Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 08:48:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dan kada se sećamo Tita  (Pročitano 16259 puta)
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Citat
Izvuci paralelu sam,nisi glup decko.
  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Necu da kazem nekome da je glup ako ima drugacije misljenje.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Necu da kazem nekome da je glup ako ima drugacije misljenje.

Мислио сам само на система никако генерално  Smile

A da ne govorim koliko je Srba likvidirano tokom Drugog svetkog rata kad smo kao zajedno gradili bratsvo i jedinstvo ...uh  Smile

A koliko je tek hrvatskih ustasha i domobrana likvidirano za vreme i posle rata, ma "zlo" jedno, da ti ih nije zao mozda ? Vidis za neke su sada ti ljudi mega-patrijote.

I sta ti je cudno u cinjenici da su likvidirali kvislinge, zlocince i saradnike nemackih nacista ? Da nisu trebali da ih nagrade mozda ? Mozda su posle rata trebali da puste i one nemacke zlocince umesto da im sude a ? Pa i oni su za nekoga bili patrijote.

A sto se Tita tice, pa vidi, imali su velike greske, ali bar je zemlja licila na nesto, a ne kao za vreme kralja, blatnjava balkanska koliba. Da je bila razvijena, Tesla ne bi morao da ode u USA zar ne ?

Pomenula si fabriku aviona u kraljevini jugoslaviji, pa "dzeriji" su tada testirali ovo:

to je ME 262, sa mlaznim motorima  Smile

Систем, немогућа је мисија ставити знак једнакости између усташа и четника. Што се тиче авио индустрије српски Икарус је већ имао прототип млазног авиона, са дуплим млазним моторима онда када су швабови једно јаје плаћали џаковима марака Smile

Операција војне обавештајне службе - „Шилер“

Већ после првих написа о новом југословенском ловачком авиону ИК-3 у домаћој и страној стручној и ревијалној штампи, немачка војна обавештајна служба (Абвер), којом је руководио адмирал Вилхем Канарис, јако се заинтересовала за овај нови авион „изузетних“ способности. Од тада па све до Априлског рата 1941. године, ИК-3 је био под будним, али не увек невидљивим оком немачких обавештајаца и шпијуна.
Пре првог пробног лета прототипа ИК-3, фабрика авиона Рогожарски А.Д. у Београду је тражила осигурање за свој нови авион вредан тадашњих 2 376 638 динара, како је свуда у свету у сличним приликама уобичајено. Ово је био сигнал за активирање немачке војне обавештајне службе. Акција Абвера је требало да се одвија преко осигуравајућег друштва „Internationale Versicherung Geschaft“ из Беча, са мешовитим аустријско-немачко-италијанским капиталом, које је према упутству понудило најбоље финансијске услове осигурања. Међутим, интервенисала је одговарајућа служба Главног генералштаба Војске Краљевине Југославије и одредила, сходно законским прописима и с обзиром на тајност и интересе државе у овоме послу, да се осигурање прототипа авиона ИК-3 може поверити само домаћем осигуравајућем друштву.
Након тога је друштво из Беча, према казивању његовог некадашњег чиновника господина Денеша Вајса из Загреба, основало своју филијалу у Југославији под именом „Балкан“ у Београду, која је победила на расписаном конкурсу. Да би се могао оценити степен ризика, осигуравајуће друштво је према датом упутству централе немачке војне обавештајне службе тражло детаљне прорачуне и планове авиона ИК-3. Фирма Рогожарски је уз одобрење главног генералштаба, штаба ваздухопловства војске и по договору са конструкторима, предала тражену техничку документацију осигуравајућем друштву, која је по казивању једног од конструктора авиона ИК-3, инжењера Слободана Зрнића, претходно била „фризирана“ у неким битним елементима.
Две године касније ова иста војна обавештајна служба је преко своје шпијунске филијале у Југославији поновно предузела конкретне кораке да дође до жељених података о овом новом ловачком авиону ИК-3, у време када је прва серија од 12 авиона овога типа била при крају фабрикације и када се очекивало, да ови авиони и званично буду предати летачким јединицама југословенског ваздухопловства.
До ових информација је требао да дође немачки агент, официр Вермахта Шилер, формално распоређен као помоћник пуковника Лаумана, немачког ваздухопловног аташеа у немачком посланству у Београду. Официр Шилер је покушао да дође до података преко југословенског ваздухопловног официра. Наиме тражени су неки технички подаци о новом југословенском ловацком авиону ИК-3, који је ускоро требало да буде предат 6. ваздухопловном ловачком пуку на испитивање и тренаж пилота, и то 51. елитној ловацкој групи. Нови обавештајни задатак је представљао војну тајну пар екселанс, а одговорна служба тајног Сервиса је израдила одговор и предала га официру ваздухопловства. Од тог моменла је поцело делаљно планирање контраобавештајне операције „Шилер“. Официру је наложено, да у стану Марије Баудерер, код које је учио француски језик, организује састанак са Шилером и утврди дан и час предаје докумената, а да затим о томе обавести шефа Сервиса тајне службе. Официр је поступио по примљеном налогу, те је оперативна група агената београдске полиције изненада упала у Маријин стан, где је затекла Шилера, Марију и официра. Шилер се није збунио, одмах је извадио дипломатску легитимацију и изјавио да ужива дипломатски имунитет. Пристао је да из џепова повади све личне ствари и стави их на сто, тек кад су му пришла два агента с упереним пиштољима. Међу личним папирима и стварима се налазио и инкриминисани извештај, који се односио на авион ИК-3. Претрес стана Марије Баудерер је резултирао проналажењем гомиле компромитујућег материјала. Она је лишена слободе на лицу места. Шилер је пуштен, након што је потписао полицијски записник.
По завршетку ове контраобавештајне операције Начелник Главног генералштаба Војске, армијски генерал Петар Косић је редовним службеним путем поднео захтев Министарству за иностране послове, да се Шилер и његови сарадници прогласе за „персоне нон грата“ (непожељне особе) и они су протерани из Југославије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Nikome...misli su kao bumerang, vracaju se na pocetak sa istim emocijama i zeljama koje si poslao. Dakle ako saljem ljubav i razumevanje ,ocekujem da mi se tako i vrati  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Cekaj malo ...kako mozes da poredis ratne zlocince i one Srbe koji su poubijani jer su Srbi?
Za vreme rata su Ustase,sa znanjem Tita, likvidirali Srbe po Bosni i Hrvatskoj. Postoje zapisi da su pokrstavani a zatim, posto nisu bili poslusni, poubijani. Cak postoje slike grobova njihovih svecenika sa puskama i pistoljima, dagle Boziji ljudi su se odrekli promovisanja Bozije reci i ubijali Srbe.
A sada...oko za oko bato. Naplatili smo im ...Dugovi se moraju vratiti.
Kako molim? A Jasenovac? Sta je pisao Vladiomir Dedijer?
700.000 ...znas li ti covece koja je to cifra?

A da te podsetim samo , razgovora radi koliko i dan danas Hrvati odobravaju postupke ustasa u WWII

"Rezultati istraživanja zagrebačkog „Jutarnjeg lista“ u kome je učestvovalo 2.416 ispitanika pokazali su da preko 40 odsto Hrvata danas opravdava monstruozni ustaški genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu!
Dajući podršku ustaškom receptu za konačno rešenje „srpskog pitanja“, 20 posto ispitanika ovog dnevnika smatra da su ustaše ubijale Srbe zato što su se pobunili protiv hrvatske države, a 15,81 odsto tvrdi da su pobijeni zato što su bili „strani element“ u Hrvatskoj. Da su ustaše masovnim pokoljima Srba nastojale da spreče Vukovar 1991. godine veruje preko pet posto ispitanika ove ankete čija su istraživanja upravo objavljena"

I ne samo to nego i priznaju masovni pokolj u Vukovaru. I jos nesto...Tita su prozvali "najvecim sinom svoga naroda"...zasto? Smile

Izvuci paralelu sam,nisi glup decko.
Necu vise da pisem nista dok ne vidim to tvoje skenirano "delo". Smile

U hrvatskoj sada imas bolesnike koji bi da aboliraju ustase, a u Srbiji imas slicne bolesnike koji bi da aboliraju cetnike/nedicevce/ljoticevce i ostale kvislinge tog doba. Eto ti paralele, sama si je i napravila.

Kazao sam ti, lose je to stanje kada se neko krsti u 50-toj jer je to u trendu ( a pre toga mu virila crvena knjizica iz dzepa ), pa posle hoce da promeni istoriju da ne bi ispao kreten. Ili da ubije i opljacka komsiju, da bi izgledao bogat.

Citat
Систем, немогућа је мисија ставити знак једнакости између усташа и четника. Што се тиче авио индустрије српски Икарус је већ имао прототип млазног авиона, са дуплим млазним моторима онда када су швабови једно јаје плаћали џаковима марака

Da, da stojao je odmah uz prototip shuttle-a.  Smile Izvor tvog teksta je ?

Deda mi bio oficir kraljeve vojske i komadnujuci na aerodromu u bosni.  Smile Tako da znam dosta o tome.

Mada to znanje mi nije potrebno da bih te tvoje tekstove ocenio kao izmisljotine i gluparije.

Ako je kraljevina bila toliko napredna zasto je Tesla otisao u USA ? Kako to da nije imao iste uslove ovde kao i tamo onda ?  Smile Smile Smile

@Persona grata nemoj da BF vidi taj tvoj tekst gore...
« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 12:58:36 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Ne bih znala kako je to kad se krstis sa 50, niti kao izvorkoristim pisanije jednoga coveka. Sem toga imam dedu,koji ima 83,ikoji mi je pricao kako su ih u Hrvatskoj tamanili za vreme drugog svetskog rata ,i kako se predstavljao kao Hrvat da bi mogao da kupi secer i so,jer kao Srbin nije mogao,i kako je Ustasama krave cuvao da bi prehranio ,zajedno sa svojim sestrama, ostatak porodice.

Jednom cu, a obecala sam, zapisati sve sto Ljuban zna i objaviti ovde na internetu. Sa sve imenima,prezimenima, datumima i godinama , jer deda zna svaki detalj kao da je juce bio.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
U hrvatskoj sada imas bolesnike koji bi da aboliraju ustase, a u Srbiji imas slicne bolesnike koji bi da aboliraju cetnike/nedicevce/ljoticevce i ostale kvislinge tog doba. Eto ti paralele, sama si je i napravila.

Ne mozes da poredis najvece koljace u evropi sa narodnim oslobodilackim pokretom. A sto se mene tice u krajnjem slucaju mogu oni da aboliraju koga hoce ... Odnosno da ozvanice ono sto stvarno misle.

Citat
Jednom cu, a obecala sam, zapisati sve sto Ljuban zna i objaviti ovde na internetu. Sa sve imenima,prezimenima, datumima i godinama , jer deda zna svaki detalj kao da je juce bio.
Pozuri onda... nece deda da zivi 200 godina.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 13:05:15 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Ne bih znala kako je to kad se krstis sa 50, niti kao izvorkoristim pisanije jednoga coveka. Sem toga imam dedu,koji ima 83,ikoji mi je pricao kako su ih u Hrvatskoj tamanili za vreme drugog svetskog rata ,i kako se predstavljao kao Hrvat da bi mogao da kupi secer i so,jer kao Srbin nije mogao,i kako je Ustasama krave cuvao da bi prehranio ,zajedno sa svojim sestrama, ostatak porodice.

Rekao sam ti, znam za monstruoznosti koje su ustase i madjarski fasisti pocinili, cukundedino ime je na onim plocama na keju, onda znas kako je zavrsio.

Ako nesto mrzim na ovome svetu to su nacisti, ako bi nekoga gledao preko nisana njih bi gledao.

Stomak mi se prevrne kada vidim da neko hoce da abolira ustasku ili cetnicku gamad.

Ne kazem da nema naroda slabije razvijenih, ali njima treba pomagati i obrazovati ih a ne pobiti ih.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 13:08:06 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Citat

Ne mozes da poredis najvece koljace u evropi sa narodnim oslobodilackim pokretom. A sto se mene tice u krajnjem slucaju mogu oni da aboliraju koga hoce ... Odnosno da ozvanice ono sto stvarno misle.

Citat
Pozuri onda... nece deda da zivi 200 godina.

Ma znam...hocu. Moram samo da pitam da li smem ovde na bureku da stavim...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Постављање паралеле између усташа и четника је немогућа мисија, о томе знају и мала деца те свака дискусија на ту тему је сувишна.

Тесла није отишао у УСА из Краљевине Србије већ из Аустроугарске монархије још у у другој половини 19 века тачније 1884 године Smile Није на одмет да прочиташ Теслину биографију и зато мање лупетања.

Што се тиче операције ''Шилер'' о томе постоје бројни писани документи, а пре пар година била је и документарна емисија на РТС-у  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 08:48:38
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.