Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 23:14:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koje je po vama naj Paulovo delo i zasto?
Alhemičar
39.2%  (60)
Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala
7.2%  (11)
Peta gora
7.8%  (12)
Ppriručnik za ratnika svetlosti
4.6%  (7)
Veronika je odlučila da umre
15%  (23)
Djavo i gospodja Prim
5.9%  (9)
Jedanaest minuta
11.1%  (17)
Alhemičar(sa Mebijusovim ilustracijama)
3.3%  (5)
Zahir
5.9%  (9)
Ukupno glasova: 153
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dela Paula Koelja - anketa  (Pročitano 47561 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Poznata licnost

Nef Imperatoriqus Extraordinare

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 4943
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
eee.. bato! ja bila prvak sfrj u recitovanju 
A citalacke znacke i da ne pominjem  Smile
Kad im razvucem "Malu Vjazmu", a bibliotekarke i ostali clanovi zirija padnu u sevdah.. i zatitra im suza u oku
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Paolo Koeljo je super pisac, ako su casopisi sva `literatura` koju  ste pre njegovih knjiga citali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

casholovac

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
    Znate li ko postaje kriticar? - Onaj ko smatra da je KVALIFIKOVAN da proceni kvalitet, a sam nije dovoljno kreativan da stvori nesto vredno.
       Vidim da ovde ima mnogo kvalifikovanih kriticara, pocev od onog devetnaestogodisnjaka koji samouvereno konstatuje "KOELJO NIJE PISAC", uprkos tome sto covek prodaje milione primeraka prevedenih na preko 60 svetskih jezika...ipak ovaj mladi kriticar smatra se kvalifikovanim jer ima 5 iz srpskog, istaknuti je srednjoskolski recitator i procitao je cak jedan Koeljov roman.
      Mada mi Koeljo nije na listi omiljenih pisaca, smatram da ima lep i originalan stil pisanja, a inspiraciju crpi iz bogatog zivotnog iskustva. Posto sam diplomirala na Odseku svetske knjizevnosti u Beogradu, imala sam priliku da procitam par knjizica obimnijih od Zagora i Velikog Bleka (goes with the territory)... ipak moram priznati da sam za Koelja cula, a za doticnog, istaknutog maga sa nase recitatorske scene jos uvek nisam (moracu profesorima sa katedre ukazati na ovaj krupan propust naseg obrazovnog sistema).
      Ne branim Koelja i svakako nisam protiv konstruktivne kritike... ipak, smatram da prvo treba barem pokusati stvaranje neceg lepog i vrednog pre nego sto beskrupulozno predjete na pljuvanje i vredjanje (nije to kritika) afirmisanih i uspesnih umetnika. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3005
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
hm... citala neke.. Alhemicar me razocarao jer sam citala Sidartu jos kao mala.. pa.. malo mi se javilo deja vu osecanje  Smile
Iskreno.. ne znam cemu tolika buka oko tog Koelja.. ponekad imam utisak da su mu ciljna grupa depresivne domacice  Smile mozda i jesu?  Smile
Pogresno!Gotovo sve sto je napisao je sjajno,ako ga citas u pravim godinama(kao inacei  sve ostalo)Alhemicar je biblija za klince,poruka je jaka i kristalno jasna,ne davi kad pise i to cenim.
A sto se plagiranja tice,jeste li citali Da Vincijev kod-Razvodnjeni alhemicar!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Apple 15
Tacnije... Da Vincijev kod je razvodnjena knjiga "Sveta krv, sveti Gral"...  Smile

Znate li ko postaje kriticar? - Onaj ko smatra da je KVALIFIKOVAN da proceni kvalitet, a sam nije dovoljno kreativan da stvori nesto vredno.
 Vidim da ovde ima mnogo kvalifikovanih kriticara, pocev od onog devetnaestogodisnjaka koji samouvereno konstatuje "KOELJO NIJE PISAC", uprkos tome sto covek prodaje milione primeraka prevedenih na preko 60 svetskih jezika...ipak ovaj mladi kriticar smatra se kvalifikovanim jer ima 5 iz srpskog, istaknuti je srednjoskolski recitator i procitao je cak jedan Koeljov roman.
 Mada mi Koeljo nije na listi omiljenih pisaca, smatram da ima lep i originalan stil pisanja, a inspiraciju crpi iz bogatog zivotnog iskustva. Posto sam diplomirala na Odseku svetske knjizevnosti u Beogradu, imala sam priliku da procitam par knjizica obimnijih od Zagora i Velikog Bleka (goes with the territory)... ipak moram priznati da sam za Koelja cula, a za doticnog, istaknutog maga sa nase recitatorske scene jos uvek nisam (moracu profesorima sa katedre ukazati na ovaj krupan propust naseg obrazovnog sistema).
 Ne branim Koelja i svakako nisam protiv konstruktivne kritike... ipak, smatram da prvo treba barem pokusati stvaranje neceg lepog i vrednog pre nego sto beskrupulozno predjete na pljuvanje i vredjanje (nije to kritika) afirmisanih i uspesnih umetnika. Pozdrav

Ovde niko nije tvrdio da je kritcar. Ovo su samo utisci prosecnog srpskog citaoca koji ne kuje lazne velicine u visine sto kriticari vrlo cesto rade... za odredjenu sumu novca... naravno.. Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3005
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
...zar se tip ne zove Paolo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Apple 15
Koji lik? Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3005
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
nije, Anea(sa potpisom),sveti gral je religijska teorija dela hriscanstva,da sam siguran u tacnost nazvao bi je istorijskom,bar zbog forme.
Da Vincijev kod ima savrseno istu radnju poruku kao alhemicar,samo se geografski razlikuje uz preterano pljuvanje hriscanstva.I pastir u Alhemicaru trazi svoj gral i nalazi ga tamo odakle je poceo da ga trazi.Cak ima i ljubavni epilog.Ipak ja sveti gral preozbiljna knjiga za obe koje pominjem.

Paulo Coelho,ili po Vuku-Paolo Koeljo
mislim..tip je rodjen u Riu Smile a ne u Londonu
« Poslednja izmena: 27. Feb 2007, 22:47:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Apple 15
Ti tvrdis da je Alhemicar krimi roman? Smile

Citat
nije, Anea(sa potpisom),sveti gral je religijska teorija dela hriscanstva,da sam siguran u tacnost nazvao bi je istorijskom,bar zbog forme.

Sveta krv, sveti gral sigurno nije religijska teorija,niti kritina hriscanske dogme, kao ni istorijska knjiga, iz prostog razloga sto je proizvod onoga sto se zove "istrazivacko novinarstvo"... to je samo kompilacija izvora na koje su autori naletali tokom godina, a nisu se nijednom u citavoj knjizi izjasnjavali o apsolutnoj tacnosti svojih otkrica... da si procitao knjigu, znao bi... oni samo iznose dokaze na koje su naisli, a samom citaocu ostavljaju da izvuce zakljucak... kakav god on bio...

Citat
Da Vincijev kod ima savrseno istu radnju poruku kao alhemicar,samo se geografski razlikuje uz preterano pljuvanje hriscanstva.I pastir u Alhemicaru trazi svoj gral i nalazi ga tamo odakle je poceo da ga trazi.Cak ima i ljubavni epilog.Ipak ja sveti gral preozbiljna knjiga za obe koje pominjem.

Iz tvojih recenica se moze zakljuciti da je Koeljo tvorac mita o svetom gralu...
Ako tako gledamo, onda je je i Koeljo plagijator, posto se razne price o svetom gralom provlace kroz evropsku knjizevnost jos od srednjeg veka...
Kao sto rekoh, "Da Vincijev kod" je jedna krimi prica, samo jedna u nizu knjiga Dena Brauna... A to sto se nekim slucajem u centru citave price nalazi sveti gral nije nikakav dokaz da je u pitanju plagijat Alhemicara...
S obzirom da je "Kod" nastavak knjige "Andjeli i demoni" koja ima slicnu tematiku, da li to znaci da je i ta Braunova knjiga plagijat?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 23:14:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.