Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 17:32:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dete umrlo u školi  (Pročitano 3486 puta)
19. Apr 2007, 16:14:26
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
DETE UMRLO U ŠKOLI

Milica Maslić (9) umrla juče u holu škole "Aleksa Šantić" u Kaluđerici, nekoliko minuta posle časa fizičkog. Uzrok smrti zasad nepoznat

BEOGRAD - Devetogodišnja Milica Maslić, učenica III 6 razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Kaluđerici, umrla je juče u holu škole nekoliko minuta posle časa fizičkog vaspitanja! Uzrok smrti zasad nije poznat, a njeno telo prevezeno je na Vojnomedicinsku akademiju radi obdukcije.

Nesrećna Milica, pre nego što je umrla, požalila se na jak bol u glavi. Prema rečima direktora škole Radivoja Miljića, devojčici je pozlilo oko 12.05 sati dok je sa svojim drugovima iz odeljenja, posle časa fizičkog, koji se završio u 11.55 sati, prilazila redu u kome su deca čekala da uđu u školu.

- Devojčica se tada uhvatila za glavu i rekla: "Jako me boli glava", a zatim je kleknula. Pritrčale su joj drugarice, a ubrzo i dežurni nastavnik, koji ju je uhvatio ispod pazuha. Majka jednog učenika, koja je bila u blizini, uhvatila je dete, koje je već padalo, a zatim su je preneli preko praga da udahne svež vazduh. Pomislili su da se onesvestila i u pomoć pozvali školskog stomatologa - priča Miljić.

Odmah posle toga pozvani su Hitna pomoć i roditelji učenice, a u školu je stigao i pedijatar doma zdravlja koji se nalazi 200 metara dalje. Lekari Hitne pomoći, koji su, prema rečima direktora škole, stigli 15 do 20 minuta kasnije, mogli su, nažalost, samo da konstatuju smrt.

Direktor škole dodaje da su se deca na času fizičkog vaspitanja laganom loptom igrala "Između dve vatre" i isključuje mogućnost da je devojčica mogla da premine od posledica udarca.
- Razgovarali smo sa učiteljicom, nastavnikom fizičkog i drugom decom, i svi kažu da Milica nije udarena loptom, niti je pala. Deca su igrala "Između dve vatre" laganom loptom - kaže Miljić.

On takođe priča i da devojčica nije bila bolesna, da je u drugom polugođu odsustvovala iz škole samo jedan dan, da je bila odličan učenik i imala primerno vladanje. Rodbina nesrećne devojčice, otac Dragan i majka Tanja, međutim, za Miličinu smrt krive Hitnu pomoć, jer je stigla kasno. Oni kažu da su u školu stigli oko 12.30, a Hitna pomoć tek posle njih, to jest tek 40 do 45 minuta pošto je Milici pozlilo!

- Najpre lekar doma zdravlja nije poneo svu opremu sa sobom, pa sam na rukama od doma zdravlja do škole nosio kiseonik, ali bilo je kasno - priča deda stric nesrećne devojčice.

Otac Dragan, koji radi kao obezbeđenje u Domu zdravlja Zvezdara, kaže da su mu kolege nudile da krenu sa njim, ali je on verovao da neće stići na vreme. Ispostavilo se da je i on stigao u školu pre Hitne pomoći. Direktor škole, međutim, kaže da je Hitna pomoć u školu stigla sa intervencije u Boleču, gde se dogodio udes.

Rodbina, inače, tvrdi da Milica nije bolovala ni od kakve bolesti i da je bila zdrava kao dren. U školu je juče pošla oko 11 sati. Pre toga je doručkovala i bila vesela, pričaju šokirani rođaci.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Otkriven uzrok smrti desetogodišnje Milice Maslić

Učenica umrla od koksaki virusa

BEOGRAD - Uzrok smrti Milice Maslić (10), učenice trećeg razreda OŠ „Aleksa Šantić“ u beogradskom naselju Kaluđerica, kako nezvanično saznajemo u Republičkoj prosvetnoj inspekciji, najverovatnije je koksaki virus.
Devojčica se prekjuče, posle časa fizičkog vaspitanja, požalila na jak bol u glavi i za nepunih 15 minuta umrla. Zbog straha i stresa, šestoro dece juče je palo u nesvest, pa je direktor prekinuo šesti čas i sve učenike poslao kući.
U školskom dvorištu juče je bilo sablasno mirno. Deca su se okupljala u grupicama i tiho pričala o Miličinoj smrti. Raspitivali su se šta se desilo i da li je bila bolesna. U školi juče nije bilo dečaka i devojčica iz Miličinog odeljenja III/6.
- U školi su svi u šoku. Deca znaju šta se desilo i strašno su uznemirena. Previše je ljudi u školi, svi samo o tome pričaju, tako da sam morao da sa šestog časa decu pustim kući. Petoro, šestoro đaka se požalilo na nesvesticu, što je klasična reakcija na stres. Dobro je samo što su roditelji pokazali veliku humanost jer su čitavo jutro dolazili i nudili pomoć porodici Maslić - rekao je za „Blic“ Radivoje Miljić, direktor OŠ „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Ako je u pitanju bio koksaki virus ili mozdana aneurizma, mislim da, na zalost, devojcici nije bilo pomoci. Strasna sudbina.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Ako je u pitanju bio koksaki virus ili mozdana aneurizma, mislim da, na zalost, devojcici nije bilo pomoci. Strasna sudbina.

Је л' ми можеш рећи нешто о том вирусу?
Нисам чуо за њега.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
ma zajeban virus,ne prenosi se imali moji poznanici,moze da napadne bilo sta,ali najcesce napada srce...pojavi se kad ti opadne puno imunitet..vrlo je uporan,a i kad se izlecis moze da se pojavi opet...mada nesto mi sumnjivo da je umrla od koksakija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Učenici osnovne škole još u šoku zbog smrti drugarice
Milica umrla od koksaki virusa
Autor: Jelena Ilić | 20.04.2007 - 09:00

BEOGRAD - Uzrok smrti Milice Maslić (10), učenice trećeg razreda OŠ „Aleksa Šantić“ u beogradskom naselju Kaluđerica, kako nezvanično saznajemo u Republičkoj prosvetnoj inspekciji, najverovatnije je koksaki virus.
Devojčica se prekjuče, posle časa fizičkog vaspitanja, požalila na jak bol u glavi i za nepunih 15 minuta umrla. Zbog straha i stresa, šestoro dece juče je palo u nesvest, pa je direktor prekinuo šesti čas i sve učenike poslao kući.
U školskom dvorištu juče je bilo sablasno mirno. Deca su se okupljala u grupicama i tiho pričala o Miličinoj smrti. Raspitivali su se šta se desilo i da li je bila bolesna. U školi juče nije bilo dečaka i devojčica iz Miličinog odeljenja III/6.
- U školi su svi u šoku. Deca znaju šta se desilo i strašno su uznemirena. Previše je ljudi u školi, svi samo o tome pričaju, tako da sam morao da sa šestog časa decu pustim kući. Petoro, šestoro đaka se požalilo na nesvesticu, što je klasična reakcija na stres. Dobro je samo što su roditelji pokazali veliku humanost jer su čitavo jutro dolazili i nudili pomoć porodici Maslić - rekao je za „Blic“ Radivoje Miljić, direktor OŠ „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici.
Iako rezultati obdukcije koja je juče obavljena na Vojnomedicinskoj akademiji još nisu konačni, u školi smo nezvanično saznali da je roditeljima rečeno da je smrt izazvana koksaki virusom. Školu su posetili republički i gradski prosvetni inspektori, koji su posle razgovora sa učiteljicom Vladimirkom Šaponjom, direktorom i ostatkom osoblja, utvrdili da su zaposleni uradili sve što je bilo u njihovoj moći. Velimir Tmušić, načelnik Republičke prosvetne inspekcije, obišao je juče porodicu i izjavio saučešće.
Prilikom posete školi zatekli smo mnogobrojne roditelje koji su decu doveli u školu, što inače ne rade često. Oni su se kod učiteljica raspitivali o pojedinostima i pitali na koji način mogu da pomognu. Raspravljalo se o tome kako bi ovako velika škola trebalo da ima svog lekara.
- Strašno... Teško mi je i da mislim o svemu što se desilo. Imam dve ćerke koje idu u četvrti i treći razred i morala sam da ih dovedem danas. Ova mlađa je poznavala Milicu još od vrtića. Stalno me pita: „Što baš ona?“. Ne mogu da je smirim - priča nam Jovana, majka dve učenice.
Porodica Maslić još je u šoku posle iznenadne smrti male Milice. Otac Dragan i majka Tanja skrhani su bolom i ne mogu da pričaju o tragediji koja ih je zadesila. Komemoracija će biti održana danas u 12 časova u školi, a sahrani koja je zakazana za sutra na groblju u Lešću trebalo bi da prisustvuje i ministar prosvete Slobodan Vuksanović.

Šta je koksaki virus

Prema rečima lekara, koksaki ili virus srčanog mišića, spada u crevne viruse i prenosi se prljavim rukama i neispravnim namirnicama. Koksaki je čest uzročnik upala srčane kese i srčanog mišića. Koksaki upale obično prolaze same od sebe, ali nelečene forme uz komplikacije ostavljaju posledice poput trajnog oštećenja srčanog mišića.
Najčešće napada prilikom pada imuniteta i manifestuje se lupanjem srca, brzim zamaranjem, malaksalošću, gubitkom snage, otežanim disanjem i preznojavanjem. Problem je što se preko redovne analize krvne slike i biohemije teško otkriva.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
ma zajeban virus,ne prenosi se imali moji poznanici,moze da napadne bilo sta,ali najcesce napada srce...pojavi se kad ti opadne puno imunitet..vrlo je uporan,a i kad se izlecis moze da se pojavi opet...mada nesto mi sumnjivo da je umrla od koksakija...

Najcesce se prenosi zarazenom hranom ili prljavim rukama.
Infekcija srcanog misica jeste najcesca i javlja se kod adolescenata, a tezina bolesti varira od asimptomatske infekcije pa sve do teske srcane slabosti i smrti.

Ako je koksaki, devojcica je trebalo da ima neke tegobe ranije (bol u grudima, otezano disanje, zamor), to je moralo da se primeti.
A ova iznenadna glavobolja, koliko ja znam, nema veze sa koksakijem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

猛虎

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 171
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Cudno. Ma kako nisu primetili ranije..? ako je taj virus u pitanju.. nesto tu ne stima  Smile
IP sačuvana
social share
Ja znam da vreme uvek uzme svoje
i ne znam što bi nas poštedelo,
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje
nije vredelo.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Mozda nije imala tegobe, nije se izlagala vecem naporu do tada, stvarno ne znam.
To otvara pitanje sistematskih pregleda i sta sve treba na njima da se radi. EKG, test opterecenja i ostali pregledi za kardio sistem bi trebali da budu obavezni. Posle moze biti kasno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
ne znam bas nesto to za glavu...moze da se desi da joj je pukao neki krvni sud,desava se to posle napora,cak i kad je neko savrseno zdrav...uh kad sam procitao srce mi je preskocilo,jebem ti zivot...   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 17:32:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.