izbegli kralj i vlada,rasulo,kolaps.
Kada pomenuh Ljotića-eto,sasvim drugačije bih mislio da je on bio na mestu Nedića.Nedić nije bio nacional-socijalista,kao Ljotić,bio je srpski nacionalista.
Šta je radio knez Stefan Lazarević,nakon Kosovske bitke?Plaćao harač i slao vojsku da ratuje za Turke.Izdajnik ili ne?
Miloš Obrenović? Slična situacija sa Nedićem.Gotovo istovetna.Samo što Nedić,mislim,nije hteo vlast za sebe,apsolutnu,kao Miloš.U svom kabinetu nije držao Hitlerovu sliku,nego kralja P2K.Miloš nije držao Karadjordjevu sliku,nego je istog ubio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%9A%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8_%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80

https://sh.wikipedia.org/wiki/Masakr_u_Kragujevcu

dokaze ne mogu da ti dam jer nemam dokumenta u dzepu. evo ti ove dve adrese. nemam ovde kod kuce odgovarajucu literaturu. polozio sam taj ispit davno. ne znam sta ti je ta antifa literatura.

ja ne da pod okupacijom ne bih pomagao okupatoru da vrsi ratne zlocine nad stanovnistvom moje zemlje, nego ne bih nikako bio na funkciji ako bi okupator to radio bez obzira na moju pomoć. a cak i kada ne bi vrsio ratne zlocine nad neduznim narodom, verovatno bih odbio da vrsim bilo kakvu funkciju i da radim bilo sta sto bi okupatoru pomagalo da iskoriscava resurse moje zemlje. ko hoce da prihvati tu poziciju i da ubija clanove pokreta otpora i sl. zove se kvisling i saradnik okupatora. u slucaju nedica, posto su njegovi ljudi iz sds pomagali nemcima oko masovnih streljanja civila, moglo bi da se tvrdi da je time i on licno pocinio ratne zlocine nad srpskim narodom

ah, nasao sam
http://znaci.net/00001/92_6.pdf
zanimaj se
izmena: fuj, nije to ta knjiga. uh
« Poslednja izmena: 27. Dec 2015, 23:32:40 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Deki razumemo se,samo si malo nezgrapno poredio jer nemačka okupacija Srbije je ipak složićeš se okupacija u bilo kom slučaju,nevezano za pobednika...ali stava sam da uvek ima drugi način,a da se na bilo koji način ni najmanje ne saradjuje sa okupatorom...dakle sve mogu da razumem i pasivni otpor ili pobegni ili štagod,ali nikad saradnja,bilo kakva...

Ma,znam da se razumemo.Jesam izveo nezgrapno poredjenje,zaista.Nego fleširam sa mislima,pa ih iznabacam, onako nerazumljivo za one što čitaju.Izvinjavam se.
Ovo bi bilo interesantnije uživo,u nekoj fakani Smile,uz lozicu,meze...nego po sajberspejsu.
Dok sam bio na faksu-1.godina-sretnem lika sa istorije u menzi("Rifat")...onako,u redu za klopu,krenemo priču,on istorija,ja arhitektura,ali volim istoriju...ja ga pitam za neko zrnce,u vreme cara Dušana,on zgranut...kaže,idemo kod mene,ćale,keva profe istorije,loza i meze(bio je i ručak i večera,samo mi još devojku nisu našli),pa udri...
hahaha...slažem se  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 20:55:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.