Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 15:02:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74456 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia Lumia 1020
Citat

Sta da ja vama kazem? Koliko puta sam se nasmejao pri vasoj tvrdnji da smo od majmuna postali.

Mnogo ste dosadni sa majmunima, pa bih hteo da ponovim pitanje
Citat
A što se tiče evolucije, zar ona ne govori da i majmuni i ljudi imaju zajedničkog pretka, a ne da su majmuni preci čoveka?

IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
mnogo me smorila ova tema...kakvo presipanje iz supljeg u prazno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
kazna je kazna, iz koje god da je namere
mene kad su roditelji iz ljubavi i za moje dobro ... pa kaznjavali, ili vaspitavali, sta li?! osecala sam se kaznjenom, kako drugacije. jos mene i nisu toliko 'vaspitavali' kao sto su neki drugi roditelji neku drugu decu.

i da lukpot, nisu majmuni preci covekovi, vec oni imaju zajednickog pretka sa nama! ili mi sa njima, u svakom slcaju smatra se da imamo zajednickog pretka, te otuda i tolike slicnosti izmedju covekai majmuna.
ali kao sto rekoh, to je teorija koja se dopunjuje, gradi i koriguje novim saznanjima.
tako da to vise i od poodavno nije darvinova teorija... vec teorija evolucije.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65

Bogom jesmo dani, s neba je pao svako ko je krsten, i na nebo ce se opet popeti. A da pitamo mozda one koji teraju civilizacijski progres zasto je zemlja ovakva kakve jeste, na ivici bioloskog, i drustvenog rasula?

kad je Hristos govorio da je Bog na nebesima, nije mislio bukvalno na nebo,
nego na nesto sto je nedokucivo, jer je u starom vijeku nebo i bilo nesto nepoznato, nedohvatljivo. Jasno je da nema narocitog mjesta gdje Bog prebiva.

Jeste, nebo je ovo sto vidimo, nebesa su mesto gde prebivaju andjeli, gde se vazneo Hristos. Gde ce da idu svi koji se spase. Ali i Hristos je upotrebljavao recimo nebo umesto nebesa:

И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу. (Jn 3,13) i jos mnogo primera gde se rec nebo uporebljava, ali naravno da se tu nepodrazumeva nebo sa ono koje mi vidimo.

Kad kazes kazna, onda verovanto mislis na kaznu u ljudskom poimanju, sto svakako nema veze sa Bozijim promislom. Ljudi kaznjavaju da bi se taj patio ko se kazni, kod Boga je suprotno, Bog "kaznjava" da bi se ljudi popravili, i vaspitali. Jer ljudskja kazna moze biti cesto nepravedna, Bozija ne moze, ona je uvek pravedna. Zbog ljudske kazne neko moze izgubiti i zivot, Bozjim kaznom zivot se dobija.

Ne postojui Bozija kazna, taj termin je nastao pod ljudskim pogledom na svijet.
Jasno je da postoje dvije logike: ljudska i bozanska. "Cudni su putevi gospodnji" receno je, ali to ne znaci da se nikako ne mogu pojasniti. To znaci da je bozanska logika razlicita od ljudske. Posto mi uglavnom sudimo ljudskom logikom normalno je da nam je bozanska cudna.

Primjera radi, sve uvrede koje primamo kao i razna ponizenja samo su tu Bozijom voljom da bi nas dovela u red. Bolesti isto tako dolaze na red onda kada covjek ozbiljno poceo da narusava svoju dusu, da je muci agresijom. Tada mora nastupiti boles kao blokada agresija koja moza izazvati tranja ostecenja na nasoj dusi. I na kraju i sama smrt je milost bozija, a ne kazna po ljudskoj logici. Po ovom je jasno da Boziji postupci pvenstveno djeluju kako bi se popravilo stanje duse. Jer dusa je samo jedna, a materijalnih tjela smo imali i imacemo jos mnogo.

Da, ljudska ili Bozija logika su razlicite. Covek deluje bezveze, bez razloga, kaznjava da bi se neko patio, Bog ne kaznjava, on samo povlaci postupke zbog koji cemo se pokajati i popraviti.

Reinkarancija bi bila najveca nezasluzena kazna kojom bi covek mogao doslovno biti kaznjen od Boga. A takav Bog bio bi zao. Pastir koji svoje ovce maltretira, nije pastir, i takve ovce bi ubrzo izgubio. Ako bi Bog dopustio reinkarnaciju, niko se ne bi spasao, vec svi ljudi bi ogrizli u grehu. Bog je stvorio ljudsko telo, i ono je unikat. Reinkarnacija se protivi veri u Boga u kojeg ti verujes, jer Bog je stvorio i telo, i telo je dobro, telo nije lose. Reinkarancija potice takodjer iz onih religija koje materiju smatraju ili mayom(obmanom) ili zlom, shvati to vec jednom. A telo koje mi imamo je dobro, kao i sva materija, jer je od Boga. S toga i telo ceka svoju obnovu, kada ce vaskrsnuti i postati netrulezno, ali materijalno i dusevno i duhovno..

« Poslednja izmena: 15. Apr 2006, 11:29:39 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat

Sta da ja vama kazem? Koliko puta sam se nasmejao pri vasoj tvrdnji da smo od majmuna postali.

Mnogo ste dosadni sa majmunima, pa bih hteo da ponovim pitanje
Citat
A što se tiče evolucije, zar ona ne govori da i majmuni i ljudi imaju zajedničkog pretka, a ne da su majmuni preci čoveka?

Po evoluciji ne samo majmuni i ljudi da imaju zajednickog pretka, nego su sve zivotinje i ljudi toboze potekli od jedne pracelije.

No evolucija ne kaze da se neki sisar razvio u majmuna i covekolikog majmuna, naprotiv majmun je toboze evoluirao u covekolikog majmuna. Sta je covekoliki majmun? Majmun koji hoda uspravno toboze. Tako da jeste, po evoluciji covek je evoluirao od majmuna. Majmun-covekoliki majmun-covek.

Svejedno je, sramotan je nacin kako se ljudi tretiraju, po bilo da su evoluirali od majmuna, ili su zajedno sa majmunom evoluirali od neke druge zveri.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Citat
Svejedno je, sramotan je nacin kako se ljudi tretiraju, po bilo da su evoluirali od majmuna, ili su zajedno sa majmunom evoluirali od neke druge zveri.

da se covek nije razvio iz paramecijuma ili da ga nije stvorio bog, ova planeta bi bila mnogo lepse mesto za zivot...
covek se tretira onako kakav je stvarno... kao najveca zver, najveci predator medju svim zivotinjama...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Svet je jako dobar, ono sto se cini lose u svetu, nije los svet, nego je ono sto truli i otpada od sveta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... malko si ambivalentan... cas je dobar cas nikad gori?!
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
pa, jedino sto je trulo u ovom svetu su ljudi... prema tome..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... bog je prokleo zemlju ljudima...?!
do iduce prirodne kataklizme...
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 15:02:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.699 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.