Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Danima umirao od gladi na podu stana  (Pročitano 2609 puta)
05. Dec 2008, 09:28:01
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Stravična sudbina Dragiše Đorđevića
Danima umirao od gladi na podu stana
Autor: Nebojša Radišić | Foto:N. Raus | 05.12.2008. - 05:00

KRAGUJEVAC - Sklupčan, izgladneo, polunag, težak svega 30 kilograma, ležao je na podu Dragiša Đorđević (56), bivši radnik „Zastave”, u momentu kada je prekjuče u njegovu garsonjeru u Kragujevcu ušla policija po pozivu komšija. Pomislili su da je mrtav i pozvali su mrtvozornika, ali kada je sevnuo blic fotoaparata, nesrećni čovek, pred šokiranim policajcima i lekarima, podigao je glavu.

Policajcu koji je radio uviđaj u tom trenutku se od neverice zavrtelo u glavi.
- Provalili smo vrata. Čovek je bio kao mrtav. Ležao je na podu i nije se pomerao. Pozvali smo lekare, došli su i pred njima smo počeli uviđaj. U trenutku kada smo počeli da fotografišemo mesto, pridigao je glavu i u potpunom bunilu šapatom prozborio: „Ko je upalio svetlo?” Nastala je potpuna panika u stanu. Kolega policajac se zaneo i morali smo da mu donesemo vodu da se povrati od šoka - priča jedan od svedoka koji se zatekao u stanu Đorđevića.
Lekari su odmah reagovali i nesrećnog Dragišu, za koga su minut ranije mislili da je mrtav, prevezli u kragujevački Klinički centar. Kako su za „Blic” naveli u bolnici, Đorđević je u veoma teškom stanju. Više od dve nedelje nije ništa jeo i pio je samo koju kap vode.
Komšije Đorđevića kažu da se danima nije pojavljivao u zgradi i da je iz njegovog stana dopirao užasan miris, zbog čega su pozvali policiju. Pošto niko nije otvarao vrata, policajci su pozvali vatrogasce, koji su u stan ušli kroz terasu i zatekli izmučeno telo čoveka koji je umirao - sam, na podu svog doma.

Jeziva slika verovatno je doprinela tome i da policajci u svom izveštaj zabeleže i jednu apsurdnu rečenicu: „Mrtav čovek počeo je da daje znake života.”
Dan kasnije, reporter „Blica” pronašao je Dragišu u postelji Kliničkog centra. Na krevetu je ležala gotovo senka od čoveka. Priključen na infuziju, Dragiša je samo uspeo da tiho kaže: „Nisam mogao da ustanem na noge da kupim hranu. Nisam mogao”, ponovio je još tiše.
Kaže da je danima ležao na patosu, sklupčan kraj vrata. Dani su prolazili, minuti su trajali kao sati, a on je bio sve slabiji. Uzimao je samo po neku kap vode. Telefon mu je isključen i nije mogao nikoga da pozove u pomoć. A onda je u jednom trenutku izgubio svest.
- Nisam mogao da platim račun za telefon. Nemam nikoga - kaže Dragiša dok nepomično leži u bolničkom krevetu, s pogledom u kome se nada više ne nazire.
Dragišu niko nije obilazio niti o njemu brinuo.
- On je neuhranjen, zapušten, ima rane na leđima, verovatno i respiratornu infekciju. Doveli su ga u teškom stanju, svesnog, ali je teško mogao da priča - kažu u Urgentnom centru.
Stan Dragiše Đorđevića je juče bio otključan. Neprijatan miris samo je uvod u jezivo stanje njegovog doma. Prljave prostorije, krevet bez posteljine, ručni sat koji je ostao na bledocrvenom stoljnjaku, koji je od fleka postao braon. Na podu oskudno nameštenog stana je lavor, a na komodi otvorene fioke pune lekova i računa za komunalije.
Dragiša se, kažu komšije, nije družio ni sa kim. Nema nikoga, živi sam. Fabriku u kojoj je radio od 1973. godine napustio je pre sedam godina. Niko ga nije posećivao, a i decu iz kraja je često opominjao da ne galame ispred zgrade.
Primanja koja su mesečno iznosila 13.000 dinara Dragiša nije imao gde da potroši. Nije mogao da izađe iz stana, pa ni do prodavnice. Ostao je u svom malom stanu. Prljavom, zapuštenom, punom loma. Za električnu energiju, kako pokazuje račun, bio je u pretplati 1.700 dinara. Bio je uredan platiša prema državi od koje nije dobio nikakvu pažnju.

Niko nije reagovao
Direktor Centra za socijalni rad u Kragujevcu Momir Borić kaže za „Blic” da Dragiša Đorđević nije bio štićenik ove ustanove.
- Njegove nevolje nije niko prijavio, a da je neko rekao da je on u teškom stanju, reagovali bi. Ovo se sigurno ne bi dogodilo - kaže Borić. U Centru tvrde da Dragiša nije bio na spisku ugroženih, niti je primao bilo kakvu pomoć ove ustanove. Problem je, kako tvrdi Borić, to što niko od komšija nije prijavio da Dragiša živi u muci.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jebem ti zivot ne znam sta da kazem uzasno potpuna otudjenot ovo nekad humano drustvo dovesce do potpune nezaintersovanosti za sudbuni drugih ljudi a onda nam se svima kao drustvu crno pise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1076
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung L700
Jebem ti zivot ne znam sta da kazem uzasno potpuna otudjenost ovo nekad humano drustvo dovesce do potpune nezaintersovanosti za sudbuni drugih ljudi a onda nam se svima kao drustvu crno pise.

To je bas otislo predaleko. Ljudi su postali bas zesca govna (izvinite na izrazu ali je nazalost tako). Pa evo pre sat vremena gledao sam u posti kako je neki deda kulturno zamolio jednu devojku koja je sedela i citala novine, da mu pomogne da popuni uplatnicu jer je zaboravio naocare i ne vidi. I ona ga je najopustenije iskulirala, rekla mu je da nema vremena i nastavila da cita novine. Prisao sam mu i pomagao, to me je kostalo samo 2 jebene minute vremena. Pa sta ocekivati od takvih ljudi za neke znacajnije situacije, poput ove iz Kragujevca. Samo kad pogledamo kako se ljudi prezderavaju po prodavnicama brze hrane, a neko nema ni za hleb...
« Poslednja izmena: 05. Dec 2008, 11:39:20 od hammer021 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 1234
Dobro da je i ovoliko ziv, vecina bi se ljudi ubila na njegovom mestu odavno, da su tako ceo zivot sami, zatvoreni, odbaceni...
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1060
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
jel ste videli njegovu sliku?
strahota!

IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nisam vidio sliku zar ima  ma ustvari ne morate postaljati vjerovatno je starac kost i koza a moje gledanje te slike nista mu nece pomoci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Google Nexus 5
e ovo ne mogu da verujem ...

ali hammer021 ima isto tako i bezobrezih i pokvarenih staraca ... ja u apoteci i ima zuta traka na kojoj pise: molimo sacekajte ovde da se ne stvara guzva ...

i deda napravi se lud i stane pored one sto je kupovala ... ja rek'o aj gleda lekove ili sta ... tek on hoce pre mene .. i ja mu kazem da pogleda traku i da saceka kao sto mi svi cekamo u redu. a njemu bi krivo sto sam pred svima rekla, pa poceo meni: ti si bolesna ...

ide jedan konj od coveka, stoji pored kante za smece i baci papir na trotoar ... niko me nije iznervirao kao on ...
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4634
Zastava Beograd
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung S4
Imate sliku u Blicu, bukvalno senka od coveka, oni iz Afrike su punacki za njega...  Smile

edit:
imate sliku i na sajtu Blica, u rubrici "Hronika".
« Poslednja izmena: 06. Dec 2008, 00:12:06 od sashas »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Google Nexus 5
bolje da nisam videla ... manje bi verovala ...  Smile
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Почеше људи у Србији од глади да умиру... Што се мало Динкић и његова лоповска дружина не побрину за овакве случајеве?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.