2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desavanja iz sveta kosarke: Transferi, povrede i jos ponesto..  (Pročitano 67814 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Žižić još tri godine u Olimpijakosu

Hrvatski košarkaški reprezentativac Andrija Žižić produžio je ugovor s Olimpijakosom na još tri godine. Pre Olimpijakosa Žižić je igrao za Barselonu, Cibonu i Split. Imao je ponude još nekih klubova ali je odlučio da ostane u Grčkoj.

Žižić i uprava kluba bili su vrlo zadovoljni produžetkom ugovora. U prvom delu sezone, on je beležio 14,1 poen po meču, uz  pet skokova. U Top 16 je imao slabiji učinak od 8,5 poena po utakmici uz isti broj skokova.

B92.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung 
29. mart 2007. | Izvor: B92 | ČŽ
Aleksandar Rašić u Efes Pilsenu

Kako B92 nezvanično saznaje Aleksandar Rašić nije više košarkaš FMP iz Železnika. On je potpisao ugovor na 2,5 godine sa turskim evroligašem Efes Pilsenom, za koji stiče pravo igranja odmah. Finsansijksi detalji nisu saopšteni.

Taj potez uprave turskog tima bio je očekivan pošto je tim napustio plej Horas Dženkins, koji se posvađao sa trenerom Oktajem Mahmutijem.

Dženkins se vratio u Hapoel iz Jerusalima, a Rašić se preselio u Istambul.

Aleksandar rašić nametnuo se odličnim igrama u ovoj sezoni, naročito u Kupu Srbije kada je proglašen za MVP tog takmičenja.

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Konstituisana Skupština KSS-a

Košarkaški savez Srbije dobio je danas novu skupštinu i izabrao je počasnog predsednika, a delegati su zakazali i izbornu sednicu za 19. april. Za počasnog predsednika izabran je počasni generalni sekretar Fibe Borislav Stanković, a Skupština će imati 46 delegata.

Izborna skupština zakazana je za 19. april i na njoj će se izabrati predsednik i članovi Upravnog odbora i ostalih upravnih tela Saveza. Rok za podnošenje kandidature predsednika je 11. april, do kada kandidati moraju Savezu da podnesu podršku 10 delegata, biografije i program, koji će u sledeća dva dana biti podeljeni delegatima.

Kandidati za Upravni odbor moraju da imaju podršku petoro kandidata i da ispune jedan od četiri uslova. Ako su sa teritorije Košarkaškog saveza Beograda, moraju da budu čelnici klubova koji učestvuju u Jadranskoj ligi.

Ako su van teritorije Beograda, moraju da budu čelni ljudi klubova iz Prve A lige. Za članove UO mogu da se kandiduju i bivši igrači ili treneri državnih selekcija, ili košarkaška službena lica na međunarodnim ili prvoligaškim takmičenjima. Kandidat za člana Upravnog odbora ili predsednika ne može biti delegat u Skupštini.

Član Radnog predsedištva KS Predrag Bojić rekao je i da Savez ima "ozbiljnih problema" sa finansiranjem, jer generalni sponzor, kompanija "Si end Si", nije izmirila dugovanja.

"Poštujemo sve što je (vlasnik kompanije) Vojin Đorđević uradio za nas i što je bio uz nas i posle 2005, kada niko nije bio. Sada smo, međutim, u ozbiljnom problemu, zbog problema kompanije. Dogovorili smo se da stupimo u pregovore s njim oko duga", rekao je Bojić.

U petak su verifikovana 44 mandata, a preostala dva dobiće se kada se odaberu delegati iz udruženja košarkaša i košarkašica, kao i udruženja klubova Prve B lige.

B92.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung X 680
Milan Gurovic vise nije clan Crvene Zvezde. On ce po svemu sudeci zajedno sa Draganom Sakotom u spanski Valjadolid, a posto pravila ACB lige kazu da ni jedan trener iz te lige ne sme da vodi nijednu reprezentaciju to znaci da Dragan Sakota vise nece voditi selekciju Srbije.  Smile
 Njegov najavljivani naslednik Dusko Vujosevic sada gotovo sigurno nece preuzeti kormilo nase reprezentacije, jer, kako navode crnogorski mediji on je pre 2 dana prihvatio ponudu crnogorskog saveza da bude njihov selektor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Mi pamtimo Bari, a vi Fljamurtari

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 904
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia n73+2gb/iPhone
aprilililili
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
HTC Touch Cruise
Stjuart: Sada se smejem tuči sa Vukom

Američki centar Kibu Stjuart, pojačanje Crvene zvezde za predstojeću Super ligu, izjavio je da je na Mali Kalemegdan stigao da bi osvojio titulu prvaka Srbije.

Svojevrsna ironija sudbine dovela je do toga da se 34-godišnji Stjuart nadje u dresu kluba sa čijim se igračima Vladislavom Dragojlovićem i Vukom Radivojevićem žestoko potukao, upravo na utakmici Super lige, pre dve godine. Štaviše, Radivojević će mu sada biti kapiten!

"Sećam se svega, kao da je juče bilo. Sada mi je to smešna situacija. Nikada ne bih rekao da ću posle toga doći u Zvezdu, ali evo me, bez posledica, prijateljski smo se pozdravili u svlačionici. Očekujem da ćemo se ove sezone potući sa svima, ali u granicama sportske borbe", izjavio je "Sportskom žurnalu" Stjuart, uz napomenu da iz te tuče nosi mali ožiljak iznad obrve kao "uspomenu".

Nekadašnji član Vojvodine smatra da će mečevi sa Partizanom biti posebna priča.

"Moramo prvo da savladamo FMP, Hemofarm i ostale jake timove, a siguran sam da ćemo se sa Partizanom mnogo puta sudariti na putu do trofeja. Došao sam da pomognem Zvezdi da se plasira u Evroligu. Čeka me puno obaveza, nadam se da ćemo se brzo uigrati".

Stjuart ističe da ga je na dolazak u crveno-beli tabor navelo i prisustvo Milana Gurovića.

"Igrali smo zajedno u Vojvodini. Izuzetno ga cenim, dosta mi je pomogao kada sam stigao. Dobro sam finansijski prošao u Južnoj Koreji, mogao sam da odem na odmor u Ameriku, ali rekao sam sebi - zašto da ne napadnem titulu, takmičenje ionako nije dugačko. Nisam došao zbog novca", podvukao je Stjuart.

Amerikanac koji će u Zvezdi nositi broj četiri, smatra da je Partizanu "dosta pet titula" i obećava da će u slučaju trijumfa u šampionatu ostati u Beogradu.

"To bi bila veoma laka odluka, jer bih dobio šansu da igram Evroligu, najjaču ligu na svetu posle NBA".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Karadžić prepušta ulogu favorita FMP-u

U derbiju prvog kola Superlige, u sredu od 18.00 časova, u Železniku se sastaju FMP i Crvena zvezda.

˝Panteri˝ ove sezone imaju pozitivan skor protiv crveno-belih, pošto su ih dobili u prvom kolu NLB lige i u polufinalu nacionalnog kupa, dok je Zvezda slavila u jedinom meču odigranom u ˝Pioniru˝. To je jedan od razloga zbog kojih trener ekipe sa Malog Kalemegdana Stevan Karadžić ulogu favorita prepušta FMP-u.

- Imamo veoma teškog protivnika na startu Superlige. Radi se o veoma jakoj ekipi, koja je svoj kvalitet potvrdila osvajanjem Kupa Radivoja Koraća i plasmanom u ULEB kupu i NLB ligi. Rezultati FMP-a ukazuju na to da će u ovaj duel ući kao favoriti. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo. Novajlije Stjuart i Cvetković će biti u sastavu, međutim veliko je pitanje koliko ćemo moći da ih iskoristimo, jer su veoma kratko sa ekipom, rekao je trener Crvene zvezde Stevan Karadžić.

Milan Gurović je željan revanša, ali očekuje težak posao u predgrađu:

- Utakmica sa FMP-om će biti veoma teška, jer naš protivnik poseduje kvalitet i mladost. Naravno da se nećemo predavati. Dobili smo još dva pojačanja i mislim da ćemo spremni otići u Železnik da pokažemo da smo ipak mi Crvena zvezda, kaže Gurović.

Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Nikolić želi titulu sa Hemofarmom

Košarkaše Hemofarma na početku Superlige očekuje gostovanje Slogi u Kraljevu, a Vrščani su, za razliku od drugih ekipa, odlučili da svoje redove pojačaju mladim snagama iz sopstevnih pogona: Urošem Petrovićem, Nemanjom Arnautovićem, Neđeljkom Bogdanovićem i Bobanom Marijanovićem koji se vratio iz Svislajonsa.

Trener Miroslav Nikolić razmišlja o prvoj utakmici i "vrućem" terenu u Kraljevu:

- Poznato je da Kraljevo ima najjaču publiku u Srbiji i to je za svaku pohvalu i treba ceniti takve košarkaške sredine. Očekujem pravu borbenu utakmicu i verujem da mojoj ekipi neće biti lako. Sloga će pokušati na svom terenu da se predstavi u što boljem svetlu i da opravda svoj plasman u Superligu, što je fenomenalan uspeh ove sezone.

Na pitanje kakva je situacija u redovima "Farmaceuta" šef stručnog štaba Hemofarma objašnjava:

- Mi jesmo favoriti u ovom duelu i ne bežimo od toga, ali Hemofarm nije u situaciji da potcenjuje bilo koji tim. Ovo u Superligi će biti nokaut utakmice. Može da se desi i da realno slabiji po kvalitetu uzmu neočekivane bodove. Ponavljam, ipak, mi jesmo kvalitetniji tim od Sloge. Imamo 12 spremnih igrača od kojih svi mogu ravnopravno da igraju. Hemofarm je svoj cilj, da se izbori za ULEB Kup ostvario kroz NLB ligu, ali sada je na redu i borba za ostvarenje drugog cilja koji je najavljivan s početka sezone a to je napad na titulu prvaka Srbije.

Nastavljajući svoju priču, Nikolić je dodao:

- Kao čovek i trener normalno je da ću se truditi da svoj tim motivišem da napadnemo titulu. Da bi se ostvario dobar rezultat mora da se veruje u to i da se bori. Ovo je novo takmičenje i sve šanse su otvorene. Mi smo imali neki skroman period da uigramo igrače koji nisu bili u ekipi po dva i po meseca poput Stefana Markovića i Nebojše Joksimovića, pa i Bojana Bakića koji sa povredama kuburi već dve godine. Nadam se da ćemo biti kompletni i zdravi jer tako imamo šanse da se plasiramo u finale a onda je sve moguće. Naravno, gledaćemo da pružimo priliku mladim igračima koje smo licencirali za Superligu.

O samoj ekipi Sloge nije bilo mnogo reči jer Miroslav Nikolić ističe da je Hemofarm, igrački gledano, po imenima bolji tim ali da to ne mora da bude od presudnog značaja:

- Od presudnog značaja za prvu utakmicu Superlige biće pristup mojih igrača ovoj utakmici. Hemofarm je platio skupu školu prošle sezone kada su u Superligi jedva pobedili OKK Beograd, Atlas i doveli u pitanje plasman u Jadransku ligu. Hoću da kažem da sve utakmice i sve timove treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Jurak napustio Olimpiju

Slovenački košarkaški reprezentativac Goran Jurak napustio danas ljubljanski klub Olimpiju. U saopštenju Olimpije se navodi samo da se klub i igrač "razilaze", dok je 30-godišnji Jurak rekao da odlazi zbog "nesportskog i nelegalnog poteza rukovodstva kluba", kako je okarakterisao dugovanja prema njemu.

"Pošteno sam obavio svoje obaveze prema klubu. Uvek sam se borio svim snagama i ostavio srce na terenu za ekipu, pa me je pogodio nepošten, nesportski i, takodje, nelegalan potez rukovodstva kluba", saopštio je javnosti Jurak.

"Odlazim sa čistom savešću, i gorčinom", saopštio je sada bivši košarkaš Olimpije.

Jurak, koji napustio Olimpiju zbog toga što klub prema njemu nije ispunio ugovorne finansijske obaveze, nastaviće karijeru u Klimamiju iz Bolonje.

"Ekipi želim da osvoji titulu državnog prvaka, a za dobro slovenačke i ljubljanske košarke se nadam da takvi potezi (kluba) neće postati praksa, jer bi to bila pogrešna poruka kvalitetnim igračima, koji žele da igraju u Olimpiji", rekao je Jurak.

Mirko Novosel član Kuće slavnih

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije, poznati hrvatski stručnjak Mirko Novosel, u septembru ove godine postaće član Kuće slavnih u Springfildu, a to priznanje dobili su još trener Los Anđeles Lejkersa Fil Džekson, bivši trener madridskog Reala Pedro Fernandes i Roj Vilijams, trener univerziteta Severna Karolina.

Najveći uspeh sa reprezentacijom 68-godišnji Novosel ostvario je na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi, kada je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju. Naše košarkaše vodio je i na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976, kada su osvojili srebro, kao i na OI u Los Anđelesu 1984, kada su zauzeli treće mesto.

U karijeri je radio u samo dva kluba, Ciboni i Napulju, a sa najboljih hrvatskim klubom osvojio je Kup šampiona (1985), dva puta Kup Kupova, sedam nacionalnih kupova i tri titule prvaka Jugoslavije. Za najboljeg trenera Evrope bio je proglašen 1985. godine.

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dan je tmuran,ja mamuran...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC 
Raša Radovanović: Čovića za predsednika!
Sreda, 4. april 2007. 11:18

Predsednik FMP Železnika Ratko Radovanović uveren je da bi Nebojša Čović bio najbolje i najefikasnije rešenje na upražnjenoj poziciji prvog čoveka novog Košarkaškog saveza Srbije.

"Druga je stvar da li ga neko voli ili ne voli, ali on se nebrojeno puta dokazao. Svojevremeno, kada je imenovan za predsednika KS Jugoslavije, takodje je bilo puno finansijskih problema, a u trenutku kada je nepravedno smenjen, Kuća košarke ostala je u debelom plusu. Takodje, od FMP-a je za kratko vreme stvorio klub evropskog renomea", rekao je Radovanović "Sportskom žurnalu".

Iako već godinama tesno saradjuje sa Čovićem u Železniku, Radovanović kaže da ne zna da li bi se poznati političar i privrednik prihvatio tog posla.

"To ćete morati njega lično da pitate. Ja sam siguran da on ima rešenja za sve greške koje su u proteklom periodu napravljene. Sa njim na čelu sigurno bismo imali rezultata".

Čelnik "pantera" prokomentarisao je i aktuelni trenutak srpske košarke.

"Da je dobro, ne bismo birali novu vlast. Očigledno je da nešto mora da se menja, i to iz korena".

Inače, košarkaška "čaršija" već nedeljama bruji o tome kako će Partizan podržati Nebojšu Čovića u nastojanju da postane novi predsednik KSS, da bi zauzvrat Duško Vujošević dobio još jednu priliku da ostvari dobar rezultat sa reprezentacijom.

Odlazak Dragana Šakote sa kormila nacionalnog tima tretira se kao gotova stvar.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.