Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 03:50:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Department of Justice Virus  (Pročitano 9338 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Znači... američka vlada šalje viruse sopstvenim građanima da plate otključavanje računara?
Ako je istina... bedan način da se popuni budžet.  Smile
Ovde se ne radi o otkljucivanju, vec o spijuniranju.  Virus je samo vozilo da ti upadnu u sistem i naprave pizdarije.  Vec sam upoznao 6 ljudi koji su imali slicne probleme.  Naravno, sve te osobe prate veoma dobro sta USA radi po svetu, pa onda mora da su bili flagovani u Fusion Centru.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
SonyEricsson K610i
Ako bi hteli da te špijuniraju, oni ne bi zaključavali tvoj računar ili napravili pizdrarije po njemu.

Njima bi bilo u interesu da virus ostane što duže neprimećen.

Jednostavno bi pratili tvoje aktivnosti i arhivirali za kasniju upotrebu (ako zatreba)... a ne da te jebu za 300$.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2013, 00:21:14 od Utopia »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Ako bi hteli da te špijuniraju, oni ne bi zaključavali tvoj računar ili napravili pizdrarije po njemu.

Njima bi bilo u interesu da virus ostane što duže neprimećen.

Jednostavno bi pratili tvoje aktivnosti i arhivirali za kasniju upotrebu (ako zatreba)... a ne da te jebu za 300$.
Niko nije rekao da su oni pametni, ali isto tako nikada ne znas koji su motivi u pitanju.  Ja do sada nisam naleteo ni na jedan virus koji moze da ti deinstalira ili u potpunosti obrise antivirus program, pa ti vidi.
Ne kazem, mozda su neke budale, jer je lako hakerima da prave sranja, ali ne bi me cudilo uopste da nemaju vise nacina napada. Ko zna sta je ostalo od tog programa na kompjuteru.  Strucnjak kaze da ga nema vise, ali nikad ne znas.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
SonyEricsson K610i
Koliko sam upućen, Američka Vlada (u stvari, CIA), pravi dogovor sa proizođačima anti-virusnih programa da ne detekuju njihove viruse, tako da više izgleda da je ovaj virus pravio neko drugi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Koliko sam upućen, Američka Vlada (u stvari, CIA), pravi dogovor sa proizođačima anti-virusnih programa da ne detekuju njihove viruse, tako da više izgleda da je ovaj virus pravio neko drugi.  Smile
Ne znam, ne mogu da kazem ni jedno ni drugo.  Mogu da budu hakeri iz Cyber divizije, a mogu i biti placeni hakeri van takve strukture.  Samo navodim da me ne bi cudilo uopste.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
Nekako mi glupo da fbi sajber divizija koristi takav naziv za njihov proizvod. Zar nije logicnije da im se virus zove Dzafer ili Talalaj?

Ravene, burazeru, da nisi isao na one sajtove u superseksi goticarkama? Ko bi im odoleo.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

ariane.jpg
(76.13 KB, 1270x703)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Nekako mi glupo da fbi sajber divizija koristi takav naziv za njihov proizvod. Zar nije logicnije da im se virus zove Dzafer ili Talalaj?

Ravene, burazeru, da nisi isao na one sajtove u superseksi goticarkama? Ko bi im odoleo.

Nisam Crowz, moraces da mi preporucis neki Wink

A sto se tice imena virusa, pa zar je u stvari vazno. Ja mislim da bih nazvao taj virus tako da niko ne bi posumnjao u onoga u koga treba najvise da sumnja.  Meni ima neke logike, ali jebi ga, ja sam ovde medju kretenima suvise dugo, svasta mi vise pada na pamet  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
HTC 
Citat
I nazalost moralo da ode u servis kod poznanika.  100 dolara kasnije, ja saznam da je moj poznanik uspeo da obori virus tek posle 6 sati, i kada je radio proveru, da covek ne poveruje odakle je dosao napad.  U slucaju da vas potkaci ovakav ili njemu slican virus, u pitanju je Americka vlada jer IP adresa ili otisak (nemam pojma kako se to zove) je bio cist ko suza, dok na kraju nije ostao samo jedan mali cookie koji im je promakao pa je uz pomoc njega utvrdio odakle je dosao virus/napad, inace zasigurno je u pitanju Cyber divizija FBI ili njemu slicne agencije.

Ja bi ti to odradio za upola manje  Smile

Nije to nikakav virus, to je ransomware malware i FBI nema nikakve veze sa tim sra**m.

Znas kako su Amerikanci spijunirali Irance i njihov nuklearni program? Ne znam da li si cuo za Stuxnet worm, prenosio se putem flash memorije i slao podatke Amerikancima- Mosad-u. Nijedan od tih Iranskih racunara nije bio prikljucen na Internet mrezu, ali je ovaj crv cekao da se neka budala upeca i prikljuci flash na svoj komp. 2010 je rezultirao fizickim unistenjem 1000 nuklearnih centrifuga.

Nedugo posle njega otkriven je drugi crv Flame, racunaju da je bio prisutan najmanje 3 godine. Ima tu jos nekolicina poznatih Duqu, Gauss, Mahdi.

Ovaj tvoj malware je tebi trazio pare, znaci klasicna prevara.

Autori malware-a uglavnom koriste vec kompromitovane domene za njihovu distribuciju, pa je stoga nemoguce utvrditi ko je autor ili vlasnik malware-a.

edit_

Zasto nisi pokrenuo FRST, nisi morao da ulazis u Windows uopste.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2013, 10:11:50 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
I nazalost moralo da ode u servis kod poznanika.  100 dolara kasnije, ja saznam da je moj poznanik uspeo da obori virus tek posle 6 sati, i kada je radio proveru, da covek ne poveruje odakle je dosao napad.  U slucaju da vas potkaci ovakav ili njemu slican virus, u pitanju je Americka vlada jer IP adresa ili otisak (nemam pojma kako se to zove) je bio cist ko suza, dok na kraju nije ostao samo jedan mali cookie koji im je promakao pa je uz pomoc njega utvrdio odakle je dosao virus/napad, inace zasigurno je u pitanju Cyber divizija FBI ili njemu slicne agencije.

Ja bi ti to odradio za upola manje  Smile

Nije to nikakav virus, to je ransomware malware i FBI nema nikakve veze sa tim sra**m.

Znas kako su Amerikanci spijunirali Irance i njihov nuklearni program? Ne znam da li si cuo za Stuxnet worm, prenosio se putem flash memorije i slao podatke Amerikancima- Mosad-u. Nijedan od tih Iranskih racunara nije bio prikljucen na Internet mrezu, ali je ovaj crv cekao da se neka budala upeca i prikljuci flash na svoj komp. 2010 je rezultirao fizickim unistenjem 1000 nuklearnih centrifuga.

Nedugo posle njega otkriven je drugi crv Flame, racunaju da je bio prisutan najmanje 3 godine. Ima tu jos nekolicina poznatih Duqu, Gauss, Mahdi.

Ovaj tvoj malware je tebi trazio pare, znaci klasicna prevara.

Autori malware-a uglavnom koriste vec kompromitovane domene za njihovu distribuciju, pa je stoga nemoguce utvrditi ko je autor ili vlasnik malware-a.

edit_

Zasto nisi pokrenuo FRST, nisi morao da ulazis u Windows uopste.
Da sam u Srbiji, verujem da bi mi odradio, ali sta da se radi.
Sve je bilo pokusano brate, na kraju je morao da iscupa hard disk iz laptopa, jer drugacije nije moglo.  Sve cega god se setio je bilo pokusao, i nije moglo

Ma vise boga pitaj ko i sta radi.  Ja pricao sa jedim pandurom ovde, on meni rece da je njihov kompjuter bio pogodjen sa istim sranje, i da su njihovi IT timovi provalili navodno da je doslo negde iz Bosne?  Ja ga gledam da li on mene zajebava, kada ono jok, mrtav ladan

Nego Ivice jedno pitanje.  Posto sada radi laptop, mnogo baguje.  Mislim da je ova memorija popunjena losim fajlovima i junk fajlovima. Sta da uradim da popravim performans laptopa?

Unapred hvala
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
HTC 
Uradi ovako da ti pogledam racunar.

FRST

Preuzmi FRST   -  (Farbar Recovery Scan Tool) i sacuvaj ga na Desktop

Napomena: Potrebno je preuzeti onu verziju koja je kompatibilna sa tvojim sistemom.

• Dvoklikom pokreni FRST;
  • Kada se alat startuje, klikni Yes na disclaimer.
  • Klikni na dugme Scan;
  • Alat ce kreirati izvestaj (FRST.txt) u isti direktorijum gde je i FRST.exe sacuvan.
  • Iskopiraj sadrzaj tog loga u poruku.
  • Alat bi takodje pri prvom pokretanju trebao da kreira i dodatni izvestaj (Addition.txt). Taj izvestaj okaci u poruku koristeci opciju "Prikaci file".

Prilozi izvestaje nemoj da ih kopiras.

Nego nerece mi zasto nisi pokrenuo FRST iz RE, to si sigurno mogao da uradis jer taj malware nije u stanju da blokira tu opciju.
Ili ti se cinilo komplikovanim?
« Poslednja izmena: 08. Sep 2013, 09:50:12 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 03:50:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.