Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 21:33:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da su danas izbori, za koga biste glasali?
DS
DSS
DHSS
SPO
SPS
SRS
NS
G17+
SDP
LDP
Ostali
Ne bih glasao/la
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da su danas izbori...  (Pročitano 18756 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Gambino, ja i ti ocigledno drugacije dozivljavamo politiku. Doduse, meni je to struka, pa ja to gledam drugacije.

Prvo da dam zamerku na dve strane, ne mogu se generalizovati ni vredjati glasaci ni jedne od opcija. Ne postoji klasifikacija koji sloj glasa za koga, niti postoji odredjeni profil glasaca. U jednom post sam napisao da kod nas stranke jos uvek i nisu stranke, jer nisu profilisane. To je predugacko za detaljnije objasnjenje, ali ako vas zanima, napisite pa cu da razvezem (a posle ce mi neko reci da sam smarac) Smile.

Gambi, to sto pitas u cemu se ne slazu, evo ti malo opsirnije: Toma i Vucic, kako god se predstavljali, imaju teznju da postanu prvi ljudi SRS-a. Sta ih sprecava da se javno sukobe (u pol. smislu, medju clanovima SRS-a)? Dve stvari. Prvo to sto su blizu dolaska na vlast i nije vreme za rizik. Drugo, niko nije siguran da li ce se Seselj vratiti iz Haga, ili ce ga osuditi. Posto su obojica svesni da ko god od njih dodje na celo SRS, u slucaju Sekijevog povratka sve se menja, jer bi on opet 100% dosao na celo. a u medjuvremenu bi shvatio ko od njih sta zeli, pa im ne bi bilo prijatno.

Evo ti najvece razilazenje u njihovim stavovima: Vucic gostuje pre mesec dana na Palmi +. Doslo je do price o nepriznavanju statusa KiM, ukoliko postane nezavisno. Vucic lepo objasni da se to odnosi na diplomatiju, da se ostavlja prostor buducim generacijama da diplomatskim i politickim sredstvima pokusaju da vrate KiM u okrilje Srbije, a da je budala svako ko misli da se to odnosi na vojnu akciju, jer su nam, citiram " Tadic,a sada Stankovic, toliko unistili vojsku, da bi nas i Albanija porazila u ratu". Takodje je rekao da niko nije lud da ulazi u rat za koji zna da ce izgubiti. Elem, Toma pre par dana kaze da u krajnjoj instanci, to neprihvatanje znaci "sto da ne, i vojnu akciju, jer su nam KiM i oduzeli oruzjem". I sada ti meni reci koji je stav SRS-a o tom problemu? Ako nisu suprotstavljenih misljenja, onda je to jos gore, jer svesno igraju duplu igru i manipulisu narodom. To onda znaci da se Toma obraca onim tvrdokornim glasacima, a Vucic sa druge strane pokusava da pridobije one koji jesu patriote ali nisu za ratove i gluposti. Znaci, privuci sto vise ljudi suprotnim pricama, a to bi onda bilo licemerje.

Niko nema monopol na patriotizam, kao ni na bilo sta drugo u drustvu (radikali osudjuju svaki vid monopola u privredi, a sada po tvojim recima ispade da ga zele u politici kao nesto dobro?). DSS je patriotske orjentacije vise nego evropske, ali prihvataju realnost, i pokusavaju da naprave sto manje stete u datom okolnostima. SRS me brine, jer ja nisam nacionalista vec patriota, a te dve reci nisu ni priblizno istog znacenja. E sad, Toma propagira nacionalizam, a Vucic vise naginje patriotizmu, i zato necu glasati za njih. Hocu da mi jasno stave do znanja sta im je od te dve opcije stranacko opredeljenje, a ne da budu kontradiktorni.

Ainhoa, time opet nista ne postizes. Onda izadji na glasanje, pokazi da te ne mrzi da odvojis vreme za to, ali precrtaj listic (mada nisam za to). kada bi svi koji ne glasaju izasli, i napisali na listicu "za koga da glasam?, to bi vise uticalo na politicare da se zapitaju sta nije u redu (jer br. tih ljudi ne bi bio mali), nego ne izaci i pustiti im na mastu da dajes precutnu saglasnost za sve sto se desi. A precutna saglasnost sa sobom nosi istu odgovornost kao da sam radis to sto rade oni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Coolrunner, na osnovu samo jedne emisije ti si glatko zakljucio da se Toma obraca tvrdom jezgru SRS, a Vucic mekim pristalicama.
Sta ce biti sa Majom ona je verovatno veci Seselj i od samog Sekija ?
Pa mene je od samog pocetka nervirao Toma sa svojim pitomim i "gandijevskim" nastupima, ali smatrao sam da je Seki namerno postavio takvog coveka za zamenika da bi privukao glasace koji podrzavaju program SRS, ali ne vole Sekijevu hiper-aktivnost i bio je u pravu 100%.
Vucic je idealan zamenik Seselja, emotivan sto mu daje dodatnu ostrinu, koju poseduje sef, a Toma je cak i manje harizmaticniji i manji je konzervativac bez obzira na godine, a i losiji govornik.
Naravno da nikada ne bi podrzao odmetnike, znaci one koji bi okrenuli ledja Seselju, pa makar to bio i moj favorit Vucic.
Sukob na relaciji Vucic-Nikolic ne postoji, jer zna se ko je glavni.

p.s. nisam napisao monopol vec "monopol" i to ja tvrdim.
Da li si protivnik nacionalizma, zato sto novo zapadno shvatanje nacionalizma je da je to ustvari sovinizam, politicki nekorektno ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 213
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia n80
gambino! jebali te ti zlocinci na slikama!  Smile
IP sačuvana
social share
hjkjkjkjk
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Bio sam u pravu, dva razlicita dozivljaja politike.

Prvo, ti hoces da mi kazes da Toma zastupa mekse stavove, a Vucic tvrdje??? Pojasni mi to, molim te. Ispade Toma Pepeljuga.

Drugo, gde se jos vise razlikujemo, ja bas pricam da me ne zanima ko je na celu, dok god zastupa one stavove koje ja prepoznajem i kao svoje. Ja ne gledam harizmu i kult vodje, ne gledam proslu slavu, gledam da li radi ono sto govori, i da li stoji iza onoga sto je politika stranke. Moze stranku da vodi i Paja Patak, ali da zna da govori istinu, i da se zalaze za istu. Samo sam u tom kontekstu pomenuo vrh SRS-a, da hocu da znam za sta su, a ne da nagadjam ko je vise a ko manje u pravu. Ja ne znam kako ti to dozivljavas, ali ako se dva covek iz vrha razmimoilaze o jednoj od najvaznijih stvari za Srbiju (status KiM, i sta posle), meni to mnogo govori. Pa nisu oni pricali o tome koji je auto bolji, vec o ozbiljnijim stvarima. A ne verujem da su slucajno "promasili" price, ako tako dobro saradjuju kao sto se kaze, to je nemoguce. Razmisli malo o tome.

Trece, ne govorim o politickoj korektnosti. Sustina je u tome da je nacionalizam (srpski, italijanski, nemacki...) los, u svakom smislu, i da ne postoji njegova pozitivna konotacija, kako pokusavaju da predstave njegovi zagovornici. Patriotizam je ono sto podrzavam, on nema negativnu konotaciju, to je zdrava emocija ka svojoj zemlji i narodu, uz postovanje drugih. A ta prica da je "Zapad" proglasio izraz nacionalizam za nesto lose, to je cista glupost. Pa dok mi jos nismo znali sta je nacionalizam, na zapadu su se vodile politicke i filozofske debate o razlici izmedju patriotizma i nacionalizma, i svi zakljuci (jos tada), ukazuju na razliku koju sam ja sada naveo ukratko. Za sve na ovom svetu postoji relevantni izvor informacija (literatura), koja se moze naci, procitati, i nauciti nesto iz nje. I kada kazem literatura, mislim na velikane politicke teorije i filozofije, koji su se time bavili pre nego sto je "ceo svet poceo da nas mrzi".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@goksi79

Било би боље да припазиш на то како се обраћаш другим члановима форума. Дискусија је увек добродошла, али омаловажавање и вређање других форумаша је нешто што те може прилично брзо удаљити са форума. Припази.  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
goksi79 , jel i to deo vase zapadno-evropske kulture.
Mada ono i hitler je sa zapada ...
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
goksi79, jesi ti corav kod ociju? Pa ovde nema bas mnogo ljudi koji se medjusobno slazu u iznetim stavovima, ali im je zajednicko (a razlicito od tebe), sto svi ipak zadrzimo neki nivo pristojnosti u diskusijama. Ne ponasaj se tako nekulturno, jer te ni oni koji se slazu sa tobom nece podrzati, niti shvatiti za ozbiljno takvim nastupom. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
gambino! jebali te ti zlocinci na slikama! Smile

Историја ће показати ко су били злочинци!!!!!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ne za gomilom vec za pravdom.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Pada kisa, tako da verovatno ne bih glasao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Pada kisa, tako da verovatno ne bih glasao.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 21:33:22
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.