Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:56:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dan kada se sećamo Tita  (Pročitano 16260 puta)
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Citat
Znaci tu je koren tvog problema , deda ti je bio komunjara , pa....niko nije savrsen. Boze moj.

То је сиси поодавно признао, да потиче из утицајне комунистичке породице, да и дан данас ужива у благодетима самоуправљања. Све што има - стечено је у комунизму. И то не би био неки проблем да у бити сиси није самом себи противуречан. Он је у суштитни ''негација самога себе''. На темама о Србији Русији и Путину пљује по комунизму и Србији као последњем бастиону комунизма у Европи -( Русија по њему није део европског подконтинента). А сада, као што видиш и сама управо овде на овој теми велича диктатора Јозу, диктатуру пролетеријата  и комунистичку револуцију ... на сву срећу сиси је бенигнан облик живота, уме некад да буде помало напоран и да нас смори али у принципу он нас готово увек увесељава и овај форум је у неку руку незамислив без једне такве појаве  Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Све што има - стечено је у комунизму.

Netacno, cukun deda mi je bio, pa sadasnji ekvivalent pojmu "biznismen". Imao je imanje a i radnike.  Smile

Editovala sam post, procitaj,saznaj,nikad nije kasno za budjenje  Smile

I sad jbg, ako je tvoj deda bio komunjara on je bio validan izvor? Sta? Mislim...malko preterujes...da ti je deda bio Rankovic , Kardelj ili takoneka faca pada prihvatim ...ovako...

Procitao sam, nevidjena glupost.

Za tvoju informaciju otac mi je inzinjer poljoprivrede  Smile Smile Smile Smile. Ako je nesto drzano i cuvano u SFRJ to su bila energetika i poljoprivreda. Danas  prinosi u Srbiji iznose maksimalnih 60% tadasnjih po ha. Tako da je:

Citat
Zasto? Srbija je zemlja sa izuzetnim poljoprivrednim potencijalom, i nasilna industrijalizacija je ucinila ogromnu stetu nasoj poljoprivredi. Trebalo je opismeniti i strucno obrazovati poljoprivrednike, kako bi se maksimalno iskoristio nas ogromni agrarni potencijal, stimulisati razvoj sela i poljoprivrednih delatnosti, umesto sto se stimulisalo napustanje sela a poljoprivrednici prisiljavani da nasele sive betonske solitere.

ovo budalastina. Pogledaj broj, sada propalih poljoprivrednih dobara (npr. bivsi PIK Becej  Smile).

Sta mislis koliki idiot treba neko da bude i koliki lopov da bi upropastio poljoprivredno dobro ?

Citat
Ako bas moram da iskopam jednu Titovu zaslugu, onda je to svakako, kao sto su neki komentatori vec naveli, Titovo nezbrinjavanje sopstvenog potomstva.

Pa sta je trebao da im ostavi milijarde a ? Sta je svojim potomcima ostavio osim vrlo malo.

Citat
Neki komentatori pominju zaslugu komunista u tome sto su udaljili religiju od drzave.

A sta su trebali da rade ? Da gaje pedofile kao danas ? Rekoh ja "krstili se u 50-toj"

Citat
Jeste, udaljili su crkvu, ali su na sve zidove, trgove i raskrsnice, okacili fotografije i simbole svojih idola.

U SAD ili Rusiji npr. u svakoj kancelariji, vojnoj kantini ili bilo kojoj drzavnoj instituciji imas sliku aktuelnog predsednika.  Smile Smile Smile

Citat
Da li ste znali da je u Srbiji postojala industrijalizacija i pre 2 sv. rata? Znate li da su se kod nas proizvodili i avioni?

Nesto malo industrije je postojalo, ali to je bila cista smejurija u odnosu na recimo nemacku ili USA industriju zar
ne ? Jer odakle nemcima onoliko oruzije na pocetku rata a ?

Citat
Sve to sto ste nabrojali - industrijalizacija, iseljavanje sela i naseljavanje gradova, izgradnja puteva, obrazovanje i opismenjavanje stanovnistva, desilo se ne samo u komunistickoj Jugostaviji, vec evo i u zapadnjackoj Italiji. I niko od Italijana sav taj progres ne pripisuje posleratnim italijanskim vlastima, jer je sveopsti preporod obuhvatio ne samo Italiju, vec i ostatak Evrope, pa se, dakle, progres podrazumevao i u Italiji. Primera radi, u mnogim evropskim zemljama, pa i u Titovoj Jugoslaviji, nakon 2. sv. rata je zenama konacno dato pravo glasa. Da li je to Titova zasluga? Ili Ujedinjenih Nacija? Italija je nakon 2 sv. rata drasticno smanjila broj nepismenih u odnosu na period od pre rata. Broj visokoskolski obrazovanih ljudi je u Italiji mnogostruko porastao. Da li je to bila zasluga posleratne italijanske vlasti? Ili normalnih svetskih procesa?

Pa Fiat je recimo proizvodio nocne bombardere i tenkove za potrebe svoje vojske kao i za potrebe nemacke vojske. A imali su kao i nemci i englezi itekavu mornaricu  Smile Smile Smile Smile

Nego reci mi odakle nemcima Messerschmitt-i, V1 i V2 rakete, englezima Hood, Spittfire, a amerima podmornice i Nimitz, Saratoga i Enterprise ako nisu imali industriju pre WWII ?  Smile

Vidi znam ja da treba napisati kvazi istoriju posto si se setio da se krstis u 50-toj, ali ovo je smesno.

« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 11:46:31 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Cekaj malo....znaci ja tebi citat istoricara a ti meni SVOJU rec?
Ajde malo dokumentacije , nisi ti ni tvoj deda validan izvor.

Citat
Znaci tu je koren tvog problema , deda ti je bio komunjara , pa....niko nije savrsen. Boze moj.

То је сиси поодавно признао, да потиче из утицајне комунистичке породице, да и дан данас ужива у благодетима самоуправљања. Све што има - стечено је у комунизму. И то не би био неки проблем да у бити сиси није самом себи противуречан. Он је у суштитни ''негација самога себе''. На темама о Србији Русији и Путину пљује по комунизму и Србији као последњем бастиону комунизма у Европи -( Русија по њему није део европског подконтинента). А сада, као што видиш и сама управо овде на овој теми велича диктатора Јозу, диктатуру пролетеријата  и комунистичку револуцију ... на сву срећу сиси је бенигнан облик живота, уме некад да буде помало напоран и да нас смори али у принципу он нас готово увек увесељава и овај форум је у неку руку незамислив без једне такве појаве  Smile

Ah prijatelju moramo se nauciti da prihvatimo i one koji su "drugaciji" od nas  Smile

Franc Leskovšek uništio Radmila,
ali nije uspeo i pribojski FAP
Piše: Mujo Bjelopoljac
Radmilo Lavrencic, ciji otac je bio Slovenac, a majka Srpkinja, inace rodeni Beogradanin, kao mlad inženjer sa nedostatkom nekoliko ispita do diplomiranja, obreo se pedesetih godina u nedodiji, u Sandžaku, sa zadatkom da tamo, u kraju gde gotovo niko nikada nije video automobil, gde se jedino znalo za volove koji vuku kola na cetiri drvena tocka – podiže fabriku teških kamiona.
Zahvaljujuci ovom neverovatnom coveku u Sandžaku su poceli da se proizvode kamioni u Fabrici koja je na potom postala licencni partner cuvenog nemackog "Mercedesa" i najveca fabrika privrednih vozila na Balkanu, ali je Radmilo Lavrencic zbog toga bio prva žrtva velike politicke zavere Slovenaca i Hrvata, što ga je ni kriva ni dužna odvelo na desetogodišnju robiju i na kraju koštalo i – života.
- Otac ti je Slovenac, tebi je mesto u Sloveniji, da razvijaš slovenacku industriju. Seticeš se ti našeg razgovora i kajaceš se što nisi prihvatio ovu ponudu. Ja sam te stvorio, ja cu da te uništim – zapretio je Franc Leskovšek Radmilu Lavrencicu koji je ostao uporan da baš u Priboju, u Srbiji, treba da ostane fabrika privrednih vozila.
Nažalost, Leskovšekove reci su se obistinile i Radmilo Lavrencic je doživeo tešku i najcrnju sudbinu.
A cela prica o "slucaju Lavrencic" pocinje neposredno posle rezolucije Informbiroa 1949-1952. godine, kada je dobar deo opreme i odgovarajuce proizvodnje iz Srbije pod izgovorom da se preseljava "zbog Sovjetske opasnosti", premešten iz Srbije u druge republike.
Tako je vojna industrija iz kragujevacke "Zastave" preseljena u Travnik u BiH, proizvodnja kamiona "Pionir" po licenci cehoslovacke "Prage" preseljena je iz Rakovice u Maribor gde je radionicke remontne hale pravio još Adolf Hitler. Fabrika "Petar Drapšin" iz Mladenovca preseljena je u Hrasnicu kod Sarajeva, proizvodnja aviona je iz zemunskog "Ikarusa" i pancevacke "Utve" premeštena u Mostar, a u Priboju, koji leži na razmedu Srbije, Crne Gore i BiH bilo je odredeno da se locira fabrika za remont vojne opreme, da bi to odmah bilo preinaceno u gradnju fabrike teških kamiona, pošto je Srbija tom preraspodelom ostala bez ove proizvodnje.

Kako su izmestali proizvodnju iz Srbije?
« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 11:48:17 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
@Persona grata ja ne moram da imam isto misljenje kao moji predci.

A sto se tice "poslednjeg bastiona komunizma" znas ti dobro na sta se to odnosi, na onaj truli birkoratizovani
staljinisticko-ruski komunizam. Znas onom kome je jugoslavija rekla NE, ali je ipak nekako preziveo.

Cekaj malo....znaci ja tebi citat istoricara a ti meni SVOJU rec?
Ajde malo dokumentacije , nisi ti ni tvoj deda validan izvor.

Citat

Ah prijatelju moramo se nauciti da prihvatimo i one koji su "drugaciji" od nas  Smile

Rekao sam ti, da ces videti dokumentaciju cim stignem da je skeniram.

A sto se tice industrije u italijii,  nemackoj, engleskoj i USA, pre WWII pa imas google  Smile.

A kakav ti je to istoricar ? Imas njegovu i zvanicnu, opsteprihvacenu , da ne kazem svetsku istoriju a ?  Smile

Sta da ti kazem, zeznuto je to kada se neko krsti u 50-toj, da bi pratio modu.

Citat
Tako je vojna industrija iz kragujevacke "Zastave" preseljena u Travnik u BiH

A u zastavi namenskoj su od tada prozivodili keramiku i WC solje a ? A sta proizvodi(la) Sloboda iz Cacka do 1999-te a  ? Gde je EI Nis bio u sloveniji a ? Odakle Naftagas, Heroj Pinki i ostalo a  ?
« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 12:02:33 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Највећа српска несрећа од Турака на овамо тај Тито и његови следбеници, јебо им пас матер. Убијали људе отимали затупљивали и оставили нам сад Србију без Срба овако усрано. Јебо их ко их измислио тако накарадне.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Ne, ne moramo njega uzimati kao validnog. Recimo da se prisetimo beogradskom, najboljeg beogradskog gradonacelnika Vlade Ilica...covek cija je dinastija bila bogatija od Karadjordjevica,covek koji je posedovao 15 fabrika u Srbiji i jos izvestan broj u Hrvatskoj pre 1918 godine, i kako je taj covek ulagao u Srbiju i kako je gradio po Srbiji i koliko je poklanjao Srbiji...i onda cinjenica da je Hromi oduzeo coveku sve, i da je to lepo uklonjeno! To svo bogatsvo je konfiskovano, fabrike su pozatvarane ili prisvojene da bi neke posle toga bile izmestene u druge republike.
Ako to nije unistavanje Srbije ja ne znam onda,sta je?
Cak je i Djilas rekao:"  "Kamo lepe sreće da ja budem upola k’o Vlada."

"Posedovali su čak 15 fabrika u Srbiji i dve u Hrvatskoj, a njihova imovina je 1930. procenjena na 40 miliona dinara, dok je rezervni fond iznosio 65 miliona dinara. Kao takvi, uprkos velikim zaslugama za razvoj zemlje, bili su idealna meta komunističkog terora. Ali ta država, piše u obrazloženju rešenja o rehabilitaciji koje je potpisala predsednica Veća sudija Okružnog suda Gordana Komnenić, "nije bila demokratska, a da bi opstala, žrtvovani su ljudi poput Vlade Ilića koji je do kraja života nosio nepravedno utisnuti žig narodnog neprijatelja". A taj "neprijatelj" je uveo tramvajsku liniju od Beograda do Zemuna, donirao izgradnju stare VMA, umanjio cenu struje (Ilić je bio vodeći akcionar Električnog preduzeća Srbije, današnja Elektrodistribucija Beograd), izgradio radničke stanove na Karaburmi, osnovao Zoo-vrt...

- Vladi Iliću je bilo obezbeđeno mesto u avionu kojim su kralj Petar i članovi Vlade napustili zemlju uoči nemačkog bombardovanja. Ali on nije hteo da ode. Rat je proveo u Beogradu, a 1945. je osuđen i poslat u zatvor u Sremskoj Mitrovici. Rizikujući osvetu Udbe, njegovi bivši radnici, čijoj je deci svake godine za Vrbicu poklanjao kompletnu garderobu, slali su mu pakete. Posle intervencije Čerčila, s kojim se lično poznavao, Tito ga je pred kraj 1951. pustio na slobodu, ali on je ubrzo umro - priča Jovanka."
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Citat
Netacno, cukun deda mi je bio, pa sadasnji ekvivalent pojmu "biznismen". Imao je imanje a i radnike.

А деда већ догурао до пролетера па је зато ћале морао да се бави илегалном киретажом домаће пернади како би породици обезбедио пристојну егзистенцију  Smile  
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
A da ne govorim koliko je Srba likvidirano tokom Drugog svetkog rata kad smo kao zajedno gradili bratsvo i jedinstvo ...uh  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
A da ne govorim koliko je Srba likvidirano tokom Drugog svetkog rata kad smo kao zajedno gradili bratsvo i jedinstvo ...uh  Smile

A koliko je tek hrvatskih ustasha i domobrana likvidirano za vreme i posle rata, ma "zlo" jedno, da ti ih nije zao mozda ? Vidis za neke su sada ti ljudi mega-patrijote.

I sta ti je cudno u cinjenici da su likvidirali kvislinge, zlocince i saradnike nemackih nacista ? Da nisu trebali da ih nagrade mozda ? Mozda su posle rata trebali da puste i one nemacke zlocince umesto da im sude a ? Pa i oni su za nekoga bili patrijote.

A sto se Tita tice, pa vidi, imali su velike greske, ali bar je zemlja licila na nesto, a ne kao za vreme kralja, blatnjava balkanska koliba. Da je bila razvijena, Tesla ne bi morao da ode u USA zar ne ?

Pomenula si fabriku aviona u kraljevini jugoslaviji, pa "dzeriji" su tada testirali ovo:

to je ME 262, sa mlaznim motorima  Smile
« Poslednja izmena: 05. Maj 2011, 12:22:00 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Nokia 
Cekaj malo ...kako mozes da poredis ratne zlocince i one Srbe koji su poubijani jer su Srbi?
Za vreme rata su Ustase,sa znanjem Tita, likvidirali Srbe po Bosni i Hrvatskoj. Postoje zapisi da su pokrstavani a zatim, posto nisu bili poslusni, poubijani. Cak postoje slike grobova njihovih svecenika sa puskama i pistoljima, dagle Boziji ljudi su se odrekli promovisanja Bozije reci i ubijali Srbe.
A sada...oko za oko bato. Naplatili smo im ...Dugovi se moraju vratiti.
Kako molim? A Jasenovac? Sta je pisao Vladiomir Dedijer?
700.000 ...znas li ti covece koja je to cifra?

A da te podsetim samo , razgovora radi koliko i dan danas Hrvati odobravaju postupke ustasa u WWII

"Rezultati istraživanja zagrebačkog „Jutarnjeg lista“ u kome je učestvovalo 2.416 ispitanika pokazali su da preko 40 odsto Hrvata danas opravdava monstruozni ustaški genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu!
Dajući podršku ustaškom receptu za konačno rešenje „srpskog pitanja“, 20 posto ispitanika ovog dnevnika smatra da su ustaše ubijale Srbe zato što su se pobunili protiv hrvatske države, a 15,81 odsto tvrdi da su pobijeni zato što su bili „strani element“ u Hrvatskoj. Da su ustaše masovnim pokoljima Srba nastojale da spreče Vukovar 1991. godine veruje preko pet posto ispitanika ove ankete čija su istraživanja upravo objavljena"

I ne samo to nego i priznaju masovni pokolj u Vukovaru. I jos nesto...Tita su prozvali "najvecim sinom svoga naroda"...zasto? Smile

Izvuci paralelu sam,nisi glup decko.
Necu vise da pisem nista dok ne vidim to tvoje skenirano "delo". Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:56:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.