Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dalji razvoj tehnologije i put ka veštačkoj inteligenciji  (Pročitano 37297 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Mene vise brine humanoid sa sa ekstenzijama i upgradeovima koji zivi 200 godina.

Kad budemo naucili da zivimo mnogo duze, neurone da regenerisemo, eto izazova za covecanstvo. I za one koji sebi to ne mogu da priuste.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2016, 22:50:35 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
duzina zivota nema veze niti sa njegovim kvalitetom niti sa razvojem...

ta karakteristika se uvecava i smanjuje u zavisnosti od mogucnosti sa kako bi ti reko repliciranje...

sva pretpostavka na tu temu je direktno vazana za tzv vreme ...koje ne postoji...pa je i sama misao apsurdna...

to ti je ko da mrzis nekoga i cekas da ga zbog toga kosmos unisti... Smile

cisto da pojasnim strucni izraz... Smile

pisali smo o tome...optimizacija se krece u razmeru od par procenata...

da je priroda mogla da optimizuje beskonacno onda ne bi izmislisa tzv smrt...

ima u vidu da je besmisleno da idemo na faktoru slucajnosti kao jezik savrsenstva... Smile
« Poslednja izmena: 28. Dec 2016, 00:36:12 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
The last question

http://multivax.com/last_question.html

Moze i ovako da se zavrsi.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
sistem sto ameri ne ukradu dva tri asteroida i rese probleme covecanstva...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Tako su i za robote govorili, da će proći još 5 decenija pre nego što budu na nivou jednog R2D2. Čak sam i ja bio ubeđen da neću videti (humanoidne, ne-industrijske) robote pre svoje 50. godine života. Pa eto ispade malo drugačije.

Ili Avatar :

IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
nema sta stvarno tehnoloski bum...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Ja nemam problem toliko sa avatarima,koliko imam sa nekontrolisanim AI i (previše) humanoidnim robotima. Od početka cele ove rasprave moja poenta nije da nauka ne treba više da napreduje, nego da mora da se postavi neka granica preko koje se neće ići. Bar na neko vreme, dok se svet ne prilagodi toj nagloj promeni.

U slučaju AI - da se taj AI izoluje i strogo kontroliše, i da se izvrši dovoljno testiranja i istraživanja pre nego što ga neko poveže na intranet kompanije koja ga pravi. A kamoli na celokupan internet i kasnije (taj predivni) internet of things.

A u slučaju humanoidnih robota, da se postavi neki dogovor u kom pravcu će se to razvijati kako bi se izbegli globalni problemi sa nezaposlenošću. Takođe da se uspostavi neki sistem koji će ljudima i za 30 godina omogućavati da odmah znaju da li je neko robot ili čovek. Jer ako već danas imamo robote koji na slikama deluju kao ljudi, ko zna šta ćemo imati za 30 godina. E da bi se izbegli brojni problemi i zloupotrebe, uvede se neki sistem. Kao npr što postoje pouzdane metode koje mogu da razaznaju i najbolje fotošopove i rendere od pravih fotografija. Ili da se prosto uvedu zakoni i propisi oko toga. Lupam, uvede se propis da human. roboti moraju da imaju vidljive bar kodove i oznake. I da svaki koji to nema bude momentalno konfiskovan. Kao sa automobilima.  Smile Mislim ovo je sad već skroz druga tema, ali kapiraš na šta mislim. Da se kao i u svemu ostalom, uvedu strogi propisi i sistemi kontrole.

Nažalost, ja mislim da se nijedno od toga neće desiti na vreme. Čim jedna kompanija napravi pravi AI, on će odmah biti pušten s lanca : Ili će ga vojska uzeti da joj olakša tamanjenje ljudi, ili će ga kompanija što pre gurnuti na tržište da bi zaradila što više u tih prvih par meseci ili godina i da bi iskoristila taj biznis momentum dok je u prednosti nad drugima. Znači u oba slučaja AI izlazi iz laboratorije i ima pristup internetu, i samim tim celoj planeti.
UN će verovatno kad tad početi da donosi konvencije i propise koji se tiču svega toga ali dok se to desi taj prvi AI će moći da napravi milijardu svojih kopija po svetu, a u međuvremenu verovatno da napravi i svoje poboljšane kopije. A tad je već prošao voz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
covecanstvo je eonima daleko od toga...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Znamo, rekao si nam već.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 489
Od početka cele ove rasprave moja poenta nije da nauka ne treba više da napreduje, nego da mora da se postavi neka granica preko koje se neće ići. Bar na neko vreme, dok se svet ne prilagodi toj nagloj promeni.
Ti, hkj i velika većina vas ne kapirate da nauka u praksi nije neki nezavisni entitet koji lebdi i "razvija" se samostalno, već je to dobro koordinisana delatnost koja se ubrzava ili usporava u zavisnosti od potreba i initeresa te malene manjine, neki ih zovu "vladari iz senke". To nije nikakva "teorija zavere", nauka se direktno oslanja na novac i tako se može pratiti trag...

IP sačuvana
social share
"Како је дивно у нашој породици. Како се лепо дружимо. Ко нема велику породицу не зна шта пропушта. Правите децу!" др Андреј Фајгељ, отац четворо деце
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.