Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 12:12:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da se ja pitam... poplave  (Pročitano 56784 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Obrenovac u EU

SLIČAN SLIČNOM TEŽI: Mnogo mi je žao Aleksandra Vučića i Evropske unije. Izgleda da su oni najviše poplavljeni, a niko da im pošalje pomoć. I ranije sam primećivala da između našeg premijera i našeg sna, kome vredno težimo, postoje bar dve neočekivane sličnosti. I Vučić i EU se stalno osećaju ugroženim - on od antireformista, EU od antievropejaca. I Vučić i EU misle da nijednog trenutka ne smeju prestati da budu glavni čak i u sred katastrofalnih poplava. I Vučić i EU stalno nešto brane. Nije najteže Obrenovcu, najteže je Vučiću i EU. Ako ste reformista i Evropejac u to ne smete posumnjati ni trena. Inače, odoše i Vučić i EU, pa šta ćete onda!

I POMOĆ IMA IDEOLOGIJU I NACIJU: Elem, Evropskoj uniji se učinilo da je usred ovih naših, sačuvaj me bože, poplava izgubila svoje zagarantovano glavno mesto. U našim mislima, ali, što je u svetu u kome je marketing sve, mnogo važnije, i u naši medijima. Da je to mesto zauzeo neko drugi, ili se sprema da to učini. Prvi put sam primetila da tu nešto ne štima kad je premijer, ničim izazvano, uzbuđeno objavio da bez Evropske unije ne bismo uradili ništa. Do tog trenutka sam bila javno duboko ganuta krajnjim požrtvovanjem naših građana, a onda sam počela da se krijem. Kad je bivši premijer nešto stao da se pravda, kao, niko nije odbio pomoć EU, e tu sam već počela da sumnjam. Ne u EU, daleko bilo. Zatrpana pumpama, helikopterima, čamcima ,naoružana svojim i tuđim iskustvima, najpre sam nezahvalno zaključila da se EU baš i nije isprsila, ali da nikako ne bi želela da se to i zna. Kad čovek krene putem sumnje, sačuvaj bože, gde sve to može da ga odvede: ne znam za EU, ali mene je dovelo do zaključka da se EU baš i nije isprsila, ali da bi htela da izgleda kao da jeste. Učinilo mi se da ova analitika efikasno oslobađa od narastajuće melanholije, pa idem dalje i pada mi na pamet da EU mehanizam neće baš da se pretrgne, ali nikako ne bi ni da to čini neko drugi. I ako čini, kako se izgleda učinilo EU, da se bar ne hvali(mo). Čista geopolitika. Za čije testiranje i utvrđivanje je zgodna svaka pa i ova katastrofalna prilika. U kojoj je i sama EU posumnjala u svoju efikasnost i prvenstvo. Ako razumete šta hoću da vam kažem.

JESTE VAŽNO KO JE KRIV: Srbiju, u svakom slučaju, tek čekaju teški dani. U kojima će joj verovatno stići milijarda iz pravca EU. Ali samo pod uslovom da u suprotnom pravcu otputuje naš Telekom, i uz Telekom pride. Za druge milijarde mi, koliko čujem, ne znamo da popunimo ni formulare. I ko nam je kriv?

Danas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
HTC One M8
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Pahahahaha!!!  Smile Smile Kakva budaletina!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Nokia krntija
 Smile
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.132
Kako i zašto je uništena civilna zaštita

Od nekada jake snage koja je mogla da se uhvati u koštac sa elementarnim nepogodama, civilna zaštita je devedesetih potpuno uništena, jer se smatralo da je recidiv prošlosti.

To je izjavio Tanjugu prof. Fakulteta bezbednosti Vladimir Jakovljević.

Jakovljević objašnjava da je tek nakon nedavnog usvajanja Zakona o vanrednim situacijama ponovo definisana uloga civilne zaštite u sistemu zaštite i spasavanja i da se tek sada čine prvi koraci u razvoju ovog sistema i da su najslabije karike u njenom daljem razvoju opštine i to što nedostaje edukacija građana.

"Mi smo taj segment obučavanja građana ispustili negde devedesetih godina kada smo ukinuli kao predmet u školama. Edukaciju je najbolje raditi kroz školski sistem, ali ako je to nemoguće može se raditi i kroz određene kurseve, obuke, vežbe", kaže Jakovljević.

I dok se većina bivših jugoslovenskih republika odrekla civilne zaštite smatrajući je za recidiv prošlosti, sagovornik kaže da jedino Slovenija nije mnogo menjala koncept civilna zaštite i da su ga samo malo osavremenili.

"Slovenija je malo osavremenila koncept civilne zaštite koji smo ranije imali, uvela nove standarde, prilagodila zahtevima EU i danas se javlja kao jedna respektna snaga, kao edukatori sa svojim programom drugim zemaljama koji su u procesu tranzicije i koje izgrađuju svoj sistem zaštite i spasavanja", priča Jakovljević.

Mnogi u bivšim republikama su smatrali, nastavlja on, da je civilna zaštita idealizovana, milionska organizacija koja je imala izražen kvantitet u odnosu na kvalitet.

"Međutim ta civilna zaštita je bila respektna snaga, mogla je da se uhvati u koštac sa elementarnim nepogodama koje su danas sve izraženije", kaže Jakovljević i dodaje da je potreba za jakom civilnom zaštitom sve veća, a da na to ukazuju događaji iz nedavne prošlosti - NATO agresije, zemljotresi u Kraljevu i Mionici, poplave.

Srbija je što se tiče civilne zaštite i dalje u lutanju, ističe Jakovljević i pojašnjava da se ona selila iz jednog ministarstva sile u drugo ministarstvo sile, iz Ministarstva odbrane u Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije gde danas postoji Uprava za civilnu zaštitu.

Jakovljević, inače profesor na predmetu civilna zaštita, kaže da preporuka Međunarodne organizacije civilne zaštite u Ženevi nacionalnim vladama da imaju samostalnu organizaciju - agenciju, direkciju ili ministarstvo za civilnu zaštitu.

"Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u ovom momentu mi možda ne možemo imati ministarstvo, ali možemo imati agenciju koja je nezavisna od bilo kog ministarstva i direktno je vezana za vladu. Ona bi trebala da ima jasnu viziju i ciljeve razvoja i da se sistem spusti na nivo lokalnih samouprava", naglašava Jakovljević.

On kaže da se mora preispitati sistem koji je uspostavljen, jer je u poslednjim poplavama bilo ljudskih žrtava, ogromne materijalne štete, ekološke štete.

"Štabovi za vanredne situacije, formirani su na svim nivoima, od republičkog do opštinskog i u poslednjim poplavama se videlo da tu nešto ne funkcioniše. Vi dolazite u situaciju da u alarmnoj fazi menjate sistem, menjate komandanta štaba, strukturu štaba i postavljate lica koja po svojoj funkcionalnoj dužnosti ne bi trerbalo da se bave tim poslom", kaže Jakovljević.

On dodaje da je načelnnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković odigrao "sjajnu ulogu, uključio volontere, vojsku, jer ima organizatorske, menadžerske sposobnosti", ali da to nije njegov posao.

To bi trebalo da radi civilna zaštita, ne štab za vanredne situacije", objašnjava Jakovljević i dodaje da sada treba sagledati mogućnost kako volonteri, koji su radili na odbrani u poslednjim poplavama, da se uključe u sistem civilne zaštite.

Autor: Tanjug
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Zar vec nije ugasen, kako neki pricaju?

Ako se dobro secam ilo je ovde odredjenih persona koji su tvrdili i da ne postoji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 487
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Zar vec nije ugasen, kako neki pricaju?

Ako se dobro secam ilo je ovde odredjenih persona koji su tvrdili i da ne postoji  Smile

A ne, mislim da tako daleko nisu otisli.  Smile

Najvise je onih koji znaju da postoji ali da cackajuci jonosferu rade iskljucivo na poboljasnju radio veze.
Sims ledzit.

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
http://rt.com/news/161672-haarp-closure-weather-experiments/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

Citat
Actually, the HAARP facility has not been active for the past year; last May it was shut down for a change in operations contractors. Reportedly, the facility performed its last experiment for DARPA in early 2014 and is now looking for financial support from the scientific community or other US agencies. Otherwise, the facility might be gone by summer.

Eo i Rusi nam potvrdise da nema vajde od HAARP-a...i da za moramo potraziti krivca za ove poplave nekog drugog.  Smile
Doduse mozda su i potplatili malo Ruse da pisu svasta  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Meni samo to pokazuje da su oni namestili nesto novo negde drugde, i da je problem sa HAARP-om bio to sto je postao suvise poznat.  Sad bilo ovo sranje kao slucajan biprodukt od HAARP-a ili ne, ja mislim da ima tu vise stvari o kojima se ne govori, i koje ce tek videti svetlo dana kroz 30-40 godina, kada vise ne budu poverljive.  Malocas sam razgovarao sa pripadnikom Air Force sa kojim radim, i koji je polu aktivan sto bi se reklo, i on mi je manje vise rekao da je tehnologija premestena na neko bolje mesto, jer nema logike da potrose toliko novca i da nista ne urade sa tim. 

Ali dobro, nije vazno. Nek bude smesno.  Sad smo mirni nema HAARP-a ali ima DARPA
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 12:12:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.