Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desavanja iz Sveta fudbala - transferi, pregovori, povrede  (Pročitano 142998 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Štutgart želi da zadrži Ljuboju

Fudbalski klub Štutgart želi da u svojim redovima zadrži napadača Srbije i Crne Gore Danijela Ljuboju.

Ljuboja je Štutgartu pozajmljen iz PSŽ-a. Do sada je postigao šest golova u 23 utakmice u Bundes ligi.

“Veoma smo zadovoljni njegovim igrama, a i on je izrazio želju da ostane", rekao je sportski direktor Štutgarta Horst Held.

"Švabe" imaju opciju da zadrže našeg igrača ukoliko pristanu da za njega plate dva miliona evra do 30. aprila.
Priredio: Željko Čačija

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Sporting Hihon rasprodaje čitavu ekipu
Petak, 21. april 2006. 14:40

Predsednik španskog drugoligaškog kluba Sporting Hihon Manuel Vega Arango šokirao je sportsku javnost odlukom da u letnjem prelaznom roku rasproda svih 26 fudbalera koji imaju profesionalne ugovore.

"Igrači koje imamo veliko su razočaranje i najpametinije što mogu da uradim sa njima je da ih prodam, ukoliko to bude moguće. Osmorici fudbalera u junu ističu ugovori i oni su slobodni, a biće dobro ako za preostalih 18 dobijemo oko šest miliona evra", rekao je Vega Arango.

Hihon je osamdesetih i devedesetih godina bio stabilan prvoligaš i igrao je i u Kupu UEFA, a u drugu ligu ispao je 1997. godine.

Poslednjih deset sezona uprava kluba je svake godine najavljivala povratak u Primeru, ali ni jednom nisu bili ni blizu vrhu tabele. Ove godine priča se ponovila i Sporting je trenutno na 13. mestu, bez ikakve šanse da se uključi u borbu za vrh.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Zi Zu u penziji posle Mondijala

"Gotovo je, posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj opraštam se od aktivnog igranja. Moja odluka je konačna," izjavio je legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan za francusku televiziju Canal+. "Zi Zu" je razrešio sve dileme oko nastavka karijere, tako da ugovor koji ima sa Real Madridom još godinu dana neće odraditi do kraja.

"Telo mi šalje jasne poruke. Više nisam u stanju da igram na najvišem nivou i mislim da je najbolje da se oprostim," dodao je Zidan.

Najveći francuski fudbaler posle Mišela Platinija rođen je u Marseju pre 33 godine, roditelji su mu alžirski emigranti, a detinjstvo je proveo u oskudici, živeći u sirotinjskom predgrađu mediteranskog grada. Debitovao je sa 16 godina u prvoj ekipi Kana, a posle godinu dana preselio se u Bordo. U dresu Bordoa dogurao je do finala Kupa UEFA 1996. godine, ali Bajern je tada bio jači. Često je isticao bitnu ulogu Slavoljuba Muslinu u ovom periodu svoje karijere.

Dolaskom u torinski Juventus 1996. godine postaje svetska superzvezda. Za šest godina u dresu torinske "Stare dame" osvojio je dve titule, ali i izgubio dva finala Lige šampiona. Sve mu se "vratilo" u dresu francuske reprezentacije, koju je 1998. godine odveo do svetskog, a dve godine kasnije i do evropskog trona u Belgiji i Holandiji.

Zidan je igrao i na SP2002 u Japanu i Koreji, te na evropskim prvenstvima 1996. u Engleskoj i 2004. godine u Portugalu. Zemljaci su ga u jednoj anketi izabrali za najpopularnijeg Francuza svih vremena, a glasači na sajtu UEFA.com za najkvalitetnijeg evropskog igrača u poslednjih pola veka. FIFA ga je tri puta birala za najboljeg igrača sveta - 1998, 2000. i 2003. godine.

Zidan je 2001. godine za 66 miliona dolara prešao u Real Madrid. Na Santjago Bernabeuu osvojio je titulu španskog i evropskog prvaka, ali poslednja sezona u "Kraljevskom klubu" ostaće upamćena po rezultatskim neuspesima. Real je trenutno tek treći u Primeri, ostali su bez trofeja u nacionalnom Kupu, a u Ligi prvaka ispali su u četvrtfinalu.
Priredio: IL

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Stefanović se vraća u Holandiju?

Fudbaler engleskog Portsmuta Dejan Stefanović možda će se vratiti u Holandiju, u redove roterdamskog Fejnorda.

Takve glasine pojavile su se nedavno u Holandiji, a Stefanović je u izjavi za Jadran Sport potvrdio mogućnost povratka u holandski fudbal.

"Ono što sada mogu da vam kažem jeste da su takve priče istinite. Napuštam Portsmut na kraju sezone. Mom menadžeru Ranku Stojiću dao sam odobrenje pre nekoliko nedelja da nadje novi klub. Neki engleski drugoligaški klubovi su pokazali interes da me dovedu, ali želim da igram u nekom jačem klubu još neku godinu. Možda će mi neki klubovi van Ostrva pružiti takvu priliku", rekao je 31-godišnji Stefanović, koji je protekle tri sezone nosio dres Portsmuta.

Stefanović je svojevremeno igrao za Crvenu zvezdu, a potom je otišao u engleski Šefild Venzdej, da bi prešao u Perudju. Posle 3,5 godine u Italiji, Stefanović je kratko igrao za OFK Beograd, a potom prešao u holandski Vitese, odakle je 2003. godine otišao u Portsmut.

Defanzivac Portsmuta je potvrdio da je realna opcija da naredne sezone igra za Fejnord, klub u kojem je do nedavno bio i Danko Lazović.

"Igrao sam u Viteseu i uvek mi se dopadala holandska liga i način života u Holandiji", rekao je Stefanović.

On je dodao da bi voleo da igra za Fejnord, jer je reč o velikom klubu, ali i da još nije imao nikakve konkretne razgovore sa čelnicima kluba iz Roterdama. "Medjutim, moj menadžer jeste razgovarao sa njima. Pre konačnog dogovora, želim da se posvetim pre svega Porsmutu i da pomognem da klub ostane u Premijer ligi. Imamo još dve teške utakmice do kraja", rekao je Stefanović.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Karvaljo razmišlja o odlasku iz Čelsija
Sreda, 26. april 2006. 18:12

Defanzivac Čelsija i reprezentacije Portugala Rikardo Karvaljo ozbiljno razmišlja da na kraju sezone napusti redove novog-starog šampiona Englkeske, preneli su londonski mediji.

U poslednjih nekoliko meseci Karvaljo se ne nalazi u prvom planu kod Žozea Murinja, a interesovanje za njegove usluge pokazali su Real Madrid i Barselona.

"Uopšte nisam zadovoljan svojim trenutnim statusom i minutažom u Čelsiju. Mnogo iformacija kruži poslednjih nedelja u novinama, ali nisu sve tačne", rekao je Karvaljo.

On je dodao da u ovom trenutku "ne zna da li će ostati u londonskom klubu, ali da mu je drago što ima velikih klubova koji žele da ga vide u svojim redovima".

Dvadesetsedmogodišnji defanzivac je u Čelsi stigao pre dve godine iz Porta za svotu od 20 miliona funti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18999
Zastava Beograd-Vračar
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia E72
26/04/2006 | Izvor: Reuters
Zidan: "Vreme je..."
Dan posle objavljivanja odluke da na leto prestaje da igra fudbal Zinedin Zidan je održao konferenciju za medije na kojoj je ponovio izjavu saopštenu Kanalu +.

"O ovome sam dugo razmišljao, ovakve odluke se ne donose za jedan dan", rekao je fudbaler u medija centru Real Madrida koji je bi krcat novinarima i ostalim predstavnicima medija.

"Osim toga hteo sam da dam vremena Real Madridu da napravi planove za sledeću sezonu i pronađe zamenu ako misli da je potrebno."

Trostruki najbolji igrač u izboru FIFA-e je u utorak uveče izjavio da će se penzionisati posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
"Prethodne dve godine nisu bile lake, nisam igrao kako sam hteo. Nemam više 25 godina. Svaki dan je sve teži, svaki dan imam sve više bolova."

"Ne želim da budem ovde samo reda radi. Uvek sam davao maksimum da pobedim a to nisam uspevao da uradim u poslednje vreme."

Zidan, koji je imao još godinu dana ugovor sa Real Madridom, napuniće 34 godine tokom Svetskog prvenstva.

"Posebno je završiti karijeru na Svetskom prvenstvu. Biću veoma motivisan. Nadam se da neću imati problema sa povredama. Biće teško osvojiti turnir ali imamo jako dobar tim."

Zidanova poslednja utakmica za Real Madrid trebalo bi da bude prvenstveni meč u Sevilji 13. ili 14. maja. On je rekao da će se od navijača na Santjago Bernabeuu oprostititi tokom dvoboja sa Viljarealom.

Njegova želja je da radi sa podmladkom Real Madrida i pomogne promociji kluba u svetu.

"Ne znam da li mogu da upotrebim reč ambasador ali to je nešto što bih voleo da radim za klub. Ostajem i živeću u Španiji."

Zidan je šesnaestogodišnju karijeu počeo u Kanu pre nego što se 1992. preselio u Bordo sa kojim je igao finale UFA kupa u poslednjoj sezoni.
Prvu od 99 utakmica za Francusku odigrao je 17. avgusta 1994 u meču sa Češkom. Ušao je kao rezerva i postigao oba gola kojim je Francuska stigla prednost privala.

Tokom boravka u Juventusu osvojio je titule prvaka Italije u prve dve sezone.

"Proveo sam pet godina u Juventusu i pet u Real Madridu, u dva kluba koja su najvažnija u svetu."

Zidan je u Madrid stigao 2001. za 65 miliona dolara to je i dalje svetski rekord u visini transfera.

Sigurno je najpoznatiji gol za madriđane pogodak u finalu Lige šampiona kada je volej udarcem dao jedan od tri gola u pobedi na Bajer Leverkuzenom čime je Real Madrid osvojio titulu prvaka Evrope deveti put.

Sledeće sezone Real Madrid je sa njim osvojio 29 titulu prvaka Španije što je takođe rekord.

Posle toga Zidan nije uspeo da spreči pad kraljevskog kluba. Real Madrid je promenio pet trenera od odlaska Del Boskea a klub nije osvojio ni jedan trofej u prethodne tri sezone što je najlošiji niz još od 50-tih godina prošlog veka.

"Izgubili smo mnogo kada smo izgubili Kloda Makelelea, on je uradio mnogo za klub."

Zidan koji je postigao 28 golova za reprezentaciju, povukao se iz reprezentacije posle Evropskog prvenstva 2004. ali se vratio godinu dana kasnije da pomogne ekipi da se plasira na Svetsko prvenstvo 2006.

Ukoliko ostane zdrav biće uz Dideja Dešama, Liliana Tirama i Marsela Desaija jedini igrač koji je odigrao više od 100 utakmica za nacionalni tim.

Narednu utakmicu Francuska igra protiv Meksika u Parizu 27. maja kao deo priprema za SP.

Zidan je dao dva gola glavom u finalu SP 1998. kada je domaćin pobedio Brazil 3-0 u finalu.

On je ipak, mada povređen, bio deo ekipe koja je 2002. postala prvi branilac titule koji je ispao u prvom krugu.

"Fudbal mi je dao sve", rekao je Zidan sumirajući svoju karijeru koja bi još jedan uspon mogla da dostigne tokom jula ove godine.
Priredio: AS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Oven na terenu od subote

Engleski fudbalski reprezentativac Majkl Oven najverovatnije će biti u sastavu Njukasl junajteda na meču sa Birmingemom u subotu, prvi put posle skoro pet meseci odustva zbog povrede.

To je odlična vest za Svena Jerana Eriksona i engleske navijače, pošto je Oven standardni član prve postave nacionalnog tima te zemlje.

Oven je polomio metatarzalnu kost stopala poslednjeg dana 2005. godine, a prošlog vikenda prvi put je stavljen na spisak potencijalnih učesnika utakmice.

"Treniram od ponedeljka i zaista mi je dobro, mnogo bolje nego što sam očekivao", izjavio je Oven. "Brinuo sam da će me boleti što više igram, ali bilo je odlično".

Oven je a još nije razgovarao sa v.d. menadžera Njukasla Glenom Rouderom o detaljima, ali očekuje da će od subote iz meča u meč igrati sve više.

Erikson će širi spisak igrača za Nemačku objaviti 8. maja, a sedam dana kasnije biće poznata 23 imena sa konačnog spiska.

Engleska igra prijateljske pripremne utakmice sa Mađarskom 30. maja i Jamajkom četiri dana kasnije. Prvu utakmicu na SP igraće 10. juna sa Paragvajem
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Kežman i Maksi Rodrigez se vraćaju na teren
Petak, 28. april 2006. 13:57

Napadač Atletika iz Madrida Mateja Kežman počeo je da trenira sa ostatkom ekipe nakon oporavka od povrede kuka, koju je zadobio pre dve nedelje na utakmici sa Bilbaom.

Napadač SCG je odmarao proteklih deset dana, a u petak je bez većih problema završio trening i mogao bi da se nadje u startnoj postavi "jorgandžija" već u nedelju, kada Atletiko dočekuje Majorku.

Pored Kežmana, u redove tima sa "Visente Kalderona" vratio se i Argentinac Maksi Rodrigez, koji je propustio devet prethodnih mečeva zbog povrede butnog mišića.

Madridjani, četiri kola pre kraja prvenstva, zauzimaju osmo mesto na tabeli Primere sa 50 bodova, tri manje od ekipa koje se bore za plasman u kup UEFA naredne sezone.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Roma spremila ponudu za Vučinića
Petak, 28. april 2006. 12:23

Nakon višemesečnih spekulacija da u svoje redove žele da dovedu napadača Lećea i mlade reprezentacije SCG Mirka Vučinića, čelnici Rome spremili su ponudu za talentovanog centarfora.

Italijanski mediji navode da je dvadesetdvogodišnji Vučinić u januaru bio blizu prelaska u Rim, ali je odlučio da ostane u Leće i pokuša da pomogne ekipi da izbori opstanak u Seriji A.

Pošto je tim sa juga Italije prošlog vikenda remizirao sa Trevizom i tako defintivno izgubio sve šanse da sačuva prvoligaški status, stvorile su se sve okolnosti da Vučinić napusti leće.

Najveći problem, prema pisanju italijanske štampe, moglo bi da bude obeštećenje.

Vučinić ima ugovor sa Lećeom do 2009. godine, klub sa stadiona "Via del Mare" ne želi da ga pusti za manje od sedam miliona funti, što je više od svote koju je Roma spremna da ponudi.

Mladi reprezentativac SCG je prošle sezone bio pravo osveženje u Seriji A, jer je na 28 utakmica postigao 19 pogodaka, ali se u tekućem šampionatu samo devet puta upisao u listu strelaca.

Ukoliko propadnu pregovori sa Vučinićem i Lećeom, Roma planira da na "Olimpiko" dovede napadača Udinezea Vićenca Jakintu, ali će sve zavisiti od toga da li će vučica uspeti da proda Totenhemu Egipćanina Mida, koji se več nalazi na pozajmici u londonskom klubu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
HTC Touch Cruise
Toti ponovo igra
Petak, 28. april 2006. 19:27

Fudbaler Rome Frančesko Toti izrazio je u petak očekivanja da će se posle više od dva meseca odsustva vratiti na teren u sredu, kada će se njegov tim sastati sa Interom u prvoj finalnoj utakmici Kupa Italije.

Reprezentativac Italije se povredio 19. februara na utakmici protiv Empolija kada je slomio kost članka leve noge.

"Biću u timu za duel sa Interom, ali ćemo tek odlučiti da li ću utakmicu početi od prvog minuta, ili sa klupe", rekao je Toti na konferenciji za novinare.

Toti je već igrao na trening meču svog tima protiv Čisco Rome, koja se takmiči u italijanskoj četvrtoj ligi.

"Želeo sam da se testiram na prijateljskoj utakmici i članak je funkcionisao na najbolji mogući način", istakao je 29-godišnji napadač.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.