Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dijete - Nutricionizam - Saveti i komentari  (Pročitano 725695 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Pogledaj prvu stranu ove teme, tamo imas sve lepo slozeno po naslovima pa odaberi sta ti odgovara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala montenegrina

[Edit by montenegrina: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 03. Jan 2006, 14:36:02 od montenegrina »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11410
Zastava Francuska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bas bi trebao poceti malo sa Dietom , hmmmmmm ....
IP sačuvana
social share
Dve su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.
Albert Ajnštajn, nemački fizičar
(1879–1955)
            .
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Heh... dijete uopshte nisu nuzna stvar za smanjenje telesne mase. Mnogo je bitnije promeniti stav. Iako gadno i komplikovano zvuchi, treba promeniti zivotne navike, bez naglih promena... Mislim, klopash chokse i burek 99 dana on daily basis, a onda naprasno prestanesh... pa ne ide to.
Treba lepo da sednesh, i porazgovarash sa samim sobom... Pre svega, da li je zaista neophodno? Zbog chega sve to radish? Nabroj tri motiva zbog kojih to radish?
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11410
Zastava Francuska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije jednostavno to uraditi kad zivis sam , mislim , licno za mene , da mi treba cvrsta ruka , da me " podseti " da treba dietu da drzim
IP sačuvana
social share
Dve su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.
Albert Ajnštajn, nemački fizičar
(1879–1955)
            .
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Zapravo, najlakshe je promeniti lifestyle kada zivish sam. Nema drugih da te miniraju i da ti popuju. Sam si sa sobom, i sam si sebi najveci neprijatelj.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Interesuje me da li je iko probao fatburnere poput xenicala i xenadrina? Kakva su iskustva, i sta lekari nutricionisti misle o tome???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Вера у радост готово је иста као и сама радост.

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 11175
Zastava Zeljena...
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
Nokia 6101
Za pocetak je dovoljno konzumirati sve umereno, piti puno tecnosti,piti punooooooo zelenog caja i baviti se redovno fizickim aktivnostima koje vam odgovaraju u svakom smislu..Naravno,sve ovo toplo preporucujem iz licnog iskustva i obavezno pozitivan stav,konkretno i generalno.. Smile, Probajte ako odlucite nije tesko Smile
IP sačuvana
social share
Усамљеност није у томе што смо сами, него у томе што не постоји ништа за чим чезнемо.

Nemoj traziti ljubav. Trazi i razbi sve barijere u sebi koje si izgradio protiv nje.

Не показујемо своју величину кад се нађемо у једној крајности, него кад одједном додирнемо две.

У великим стварима људи се показују онаквима какви би хтели да буду, а у малим онаквим какви јесу.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Ja stvarno moram da naglasim, NE ZEZAJTE SE SA XENICALOM!

Nije mi namera da radim neku antikapmanju protiv Rocheovog proizvoda, ali nezeljeni efekti se javljaju u preko 80% sluchajeva, a kod nekih koji su koristili Xenical su zabelezni trajni poremecaji metabolizma, koji ranije nisu dokumentovani u medicini...
Pogledaj ovaj sajt: http://www.second-opinions.co.uk/xenical.html

Chak i ako budesh imao srecu pa te ne potkachi ovako neshto, sigurno mozesh da rachunash na apsolutni poremecaj probave, masne fleke na odeci i veshu, kao i niz drugih neprijatnosti. Moj savet: zaobidji ga. Za lovu koju bi pljunuo na vishenedeljnu terapiju Xenicalom mozesh da kupish kosu dasku i par dumbella od 5 kg, i da imash proverenu spravu za vezbanje svih mishica do kraja zivota.

Zapamti, zdravlje je najbitnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Pet načina da počnete skidati kile

Od sutra sam na dijeti, od sutra vježbam, manje trošim... Svi donose takve odluke, no one se sutra često pretvore u novo sutra, odnosno u – nikad. A ponekad su dovoljne sitnice da sutra postane već danas, posebno kad je o skidanju kila riječ

Nitko ne tvrdi da je skinuti kile lako kao dobiti ih, međutim sve ovisi o veličini problema – imate li nekoliko kilograma viška, zaista je moguće početi mršavjeti već danas, no ako je problem 'žešći', trebat će vam dobar dugoročan plan.

Malo kilograma može se skinuti na sličan način na koji su i stečeni – sitnim, gotovo neuočljivim dnevnim promjenama:

1. Doručak se ne smije preskakati: ovo je vjerojatno činjenica koju zna baš svatko, no rijetki je se pridržavaju. Ustvari, većina nešto pojede za doručak, no kao neki usputni obrok, na brzinu. Doručak je važan za zdravlje, a uz njega se veže i svojevrsna nelogičnost – preskačući doručak nećete brže mršavjeti, dapače, jedući ujutro svakodnevno ćete sagorijevati više kalorija.

Cynthia Sass, nutricionistica i glasnogovornica Američke udruge dijetetičara, ističe kako svi koji preskaču doručak kasnije tijekom dana pojedu više, a s druge strane, kvalitetan doručak ubrzava metabolizam.

Također, kad ujutro ne jedete, organizam ne nadoknađuje energiju samo sagorijevanjem nagomilanih masnoća, nego i trošenjem mišićnog tkiva, a što manje mišićnog tkiva čovjek ima, to manje kalorija troši.

2. Smanjite dnevni unos za 100 kalorija: ne zvuči puno, ali na godišnjem nivou to je 36.500 kalorija (zapravo je riječ o kilokalorijama, ali nismo ih tako navikli zvati), a ovo pak predstavlja gubitak više od 5 kg godišnje (1 kg sala ima oko 7.000 kalorija). Nije potrebno odricati se velikih stvari – salata se može jesti i bez ulja ili preljeva - jedna mala vrećica preljeva, poput onih iz McDonald'sa, sadrži nevjerojatnih 400 kalorija, veliko pivo oko 500, kava s vrhnjem i šećerom oko 350...

Uostalom, u našoj kulturi do dolaska međunarodnih korporacija i nije bio običaj jesti salate s preljevom, pa ih je puno bolje začiniti samo octom i solju, a ako baš trebate masnoće, neka to bude nekoliko kapi maslinovog ulja. Pivo i druga alkoholna te zaslađena bezalkoholna pića pijte rijetko ili ih eliminirajte, a umjesto njih pijte mineralnu vodu iz boce, nezaslađene biljne čajeve ili svježe iscijeđene voćne sokove s ili bez vode te bez šećera (npr. limunadu bez šećera ili s malo meda).

Kvaka nije u tome da jedete manje, nego da 'prazne kalorije' i nezdrave namirnice zamijenite kvalitetnijima

3. Ne bojte se masnoća – većina ljudi na dijeti boji se masnoća, no uglavnom su ugljikohidrati ti koji nas debljaju, a masnoće uopće nisu štetne ako se jedu tzv. zdrave masnoće. Kod nas se općenito jede nedovoljno zdravih masnoća poput maslinovog ulja i orašastih plodova. Masnoće su bitne za osjećaj sitosti, tako da statistike pokazuju kako ljudi koji u redukcijskim dijetama izbjegavaju masnoće teže gube na težini jer gotovo nikada ne uspijevaju postići osjećaj sitosti, pa u konačnici pojedu više nego da su se držali zdravijeg dijetnog režima.

4. Čvrstina stava polovica je uspjeha: kako se višak ne postiže preko noći, neće ni otići preko noći. Iako znanost danas priznaje da je svaki metabolizam različit i da se neki ljudi lakše udebljaju, ipak je riječ o malim razlikama i svatko tko se deblja (ako nije riječ o ozbiljnom hormonalnom poremećaju i sličnim bolestima), jede više nego što troši.

Zato su odlučnost i svođenje očekivanja u realne okvire nužni preduvjeti svake uspješne dijete. Pola do jednog kilograma tjedno idealan je ritam, a kad to preračunamo na višemjesečni ili godišnji nivo, riječ je o značajnom gubitku. Iako je većina onih koji pokušavaju smršavjeti stalno na nekim novim, brzim dijetama, činjenice govore da ne uspijevaju postići dugoročan uspjeh kao kad se odluče na polagano mršavljenje bez gladovanja.

Povrće je izvor vitamina, minerala i vlakana i daje osjećaj sitosti, što je jako važno prilikom dijete

Ispada kako je u slučaju dijete lakši način zapravo i učinkovitiji (ali nikad ne traje samo dva-tri tjedna, koliko lažno obećavaju brze dijete). Nestrpljivost je stoga jedini razlog što se ljudi odlučuju na brze dijete, iako su one dokazano neefikasne ako govorimo o dugoročnom uspjehu.

5. Jedite više povrća: polovicu ručka i večere nadomjestite povrćem - ono je izvor vitamina, minerala i vlakana, daje osjećaj sitosti i sadrži malo kalorija. Povrće i voće mogu se izmjenjivati, odnosno ravnopravni su u prehrani, pa nije problem na posao kao užinu ponijeti jabuku ili bananu. No voće ipak sadrži više koncentriranih kalorija, pa ga ne smijete pojesti u jednakim količinama kao povrće, a mnogima je upravo osjećaj sitosti u redukcijskim dijetama jako važan jer glad ima i fizičke i psihičke posljedice.

Primjerice, šalica banane izrezane na kriške ima 134 kalorije, dok ista takva šalica malih rajčica sadrži 27 kalorija, a rajčice znaju biti ukusne poput voća. Doduše, ovo su krajnosti jer banane pripadaju najkaloričnijoj skupini voća, a rajčice najmanje kaloričnoj skupini povrća. U prosjeku, možete pojesti dvostruku količinu povrća, a da ipak unesete dvostruko manje kalorija nego ako pojedete istu količinu voća. Operite i isjeckajte povrće i nosite ga u plastičnoj kutiji ili najlon vrećici, spasit će vas kad ogladnite.

Izvor: Tportal \ J.C.Š
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.