Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 150 151 153 154 ... 178
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Demokratska stranka - Odbrana i poslednji dani  (Pročitano 179635 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Postavite pismo koje je Djilas slao penzionerima sirom Zemlje..
Jel ima neko to pismo?
Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
I-mate 30 Pro
De stavite pismo...pa nek ide zivot... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
Čačak: DS napustila tri odbornika i 55 članova

Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku su napustila tri odbornika u Skupštini grada Čačka: Dr Kosta Milošević, Mr Mira Milinković i Sanja Azanjac-Šišović, a kolektivno još 55 dugogodišnjih članova.

Dr Kosta Milošević je bio narodni poslanik u Narodnoj skupštini u dva mandata (2008. i 2012.) i dugogodišnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Čačku, u periodu od 1996-2007. godine. Svi oni su pristupili Izbornom štabu Nove demokratske stranke u Čačku.

Dr Kosta Milošević je ovim povodom izjavio:

- U Demokratskoj stranci se stvorilo neodrživo stanje, koje će dovesti vrlo brzo do potpunog urušenja te stranke. Na nama, starim demokratama, je da očuvamo ideju i misiju demokratije u Srbiji, a to je jedino moguće kroz Novu demokratsku stranku Borisa Tadića.

Zbog neslaganja sa politikom rukovodstva DS-a, Opštinski odbor DS u Ljigu je kolektivno napustio tu stranku i pristupio NDS. DS je napustio i ceo odbornički klub, na čelu sa predsednikom Skupštine opštine Ljig, Mihajlom Zečevićem. DS su napustili i članovi opštinskog veća. Mihajlo Zečević je izjavio:

- Posle 22 godine provede u Demokratskoj stranci, potpuno sam uveren da sadašnje rukovodstvo stranke nije sposobno da održi izvorne ideje i sprovede misiju Demokratske stranke. Sasvim sam siguran da će građani prepoznati sprovođenje misije modernizacije Srbije u Novoj demokratskoj stranci, što istraživanja javnog mnjenja uveliko i pokazuju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Драган Шутановац: Из ДС су отишли они који су хтели да подупиремо СНС            
четвртак, 20. фебруар 2014.

Београд - Имајући у виду да је само Демократска странка права алтернатива овој власти и да једино ДС не стоји у предворју Александра Вучића, није ништа необично да је власт ударила баш на нас.

Оволика медијска сатанизација није виђена од деведесетих година и то ће се обити о главу управо онима који то наручују и подржавају, а то је режим - каже за Данасову „Изборну грозницу“ Драган Шутановац, члан Централног изборног штаба ДС и седми на посланичкој листи „Са Демократском странком за демократску Србију“, одговарајући на питање да ли је ово најтежа кампања за ДС од 2000. године.

Зашто би грађани после свега требало да гласају за ДС?

- Зато што овог пута нудимо јасан програм и план за бољитак живота грађана, од реформе у здравству, пољопривреди, пореске реформе, инвестиција у привреду. С друге стране, од 2012. имамо на делу најгору владу у 21. веку. Владу која је презадужила државу и која је дозволила пад животног стандарда први пут од 2000, опорезовала високообразоване људе у државној управи, лекаре, професоре, научнике, официре... Владу која нема никакву визију, која је након формирања функционисала неискрено, наставила да обећава и шета шеике по Србији као људе који ће сејати новац тамо где им буде рекла СНС.

Хоћете ли у кампањи критиковати само власт или то заслужују и неке друге странке?

- За разлику од 2012, када је ДС у председничкој кампањи била у „телевизијској“ кампањи и обраћала се грађанима путем медија, сада смо решили да обиђемо што више градова, општина, месних заједница и села. Директан контакт с грађанима је кључ решења проблема. Не нападамо никога, ми разоткривамо позадину неспособне власти која на режимским медијима изгледа феноменално, а у реалном животу Србију је уназадила. Ниједан министар није положио испит, од Бачевића до Крстића. Наша идеја је да промовишемо програм ДС и да сваки грађанин зна да, ако ДС дође на власт, може да очекује бесплатно примарно лечење, укидање пореза за професоре и лекаре, увођење фонда за аграр и омогућавање пољопривредницима да имају бесплатне кредите. Преко Дирекције за робне резерве обезбедићемо довољан број хладњача како би контролисали цену воћних производа и кад је највиша и кад је најнижа. Инсистираћемо да послодавци исплаћују пуну плату запосленима, а не да им закидају и дају у ковертама.

Рекли сте да Тадић окупља људе који су већ показали шта знају и умеју. Зар и ДС нема исти проблем?

- Оно што је урадио тим Драгана Ђиласа, као и тим Ненада Богдановића, у Београду није урађено последњих неколико деценија. Реформе у области одбране које смо урадили, а које нису само војска, већ и војно школство и здравство, као и војни пензиони фонд, јесте нешто што можемо да користимо као матрицу решавања проблема и у другим сегментима владе. Војводина на челу с Бојаном Пајтићем сада добија награду за најбољу регију у Европи. Најбоље економисте има управо ДС. Ту су Душан Никезић, Иван Вујачић, Србољуб Антић, Горан Радосављевић. У области спољних послова Наташа Вучковић, Душан Спасојевић... Када је реч о безбедности, тим који сам предводио сутра може да направи успешне реформе и у Министарству унутрашњих послова, пошто је ту највећи тромб јер годинама ништа није рађено. Не постоји сегмент рада владе у којем ми немамо кандидата који може да се такмичи с било којим кандидатом друге странке. Оно што би било фер јесте да имамо исту медијску презентацију.

Када говорите о реформама у домену одбране, чињеница је да вас је за министра одбране поставио Тадић.

- Више од седам година сам се спремао у земљи и иностранству за неку од функција безбедности у Влади Србије. Поставила ме је ДС, а ја сам са својим тимом оправдао поверење и испунио обећање дато пре 5. октобра - професионализовао војску.

По чему је Ђиласова политика боља од Тадићеве?

- Не постоји Ђиласова политика. ДС има политику од свог настанка и председник странке је спроводи. Наша политика је оверена на страначким органима, а интересантно је да они који су напустили странку, а били су на високим позицијама, никада нису дигли реч против политике странке, већ су сутрадан по изласку рекли да је напустила идеју и визију. Они никада нису рекли колика је њихова одговорност уколико је то тачно.

Говорили сте да је оштрица критике ДС отупела и нисте се слагали с оним што Ђилас ради.

- Нисам се увек слагао с политиком коју воде председник и Председништво, и то сам говорио на органима странке. У мају сам се кандидовао са идејом да нешто променимо, у септембру сам критиковао руковођење странком јер је у једном делу странке постојала идеја да ДС треба да буде подупирач СНС. Тај део ДС више није у странци.

Зар то и Ђилас није говорио?

- Не на тај начин. На ГО у Новом Саду кандидоване су две политике. Једна Бориса Тадића, кроз текст Миодрага Ракића да је Вучић добар лидер, али има лошу странку, а наша странка је добра, али има лошег лидера, па би било добро да Вучић води ДС. Друга политика, и за њу сам се залагао, јесте да ДС треба да буде или прва у опозицији или прва на власти и та политика је победила.

Хоћете ли се кандидовати за председника ДС после избора?

- У овом тренутку једино ме интересује 16. март. Много је већи интерес за грађане да зауставимо овај режим који нас упропаштава. Грађани треба у што већем броју да изађу на изборе и заокруже број осам.

Који изборни резултат би за вас био успех у Београду и Републици?

- То је у овом тренутку тешко рећи. Кампања тек што је почела, не знамо ни које листе све излазе.

Сметају ли вам Зоран Живковић и његова странка у коалицији?

- Не сметају ми. Живковић је искрени опозиционар. Он је био дуго у ДС и има политичке ставове који су често оштрији него што је то у Србији случај. Не мислим да ће он круцијално утицати на резултат. Добро је да у нашој коалицији буду све странке које не желе да учествују у власти са СНС. То је у овој ситуацији Нова странка.

Зашто мислите да је ДС место у опозицији, с обзиром на то да сте странка која стално наглашава да са СНС неће у власт?

- Не, мислим да је ДС место у власти. Као оптимиста се бавим политиком и мислим да би за Србију било добро да ДС води будућу владу. Зато и учествујемо на овим изборима.

Како мислите да формирате владу?

- Ако гласачи 16. марта схвате да имају режим који не може да нас изведе из кризе, очекујем да се деси велико изненађење и да ДС буде лидер у власти.

С ким бисте онда формирали владу?

- О томе ћемо разговарати када се то деси. Ми морамо да будемо мотор, а о каросерији ћемо разговарати касније.

Странка није дружина Пере Квржице

Зашто нисте изашли из ДС кад је Тадић отишао?

- Нисам се у ДС учланио ни због Тадића нити било кога другог. Имао сам срећу да ме лично Зоран Ђинђић учлани. Smile За мене је странка много више од било кога. То није дружина Пере Квржице па да идемо за њим. То је озбиљна институција уткана у наше друштво и државу, државотворна странка како је некад говорио Тадић. ДС има најбоље људе и капацитет за промене.

(Данас)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung 111111
Citat
- Зато што овог пута нудимо јасан програм и план за бољитак живота грађана, од реформе у здравству, пољопривреди, пореске реформе, инвестиција у привреду.

Klati tupim nozem.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
стварно ови имају образ ко опанак  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung 111111
Juce sisli sa vlasti posle deset godina i odjednom imaju resenja.Govna smrdljiva.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Sony 
Drago mi je što se Riđi i njegova stranka polako i sigurno raspadaju, on mi je jedan od najodvratnijih političara, mada mrtva je trka između mnogih.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
djilas lopov   Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Курир: Мрачна тајна лидера ДС - Ђинђић тужио Ђиласа због рекетирања!            
понедељак, 24. фебруар 2014.

Актуелни председник демократа уцењивао директора „Пекабете“ позивајући се на Ђинђића и наводне везе у врху странке. Кад је то чуо, Зоран Ђинђић је урлао: „Да ли смо се за ово борили“ и тражио да ДС против Ђиласа поднесе кривичну пријаву

Никад сарадници: Ђинђић и Ђилас

БЕОГРАД - Рани радови.

Зоран Ђинђић, бивши председник Демократске странке и први демократски премијер Србије, потписао је кривичну пријаву против Драгана Ђиласа, и то због рекетирања и лажног представљања, ексклузивно сазнаје Курир! Ђинђић је, како за наш лист открива један од сведока - револтиран сазнањем да је непосредно после петооктобарских промена Ђилас покушао да уцењује ондашње руководство „Пекабете“ позивајући се на наводне везе у врху демократа - тражио да странка поднесе кривичну пријаву против човека који је готово деценију касније преузео шефовање ДС и који се, без трунке стида, данас позива на Ђинђићево наслеђе.

Касно ушао у странку

Драган Ђилас се, подсетимо, учланио у ДС тек 2004, годину после убиства премијера, а приватним бизнисом у маркетингу се бави, према сопственом признању, од 1998. године.

- Почетком новембра 2000. Ђилас одлази у „Пекабету“ код тадашњег директора и, позивајући се на Ђинђића и наводне пријатељске везе у врху ДС, тражи да се тај трговински ланац за десетине милиона рекламира преко његове маркетиншке агенције. Међутим, директор „Пекабете“ се пожалио једном блиском Ђинђићевом сараднику и истакнутом функционеру ДС да је скандалозно то што покушавају да га рекетирају и да би малтене цео буџет требало да потроши на име некаквих реклама - прича саговорник Курира и наставља:

Ђинђић побеснео

- Целу причу члан ДС је пренео Ђинђићу. Зорану је пукао филм, урлао је: „Да ли смо се за ово борили!“ Био је врло бесан и тражио је да ДС хитно поднесе кривичну пријаву против Ђиласа због рекетирања и лажног представљања. Пријава, коју је потписао Ђинђић, предата је Првом општинском тужилаштву.

Наш саговорник каже да је иронија то што је такав човек преузео лидерство у ДС и што покушава да се као Ђинђићев наследник на челу те партије окити његовим ореолом.

- Срамота је што се позива на наслеђе Ђинђића, а радио је све против чега се Зоран борио. Он и сада као да ради у корист штете ДС, чији је углед упропастио.

Епилог - Мишковић купио „Пекабету“

Занимљиво је да је баш Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“ и Ђиласов пословни партнер, купио трговински ланац „Пекабета“. Он је је комплетан трговински ланац „Макси“ уз „Пекабету“ марта 2011. продао белгијском „Делезу“ за око 932 милиона евра.

(Љиљана Лукић – Курир)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 150 151 153 154 ... 178
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.