Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Danas leden dan u Srbiji, sutra temperatura i do minus 22  (Pročitano 51900 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Drveni i kameni, tu kombinaciju smo mi lozili...isli u majicama bez rukava  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
New tehnolodzi  Smile Smile

Inace meni je bas lepo, totalno me vratilo u detinjstvo  Smile

Porast temperature tek posle 12. februara

U Srbiji se danas i sutra očekuju nove snežne padavine i u periodu do 12. februara temperature vazduha u celoj zemlji biće znatno ispod normale, a potom će verovatno porasti, izjavio je Tanjugu prognostičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Branko Bijelić.

Bijelić je rekao da se danas i sutra očekuju nove snežne padavine tako da se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača od najmanje 15 do 20 centimetara.

Vrlo je verovatno da će posle 12. februara temperature vazduha biti u porastu, ali bi srednja dnevna temperatura od 12. do 19. februara i dalje bila ispod proseka za ovo doba godine, najavio je Bijelić.

Bijelić je najavio da bi prva polovina sledeće sedmice bila hladnija sa jutarnjim temperaturama od minus 18 do minus 12, dok bi najviše dnevne bile u intervalu od minus šest do minus dva stepena.

"Pri tom, kako se ide ka kraju nedelje očekuje se postepeni porast temperatura", rekao je Bijelić i dodao da postoji velika verovatnoća da bi tokom cele sledeće sedmice bila češća pojava padavina i snega i u nižim predelima.

Bijelić je najavio da je vrlo verovatno da će potom u periodu od 20. do 26. februara srednje nedeljne temperature vazduha biti za jedan do tri stepena ispod proseka za ovo doba godine.

On je najavio da bi krajem februara temperature vazduha porasle, pri čemu bi jutarnje verovatno bile u intervalu od minus šest do minus dva, dok bi najviše dnevne iznosile čak i više od pet stepeni.

Bijelić je rekao da će slično vreme biti i u Beogradu, gde bi do 14. februara temperature bile znatno ispod normale i da se i u glavnom gradu već danas i sutra očekuju snežne padavine.

Potom se očekuje prestanak padavina i u periodu od 8. do 11. februara usledile bi niske jutarnje temperature u intervalu od minus 18 do minus 15 stepeni, a potom bi postepeno, po stepen ili dva po danu porasle temperature kao i u celoj Srbiji, najavio je Bijelić.

Izvor: Blic

Da dodam ove debile sto prognoziraju
« Poslednja izmena: 06. Feb 2012, 12:38:18 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Ja da vam kazem - 25. februara ce biti smetovi, kijamet i najava propasti sveta...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Citat
Ovako u kotlarnici ko covek dodjes par puta dnevno ubacis koje drvo ubacis uglja i uvece pred spavanje natrpas uglja i ujutru se budis i u gacama setas kucom Smile

Nemoj da ti postavljam slike mog kotla ... Smiley Smiley  Da vidiš ta gladna usta ....

Pazi, sve ovo što si naveo je 100 posto tačno. Za OSTALE ukćane.

A onaj koji loži, kao ja, je N A J E B A O ....

Idem ja u kotlarnicu 3-5 puta dnevno. Koristim kostolački, jer mi je kostolac najbliži geofrafski i ima normalnu/prihvatljivu cenu. Ali se izgubi isto sat - do dva dnevno oko kotlarnice, kao i kada prodješ pored kamina/smedervca/kreke i dodaš 2 cepanice i zatvoriš ....

Ne mora 2 vrste uglja, ja moj po 7 dana ne gasim, sve se to da izregulisati sa mešaonim ventilom i tačnim termostatima/regulatorima promaje ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
Citat
Ovako u kotlarnici ko covek dodjes par puta dnevno ubacis koje drvo ubacis uglja i uvece pred spavanje natrpas uglja i ujutru se budis i u gacama setas kucom Smile

Nemoj da ti postavljam slike mog kotla ... Smiley Smiley  Da vidiš ta gladna usta ....

Pazi, sve ovo što si naveo je 100 posto tačno. Za OSTALE ukćane.

A onaj koji loži, kao ja, je N A J E B A O ....

Idem ja u kotlarnicu 3-5 puta dnevno. Koristim kostolački, jer mi je kostolac najbliži geofrafski i ima normalnu/prihvatljivu cenu. Ali se izgubi isto sat - do dva dnevno oko kotlarnice, kao i kada prodješ pored kamina/smedervca/kreke i dodaš 2 cepanice i zatvoriš ....

svakom svoja muka najveca  Smile

Citat
Ne mora 2 vrste uglja, ja moj po 7 dana ne gasim, sve se to da izregulisati sa mešaonim ventilom i tačnim termostatima/regulatorima promaje ....
Ne mora naravno, al moze da bude korisno Smile Sto kaze moj drugar, ja u oktobru upalim grejanje i u martu ga ugasim Smile
« Poslednja izmena: 06. Feb 2012, 12:50:54 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
На Велебиту -22оЦ

Спљет
Извор

Мостар
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Srbijavode: Ozbiljni problemi ako se sneg bude naglo topio

Direktor Srbijavoda Nikola Marjanović izjavio je danas da može doći do ozbiljnih problema ako se sneg bude naglo topio, pogotovo uz padavine, ali da nije moguće predvideti vanredne mere zaštite.

Dobro je što su trenutno vodostaji niski, ali nepovoljno je što se reke lede, rekao je Marjanović novinarima nakon predstavljanja projekta Evropske unije o mapiranju plavih zona u Srbiji.

"Već ima nekoliko tokova kod kojih su zaleđenja veća", istakao je Marjanović i kao primere naveo reke Ibar, kod Kraljeva, i Moravu, kod Ljubičevskog mosta.

Dodao je da je ledeni pokrivač oko pola metra i da će, ako bude povećan, morati da se razbija dinamitom.

Razbijanje leda, kako je objasnio, rade stručne službe i ne izaziva nikakvu opasnost.

"Ako se led bude topio naglo i uz kiše i padavine, onda smo u ozbiljnom problemu", ukazao je Marjanović.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Petrović: Teško je, ali biće hrane

Beograd -- Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je da je situacija sa sanbdevanjem namirnicama u zemlji "pod kontrolom".

Petrović je kazao da će i ova sedmica biti teška zbog niskih temeratura i snega.

"Mislim da smo učinili sve prethodne radnje i nužne korake kako bismo angažovali sav kapacitet koji zemlja ima, i izborićemo se", kazao je Petrović.

On je ocenio da vlada i državne institucije čine sve što mogu da ljudima omoguće normalan život u ovoj situaciji i dodao da su za snabdevanje ključni očišćeni putevi.

"Vladina odluka o proglašenju vanredne situacije omogućiće da se angažuje sva potrebna mehanizacija kako bi se ljudima u Srbiji omogućila neometana komunikacija", kazao je Petrović.

On je podsetio da je 70.000 ljudi u Srbiji živi u područjima odsečenim od puteva zbog hladnog vremena i obilnih snežnih padavina.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Centri da prihvataju stara lica

Beograd -- Ministarstvo rada i socijalne politike naložilo ustanovama socijalne zaštite hitno sprovođenje mera zaštite najugroženijih kategorija stanovništva.

Svim centrima je naloženo da u skladu s proglašenjem vanredne situacije, u saradnji sa službama lokalnih samouprava, organizacijom Crvenog krsta Srbije, zdravstvenim ustanovama i policijom, pojačaju rad na terenu i obilaze staračka domaćinstava i porodice sa nepokretnim i invalidnim članovima, kako bi im obezbedili pomoć u nabavci hrane, lekova i ogreva.

Ministar rada Rasim Ljajič je naglasio da je nalog za primenu mera upućen i domovima za stare, uključujući privatne, da svoja upražnjena mesta stave u funkciju i omoguće smeštaj onima kojima je trenutno neophodan.

Ljajić je rekao da su nalozi poslati i centrima za socijalni rad i napomenuo da je ministarstvo otvorilo i stalnu telefonsku liniju gde će svi građani posebno stari, moći da traže odgovorajuću pomoć.

Prema njegovim rečima, centri za socijalni rad se moraju povezati sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i sa zdravstvenim ustanovama i da pruže pomoć pre svega seoskim domaćinstvima u nabavci hrane, lekova i ogreva.

"Učinili smo sve što možemo da u datim okolnostima, zaštitimo one koje su posebno pogođeni ovim vremenskim neprilikama", istakao je Ljajić, posle potpisivanja odluke o proširenom dejstvu posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Hemijskoj industriji i industriji nemetala.

Svim gerontološkim centrima i domovima za smeštaj starih naloženo je da sve slobodne kapacitete stave u funkciju hitnog zbrinjavanja građana kojima je zbog ugroženosti života u uslovima niskih temperatura neophodan privremeni smeštaj.

Republičkom informativnom centru za stare naloženo je da posebnu liniju s brojem telefona 0800 115 116, na koji se građani besplatno mogu obratiti sa zahtevom za pomoć socijalnih službi, stave u funkciju urgentne pomoći licima koja na drugi način ne mogu dobiti pomoć u uslovima vanredne situacije.

Ministarstvo rada i socijalne politike je saopštilo da će, u koordinaciji sa Republičkim informativnim centrom za stare, takvim licima u najkraćem roku obezbediti pomoć socijalnih službi, ili obavestiti druge nadležne institucije i ustanove.

Ministarstvo je pozvalo sve privatne domove za smeštaj starih lica da se uključe u prihvat starijih građana, kojima je neophodan privremeni urgentan smeštaj.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.