Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dalji razvoj tehnologije i put ka veštačkoj inteligenciji  (Pročitano 38397 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda

Puku srecu ne uzimam u obzir Smile

A i to je faktor ne mali.

Kristal ti je dokaz...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Stromaliti su zanimljivi danas, jer su neobični po izvoru ishrane i uslovima za život jednoćelijskih.

Koji se razlikuje od klasične organske ishrane ćelije.

Ne vidim da se klasicno smatraju uzrokom zivota na zemlji.

Mada ne iskljucujem, posto se ne zna, špekuliše se, kao i sa meteorima. Mohuće.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Pa ni ja ne mogu da tvrdim da je ta teorija tačna. Možda je život počeo tako, a možda je počeo i tako što ga je doneo neki asteroid. Ili nešto treće. Ali sama činjenica da je uznapredovao od tog stanja prostih ćelija do ovoga što smo danas mi, govori da je uz dovoljno vremena sve moguće. Istina, čovek i njegov mozak su sačinjeni od ćelija. Dakle jedan živi stvor sačinjen od mnoštva malih. I to je ono što razlikuje organska bića od sintetičkih. I zato ja verujem u ona predviđanja da AI neće nikad (ili bar ne dok nema ni trunku organike u sebi) biti 100% kao ljudski mozak i svest. Ali će biti vrlo blizu tome. Šta će to da iznedri, ni to niko ne može sa apsolutnom sigurnošću da predvidi. Al baš zato treba da se ide postepeno i oprezno ka tome, i da se pomno prati čemu to vodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Jedan tranzistor jedna celija recimo.

Podvlacimo paralele sa onim sto znamo. Periodni sistem je isti i za robote i za ljude. A kombinacija......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Jedan tranzistor jedna celija recimo.

Da. Na primer...
Kapiram šta hoćeš da kažeš. Neka gruba analogija.

Sve u svemu, očigledno je da su uz dovoljno vremena mogućnosti skoro pa neograničene. E sad razlika je u tome što je nama trebalo XXXX generacija, a AI će trebati mnogo mnogo manje.

Pogotovu što onog dana kada nastane AI, on neće tada neće bazu podataka, memoriju i sposobnost učenja jednakih muvi... Nego će verovatno već u startu imati inteligenciju i kapacitet učenja kao jedan pseći mozak. Znači samim tim on neće imati  da pređe evolutivni put od nekoliko stotina miliona godina da bi nas stigao... nego 200.000 godina. Kažem otprilike, nemojte to bukvalno da shvatite. Ali u svakom slučaju dakle imaće leteći start. I još uz to, imaće ''mozak'' koji će svakog dana da uči nekoliko puta više i brže nego ranije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
A sta je tu lose? Nemoj pograsno da me shvatis al ako neko uspava evulutivno da prevazidje eone zar ne znaci da njemu i pripada pravo na odabir? Cist princip prirode, nista vestacko....

A moje neko misljenje ja da previse idealizujemo tu fiktivnu AI. Imace probleme kao svaki ziv organizam.....ukoliko im egzistencija ne zavisi od nase dobre volje, sto ti predlazes Smile onda mi necemo biti njihov fokus.

Pravice bam crkve i toteme, ipak smo mi njihovi kreatori Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
To kako će se oni ponašati ne može niko sa sigurnošću da zna. Zato sam ja za to da se drže pod kontrolom bar neko vreme dok se ne ustanovi da stvari neće poći po zlu.

Ili... da se prvo masterira VI i njegova primena, pa tek onda da se za par decenija radi na samom AI. Što pomenuh ranije, robot ne mora da bude AI da bi nam napravio dobru zgradu ili uklonio minu. Sve to može i sa VI. Može da nam ulepša i olakša život a da i dalje nema svoju svest i samospoznaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Pa jbg ako od AI napravis talibane, jasno da ce da nas jebu ako budu u mogucnosti.

Rizikovacemo komfort i uovicajene navike. Tako to ide vezano za bilo kakve promene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
Najgore sto jednom AI moze da se desi je da u nekom trenutku evolucije razvije religiju...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Da ali doći će trenutak kada on više neće učiti od nas, nego sam. I kada neće praviti zaključke uz našu pomoć, nego na svoj način.

Rizikovacemo komfort i uovicajene navike. Tako to ide vezano za bilo kakve promene.

Rizikovaćemo mnogo više. Prvo ide onaj problem smanjivanja radnih mesta usled automatizacije, u svetu u kome populacija i dalje raste. I to se neće rešiti preko noći tako što ćemo svi da odlučimo da ukinemo sve poslove i uvedemo robote. Nego će to da se oteže narednih 3,4 decenije. E prvo to treba pregurati. 9 milijardi ljudi na planeti, posla i ''mesta'' za samo 4,5.

A onda kada prođe taj izazov, i uvede naki novi sistem življenja gde nema poslova nego je sve automatizovano i svako ima sve što poželi pa je na njemu da to iskoristi kako misli... onda se javlja onaj problem o kome sam pisao par strana ranije, da ljudski mozak koji je milionima godina programiran da traži hranu, sklonište, partnera, da lovi, da radi... odjednom ulazi u novi svet kakav nikad do tada nije video. Ne pričam o prvom susretu sa letenjem, sa sijalicom, sa vatrom... nego o menjanju i brisanju svih onih najosnovnijih instikata koji su nam usađivani u mozak svo ovo vreme otkako postojimo.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2016, 18:00:02 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.