Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 11:44:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 73944 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
@machakz

Ako hoces da saznas sta je pakao ne moras ici u pakao da bi znala sta je pakao. Saznati sta je pakao mozes ovde na zemlji. Ono sto ljudi prezivljavaju u svetu nije pakao, mucenja, stradnja, ratove, ubistva....Zakljucaj se u neku tamnu sobu jedno par meseci, bez grejanja, bez prozora, ali da nije minus zbog tela. Ponesi hrane i vode da imas. Ali bez Platona, bez Kiplinga, bez svezeg zraka, bez prijatelja bez setnje, bez zivotinja bez icega u ovome svetu sto tebi ustvari cini zivot, i ti ces se poceti patiti. Morice te teskoba, nerviranje, griz ce te savest. Ako nemas ljubavi Bozije kako ces preziveti tu teskobu? A pomisli da je tako vecno? Strasno je to. U toj tamnici mozes sebi bar skratiti tu grizu savest i teskobu ako zaspis, ili poludis, pa ne budes svesna, ali u pravom paklu nema spavanja i ne mozes poluditi. U pravom paklu nema tih stvari koje mi obozavamo u ovom zivotu. To ce proci, i ostaje samo covek sam sa sobom i Bogom.  Ako nemas ljubavi Bozije, sta da Bog radi s tobom na kraju? Jeste da ide doba nihilizma, ali ne znam otkud tolika ravnodusnost. A teorije evolucije bas doprinosi toj ravnodusnosti, koja tezi ka nihilizmu. Ako je tebe briga sta Bog radi i misli, neka te je briga. Sami smo odgovorni za svoja dela.
A to da ces docekati da saznas kako je zivot nastao sam od sebe, veca je verovatnoca da ces u svojoj neveri ipak naterati Boga da ti otvori nebesa i da ugledas Hrista kako sedi sa desne strane Oca.

Svet je skinuo kapu Istini pre 2000 godina na krstu, i jos uvek ima onih koji joj skidaju i bice ih vo vijek i vjekova.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile  procitaj jos jednom moj prethodni prilog temi...

sad nesto nisam raspolozena da vicem na uvo
nekome ko izvrce moje reci
... i ubacuje mi svoje reci i svoje strahove u usta...  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
<<niko ko je otisao u zemlju senki ili cega vec nije se vratio da nam kaze kako je tamo....>>

Ja sam ti smao objasnio sta ima u zemlji senki, i prokomentrasio tovju tvrdnju da ce sa docekas kako ce nauka obajsni istinu.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2006, 20:08:11 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50025
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Napokon da ja nesto napisem.

U ovoj diskusiji koju sam pratio uglavnom je ukazivano na rupe u religiji i teoriji evolucije. Iz toga sam zakljucio da nijedna teorija ili religija ne moze biti da nema rupa. Sve ima svoje nedostatke. Reci da religija ima rupe jeste opravdano i ne moze se osporiti, ali jednako se mora prici i teoriji evolucije koja takodje ima rupetina (cini mi se malo vise, ali ne mogu reci da sam u pravu).

Ja i nemam nesto narocito protiv evolucije, ali mi nije jasan odgovor na pitanje:

[/b]Ako je sve nastalo postepenim razvojem iz jednostavnih oblika u slozene, kako to da danas nemamo prelazne forme koje bi nam posvjedocile da je tako ?[b]

Kako to da nema prelaznih formi. Kad je covjek nastao iz majmuna, kako da nema danas nekih covjekolikih majmuna koji se i dalje razvijaju. Ili uzeti primjer bilo koje dvije jedinke, nigdje nemaju prelazne forme.
Pod okriljem evolucije ne moze se objasniti nastanak zivota na zemlji. Ti najjednostavniji oblici iz kojih je pocela evolucija morali su nekako nastati.
U ideju da  su nastali sami iz sebe, iz nekih nezivih bjelancevina ne mogu povjerovati koliko god se trudio. Jedino moze biti da je Bog stvorio pocetne oblike, a samim tim i omogucio evoluciju.
I evolucija i dalje tece, zasto bi stala ? Iz nezivog nastaje zivo (pod dejstvom Boga, ne moze biti drugacije). Riba se nekom carolijom pretvara u zabu, (nema prelaznih formi, ako su izumrle ne moze biti evolucije bez njih). I tako sve do covjeka, kao najsavrsenijeg bica na zemlji. Covjec ce se vjerovatno dalje razviti u neko vise bice ( a pored toga bice ljudi koji su nastali iz danasnjih majmuna).
Zanima me samo kakav ce odnos biti izmedju novih najsavrsenijh organizama, visih od covjeka, i covjeka ? Hoce li biti problema, ili ce biti OK ?
NNO bica (novi najsavrrseniji organizmi) ce biti nasi potomci, dok ce ljudi biti potomci danasnjih majmuna. Ovo zvuci nevjerovatno ali je sled dogadjaja po evoluciji. Mozda covjek unisti planetu zemlju do tada, ali uzimam u obzir da sve srecno prodje.
A kako ce izgledati jedan NNO koga mozemo, uz pomoc evolucije, ocekivati za oko 3 000 000 godina. Glava ce mozda biti veca posto raste zapremina mozga.
Kosmatos ce u cijelosti nestati. Vjerovatno ce biti neki TREX Smile, puno bolji nego sex. Inteligencija ce biti daleko iznad nase i sigurno ce putovati oko galaksije. Mozda ce citave kjige moci nauciti napamet. SIgurno nece biti inerneta vec nesto cemu bi se mi mogli samo cuditi. I stza jos, stvar je maste...

Najbolje rjesenje i za nauku i za religiju bila bi komplementacija, to jest nadopunjavanje. Religija popunjava rupe nauci, a nauka religiji. Tako bi vjerovatno dosli do najkvalitetnijih saznanja, koja su najbliza istini. Ovako nastaje samo besciljna prepirka koja nas ogranicava u priblizavanju istini. Treba u svemu tome biti realan. Zato kod mene u profilu pise Religija:Drugo. Cini mi se kao najbolje rjesenje jer nema rupa. Inace se vodim kao pravoslavac, jer pravoslavno hriscanstvo je najblize istini uzimajuci pojedinacno. Ja uzimam kompletan skolp kada pisem Drugo.   

Jos nesto sto se tice zivotinjica...

... sem toga volim zivotinje i postujem ih,
tako da mi nista ne smeta ideja da smo svi jednaki na ovoj zivotinjskoj farmi zvanoj zemlja...to su sve nasa sabraca, saputnici, drugari, hrana... i bez njih ne mozemo.
kao ni bez biljaka.

mi ljudi smo isplivali sticajem odredjenih ili jos neodredjenih okolnosti, kao najprilagodljiviji ili kakvi vec.

@ Maco

Lijepo si ovo napisala, ja se slazem da su zivotinje na visem planu jednake ljudima, dok su ove razlike izmedju nas i njih samo razlika u razvoju.
Zelja za produzenjem zivota, tj. seksualnu zelju ili nagon smo mi samo naslijedili od zivotinja. Nije to nama palo sa neba niti je nastalo samo od sebe. Pozajmili smo ih od zivotinja, kako rekoh. Zivotinje su starije od covjeka, a taj mehanizam je samo preuzet od njih kao sto se engine neke dobre racunarske igre prenosi u nastavak iste, samo zanacajno bopoljsana i unapredjena. Unapredjenje kod covjeka je ljubav. Razvijajuci ljubav razvijamo se jos dalje ka Bogu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat
Inace se vodim kao pravoslavac, jer pravoslavno hriscanstvo je najblize istini uzimajuci pojedinacno. Ja uzimam kompletan skolp kada pisem Drugo.

Zasto ti je toliko tesko da spominjes pravoslavlje? Ocigledno je da su ti stavovi pravoslavni.
Zato posto si se sada izjasnio, savetujem ti da se ispovedis kod najblizeg svestenika zbog verovanja u reinkaranaciju. Da ce ti blagu epitimiju. Kada odradis epitimiju, idi i pricesti se i nastavi svoju borbu. Neprilici jednom pravoslavnom, nositelju istine, da neveruje u vaskrsenje mrtvih nego u reinkaranaciju.

A vidim iz posta da si napravio kompromis sa pravoslavnom evolucijom. Stvarno mogli bi smo da kazemo da Bog koristi evoluciju, ali tako samo udovoljavamo ateistima, i priznajemo da oni znaju vise od Biblije o postanju zivota. Netreba to raditi. Stubovi pravoslavlja, poput Sv.Vasilija Velikog i Sv.Jovana Zlatoustog su ucili da se stvaranje sveta odvijalo bukvalno kako je opisano u Bibliji. Dakle nema u Hristovoj veri mesta ni za kakvu evoluciju.

Nije posteno reci da se nas mozak razvija. Ispasce da su drevni Kinezi ili Egipcani gluplji od nas. Nas mozak je isti kao od pocetka stvaranja sveta do danas. Jer i Kinez iz drevne Kine bi naucio sve ono sto mi danas znamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... a drevni kinezi, egipcani, grci kao i mnogi pre njih su postojali daleko pre hriscanstva.

ako je hriscanstvo nastalo sa tolikim zakasnjenjem vekova od pojave prvih ljudskih zajednica i naseobina,
i sa toliko zakasnjenja pretenduje - ili bar sudeci po tebi, costa
da donosi jedinu i vrhunsku i neupitnu(?!) istinu,
dozvoli i da nauka, ova danasnja i buduca, nije zakasnila sa odgovorima... posto su ta pitanja otvorena za sve ljude,
u svim epohama
tu nema prava prvenstva, kao ni ekskluzivnog prava na istinu... uostalom, sve su religije pretendoval da su neupitne i krajnje su netolerantne prema svim ostalim 'vjeruju'.
svaka od njih, poput hriscanstva, negira sve druge.

mogu da prihvatim religiju kao skup pravila koja su na dobrobit ljudi i covecanstva, kako zivti i ne ugrozavati druge, ali religije nisu tako miriljubive.
naprotiv, vrlo su agresivne, i ako nisi 'sa njima' znaci da si protiv njih, i mars u pakao...! ili gde vec.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
Citirani autor: arlekin na Juce u 17:11:28
Drugi zakon termodinamike?A da probas da ukucas u pretrazivac pa da saznas o cemu drugi zakon termodinamike govori posto ocigledno nemas pojma

Slobodno izguglaj, i proveri da drugi zakon termodinamike glasi:"U zatvorenom sistemu entropija(haos) se povecava ili ostaje konstantna". Drugom zakonu termodinamike moze da prkosi samo razuman cin delovanja kao sto je covek, kada recimo napravi casu koja je red, ili stvori automobill koji je takodjer red. Drugi zakon termodinamike govori takodje da neki red ne moze sam od sebe nastati. Rastaviti automobil do najsitnijih detalja i staviti ga na neko mesto i cekati da ga vreme sastavi, tj da se sam od sebe sastavi je sumanuto i ispod svakog razumnog poimanja je prava ludost. A pitas se kako zivot koji je najvisi red od svih redova u prirodi, jer je covek milion puta kompleksnije od auta, ne samo covek nego i celija, ne moze nastati sam od sebe???

Ako neko smatra da je zivot nastao sam od sebe, onda je on daleko spao sa one ljestvice monoteizma na ateizam, pod uticajem haosa, a posto drugom zakonu teromodinamike moze da prkosi samo razuman, ili inteligentan nacin delovanja, sto znaci da onaj ko je na stadijumu ateizma i tvrdi da zivot moze nastati sam od sebe, tome negde skripi u razumu debelo.

Ne zezam se nego ti govorim ozbiljno da o tome razmislis.

Ma cujes li ti sebe sta govoris??????kako Bog moze da postoji sam od sebe???????????????Kako mozes da se pozivas na fizicke zakone a u isto vreme da nipodastavas nauku toliko???????????Zakoni fizike isto tako dokazuju da Bog ne moze da postoji,i da je uskrssnuce nemoguce i hodanje po vodi.Da ne govorim o tome da je tvoje tumacenje zakona fizike potpuno pogresno.Drugi zakon termodinamike govore o prenosu toplote sa jednog na drugo telo.Govore o fizici a ne o biologiji i samo u tvom tumacenju imaju neke veze sa biologijom i religijom i nastankom sveta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Шта вама није јасно? Спомињете древне Кинезе. То је било пре рецимо 2500 година. То је ништа. Потребне су стотине, хиљаде, милиони година за приметне разлике. И наравно да је људски мозак био мањи у прошлости, и наравно да је растао.

И како бре ви можете да видите да се данашњи мајмуни не мењају. Па ми посматрамо мајмуне детаљно можда 100 година. Наравно да не видимо ништа јер су наши животи сувише кратки за тако нешто. Питање је да ли ћемо ишта видети, јер пребрзо истребљујемо животиње.

Мене покрећу православна начела у животу, али то је све!
Црква ме као људска творевина не занима, нити имена која дају Богу, нити храмови. Као ни обичаји које требамо да "поштујемо".

Верујем у савест, љубав, добро, саосећање...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
Zakoni termodinamike

1. Zakon očuvanja energije:

Energija se ne može stvoriti iz ničega niti se ne može uništiti već se može samo prenijeti iz jednog oblika u drugi ili s jednog tijela na drugi.

Alternativna formulacija glasi: nemoguće je napraviti stroj (perpetuum mobile) koji bi stvarao energiju ni iz čega.

dakle Bog ne moze da postoji prema zakonima termodinamike na koju se pozivas,ne moze da stvori zemlju i svemir ni iz cega ni da podari zivot.naravno ni sam ne moze da postoji jer bi on bio perpetum mobile

Citat
"U zatvorenom sistemu entropija(haos) se povecava ili ostaje konstantna".

Sto se tice ovoga sto si naveo :Priroda nije zatvoren sistem

« Poslednja izmena: 11. Apr 2006, 09:51:27 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50025
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
pojedinacnim nastupima nece se daleko doci u saznanju istine

ja sam vec ukazao sta skripi u teoriji evolucioje

sto se majmuna tice mozde njihovi potomci za koji milion godina budu pametniji od nas sada, pa nastane planeta na kojoj majmuni vladaju  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 11:44:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.