Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dimitrije Vojnov? Dead or Alive?, Da li ga gotivite?  (Pročitano 32172 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
Sa zanimanjem pratim vašu diskusiju o mom radu, izgledu i ostalim svojstvima.

To vam pre svega kažem kako bi znali da to što pišete nije uzalud.

Što se tiče nekih stvari koje je preneo ljut123, one nisu do kraja tačne. Naime, meni se Mi nismo anđeli 2 zaista dopao. I nisu scenariji odneti na Akademiju već Ministarstvu kulture kada sam učestvovao u Komisiji za sufinasiranje filmskog stvaralaštva. Otprilike pretpostavljam ko je izvor ljutog 123, što mi daje dobar razloga da ubuduće budem pažljiviji i precizniji u iskrenim razgovorima sa ljudima. Tačno je da svake godine odaberem neki film koji ću podržavati, iako možda nekad nijedan film to ne zaslužuje, naprosto zato što se kritičarski koncept bazira na stvarima kojima se opireš i stvarima za koje se zalažeš.

Takođe, podjednako sam zabrinut za sudbinu srpskih bioskopa i trudim se koliko je u mojoj moći da podstaknem ljude da se tamo vrate, a Mi nismo anđeli 2 je po mom mišljenju bio prvi film za taj povratak. Svakako i zato što mi se zaista dopao.

Kad je reč o debljini, ona jeste moj problem sa kojim se borim kako mogu i koja je, nažalost, u mom slučaju više problem zdravstvene prirode nego discipline. Nemam nikakav problem sa tim što se na ovakav način bavite mojim izgledom. Čak naprotiv, smatram da javne ličnosti treba da vode računa o svom izgledu i da je to kako ja izgledam neprijatno velikom broju gledalaca. Želim samo da znate da se ja jako borim da stvari budu drugačije.

Čuvajte se i iskreno vam hvala na tome što se uopšte bavite mojim pisanjem.
Dimitrije
« Poslednja izmena: 24. Okt 2005, 10:29:11 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Superstar foruma

Званични Лоодак ::Бурек:: Форума

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 78747
Zastava Beograd
mob
SonyEricsson k800i
 Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

j never lose...j just choose not to win

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
ja i dalje mislim da je on kul tip
IP sačuvana
social share
...burn,like fire in Cairo...

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
p.s; Avionu Slomicu Ti Krila. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Protiv tebe lično nemam ništa, ali imam protiv toga što si se samoproklamovao u neku vrstu apsolutnog autoriteta u oblasti filmskog stvaralaštva. Jedno te samo molim da mi objasniš kako se sa 20 i nešto godina postaje član bilo koje komisije bilo kog ministarstva koje će trošiti novac koji sam i ja uplatio od mog poreza. Prosto ne mogu da verujem da i ti sam smatraš da si toliki autoritet u toj oblasti sa toliko mnogo znanja i iskustva da si dobio mogućnost da odlučuješ o tuđem novcu. Čime si se kvalifikovao za tako nešto. Ne verujem da je to predstava o Kurtu Kobejnu jer sve i da je remek delo, a nije, to je previše malo za tako nešto. Ti naravno nećeš ovde reći kako si se ušunjao tamo, a ja iako znam koja ti je kombinacija to neću javno reći jer čekam da nam ti kažeš. Problem kritičara je što sami nisu uradili ništa što im daje za pravo da vrednuju bilo koga. Uzgred, film anđeli II je po mom skromnom mišljenju jedan ispodprosečan film koji svoju slavu duguje predhodnom kao i vrlo agresivnoj medijskoj kampanji. Ubeđen sam da će ga svi zaboraviti već za 2 godine. Interesuje me ko ti daje za pravo da ti bilo šta podržavaš ili ne, ponašaš se kao Džon Hjuston u najmanju ruku. Kažeš da svake godine podržiš po neki film, ali nisi rekao koliko dugo to radiš, i zar misliš da se nekoga tiče mišljenje srednjoškolskog deteta. Olabavi malo valjaće ti!
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
@dimitrije_vojnov
I zaista mislis, kao neko ko se ipak u film razume vise od nas kojima to nije zivotno opredeljenje, da je nacin da se publika vrati u bioskope da sve najgore kazes o svakom filmu?
Ne mogu da kazem da sam procitao sve kritike koje su izasle u Kuriru, moja interesovanja su uglavnom na poslednje 2 strane i na pocetku gde je Tirketova kolumna, ali jesam procitao prilican broj i ja se stvarno ne secam da si ti bilo o domacem bilo o stranom filmu sem andjela rekao nesto dobro, tj bar ne nesto dovoljno dobro da se razaznaje od svega onog loseg?

Andjeli su napravili daleko manje prodaje karata nego sto se to ocekivalo, vidi se da je u film ulozeno dosta, povremeno i previse a da film prakticno sem vec vidjenih fazona i vec vidjene price i malo sjajnog celofana ne donosi nista.... srpska verzija americkih teen ljubica kojima imena ni ne pamtim, jer su mi svi isti i u svima igra ili Fredy Prince .jr ili neko drugi... Jedan takav iskljucivo komercijalni filmcic dobija pohvalu ... mislim.. to mi ipak deluje kao jedan veliki samar svima onima koji pokusavaju da naprave nesto kvalitetno... cinjenica.. nas film je na najnizim granama... ali i muzicka kritika ozbiljna ne uzdize one izvodjace koji se polu goli setaju po bini, nego one koje naprave nesto sto se moze i poslusati i pogledati... pa iako nije savrseno, iako ima mnogo mana, opet je bolje od vecine drugog...

Sto se tice vracanja publike na stadione, u bioskope, u pozoriste.... Sve mi je bilo jasno kad sam svojevremeno dosao papira u kojima se opisuje rad City Academic-a za neko od prethodnih godina... 80% termina za prikazivanje je otkazano, na onim odrzanim prosek publike je bio 8... a na bukvalno 20 metara odatle je Studentski grad... tuga..

Sto se kilaze tice... As I said before.. to je to nije mera kvaliteta coveka, a ni razlog za omalovazavanje.. however... moze da bude dodatak uz jos nesto..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
sf  Smile Smile Smile
Cekamo da se javi i kaže koju pametnu pa da diskutujemo, ovako .... gubi smisao
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
Vrlo rado cu objasniti koje su moje reference.

Rodjen sam 1981. godine, dakle nisam bas srednjoskolac.

Kad je o akademskim titulama rec, 2000. godine sam upisao studije dramaturgije kao prvi na prijemnom ispitu i diplomirao sam na zimu 2004. godine sa prosekom 9,70. Samim tim imam podjednako obrazovanje kao i svi kriticari koje navodite, s tim sto recimo Ranko Munitic ima samo srednju skolu, nema zavrsen fakultet. U Srbiji dakle, ne operise nijedan filmski kriticar koji ima vecu strucnu spremu od mene. Ovo su neke objektivne cinjenice koje nemaju veze sa tim ko je bolji vec samo sta mi daje pravo. Ja licno verujem da postoje ljudi sa zavrsenom osnovnom skolom koji mozda pisu bolje od mene.

Druga stvar koja mi daje za pravo je veliko iskustvo u kreativnom radu. ne samo da sam glumeci u filmu Tito i ja ostvario popularnost koja je znatno veca od one koju imaju mnogi od glumaca o kojima pisem, vec sam za tu ulogu osvojio nagradu u San Sebastijanu, festivalu A-kategorije koja spada u pet najvecih glumackih nagrada ikada osvojenih u istoriji naseg filma. Kad je o meni kao o piscu rec, moja drama Velika Bela Zavera je ucestvovala na Sterijinom pozorju, sto je najveci uspeh koji jedan tekst na nasem jeziku moze da postigne, i sto vecina scenarista o kojima pisem takodje nikada nije postigla. Dakle moglo bi se reci da nemam nikakve kreativne komplekse. Cak naprotiv, znatno sam superiorniji stvaralac sa svoje 24 godine od vecine onih o kojima pisem u svojim kritikama. Stavise, ako me imate zbog cega osporavati to je upravo moje paralelno kreativno angazovanje uz kriticarsko pisanje iz koga moze proisteci eventualni konflikt interesa.

Moj ulazak u Komisiju za sufinansiranje filmskog stvaralastva, samim tim bio je sasvim prirodan. Bio sam tu reprezent jednog stava koji dosledno izlazem u novinama i imam strucnu osposobljenost da prosudjujem o materijalu koji je podnet. Tu su bila jos dva clana koji je svaki za sebe predstavljao neke druge stavove, i to je bila jedna uravnotezena Komisija. Za razliku od svih ostalih Komisija, nasa je najvise postovala pravila i kada se ispostavilo da je Konkurs neregularan, mi na kraju nikome nismo dali sredstva sto je izazvalo ogromne kontroverze.

Pretpostavljam da ste svi ovde mladi ljudi, zar ne? Nije mi jasno kako vam nije drago da neko priblizno vasih godina bude u Komisiji za sufinansiranje filmskog stvaralastva? Zar ponekad ne zelite da se cuje glas mladjih ljudi? Zar vam se ne cini da ja kakav-takav mnogo bolje mogu da zastupam vas senzibilitet od Ranka Munitica?

Ukoliko StevieG ima neke druge nalaze o Komisiji neka ih slobodno objavi. Mozda nisu tacni, a ako jesu onda cu i ja saznati nesto novo.

Kad je rec o tome sto sam se u Kulturnom nokautu proglasio za najboljeg kriticara, ta izjava nije cela citirana. Proglasio sam se za najboljeg kriticara u visokotiraznim medijima sto Kurir jeste. U Politici naime pise Dubravka Lakic koja nema nikakvo filmsko obrazovanje, u Blicu pise Milan Vlajcic koji je diplomirao knjizevnost a u Novostima Borisav Andjelic koji je elektrotehnicki inzenjer. Ja sam za razliku od njih neko ko je akademski i kreativno potvrdjen filmadzija sa doslednim stavom i ozbiljnim pristupom pitanjima filmske estetike. Ta izjava je mozda iziritirala ljude ali ona je tacna. Nazalost je tacna. Najiskrenije bih voleo da nije. Istine nazalost mogu da zabole ljude a ova je mozda delovala kao primer bezobrazluka i arogancije. Ali, verujte mi nije. To je tako i nece biti mnogo drugacije jos jako dugo.

O ostalim pitanjima necu da diskutujem jer se time bavim u svojim tekstovima. Zeleo sam samo da razjasnim neke nedoumice i zablude koje su vezane za mene licno.

Edit by SF, kad hoces naglasiti koristi bold, a ne ALLCAPS
« Poslednja izmena: 24. Okt 2005, 13:37:14 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ok, ako ti neces da diskutujes oko nekim stvarima, to je tvoja stvar i tvoje pravo..
Sto se tice svega ovoga sto si naveo, ok je to sve, ne zelim da ulazim u detalje jer sa njima nisam iz neke druge price upoznat, nemam razloga da sumnjam i u tvoje obrazovanje i u tvoj profesionalizam.. ali jedna stvar malo bode oci...

Ti kao predstavnik mladih ljudi...

Nisam bas siguran koju bi to grupaciju predstavljao...
Ali recimo mene ne bi sigurno sa tim stavom da prakticno sve sto udje u bioskope nije vredno paznje...
Zao mi je sto neces o tome konkretno nesto vise reci, bilo sa primerima od pre 10ak godina ili danas... al opet to je tvoj izbor...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Čoveče i ja sam visoko obrazovan, čak sam i magistar i završio sam ETF sa prosekom nešto ispod 9 i imam 35 godina i to mi ne daje pravo da odlučujem kao ekspert o trošenju budžetskih sredstava. Iza sebe imam mnogo više projekata nego ti napisanih drama.Imam 12 projekata od kojih ni jedan nije bio ispod 3 mil eur i opet se ne osećam dovoljno sposobnim da budem jedan od trojce članova bilo kokje komisije za bilo šta, a nemam uopšte nisko mišljenje o sebi, naprotiv, ali jednostavno znam da ima boljih od mene. To što pišeš u pljuvaonici zvanoj Kurir govori o tebi! To znači da onaj nesrećnik Vučićević zamenik gl. urednika spada u najbolje novinare u zemlji jer piše u tiražnom tabloidu. Sigurno neki sličan stučnjak radi u npr. Svetu po sličnom kriterijumu. Uzgred nisam ni rekao da si srednjoškolac već sam reagovao na rečenicu da svake godine podržiš po jedan film, kao da to radiš godinama. Jel si počeo sa 14 pa imaš do sada podržanih 10 filmova. I ti i ja znamo kako se ulazi u komisije ministarstva, treba ti politička a ne stručana podrška. Pa i legendarni Bora Čorba je po to liniji bio savetnik ministra, ali za razliku od tebeon je napisao Anđele i ima prvo ta kaže šta god poželi. Izborio se za to pravo svojim dugogodišnjim radom. To što je tvoj a drama učestvovala na sterijnom pozorju opet ne znači mnogo i to opet  iz istih razloga. Prosek je glupo da navodiš jer ne znači ništa u poslu kojim se baviš jer nije egzaktno merljiv i stvar je slobodnog sudijskog uverenja, kao penal u fudbalu. Uostalom zar ti čuveni Čeda Jovanović nije kolega po školi i zar ti pokojni Đukelić nije kolega po struci a inače je moj kolega po školi. Uzgre tvoja uloga u filmu je samo bleda kopija malog Morena de Bartolija iz Emirovog Oca na sl. putu. To je care deja vu....
IP sačuvana
social share
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
Ja ne uzimam na sebe etiketu predstavnika mladih ljudi ali kako stvari stoje u poslu kojim se bavim, i u ravni u kojoj se tim poslom bavim, nema niko mladji od mene, pa samim tim predstavljam nekoga iz tog sveta koji najbolje korespondira sa generacijom koja posecuje ovaj forum.

Kad je rec o stavu da ja tvrdim kako nista sto ulazi u bioskope ne vredi, to apsolutno nije tacno. Procentualno gledano, vecina mojih kritika su pozitivne, posto pored srpskog pisem i o stranom filmu. Naravno, uvek mozes reci da zapravo ne pratis toliko detaljno moj rad, ali onda se postavlja pitanje zasto me osudjujes zbog necega sto ne pratis adekvatno?

Konacno, da li mozes da kazes da sam o nekom filmu nezasluzeno negativno pisao. U krajnjoj liniji, osnovne zamerke su na film MI NISMO ANDJELI2 o kome sam pozitivno pisao. Dakle, osudjujes me da sam prestrog a zapravo mi zameras da sam preblag prema A2. Zar ti se to ne cini malo cudno?

Kad je rec o politickoj podrsci, nikada se nisam politicki eksponirao izuzev 1993. godine kada sam snimio reklamu za DEPOS koja je posle bila zabranjena zbog `zloupotrebe dece`. O pitanjima samouverenosti i akademskog statusa koji ti omogucuju da ucestvujes u Komisiji, sada zaista ne bih govorio, to je sasvim individualna stvar.

Pokojni Nebojsa Djukelic je, inace, studirao pored ETFa i filmsku reziju tako da je i moj kolega po skoli. Ceda mi je takodje kolega po skoli ali se ne bavi svojom strukom. Razni ljudi su zavrsili razne fakultete, ali je sa akademskim zvanjem koristim samo kako bih unutar svoje sruke pojanio da sam kompetentan. Kad je rec o proseku ocena, samo osam ocena na fakultetu su iz umetnickih predmeta. Sve ostale su iz teroijskih. Na mom smeru se polazu 22 teorijska ispita. Posto ovde govorimo o mom kriticarskom, dakle teorijskom angazmanu, moglo bi se reci da je veci deo tog proseka baziran na egzaktnim naucnim disciplinama.

Kad je rec o napadu na novine za koje pisem, molio bih te da se skoncentrises na kolumnu potpisanu mojim imenom i da mene i moj rad preko nje komentarises. Pitanje rada u visokotiraznom mediju je u krajnjoj liniji pre svega tehnicko pitanje vezano za potencijalni broj citalaca kome se obracas.

Poenta ove rasprave je da pisete svasta, sto je sasvim u redu, ali da svoje zakljucke bazirate na pogresnim pretpostavkama, poluistinama, raznim predrasudama i carsijskim picama. Posto ste prilicnu energiju ulozili u ovaj topik naprosto sam pomislio da bi bilo vazno da vam neke stvari razjasnim. Od vas se, posto ste na Internet forumu, potpisani nikovima, ne ocekuje da pisete istinu i da detaljno promisljate to sto pisete, medjutim, kad procitam toliku kolicinu gadosti o sebi, a gde je vecina bazirana na potpuno besmislenim polazistima, onda zaista osetim potrebu da reagujem. Slobodno me pljujte, za neke stvari sam i zasluzio (nazalost to nije A2, vec nesto drugo) ali ne dozvolite da vam objektivno najtacniji argument bude to sto sam debeo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.