Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 21:35:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74401 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile e pa lepo, kad nije kao u vojsci...

Smile a vidi ti tebe, sto imas garderobicu, pravi ratnik mira. u vojsci?

nego i dalje si konfuzan, kako nije bog stvorio coveka u truleznom telu, kad jeste?!

pre pada su u raju bili samo adam i eva, i to  netrulezni, jel' tako... mi ostali tad nismo bili u planu, a kamoli postojali... poenta i jeste da budemo stvoreni trulezni, nakon pada...

tako da nema nista ni od svecane garderobice,
nitti od vecnih oblicja (koja se ne dobijaju kao u vojsci, pa kome sta zapadne, nego se stvaraju po ugledu na rajska... samo nejasno kad, pre postanja tvoja prva ideja (?!))  Smile
i nejasno gde se drze dok ne zatrebaju...
pa to je gore od matrixa  Smile
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 20:51:34 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Costa: Ne trebas se sekirati za odecu. Dobices svecanu belu haljinu koja blesti belom svetloscu, a i ne treba sminka, jer ce lice svetleti tako nepojmljivo da je sva ljudska rukotvorna sminka smesna.

costa, izvini... ali do suza si me nasmejao Smile
no ovo je tvoj dozivljaj, pretpostavljam.... Smile
iako si ga napisao pod uticajem mog pominjanja 'svecane garderobe' Smile

Iljushin: I zato sto to nije ovo telo kakvo imamo nego vecno,koje nam je i bilo dodeljeno pre postanja vremena,da bi se po padu i vaskrsenju mogli u njega vratiti

gde si ti to procitao? tvoje vidjenje i tumacenje, kao i costino ili...? Smile

pre postanja (pre postanja nije bilo nicega!!)
je dodeljeno telo (nisam bila tu pre postanja, a ni adam i eva, ni niko i nista, jer pre postanja nije bilo nicega)
koje je vecno (hm hm)
posle pada- (jel' iz raja??)
i vaskrsenja (u raj...)
vracamo se u njega... (u telo koje nam je dodeljeno pre postojanja bilo cega... pa i nas) Smile

Malo sam se nasalio zbog tvog kofera, no ima u toj recenici istine vise nego sto mislis. Svi sveti oci koji su se udostojili da vide Carstvo Nebesko jos za zivota, i opisivali su pravednke kako su obuceni u razne haljine. Neke su razlicitih boja, sto simbolizuje zivot koji je vodio. No nista od ovoga sto ja pisem ovde nije moje misljenje. Ja ovde samo ispovedam svetootacko ucenje

Sta da ja vama kazem? Koliko puta sam se nasmejao pri vasoj tvrdnji da smo od majmuna postali.

Pre postanja sveta postoji Bog. Jer On je Onaj koji Jeste. I u Bozijem promislu od vecnosti postoji volja da se stvori covek. Eto kada je iljusin mislio na telo pre postanja, mislio je na coveka uopste.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 21:05:44 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Smile e pa lepo, kad nije kao u vojsci...

Smile a vidi ti tebe, sto imas garderobicu, pravi ratnik mira. u vojsci?

nego i dalje si konfuzan, kako nije bog stvorio coveka u truleznom telu, kad jeste?!

pre pada su u raju bili samo adam i eva, i to  netrulezni, jel' tako... mi ostali tad nismo bili u planu, a kamoli postojali... poenta i jeste da budemo stvoreni trulezni, nakon pada...

tako da nema nista ni od svecane garderobice,
nitti od vecnih oblicja (koja se ne dobijaju kao u vojsci, pa kome sta zapadne, nego se stvaraju po ugledu na rajska... samo nejasno kad, pre postanja tvoja prva ideja (?!)) Smile
 i nejasno gde se drze dok ne zatrebaju...
pa to je gore od matrixa  Smile

Bog kada je zavrsio stvaranje, pogleda i rece sve bese dobro veoma. (post 1,31). Dakle nije rekao zbog sebe, nego zbog ljudi kojima ce se to objaviti kasnije. i naravno kada Bog nesto stvara da je to savrseno. No sta se desilo sa materijom?

Covek je zgresio i zemlja bese prokleta sa coveka:

Па онда рече Адаму: Што си послушао жену и окусио с дрвета с ког сам ти забранио рекавши да не једеш с њега, земља да је проклета с тебе, с муком ћеш се од ње хранити до свог века; (post 3,17).

Dakle zato je zemlja trulezna zbog covekovog greha. I to je tako stvarno i danas. Sta radimo sa prirodom? Svojim bahatim ponasanjem nije nam potrebno Bozije proklinjanje kako bi smose opametili, nego je sami unistavamo, samo zato da bi smo mogli da se nasladjujem na ustrb Bozije tvorevine.

Pogledaj danasnje stanje suma, deponije na svakom koraku, globalno otopoljavanje, od 100 % vode na planeti 0.001% je pitke vode i bas taj mini procenat je apsolutno najvise zagdjen, zatim istebljivanje zivotnja....haos do haosa.

Svojim ponasanjem nismo zasluzili ni ovakvu nesavrsenu materiju.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 21:08:29 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Adam je stvoren da bi ziveo vecno.No,po prvom grehu,Bog je i njega i Evu ucinio smrtnim da ne bi vecno ziveli u grehu,a van raja iz koga su izasli...Njihova priroda se promenila i postala je ovakva kakvom je znamo-propadljiva.I u tome se vidi ljubav Boga prema coveku-zgresivsi,on se zaodeva smrtnoscu da ne bi vecno ispastao jer Bog to ne zeli,vec da vecno prebiva u dobru.Isto i Eva.E,sad, ja zaista ne znam da li bi bilo jos ljudi u raju i na koji nacin bi oni dosli na svet,da ovo dvoje ne zgresise,ali to ne menja sutinu jer Adam nema isto telo(t.j. nije ga imao)kao i mi,vec netrulezno.No,i kad pricamo o tom raju,mi pricamo o "starom" raju...U ovom koji dolazi bice mesta za sve one koji se udostojise da budu nazvani sinovi Bozji...a tela ce biti takva kakva reko'...jos jednom,oprosti na konfuziji,ali sa srednjom skolom(vanredno)iz koje sam davno izasao-i ovo je dobro...
p.s.
jel ti to imas nesto protiv vojske? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ne bih o vojsci  Smile, samo kazem da izgledas k'o guster, ili kako vec se to sad zove...

costa, pa bog rece adamu: zemlja da je prokleta s tebe...(?!)
sta te cudi onda ljudska bahatost, kad je bog prokleo planetu covekovim postojanjem?!

vec sam rekla na drugom mestu, da nismo u tom vrlo ... da ne vredjam, fazonu kako smo pali s neba i bogom dani, mozda bi vise cenili svet oko sebe i planetu na kojoj zivimo
...ovako... i onako je tu radi nas, pa boze moj... nece eksplodirati dok smo mi zivi, a sta ce biti za koju hiljadu god. sa rezervama kiseonika, i ostalog... nek misle ti koji ce tada ziveti... nas se to ne tice, mi idemo u raj, ili pakao, zemlja je i onako jedno prolazno doba, nesto kao cistiliste... koga briga Smile

sve u svemu, hocu da kazem da su ljudi bas zato sto su umislili da su oni nesto posebno, drugacije i 'gazde' nad planetom, toliko bahati... i bezobzirni prema drugim zivim bicima... i prirodi uopste.

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
pa ti si upravo rekla sve sto pravoslavni ne misle...upravo pogadjas u centar.Opet i opet,nije to stav pravoslavnih nego onih kojima je Hristos na usnama ali ne i u srcima...
A za avatar...bas si me nasmejala  Smile
Kad budem imao pravo na personalizovani avatar stavicu malo brade da izgledam ko dzomba... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat
costa, pa bog rece adamu: zemlja da je prokleta s tebe...(?!)
sta te cudi onda ljudska bahatost, kad je bog prokleo planetu covekovim postojanjem?!

Meni je to jasno sta znaci, tebi ocito nije. To nije razlog da se ja mirim da je zemlja takva kakva je. Zemlja ceka obnovu kroz coveka, jer je sa coveka prokleta. Bas zato sto je covek kriv sto je zemlja ovakva, trebalo bi smo malo da povedemo racuna o zemlji, a ne da je unistavmo.

Citat
vec sam rekla na drugom mestu, da nismo u tom vrlo ... da ne vredjam, fazonu kako smo pali s neba i bogom dani, mozda bi vise cenili svet oko sebe i planetu na kojoj zivimo

Bogom jesmo dani, s neba je pao svako ko je krsten, i na nebo ce se opet popeti. A da pitamo mozda one koji teraju civilizacijski progres zasto je zemlja ovakva kakve jeste, na ivici bioloskog, i drustvenog rasula?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile

tja... iz kod god razloga da je covek bahat, to nije zato sto je bolji i superiorniji.

da je takav zaista, cenio bi i postovao razlicitost, tj. one koji su 'ispod' njega, njemu podredjeni...
ovde govorim o planeti, prirodi i zivotu uopste, ciji je covek samo jedan segment...

tako da covek upravo svojom bahatoscu dokazuje teoriju evolucije,
ne darvinovu, vec teoriju o poreklu i postanku vrsta  (koja se razvija i dopunjuje ili koriguje novim saznanjima)

bahatost, grabezljivost i sebicnost coveka cini predatorom, iako nema ni opake zube niti kandze...
poreklo coveka je jos uvek nerazjasnjeno do kraja,
ali kada se kaze covek, ili covekov predak, pretpostavlja se da je u pitanju izvanredno prilagodljiva i domisljata zivotinja u pitanju, a ne bozja tvorevina koja je po kazni sisla na zemlju... da bi zasluzila povratak   Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Bahato ponasanje coveka ne dokazuje nikakvu evoluciju, jer cini se da su ipak zivotinje po tome bolje prosle, jer one neiunistavaju prirodu. Jos jedna stvar, osim sto ne cine stetu prirodi, zivotinje ne cine ni zlocine.

Gramzivost coveka, sklonost ka zlocinu, bludu i preljubi, srebroljublju, sujeti, ocajanju, samoubistvu je bas dobar pokazatelj da covek nije zivotinja, nego da je spao na nesto nize od zivotinje. To opet ne moze biti po evoluciji nikako, jer evolucijom se moze samo uznapredovati. To je dokaz da se covek odvojio od neceg dobrog. Takva je cela priroda. Ostavi cvet izvan domasaja sunca ili vode, uvenuce. Tako je i sa covekom, ostavils li ga bez Boga, uvenuce, a civilizacija ven i vene. S toga ovaj svet nece dugo trajati, a dotad je na svakome pojedincu da se opredeli kuda ce. Jer vreme polako istice.

Kad kazes kazna, onda verovanto mislis na kaznu u ljudskom poimanju, sto svakako nema veze sa Bozijim promislom. Ljudi kaznjavaju da bi se taj patio ko se kazni, kod Boga je suprotno, Bog "kaznjava" da bi se ljudi popravili, i vaspitali. Jer ljudskja kazna moze biti cesto nepravedna, Bozija ne moze, ona je uvek pravedna. Zbog ljudske kazne neko moze izgubiti i zivot, Bozjim kaznom zivot se dobija.

No opet cemo se samo dobacivati sa recima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50141
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24

Bogom jesmo dani, s neba je pao svako ko je krsten, i na nebo ce se opet popeti. A da pitamo mozda one koji teraju civilizacijski progres zasto je zemlja ovakva kakve jeste, na ivici bioloskog, i drustvenog rasula?

kad je Hristos govorio da je Bog na nebesima, nije mislio bukvalno na nebo,
nego na nesto sto je nedokucivo, jer je u starom vijeku nebo i bilo nesto nepoznato, nedohvatljivo. Jasno je da nema narocitog mjesta gdje Bog prebiva.

Kad kazes kazna, onda verovanto mislis na kaznu u ljudskom poimanju, sto svakako nema veze sa Bozijim promislom. Ljudi kaznjavaju da bi se taj patio ko se kazni, kod Boga je suprotno, Bog "kaznjava" da bi se ljudi popravili, i vaspitali. Jer ljudskja kazna moze biti cesto nepravedna, Bozija ne moze, ona je uvek pravedna. Zbog ljudske kazne neko moze izgubiti i zivot, Bozjim kaznom zivot se dobija.

Ne postojui Bozija kazna, taj termin je nastao pod ljudskim pogledom na svijet.
Jasno je da postoje dvije logike: ljudska i bozanska. "Cudni su putevi gospodnji" receno je, ali to ne znaci da se nikako ne mogu pojasniti. To znaci da je bozanska logika razlicita od ljudske. Posto mi uglavnom sudimo ljudskom logikom normalno je da nam je bozanska cudna.

Primjera radi, sve uvrede koje primamo kao i razna ponizenja samo su tu Bozijom voljom da bi nas dovela u red. Bolesti isto tako dolaze na red onda kada covjek ozbiljno poceo da narusava svoju dusu, da je muci agresijom. Tada mora nastupiti boles kao blokada agresija koja moza izazvati tranja ostecenja na nasoj dusi. I na kraju i sama smrt je milost bozija, a ne kazna po ljudskoj logici. Po ovom je jasno da Boziji postupci pvenstveno djeluju kako bi se popravilo stanje duse. Jer dusa je samo jedna, a materijalnih tjela smo imali i imacemo jos mnogo.         
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 21:35:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.