Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Дара из Јасеновца (2020)  (Pročitano 66269 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 253
Takođe, podnesena je tužba protiv Antonijevića  Smile

Nije još podneta tužba.

Što se tiče eventualne krađe, za tu Lordanovu optužbu sam čuo još prošle godine jer je Antonijević bio u Komisiji koja je odbila Djecu Kozare što je bio klasičan sukob interesa jer je već tada pripremao Daru. Naravno da je moguće da je tu dobio ideju za svoj film videvši Diklićev scenario ali ne verujem da bi bio toliko glup i drzak da mazne sve ključne stvari. Ali čak i ako je ukrao samo osnovne ideje scenarija, i to bi bila sramota, mada je teško dokazati na sudu, naročito zato što su centralna tema i motivi oba filma opšta mesta, likovi i činjenice-Jasenovački logor, voz, deca, pokatoličavanje, razdvajanje porodica, borba za preživljavanje, sadističke ustaše itd.
Antonijević ga je tužio prošle godine zbog te optužbe i zbog toga što ga je nazvao Lady Gaga i prvo ročište je zakazano za leto.
Lordan, međutim, još nije podneo tužbu jer će, kako je njegov advokat rekao, nekoliko meseci (?) upoređivati dva scenarija da procene da li ima osnova za tužbu.
Ono što mi je najčudnije je što je Lordan juče izjavio da nije pogledao Daru. Pa valjda je logično da ga pogledaš film čim možeš ako sumnjaš da ti je scenario po kojem je sniman ukraden i da ti je na taj način neko uništio dugogodišnji rad?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 403
Mislim da je senilni Lordan malo pobrkao lončiće. Ne može on da tuži Antonijevića zato što je Drakulićka plagirala Diklića (ako je to uradila). Nije režiser filma dužan da proverava da li je scenario koji je neko napisao i potpisao plagijat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
jok ja sam odgovoran
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679

anketa je u zagrebu  Smile
ovo su velike srbende koje do filma nisu znale za stradanje u jasenovcu
velika je razlika

gasenje stranih programa je normalna pojava kad je na njima nesto zasticeno autorskim pravima i vazi samo za zemlju tog programa
gase ga i kad je prenos lige sampiona i drugih filmova
normalna pojava
Ne vidim zgoreg ni za jedne ni za druge. Film obradjuje temu bez obzira dal si o tome citao ili ne u skoli, tu je da docara sta se desilo. Reci da je smesno da neko nije znao je bezveze. Evo jasikasi prvi ne zna istoriju i prica kako je Milosevic bio mnogo dobar covek. Jer nije ziveo u to vreme i ne seca se vec u neko drugo pa mu smetaju potpuno drugacije stvari. Mnoge jednostavno ne zanima. Sad jbg, moze da pricamo da je film ispolitizovan(vecina cak i Americkih filmova jesu). Ali sama obrada teme kao teme je OK.

Inace i ti i ja znamo da ovde nisu u pitanju autorska prava za LS gde se gasi RTS zbog toga vec nesto potpuno drugo.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1796
pravi se lud retard ignoriši ga  Smile veći provokator i trol možda i od dabishe pokojnog  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 511
Citat
autorska prava
kablovski operateri gase strane programe zbog autorskih prava na neke filmove,emisije,dogadjaje
normalna pojava
Tja, Hrvati svakog četvrtka daju novije svoje filmove i samo za ovaj bio isključen HRT... nešto ne verujem da je samo Dnevnik Diane Budisavljević zaštićen, al ajd.

Citat
Ono što mi je najčudnije je što je Lordan juče izjavio da nije pogledao Daru. Pa valjda je logično da ga pogledaš film čim možeš ako sumnjaš da ti je scenario po kojem je sniman ukraden i da ti je na taj način neko uništio dugogodišnji rad?!
A gde pa da gleda, bile dve projekcije u Srbiji, a sad u Hrvatskoj nije mogao da se gleda RTS...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava

anketa je u zagrebu  Smile
ovo su velike srbende koje do filma nisu znale za stradanje u jasenovcu
velika je razlika

gasenje stranih programa je normalna pojava kad je na njima nesto zasticeno autorskim pravima i vazi samo za zemlju tog programa
gase ga i kad je prenos lige sampiona i drugih filmova
normalna pojava
Ne vidim zgoreg ni za jedne ni za druge. Film obradjuje temu bez obzira dal si o tome citao ili ne u skoli, tu je da docara sta se desilo. Reci da je smesno da neko nije znao je bezveze. Evo jasikasi prvi ne zna istoriju i prica kako je Milosevic bio mnogo dobar covek. Jer nije ziveo u to vreme i ne seca se vec u neko drugo pa mu smetaju potpuno drugacije stvari. Mnoge jednostavno ne zanima. Sad jbg, moze da pricamo da je film ispolitizovan(vecina cak i Americkih filmova jesu). Ali sama obrada teme kao teme je OK.

Inace i ti i ja znamo da ovde nisu u pitanju autorska prava za LS gde se gasi RTS zbog toga vec nesto potpuno drugo.  Smile

u Srbiji je rts bio ugasen velikom broju korisnika sbb aplikacije,a nece u hrvatskoj ugasiti
na kraju krajeva kao da je bitno
jasenovac se desio pa desio kao najveci zlocin na ovim prostorima u istoriji i to se nece promeniti tim sto film nije pusten tamo
na kraju krajeva postoji bar deset filmova o jasenovcu snimljenih do sad koji su oni videli

meni su fascinante ove srbende sto su za to saznali tek kad je film snimljen
a vidim da su tito i zli komunsti iz skolskog programa izbacili skore sve o jasenovcu dok se pre ta tema detaljno obradjivala i islo na lice mesta
sta tito umro pre ceteres godina  Smile duze mrtav nego sto je vladao Smile srbende na vlasti zadnjih 30 godina  Smile
pa kako sad to  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ja ne mogu da verujem da je neko tek sad saznao.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1796
zašto,pa nije to tolko poznat dogadjaj,retko ko je čuo za to zapravo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 253
Sto sad bezimo od teme da je upropastena prica plagiranjem...  Smile

Џаба си палила ломачу за Антонијевића. Сценарио Даре није плагијат Дјеце Козаре:

Познати нишки писац, преводилац и критичар Дејан Огњановић каже:

Dejan Ognjanovic

pročitao sam scenario za DECU KOZARE koji već decenijama pokušava da snimi LORDAN ZAFRANOVIĆ.
kao prvo, scenario je izuzetan, vrhunski, i zločin je što mu se ranije nije dalo da ga snimi. kvalitet i ne čudi, jer pisao ga je ARSEN DIKLIĆ (Ne okreći se, sine, Marš na Drinu, Salaš u Malom Ritu).
kao drugo, ima sasvim dovoljno razloga za odijum prema gagi antonijeviću, reditelju DARE IZ JASENOVCA, ali plagijat nije među njima. veze između ova dva scenarija su minorne, i neizbežne kad se bave (donekle) istom temom, događajima, lokacijama, pa čak i likovima. ali potpisujem vam, ovde krađe nema, ni na makro-- ni na mikro-planu.
ako već hoćete da s dobrim razlogom, a ne zbog fejk njuza, mrzite „lady gagu“ (kako ga je zafronije nazvao), mrzite ga zato što je bio predsednik komisije fcs-a koja je ODBILA podršku ovom genijalnom diklićevom scenariju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.