Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epidemija malih boginja u Srbiji, hiljade zarazenih, 10+ mrtvih  (Pročitano 96356 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
Milice,

koliko mrtvih je potrebno?
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Specifična antitijela ne znače imunost? Ajde mi razjasni molim te. 

Kako se onda razvija imunost?   Kako ti to vidiš?
Ne vidim ja to, vec nauka tako kaze, to bi ti trebao da znas.
Skoro sve sto ubrizgas pod kozu verovatno ce podstaci stvaranje antitela, ali ona sluze samo kao markeri, koji se prilepe na "tudjina" i javljaju celijama ubicama (T celije) da eliminisu pretnju. Koji procenat ljudi ima formiran ovako savrsen sistem?

Citat
Menii je specifično IgG antitijelo 38 jedinica (a protektivna koncentracija je  preko 11).
Imam 30 godina, znači 28 godina dobrog vakcinalnog imuniteta.
Ti si medicinski fenomen, ako je to tacno! Nauka kaze da vakcine deluju ne duze od 10 godina.

Citat
Razumiješ da postoji lab. analiza da se utvrdi specifični imunitet na neki mikrob? (vakcinalni,  ili od bolesti)?
Naravno, nego razumem i da si fenomen.
Milice,

koliko mrtvih je potrebno?
: )) Konzumente dildo industrije,
Mislis na ovu epidemiju koju su pokrenuli vakcinasani? Ne znam, to ti meni reci, a reci mi i kada cete da neki trg nazovete Trg zrtvava vakcinaskog fanatizma?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
8oro nas koji smo se testirali imamo protektivne koncentracije, neko malo niže. Dakle nisam fenomen ja.

To za 10 godina ne važi za sve vakcine. Pogriješio si.

Eto važi recimo  za tetanus.

Morbili vakcinai jeste jaka jer je atenuisana. Tetanus je anatoksin (iscjepkan toksin), potpuno bezopasno ali ne daje doživotno.

Selektivan si u brojkama malo, kakvih 7-10 godina za sve vakcine. Lupio si, nisi znao. Prirodno, jer si laik.
Ali ti insistiraš.

Specifična antitijela ne znače imunost? Ajde mi razjasni molim te. 

Kako se onda razvija imunost?   Kako ti to vidiš?
Ne vidim ja to, vec nauka tako kaze, to bi ti trebao da znas.
Skoro sve sto ubrizgas pod kozu verovatno ce podstaci stvaranje antitela, ali ona sluze samo kao markeri, koji se prilepe na "tudjina" i javljaju celijama ubicama (T celije) da eliminisu pretnju. Koji procenat ljudi ima formiran ovako savrsen sistem?

Svi?     
Drago mi je da si bar iznenađen kompleksnošću imunog sistema čovjeka. Da, stvarno je savršen, i stvarno radi posao.

Možeš reći za sve ljudske subsistme, npr. automomni ritmični sistem srca je prekomplikovan i presavršen. (prvo mi pada na pamet)

Reći "kod koga to stvarno funkcioniše" je već malo kenjanje znaš. Ja s tim radim svaki dan, i da, stvarno funkcioniše.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2018, 22:31:08 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
8oro nas koji smo se testirali imamo protektivne koncentracije, neko malo niže. Dakle nisam fenomen ja.
Pokusavam da ti verujem, zaista.
Citat
To za 10 godina ne važi za sve vakcine. Pogriješio si.
Eto važi recimo  za tetanus.
Morbili vakcinai jeste jaka jer je atenuisana. Tetanus je anatoksin (iscjepkan toksin), potpuno bezopasno ali ne daje doživotno.
Cek, cek...Nadam se da ti je jasno da postojanje antitela ne znaci imunost? Nadam se da ti je jasno da nauka jasno kaze da se dozivotni imunitet stice jedino ako se bolest prelezi (do duse neke se mogu i ponovo pojaviti ali retko)? Nadam se da ti je jasno da su danasnje vakcine koncipirane da se antitela stvaraju u odnosu na pojacivace (bustere), a ne na virus u vakcini?

Citat
How long does the measles vaccine last?
The Merck Manual describes it as "durable." The PDR says that all of
the antibody levels induced by MMR have been shown to last up to 11
years without substantial decline, and "continued surveillance will be
necessary to determine further duration of antibody persistance."
Zato ti kazem da verujem da si medicinski fenomen i da bi trebao da ides na dalje analize.

Citat
Selektivan si u brojkama malo, kakvih 7-10 godina za sve vakcine. Prirodno, jer si laik.
Ali ti insistiraš.
Pa nisam rekao za sve vakcine. Zapravo, cela stvar je VRLO individualna jer se radi o ljudima i ljudskom organizmu, koji je nepredvidiv, cudi me da ova cinjenica vama lekarima ne smeta kada sve ljude vakcinisete na isti nacin?

Citat
Svi?     
Drago mi je da si bar iznenađen kompleksnošću imunog sistema čovjeka. Da, stvarno je savršen, i stvarno radi posao.
Neverovatno je da medicinski obrazovana individua moze da generalizuje ovakve stvari i da kaze
"svi". Mozda treba kriviti obrazovne institucije?
Pa, ne zalazem se ja za bezuslovno ubrizgavanje supstance pod kozu svim ljudima na isti nacin.
Da li si konacno shvatio u kakovoj si zabludi? Anitela mogu vrlo brzo da se izgube iz organizma, kod nekih ljudi i posle par meseci, drugo, soj u vakcini ne moze "da pokriva" sve sojeve divljeg virusa itd.

Citat
Reći "kod koga to stvarno funkcioniše" je već malo kenjanje znaš. Ja s tim radim svaki dan, i da, stvarno funkcioniše.
Hajde ovako da postavimo stvari, ne znam da li me tovaris ili stvarno ti nije jasno: covekov organizam je jedan od, ako ne i najnepredvidiviji mehamizam u prirodi i niti jedan se ne sme tretirati isto kao onaj pretghodni.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2018, 22:53:55 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Hajde ovako da postavimo stvari, ne znam da li me tovaris ili stvarno ti nije jasno: covekov organizam je jedan od, ako ne i najnepredvidiviji mehamizam u prirodi i niti jedan se ne sme tretirati isto kao onaj pretghodni.

To je neki tvoj individualni osvrt, a ne "činjenica". I ok u nekom filozofskom smislu nepredvidivo je.

Ali medicina je akumulacija upravo predvidivih stvari u tom nepredvidivom haosu.

Većina stvari koje iznosiš su tvoji lični osvrti.

Nema svaki virus previše različite sojeve kao npr. grip. Kod gripa je pitanje da li uopšte vakcinisati se jer varira.
Ovi u programu su konstantne genetike.

" Nadam se da ti je jasno da su danasnje vakcine koncipirane da se antitela stvaraju u odnosu na pojacivace (bustere), a ne na virus u vakcini?"

Buster doza je ponovljena doza vakcine a ne komponenta. Pobrkao si pojmove a insistiraš da "medicina ne zna".
 Možda si mislio na adjuvanse, aditive.
 Nije svaka supstanca imunogena, ne može sve da stvori imuni odgovor. Mikrobi najčešće jesu imunogeni.

"Pokusavam da ti verujem, zaista."

Misliš da te lažem za moj test? Imam na papiru. Tuđe stvarno nemam trenutno.

...

Da li ti shvataš da ja radim sa ovim antitijelima.
Čovjek kašlje, sumnjam na atipilnu pneumoniju uradim IgG i IgM antitijela na Mycoplasmu pneumonije, pozitivno. Dam antibiotik za Mycoplasmu, za 14 dana ne kašlje.
Baš sam imao sreće pa sam potrefio kako djeluje njegov "individualni" imuni sistem...
Dakle ja s tim radim, i kod svih funkcioniše na isti način.

A ti iznosiš filozofske osvrte kako su ljudi nepredvidivi da bi se naučno standardizovali. Ma nemoj.
Opšti filozofski utisci i svakodnevno iskustvo.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2018, 23:01:28 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Citat

Gospode boze, pa ljudsko bice je jedan prilicno slican organizan uporedjujuci dve bilo koje jedinke.

Dal ti predlazes da se vakcinisanje vrsi posle proucavanja svakakog organizma ponaosb i testiranje varijacije u reagovanju imunog sistema? Si Realan?
« Poslednja izmena: 16. Mar 2018, 23:10:01 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
To je neki tvoj individualni osvrt, a ne "činjenica". I ok u nekom filozofskom smislu nepredvidivo je.
Neverovatno je da jednu takvu cinjenicu na ovakav nacin relativizujes, sto samo dokazuje da ljudi sa razlogom gube poverenje u medicinu i farmaciju, na zalost.

Citat
Ali medicina je akumulacija upravo predvidivih stvari u tom nepredvidivom haosu.
Ovo, pretpostavljam, nije filosofski osvrt vec stanje na terenu? : )
Citat
Većina stvari koje iznosiš su tvoji lični osvrti.
Na zalost ili na srecu - nisu, nauka tako kaze, nezavisna nauka. Vreme ce pokazati, ali verovatno ljudi uce na tezi nacin.

Citat
Nema svaki virus previše različite sojeve kao npr. grip. Kod gripa je pitanje da li uopšte vakcinisati se jer varira.
Ovi u programu su konstantne genetike.
Male boginje imaju vise sojeva.

Citat
Buster doza je ponovljena doza vakcine a ne komponenta. Pobrkao si pojmove a insistiraš da "medicina ne zna".
 Možda si mislio na adjuvanse, aditive.
Da se ne bih ganjao sa tobom:

Citat
Dakle ja s tim radim, i kod svih funkcioniše na isti način.
Blago nama ko nas leci...

Citat
A ti iznosiš filozofske osvrte kako su ljudi nepredvidivi da bi se naučno standardizovali. Ma nemoj.
Opšti filozofski utisci i svakodnevno iskustvo.
Skoro sam popravljao kola i kaze majstor, mislio sam da moze ovaj filter za ulje ali ne moze, dolaze mi musterije opet i kazu da imaju problem. A sad, zamisli da smo ovakve ljude skolovali za lekare, gde bi nam kraj bio.
Citat
Dal ti predlazes da se vakcinisanje vrsi posle proucavanja svakakog organizma ponaosb i testiranje varijacije u reagovanju imunog sistema? Si Realan?
Ne nuzno, samo prihvatanje odgovornosti za neke stvari, mogucnost izbora, ne radi se o pijenju vode i udisanju vazduha.
« Poslednja izmena: 17. Mar 2018, 00:21:59 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Mislim, ono sto sam ja naveo moze da se organizuje, al ima da placas zdravstvenu zastitu 90 % od bruto plate....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Mislim, ono sto sam ja naveo moze da se organizuje, al ima da placas zdravstvenu zastitu 90 % od bruto plate....
Zasto? Kakve veze ima besomucno vakcinisanje sa sve vise i vise doza u sve manjem dobu sa modernom medicinom? Evo, toliko godina prodje, a nigde odgovora o tome ko realno preuzima odgovornost za obaveznu odnosno prisilnu vakcinaciju? Da li se tebi neko moze obratiti, delujes drcno?
p.s. Pogledaj sliku iznad, ideoloze, da li ti znas ko je proizvodjac i ko je testirao te vakcine, buduciu da se ne zna odakle poticu? Mozda su dobili od Deda Mraza, izvukli na lutriji,,,evo ne znam. A, uredno ce da kazu da "su radili sve moguce analize".
« Poslednja izmena: 16. Mar 2018, 23:22:41 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.