Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 23:12:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dejstva avijacije Jugoslavije 1999  (Pročitano 75292 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
 Smile

едит: натераћете ме да стварно одем до музеја и да сликам то чудо Smile

Ево овако - сад за 3-4-5 дана идем за Руму, и потрудићу се да одем до музеја и да усликам све те ствари.
Делови тога су стајали у ходницима музеја, тако су били поређани и наслоњени на зидове и били су излепљени неким глупавим папирићима накојима је писало шта је шта. После је све склоњено у подрум кад је вршено неко шатро реновирање. Сликаћу па ћу поставити на форум.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2009, 16:03:34 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

Kazem da i sami zapadnjaci tvrde da je vise njih pogodjeno, oboreno, ili uopste izgubljeno (ono "van mogucnosti poravke") nego sto se zvanicno tvrdi, ali zamislite ni NATO ne zeli zvanicno da kaze koliki je broj, vec upucuje na pojedinacne zemlje clanice (proverili neki zapadni novinari) pa kao treba sa svakom pojedinacno da li je i koliko aviona izgubila i povukla. Kazu da je broj pogodjenih i tesko ostecenih negde oko 20, ali da bi se to proverilo treba imati volje i zainteresovane novinare, sto kod nas nije slucaj, ima drugih tema koje su im zanimljivije.

nije potrebno ici od zemlje do zemlje - 90+ % aviona koji su napadali SRJ su bili americhki ,logichno je da je slichan procenat i oborenih/ostecenih .

ako mislite da bi se neko u americi previshe uzbudjivao zbog gubitka nekog f-16 ili f-15 (koje oni danas smatraju zastarelim ) grdno se varate. i mnogo vece lazi su razotkrivane i otkrivane  (nije bilo oruzja za masovno unishtavanje u iraku , broj poginulih vojnika se broji u hiljadama ,patriti nisu efikasni protiv scudova , rakete poput strele i igle su vrlo efikasne protiv AH-64 i.t.d.)  za njih je kosovo zavrshena pricha i nece se vracati na to ,pogotovo shto imaju precha posla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson C702i
Smile

едит: натераћете ме да стварно одем до музеја и да сликам то чудо Smile

Ево овако - сад за 3-4-5 дана идем за Руму, и потрудићу се да одем до музеја и да усликам све те ствари.
Делови тога су стајали у ходницима музеја, тако су били поређани и наслоњени на зидове и били су излепљени неким глупавим папирићима накојима је писало шта је шта. После је све склоњено у подрум кад је вршено неко шатро реновирање. Сликаћу па ћу поставити на форум.

Ja iskreno jedva cekam da vidim te fotke  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Ima li ih? Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Ово преносим са једног другог форума јер је занимљиво....

Auuuu, al se ja nacitah svega. Nisam ni primetio ovu temu. Iz razumljivih razloga ne mogu da se predstavim, a poznajem i Senada i Dexa i onoga koga smo zvali Danilovic i Gvozden Djkukic i ....... onaj ko zna on zna o kome pricam. Ja sam oficir te jedinice, a ti TUTIN-ac, mogao bi manje da da spominjes imena tih ljudi. Budi malo pametan pa zakljuci zasto. Za sve ljude koji citaju ovaj forum i sve one druge (pa i one iz SAD, cak i pilota Ken Viz Dvilija) postoji samo jedna (javna) i istinita prica o njegovom obaranju. Oboren je raketnim sistemom S-125M Neva i to sa jednom raketom, jer je druga posle lansiranja pala njivu. Iskljucivo raketom i nicim drugim, jer nasa avijacija nije letela, a visinu od 4.500 metara na kojoj je otkriven niko nije mogao "dobaciti". Oboren je jer je posluga bila vrhunski obucena, a pilot previse samouveren da ga niko ne vidi. Ko god zeli potpunu istinu neka se raspita u 250. raketnoj brigadi PVO u cijem sastavu se i nalazi jedinica koja je oborila ovaj avion. Ljudi iz te jedince se svake godine 27. marta okupljaju u nekom restoranu proslavljajuci taj dogadjaj.
A sto se tice F-16 oborila ga je ista jedinica sa nesto drugacijom borbenom poslugom i avion je pao u Nakucanima kod Sapca.
I da ne duzim. Ako je jos neko i dalje zainteresovan za ovu temu neka pita, reci cu mu sve sto ga interesuje. Ali istina je samo jedna. Za nas je bio vidljiv i zato je oboren.
P.S. Posebno naglasavam, iako sam visoki oficir mi oficiri nismo mogli sami odraditi taj posao bez aktvnog i rezervnog vojnickog sastava jedinice.

...
...
...

Pa da li si nekad slaninu sekao viljuskom? Ja (mi) jesam, i uspeo sam, ali mi je trebalo dosta vremena i truda.Svi dogovori oko tih aviona su jednostavni. Trebalo je da imamo mnogo volje, znanja, psihicke snage i nenormalnu kolicinu hrabrosti. Mi smo uspeli. Od moje jedinice dva. Malo li je? Za vise detalja ostavi mail.

...
...
...

E moj TI. Pa nemas ti pojma. Ali eto zbog takvih moram da se spustam na tako nizak nivo pa da tebi objasnjavam. Ne znas ni sta je opticki sistem vodjenja, ni ko ga je za vreme rata posedovao. Svaka raketa koja je lansirana je poletela, a ona (samo jedna) koja je pala u njivu, pala je greskom sistema za vodjenje, a ne rakete. Sve su stare i savrseno ispravne, jer su kvalitetno odrzavane. I danas bi svaka poletela. Nisu to petarde. Ponavljam jos jednom. Oboren je znanjem, voljom, snagom, ispravnom tehnikom i radarskim sistemom vodjenja. Nije bio uopste ostecen. Zao mi je samo sto smo ga smakli posto je ispalio dve laserske bombe. I nemoj da zamlacujes ljude sa foruma odokativnim istinama, a mene da lozis da iznosim detalje. Uostalom sve je vec poznato. Pitaj Villi-a. Kad nesto naucis o sistemima PVO (a i o avionima) onda se javi. Do tad idi na neke druge teme i ne vredjaj ljude koji su u tom ratu bar nesto postigli, dok si ti sedeo u nekoj rupi i pio coca-colu. Uostalom ime ti govori ko si.

...
...
...

Otisli smo daleko od teme. Moja poruka za tebe. Ne pricaj nista o onome sto ne znas. Nije sigurno da je tacno i ono sto si procitao, pa cak ni ono sto si doziveo, jer to vidis iskljucivo svojim ocima. End

Na temu raketnih sistema i PVO uvek. Na prethodnoj strani imas i moj mail, pa se javi po istinu o ovoj temi da ne smaramo ljude.

...
...
...

Nismo svi pili kole po rupama.BTW pili smo pivo,i zjedno sa jna ili kako se onda zvala nasa armija izvlacili gorivo iz NS rafinerije.Leteli su rezervoari na sve strane ,a nafta kao cunami talasi.Nemoj da mislis da smo bili manje vredni.Gadjali su sve sto je licilo na cisterne i tankere.Nije bilo lako.Secam se da je pored jednog drveta tu uz rns stajala jedna Praga i kao cuvala nas .He smesno!NAjgore je bilo zadnjih dana.Opicili su tepihe bombi i sve je letelo i letelo kao vatromet.Imam te snimke to je bre bilo ludilo.Ko nije radio u rafineriji NS te 1999 nezna sta je vatromet.

Ja to pozdravljam i ne znam zasto si se ti pronasao u cocacolicarima. Neki su u tom ratu izgarali (cuvajuci i svoju i tudju decu), dok su drugi .... Rat je "nekom rat, a nekom brat". Pozivam i druge da pisu o svojim iskustvima iz tog prokletog rata, ali da pisu samo istinu i bez senzacionalizma sa ciljem zadivaljavanja publike. Samo cinjenice, a one su uvek istinite, jer su se dogodile.
Pozdrav.
P.S. Zainteresovan sam za snimke o kojima govoris. Voleo bih da ih imama, ako si voljan da ih das.
     Odgovorite sa citatom

...
...
...

Nemoj vise da trujes ove ljude. Vidim da si TI budalast ili imas PTSP. Ako si nezadovoljan idi negde. Kako te nije sramota. Dodji kod mene pa da te vodim da vidis ceme se obaraju avioni. Ostavi te gluposti tipa Topic, Strela i Silo. Ovo je bio Beograd, a ne Sarajevo i Bihac. Nemoj da poredis iracku PVO koja ni izbliza nije imala toliko raketnih sistema koliko ti navodis. Iracki oficiri ne znaju sa koje su strane suplji. A koliko poznajes sisteme PVO vidi se. Ne znas ni kako se pise ime VOLHOV (a ne volkov). A kad smo kod americkih pilota dodji da malo poslusamo njihove razgovore sa komandim mestom (AWACS-om) iznad Balatona i Jadrana. Da cujes kako istresaju bombe nasumice i beze. Udaljavali su se cak i na ono sto mi zovemo imitacija lansiranja.
Prosto ne znam zasto na ove tvoje gluposti uopste odgovaram. Kakav bljak! Idi bre na neke druge teme ili pisi knjige i ne smaraj nas. I ne vezuj profesionalizam pravih oficira sa bilo kojim politicarem u Srbiji.
Ko si bre ti da kazes "NI JEDNE VIŠE!
JER JASNO!"
Moja jedinica je postigla nesto sto niko nije. Nije to moj uspeh, to je nas. I nije to nas (nas pojedinaca) nego ove zemlje ma kakva ona bila. Nauci da cenis neciju hrabrost i znanje, a ne samo da kritikujes.

...
...
...

Na takeve i slicne gluposti necu vise odgovarati. Jednostavno nisu vredne paznje. Jedan polupismeni, cak nepismeni anonimus iz ko zna odakle (?? 63.??) prica mi o fanatizmu. To prijatelju nije bio fanatizam vec borba za svoj zivot i zivot onoga pored tebe. Ja nisam hteo da pobegnem iz kabine raketnog sistema, dok su avioni leteli, misleci da je rat nepravedan ili zato sto ne volim sefa drzave. Treba uciniti sve da ne pocbe rat, a kad pocne, nema razmisljanja. Tad se zemlja brani. Nisam nikada svoj zivot stavljao na kocku zato sto sam bio fanatik. I nemoj da mislis da je lako sedeti i cekati da te svakog sekunda jedna od tih raketa pogodi u glavu. Ja sam jednostavno to morao zbog ljudske i oficirske casti. Mi smo profesionalci i mi smo se morali braniti po cenu i da izginemo. Na nama je bilo da uradimo sve sto smo mogli. Uradili smo i vise.
Sve snimke iz Iraka i Libije do tih godina sam pregledao. Trazio sam nacin kako da ga prevarim, jer znam da je jaci od mene. Pa kao sto vidis uspeo sam. I to dva puta. A uostalom zasto ja tebi sve to objasnjavam? Ti ionako nisi sposoban da to razumes.
Mozda ti ova poslovica pomogne da se vise ne javljas: "Kad cutis, misle da si glup. Kad progovoris, ZNAJU."
Ja nikad nikom nisam lizao d..e, a ni NATO oficirima, i nikad ni necu. Ja sam profesionalac i ako naredne da budem deo komande u Briselu ili Napulju, naravno da cu to biti jer ja sam oficir, a ne dobrovoljac. Ja izvrsavam naredjenja, a ne razmisljam da li cu na poziv da se odazovem. Sve odluke donose (na zalost) ljudi polupismeni kao ti, koji nemaju ni srednju skolu zavrsenu, ali imaju ledja. Ponosan sam na moje ljude koji su se junacki borili sa tim zlikovcima. Ako nisi znao rat se ne vodi samo snagom misica. Jedan deo nase vojske, koji je bio u prilici da pored snage upotrebi i pamet, zaista je to i uradio.

Pozdravljam sve forumase koji imaju sta da kazu, a da pri tom nisu kritizeri svega sto je u ovoj drzavi, vec kriticari sa ciljem ucenja na greskama. Verovatno nam je drzava takva kakvu smo zasluzili. Ko god se smatra ostecenim, neka nadje bolju.

Pozdrav.

...
...
...

Da je tema bila invazija vanzemaljaca nick bi verovatno bio NLO. (O nekoj drugoj temi bilo bi puno ime, prezime i mail.....).
Neka forumasi pricaju ono sto je istina, neka iznose cinjenice, a ne odokativne stavove i pretpostavke (rekla - kazala), pa nece biti "ti ne znas ...". Ne stavljajte celu vojsku u isti kos.
DOSADNO MI JE VISE DA OBJASNJAVAM POJEDINCIMA. VRATITE SE NA TEMU. Ako hocete?

...
...
...

Izlazim iz teme.
Ko zeli da zna detalje neka ode u Muzej vazduhoplovstva u Surcinu i potrazi sve sto ga interesuje. Moze i u 250. raketnoj brogadi PVO.
Moze i sa mnom na f117aneva@yahoo.com.
Kritizeri, malodusnici, pesimisti, ......, provokatori nek se ne javljaju.
Pozdrav svima i izvinjenje za grube reci upucene pojedincima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
 nisi morao da prenosish ceo taj text ,jer se radi o uobichajenim budalashtinama : "vojna tajna" , "ne sme da se kaze" i sl ....     Smile

to josh moze da prodje kod nekog nepismenog choveka koji veruje u ONO i DSZ gluposti ,ali mislim da je svakom na ovom forumu jasno da nema vishe nikakve potrebe ni da amerikanci kriju svoje gubitke ,ni da se mi kobajagi nechega plashimo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Па једино није хтео да каже своје име, али се предсатвио да је из те јединице, све што је рекао је мање више познато... То је написано 2004. године... А реаговао је на приче да је авион био оштећен, да ракета није била вођена радаром него оптички и слично...
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 16:22:04 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
pazi , ta pricha da su oni neshto modifikovali na sistemu da bi radarski detektovali F-117 ne pije vodu . jednostavno ,radar je ostao isti (snaga , frekvencije) , osetljivost sistema je ostala ista . i ja sam razmishljao dosta o tome i doshao sam do zakljuchka da je mozda moguce modifikovati rad pojedinih elektronskih kola tako da se deo onoga shto se odseche kao shum pojavi kao signal (uz naravno povecane smetnje) . medjutim , kao shto rekoh , bez ozbiljne revizije sistema gde bi se odradila digitalna obrada signala tu nema vecih poboljshanja .

shto se tiche radarskog vodjenja , jasno je da makar radar kojim se prate rakete mora biti ukljuchen jer termovizija i laser prate samo metu . dakle ,rizik ostaje - dodushe manji .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Cito sam pre par godina da su Iracani palili radar samo u zadnjim sekundama pre unistenja cilja.Zna li neko nesto vise o tome. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Interesantno.I vise od toga! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 23:12:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.