Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Divna prica o radjanju jedne porodice u Srbiji  (Pročitano 7900 puta)
05. Okt 2013, 21:01:39
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
geravodeli.com/dispet.org | Foto: geravodeli.com/vimeo   

Predstavljmo vam priču o Danijeli, Ivanu i rođenju njihove ćerke Iskre Čkonjević u njihovom domu u Novom Sadu, uz prisustvo i podršku dragih i bliskih ljudi. Slede fotografije i video Danijeline dule, Tamare Zidar, koja na svom blogu prenela utiske o ovom nesvakidašnjem događaju.

Danijela i Ivan Čkonjević

- Danijela i ja smo se upoznale na obuci za dule. Kažu da se slični ljudi privlače i ja verujem u to. Nismo imale puno vremena za ćaskanje, ali mi je brzo postala jako draga. Možda je presudan momenat bila i vežba u kojoj smo se nas dve gledale u oči i imale zadatak da slušamo jedna drugu o razlozima zbog kojih želimo da postanemo dule - piše Tamara na svom blogu.

Citat
ZAŠTO POROĐAJ KOD KUĆE?

Odluku da se Iskra rodi kod kuće objasnio je na blogu njen tata Ivan.

- Jedna od stvari koja je uticala na našu odluku o prirodnom porođaju u našem stanu je indukcija, koju smo po svaku cenu želeli da izbegnemo, a koja se u porodilištima skoro uvek aplicira. Dug porođaj ne znači nužno i lošu stvar. Svakom kontrakcijom i svakim naponom telo porodilje se priprema i prilagođava. Ljudsko telo je sposobno za rađanje – napisao je on.
Ove dve žene delile su strast prema prirodnom porođaju i porođaju kod kuće. Tamara, mama dvoje dece, je maštala, a Danijela se odvažila na takav korak.

- Dan je bilo lep. Pozvonila sam i prvo me je pozdravio lavež njihove keruše Nuške, a odmah potom i Ivanov pozdrav.

Četiri žene, koje će narednih sati raditi kao tim, sedele su u dnevnoj sobi i neobavezno ćaskale.

Danijelina mama Radica, sestra Aleksandra, babica Divna i Danijela koja je sedela na lopti, smejala se, pričala i pravila pauzu kada je kontrakcija prekine- nastavlja priču Tamara.

U pozadini je svirala tiha muzika, a tata Ivan je sve vreme bio uz svoju suprugu Danijelu.

Sledi video koji prenosi svu čaroliju rođenja deteta:

Izvor: Blic

Sve slike, tekstovi i video filmovi su vlasnistvo Tamare Zidar.

Sajt Tamare Zidar i njena prica: http://www.geravodeli.com/wp/radjanje-porodice/
Sajt Ivana Skonjevica i njegova prica: http://dispet.org/2013/08/01/ivan-ckonjevic-radanje-coveka/

Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Magija....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
"dug porodjaj ne znaci nuzno i losu stvar"

samo se ti papane poradjaj 20 sati a zenama prepusti da se porode brzo ako je moguce bezbolno

inace licno mislim da je porodjaj kod kuce nepotrebno izlaganje riziku

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Qtek 666
То боли као нешто што вас најјаче у животу болело, е, па онда пута 100. Остало да занемаримо...
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.66
Epidural je keva  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
Мој ћале је рођен у кући...али није било такве музике, нити базенчета с водом, нити је његов ћале у шорцу држао његову кеву у базену с водом, нити је ико то снимао, нити се та вест после објавила у градске новине...а како ми је причао то је тада била уобичајна ствар у селу па можда зато нису од тога правили фрку. Smile
« Poslednja izmena: 06. Okt 2013, 00:24:44 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Meni je najveci problem u citavoj ovoj prici lokacija... tj. lokaciju u stanu... Kada (kod kuce, u bolnici), more, reka, bazen... sve to moze... Dnevna soba.. ne znam bas... Terasa mozda...

Takodje, u originalnom tekstu ponosnog tate.. ima par zanimljivih stavki sa kojima se slazem - a to je ta fama o tome kako su lekari dobri i svemocni i da se bez njih zena i ne poradja.
Iz iskustva mojih drugarica, ispada da se zena sama ipak poradja, kao i ovde samo uz pomoc babice, a lekar je tu pomocni igrac... osim kada dovede staziste da bas na tvom primeru prikaze kako se radi usivanje medjice i "revizija"..
I u pravu je i u tvrdnji da se ljudi sistematski zastrasuju porodjajem... obicno pricama o tome kako sve boli i kako se deres i sve to... Prosto.. ako nemas decu... jajnici ti se stisnu i kazu - Necu ja to... Necu...

Ne sumnjam da boli... ne sumnjam da hormoni pice i da zena nije sva pri sebi... ali.. stvarno... zar moramo da se uvek vodimo onim momentom - bilo je grozno i stravicno...

I ne sumnjam da neki porodjaji moraju da se izvedu na porodjajnom stolu u bolnici i nigde drugde... Na kraju, zato danas zene ne umiru...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Qtek 666
Ја сам имала супротно искуство, мени су сви причали да то није ништа страшно, природа сама регулише и сл...па кад ми се све то десило, имала сам осећај да сам у неком другом животу и да саму себе посматрам отуда јер немогуће је да мене толико боли, а да све њих није... после се испоставило да су ме само храбриле  Smile Својим другарицама сам у детаље пренела своја искуства и све су ми биле захвалне, једна је чак рекла да се цинично смејала идиотима који те порађају и говорила им шта је следеће...твој је избор, можеш да верујеш да то није толико страшно и порађаш се природно, знам пар жена које немају искуства као ја, већ позитивна, а можеш и да се одлучиш да те не боли... ја имам огромну толеранцију на бол, имала сам пар зајебаних хируршких захвата у животу и цео постоперативни ток трпела бол, нисам узимала ништа против болова, али, порођај, ни за милион долара опет без епидурала или тоталне...овај природни сам и ја прошла, само не кући, на њега мислим... Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Iskreno, ja sam cula dovoljno takvih prica o tome sta sve moze da krene naopako... i par prica koje su imale daleko prakticniji pogled na citavu stvar... da kazem... lagodniji... tako da sam rekla svim svojim realistima da ako ikad budem imala decu, slobodno mogu da zadrze svoje misljenje za sebe.
Necu, ne zelim da cujem. Ne zelim da panicim, ne zelim da baksuziram Smiley

Uostalom...ja sam pravod dete svoje majke, tako da se nesto preterano ne brinem... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Nokia 
Citat
Iz iskustva mojih drugarica, ispada da se zena sama ipak poradja, kao i ovde samo uz pomoc babice, a lekar je tu pomocni igrac...
Порођај је јако проста радња.
Комбинација урођених нагона и пар померања главице.
Кад глава изађе, то је то.

Порођај су до пре пола века изводиле бабе у селу.
Тад је свака тетак имала искуства колико данас једна високообразована бабица.

Иначе на западу се пропагира рађање у кући.
Постоји санитет, који доводи екипу на позив.
Они све заврше за пола сата и наставе даље.
Како мајка мора да ради да би сви преживели, све мање се мајки одлучује на трудничко боловање. Имамо пример бивше мнистраке која је радила до пар дана пред порођај,а послу се вратила месец дана касније. Свака част.

При томе главно женски хормони (пролактин) који омогућавају секрцију млека после порођаја, временом код породиље доводе до амнезије самог порођаја. Већеина се не сећа целог чина порођаја, а све кад их питате ''да ли их је болело'', кажу да их је болело мање него поправка зуба.
Је л' видите како је то Бог, Створитељ добрих ствари (1.Мој. 1:4,10,12,18,21,25), све лепо уредио?
« Poslednja izmena: 06. Okt 2013, 15:26:54 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.