Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 18:21:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koje je po vama naj Paulovo delo i zasto?
Alhemičar
39.2%  (60)
Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala
7.2%  (11)
Peta gora
7.8%  (12)
Ppriručnik za ratnika svetlosti
4.6%  (7)
Veronika je odlučila da umre
15%  (23)
Djavo i gospodja Prim
5.9%  (9)
Jedanaest minuta
11.1%  (17)
Alhemičar(sa Mebijusovim ilustracijama)
3.3%  (5)
Zahir
5.9%  (9)
Ukupno glasova: 153
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dela Paula Koelja - anketa  (Pročitano 47472 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b1
mob
Apple 15
Kako pomenuti Orvela, a ne pomenuti Pekica (koji je ruku na srce, daleko iznad sva tri)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 
Pekic po meni cisto psihiatrira, dobro je to, dobro je al nije muski knjizevnost. Coelho komunicira, postoji kod njega i Brecht , mozes da sam donosis sud sa distancijom, bez veceg apsurdnosti. Ni apsurdnost ne posedjiva te kad citas, suvise. Kod Pekica taj sanjajuci nacin je jako lep, i sve od tradicije  na zivan nacin predstavi. Odnosno kod njega nije cilj samog sebi tradicija. Al iz komunikacijsku vida otezavan od nemoc zivota, zbog tog san sto uvek sanja covek. Za mene Pekic je lekovito i divno, al mislim za druge ne verujem da moze biti toliko lepo.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2007, 20:21:00 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Necu da zivim hiljadu godina hocu sad i hocu sve!

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Procitala sam skoro sve Koeljove knjige i najvise mi se dopala Veronika je odlucila da umre.Jeste mnogo precenjen kao pisac..Ne svidja mi se jer u svaku knjigu uvlaci notu neke ljubavne price i sve se zavrsavaju skoro isto..Pisac pise sa puno optimizma i dosta analizira smisao zivota kroz svoje knjige.Knjige su lagane i opustajuce za citanje ali ne nose neku posebnu literalnu tezinu.Verovatno su najzanimljivije ako se citaju u vreme adolescencije u fazi otkrivanja raznih puteva zivota.Stekla sam i utisak da su sve njegove knjige kao neki njegov licni dnevnik.Cak se mogu i povezati na neki nacin..
IP sačuvana
social share
Ne zelim da zivim hiljadu godina hocu sad i hocu sve!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
Veronika je odlucila da umre, stvarno je jedan izmedju najboljih romane. Od Coelho-a je sto sam ja do sad citao definitivno. Ne znam kako su ostale sa tom, al ja sam imao konstanto taj osecaj da je pisano o meni Smile Znam to je vec dijagnoza Smile al i roman jako lep,i o takvim stvarima je rec sto nas okruzuje. Hocu u LjubjAnu Smile ici
« Poslednja izmena: 10. Feb 2008, 16:35:46 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
najbolja njegova knjiga je ``veronika je odlucila da umre``, objasnjava mnoge stvari koje su se desile na pocetku devedesetih i zasto

a to da je omiljeni pisac fudbalera i manekenki je isto kao i sa filozofima npr. nice. to je zato sto se najcesce spominju, a paulo koeljo je dobio dosta nagrada kod nas tokom devedesetih...
IP sačuvana
social share
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da dobra je  kao i gotovo sve , meni je možda Alhemicar mada i Jedanaest minuta i Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala ... JKednom recju dobre su mu sve knjige  ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Citat
Da dobra je  kao i gotovo sve , meni je možda Alhemicar mada i Jedanaest minuta i Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala ... JKednom recju dobre su mu sve knjige  ...

tu poslednju nisam citao. trebao je da se snimi i film alhemicar, ali je koeljo odustao od toga jer nije hteo da prodje kao sa asteriskom. naime, asteriks i obelix  je jedan sjajan strip koji je unistio film.

jedanaest minuta je odlicna knjiga koja je veoma realna i skenira stvarnost u ``zemljama treceg sveta``
IP sačuvana
social share
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
Alhemičar,Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala, i Veronika je odlučila da umre su moje omisljene,iako sam procitala skoro sve...
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 3200
Koeljo je genije, koji pokazuje kako treba ziveti... Po meni, svaka njegova knjiga je prica za sebe, ali ako bih morao da izdvojim neku, to bi bila "Veronika je odlucila da umre", samo zbog njene poJente: Zivi svaki dan kao da ti je poslednji!!!
IP sačuvana
social share
Love is love
Two wrongs won't make it right
So let's make love in the dark
Till we break daylight!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 464
Zastava Bijeljina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Koeljo je genije, koji pokazuje kako treba ziveti... Po meni, svaka njegova knjiga je prica za sebe, ali ako bih morao da izdvojim neku, to bi bila "Veronika je odlucila da umre", samo zbog njene poJente: Zivi svaki dan kao da ti je poslednji!!!

Hahahahahaha... ovo je dobro... čekaj... bio si ironičan ili....  Smile
Da... čitao sam Veroniku i da me ubijete ne mogu da se sjetim nekih detalja.... da budem iskren, ne mogu da se sjetim detalja iz nijedne njegove knjige Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 18:21:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.