Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deca Amiša imuna na moderne bolesti i alergije  (Pročitano 4779 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.4
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Apple 15
Pa, ponekad... ali to je i dalje... shhh...

Inace, to je obicaj kod npr. mormona... gde su mladi obavezni da godinu ili dve provedu u svetu ka misionari...

Cuj, ja nisam kriva sto volim da citam i istrazujem.
Eto, proteklih par meseci sam bas citkala o Amisima jer sam gledala neki rijaliti o njima.
Oni nisu ni upola zatucani i zatvoreni koliko ih razni pro et contra promovisu.
Neki su odvratni rasisticki homofobski ekstremisti, ali sve ih vise odustaje od slepog verovanja u trucanje megalomana iz 17. veka.

Da li posezu mozda za kanibalizmom? Spaljuju li vestice i da li nesitomisljenike trpaju u ludnicu?
Vidi, sve i da je tako kako pricas, od kuda ti pravo da nekog nazivas "ekstremistom" u negativnom kontekstu, a istovremeno se zalazes sa obaveznu vakcinaciju!?

Vise ih ne spaljuju, vise iskljucuju iz drustva.
A neko ko je ziveo na selu, koristio se zastarelim orudjem, tesko da ima veliku sansu da kvalitetno zivi u modernom svetu.
Odakle mi pravo?
Pa imam pravo, jer jesu ekstremisti.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125

Sto se Amisa tice, pronadjeni su samo 3 (tri) slucaja autizma, i to: jedno dete je bilo usvojeno iz tzv "civilizacije", vakcinisano, drugo je bilo pripadnik Amisa, vakcinisano, a za trece ne psotoje podaci!

Predpostaviću da znaš engleski, mrzi me da prevodim, ali ako ti je baš stalo da se baviš Amišima i autizmom preporučujem da kontaktiraš nekog ko se tim zaista i bavio

Prevalence Rates of Autism Spectrum Disorders Among the Old Order Amish

Ovdje ću da navedem samo njihove nalaze - ASD = Autism Spectrum Disorders

From September 2008 to October 2009, 1899 Amish children were screened in the two Amish communities.  A total of 25 children screened positive for ASD on either the SCQ or the DSM-IV-TR checklist.  A total of 14 screened positive for ASD on both screeners.  Of those 25 children, 14 were evaluated and seven children were confirmed as having a diagnosis of ASD using the ADI and/or ADOS, and clinical judgment.  Interestingly, four of the seven only met ASD criteria on the ADOS but not the ADI.  Three of the four who were not diagnosed by the ADI only missed criteria on the Behavioral Domain, which may be attributable to the reporting style of Amish caregivers.

Conclusions:

Preliminary data have identified the presence of ASD in the Amish community at a rate of approximately 1 in 271 children using standard ASD screening and diagnostic tools although some modifications may be in order.   Further studies are underway to address the cultural norms and customs that may be playing a role in the reporting style of caregivers, as observed by the ADI.  Accurate determination of the ASD phenotype in the Amish is a first step in the design of genetic studies of ASD in this population.

Ovo nije bajka, ovo nije mit - čovjek je skenirao 1899 amiške djece - koristio je dva različita principa dijagnostike autizma, koji ponavljam nije bolest, nego spektar simptoma, zato ga je tako teško dijagnostifikovati i zato se i brojke razlikuju.

Kod 7 njih po oba načina dijagnostifikovanja je potvrđen autizam.

7 nije 3

i nemam pojma da li su klinci bili vakcinisani ali znam da 7 nije 3, niti se tvrdi da se radi o svim Amišima, nego o dvije konkretne zajednice i o 7 autistične djece od 1899 ispitane što broj autistične djece među Amišima svodi na 1 na 271 kao što gore fino i piše.

E sad ti možeš da osporiš rezultat, tvrdeći da je diagnoza proizvoljna, ali čovjek je koristio one iste metode koje koristi i kod naše, obične, vakcinisane, moderne djece...

« Poslednja izmena: 14. Avg 2014, 13:00:03 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Sta je tu nelogicno, zdravo se hrane zive prirodno, ranije i kod nas na selu je bio vrlo mali broj alergija i bolesti modernog drustva.

You hit the point. Ujedno, manjim dodirom sa drugima smanjuju i mogucnost zaraza...

Citat
Da, nisu se vekovima vakcinisali, cudo da su ostali zivi, pa ce sad bitange da prosire biznis.

Pa prezivi jedan, dvoje od njih deset pa se zato tada i klepalo po desetoro dece minimum. A kad prodje turneja tifusa kroz grad, pocosti ga   Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Apple 15
A tek kuga... weeeee...

Zbrisala samo 30-60% populacije Evrope... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
A tek kuga... weeeee...

Bilo nekad...fekalije plutale ulicama, ali dobro, to je nebitno.
Citat
Predpostaviću da znaš engleski,
: )) Sluzim se.

Citat
mrzi me da prevodim, ali ako ti je baš stalo da se baviš Amišima i autizmom preporučujem da kontaktiraš nekog ko se tim zaista i bavio
Ja sam postavio link gospodina koji se zaista time bavio i njegova istrazivanja potvrdjuju da se radi o 3 slucaja.

Citat
i nemam pojma da li su klinci bili vakcinisani ali znam da 7 nije 3
,
Kako to da taj, eto nebitni podatak nije naveden?

Citat
E sad ti možeš da osporiš rezultat, tvrdeći da je diagnoza proizvoljna, ali čovjek je koristio one iste metode koje koristi i kod naše, obične, vakcinisane, moderne djece...
Sudeci prema mom linku, takodje su radjene slicne metode. Nisi vakcinisan-nisi moderan...sta da se radi : )

Citat
Vise ih ne spaljuju, vise iskljucuju iz drustva.
A neko ko je ziveo na selu, koristio se zastarelim orudjem, tesko da ima veliku sansu da kvalitetno zivi u modernom svetu.
Odakle mi pravo?
Pa imam pravo, jer jesu ekstremisti.
Sa moje tacke gledista su i osobe koje zagovaraju obaveznu vakcinaciju ekstremisti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
A tek kuga... weeeee...

Valjda, ali ljudi eto umiru ko muve tek kad naidje epidemija, a u slobodno vreme im ne smeta   Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
85Kristal

nema rasprave sa čovjekom od jedne knjige ili u tvom slučaju jednog linka.

Ti želiš da vjeruješ svom guruu bez obzira na sve i to je ok sve dok se ti ništa ne pitaš.

Problem je što je net kao društvo ili priroda - govna plivaju po vrhu, dijamante moraš kopati.

Takve mitološke, nepotkovane priče isplivavaju i dobijaju veliki i ne zasluženi publicitet.

Džaba što se može naći i dobrih stvari, kad ljude mrzi da čitaju, razmišljaju i što je najvažnije ocjenjuju izvore informacija.
Zato je internet postao najveće sredstvo dezinformisanja.

IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Apple 15
Citat

Pa, sad... dobar deo Srbije i dalje ima septicke jame... sto mu dodje na isto...
A ni otvorena kanalizacija nije retka...
« Poslednja izmena: 14. Avg 2014, 13:52:11 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
85Kristal

nema rasprave sa čovjekom od jedne knjige ili u tvom slučaju jednog linka.
Pa nece bas biti od jednog linka, potrazi drugu temu, ima tamo dosta materijala, koje sam ostavio od zaista strucnih ljudi, koji su vise decenija u ovoj prici : )

Citat
Ti želiš da vjeruješ svom guruu bez obzira na sve i to je ok sve dok se ti ništa ne pitaš.
Kom guruu? : )) Bas me zanima. Eto, ja se ne pitam, niti zelim da se pitam, ali moram da konstatujem da je covek sve bolesnija jedinka, sto fizicki, sto psihicki, pa ti vidi...

Citat
Problem je što je net kao društvo ili priroda - govna plivaju po vrhu, dijamante moraš kopati.
Slazem se. Ima tu svega, sto na netu, sto u realnosti. Sistem to proizvodi i na tome pociva.

Citat
Takve mitološke, nepotkovane priče isplivavaju i dobijaju veliki i ne zasluženi publicitet.
Mit je da su vakcine delotvorne! Kazem, ako hoces/hocete da se radite vakcinama 24/7, sto se mene tice, siroko vam polje. Ali nemojte druge navlaciti na glusposti.

Citat
Džaba što se može naći i dobrih stvari, kad ljude mrzi da čitaju, razmišljaju i što je najvažnije ocjenjuju izvore informacija.
Zato je internet postao najveće sredstvo dezinformisanja.
Radi se o informacijskom ratu. Psotoje istine, lazi i poluistine.
Slazem se da ljude mrzi da razmisljaju, tako su uceni, da padaju pod uticaj "vecine".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Жалосно је како се хвата за Индију...а никако да прелиста мало истраживања и погледа који је проценат 2 године након вакцинације.  Smile Smile
Трт трт и трт причца
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.