Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 02:04:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da se ja pitam... poplave  (Pročitano 57151 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Neka manje kradu,i nek više zavrnu jaja tajkunima i ostalim lopovima, i biće para itekako. Al naravno, to se neće desiti.

P.S. Ionako stalno trube o toj borbi protiv korupcije. Evo im sad prilika da se pokažu. Suzbiju korupciju, suzbiju lopove,a sve pare i rezultate usmere na plemenit cilj - obnovu zemlje. Nema bolje prilike od toga.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2014, 00:42:41 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Срећно ти редовно стање Србијо! Smile
не заборавите да се придружите Честиткама

као да ништа није ни било.. Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Neka manje kradu,i nek više zavrnu jaja tajkunima i ostalim lopovima, i biće para itekako. Al naravno, to se neće desiti.

Moram da se nadovežem na ovo... moj komšija, neki direktorčić nekog sektora u jednoj javnoj firmi... ima svoj auto star 5-6 godina, a prešao desetak hiljada... kako? pa tako što ne izlazi iz službenog, s njim ide na posao, a radi na drugom kraju grada, s njim čak ide i na odmor po Srbiji, naravno, benzin gratis... evo prođoše dve godine od obećanja da će se to u Srbiji iskoreniti, čekam da vidim, usput ga vrbujem da mi proda onaj svoj auto, ali da u obzir uzmemo samo godište  Smile ...

... ma neeeeeee, što bi se to iskorenilo, lakše je lupiti još neki porez...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Pečenje poplave

Viđi vraga su sedam binjišah! Poplava besnela - piše moja omiljena žutara, Blic - a džumhurbaškan Nikolić "proveo vikend u Bajčetini i pekao rakiju". I evo, prvi put u svojoj karijeri stajem u Nikolićevu odbranu. Pa šta ako je proveo vikend u Bajčetini i šta ako je pekao rakiju?

Da li je, možda, trebalo da sedi u Prezidencijalnom konaku i da se po vazdan busa u grudi i čupa kosu pred kamerama. Pisasmo li juče o štetama od potkazivačke (i svake druge) histerije? Složismo li se pre neki dan da u kriznim situacijama život treba da se odvija onoliko normalno koliko to prilike dozvoljavaju. Čemu otkazivanje kulturnih manifestacija, izuzimajući ona rke-koke arlaukanja koja i nisu kulturne manifestacije i koje bih ja - da mi se posrećilo da postanem diktator - odložio za sva vremena.

S druge strane - i novindžijama bi se moglo postaviti "nezgodno" pitanje: a gde ste vi bili dok smo se mi davili? Dok smo mi pod kišom neprijateljskih metaka - pardon - pod jakom neprijateljskom kišom - podizali nasipe, vi ste sedeli u toplim redakcijama i pravili novine, što je posao koji i deca mogu da rade. (Možda i bolje, rekao bi cinik!). Stvari (čak i u katastrofama) najbolje teku kada se sve stvari i svi ljudi nalaze na svojim mestima. (Teoretičar katastrofe bi sad rekao - katastrofe i nastaju zato što stvari i ljudi nisu na svojim mestima.) Dakle, džumhurbaškanu je preko nedelje mesto u Prezidencijalnom konaku, a o vikendima u Bajčetini, pored lampeka. I punktum. Bolje bi bilo da je onih "pedeset lopata" bilo na svom mestu, u nekom magacinu. Ne bi ih posle trebalo tražiti tamo gde ih nema. U medijima.

Crkva je, za razliku od mnogih, bila na svom mestu - u crkvi - i na svom poslu - molebni za prestanak padavina, ali se na poslu samo polovično dobro pokazala. Kiša je, fakat, brzo prestala, ali je jedan loš utisak ostao. Patrijarh Irinej je, predvidivo, zapao u starozavetni amok i kao uzrok Božijeg gneva pomenuo naše sugrađane/ke sklone sodomitskoj strasti. Šta je to sa našim crkvenim ocima i teolozima? Nikako da odmaknu od Knjige postanja. Nikako da listi prozvanih grešnika i grehova dodaju i one sa liste koju nam je Sveti Pavle ostavio u amanet. Kao što trpi gordeljivce, ubice, bludnike, srebroljupce, krivoklernike, lopove i proče (tušta NAS je i tma), Gospod u dugotrpeljivosti trpi i adžuvane. Trpeo bi i one sodomske, ali su okolnosti, da kažemo, bile drugačije. Ljudi pretpotopskog sveta - tako piše u starostavnim knjigama - behu u privilegovanijem položaju nego mi, današnji, a behu mnogo opakiji. Kuku, majko mila, kakvi li su bili kad smo mi ovakvi? Nisu ondašnjim tobdžijama bile dovoljne obične furundžije, nego su u nezaježljivosti nasrnuli na duhovna stvorenja, angele Božije, pa je Gospodu tek onda pukao film. Kad smo već kod greha, nije zgoreg pomenuti i neku vrlinu. Smirenoumlje, recimo. E, kod nas je ta retkost.

Preuzeto sa...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Nisam morao ni da kliknem znam ciji je tekst,Basara ludak,dzumhurbaskan i overlord  Smile Smile Smile Smile Smile  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Apple 15
Delovi Bijeljine blokirani zbog opasnosti od izbijanja epidemije...

Ali nema frke... otvorite Obrenovac...dizenterija je mala cena da clanovi Dveri i Vasi podju u turisticki obilazak i otkriju dobro skrivanu istinu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Moram da se nadovežem na ovo... moj komšija, neki direktorčić nekog sektora u jednoj javnoj firmi... ima svoj auto star 5-6 godina, a prešao desetak hiljada... kako? pa tako što ne izlazi iz službenog, s njim ide na posao, a radi na drugom kraju grada, s njim čak ide i na odmor po Srbiji, naravno, benzin gratis... evo prođoše dve godine od obećanja da će se to u Srbiji iskoreniti, čekam da vidim, usput ga vrbujem da mi proda onaj svoj auto, ali da u obzir uzmemo samo godište  Smile ...

... ma neeeeeee, što bi se to iskorenilo, lakše je lupiti još neki porez...

Pa,to to. ''Što bismo mi išta uradili kad možemo opet sve preko naroda?'' To je ta čuvena borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Privatna građevinska preduzeća pokradu pare na količini zemlje prilikom izgradnje nasipa - narod neka plaća. Predsednici opština i službi ne izdaju nalog za evakuaciju na vreme - narod neka plaća. Godišnje se protraći nekoliko miliona evra na mehanizaciju koja radi prazan hod - narod neka plaća.

Jebo hapšenja odgovornih, jebo izmene odnosno pooštrenje zakona i propisa, jebo učenje na greškama... jok. Samo guli narod i biće sve do jaja,svi problemi će da se reše. To je njihova strategija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Samo jedna mala tema za razmisljanje: Znamo kako je na Haitiju doslo do zemljotresa, pa su Ameri brze bolje dosli da "pomognu" i da se igraju milosrdja…

U danasnjem sistemu, nema pomoci,a da se nesto ne ocekuje za uzvrat. Poplave su samo izgovor, a sta se krije iza svega, videcemo.

Obrenovac je zrtvovan grad, to su politicke igre, igre interesa i zavera, sirotinja je za potkosurivanje. Iskljucite TV i ukljucite mozak! Ono sto gledate na TV-u je produkcija, rezija, nema bas veze sa realnoscu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.137
mob
HTC One M8
Jeste vreme za kritike

Posted on 24. May, 2014 by Miki Mile in Svet Oko Nas
Noćas je u kraju u kom sam odrastao bila neobično lepa noć. Kako je moj prvi impuls kada noći počnu sve češće da prelaze dvadeset stepeni impuls potrage za slaboalkoholnim pićima, pohitao sam do trafike i otvorio imenik da vidim s kime bih noćas mogao podeliti radost konzumacije ružnog domaćeg piva na stepenicama ispred frizerskog salona. Listanje imenika mi je otkrilo jednu važnu stvar koje nisam bio svestan pre skorašnjeg povratka iz pečalbe – ovde niko nije ostao.
Doslovno jedina osoba iz kraja koja je ostala unutar granica ove države, lik koga znam 15 godina, danas partijski kadar, nije dolazio u obzir jer mi je pre nekoliko dana mrtav ladan ponudio argument “pa dobro, Vučić možda nije ispao najsposobniji čovek na svetu, ali nije fer kritikovati ga jer je makar jedini bio dovoljno pošten da izađe pred ljude”. Kako takav argument, kao i bilo ko sa trunkom ljudskog dostojanstva, smatram degutantnim, pivo sam odlučio da popijem sam. Tako, simbolično, ovaj tekst možda ne bi ni nastao da mi je u kraju ostao jedan jedini sagovornik sa trunkom mozga i ljudskosti.
Zašto sam odabrao tu opciju radije nego mogućnost da slušam o zakrivljenostima tela nove potpredsednice mesnog odbora stranke? Argument da je neko “pošten” jer je “izašao pred ljude” je bio previše čak i za moj cinični đubrovski um. Da, izašao je pred ljude da paniči, izigrava čas mučenika čas nastavnika u osnovnoj školi koji lupa učenike lenjirom po dlanovima jer im olovke nisu dovoljno zarezane, radi ono što mu nije posao , upire prstom, saopštava poluinformacije i prikriva pun obim odgovornosti koju on i ekipa okupljena oko njega snose za sranje koje se dogodilo. Pošteno, nema šta.
Posebno je pošteno što te posle svega preko mejnstrim medija ubeđuju da si, jebiga, sam kriv što si umro (i to prirodnom smrću), što je ne samo totalno sjebano već i uvredljivo. A činjenica da nijedan domaći mejnstrim medij nije uputio niti jednu direktnu kritiku na način na koji se novonastala situacija rešava (osim na račun Tome i to u polu-heheh fazonu, kao predsednik pekao rakiju to ludo pa bog) jer bože moj NIJE VREME ZA KRITIKE je jednostavno gadna. Vreme za kritike je uvek jer kritika neće razbiti nikakvu KOHEZIJU NARODA U TEŠKA VREMENA, prosto jer se ljudi koji su se organizovali nisu organizovali da bi stali uz ljude i institucije koje bi ovde trebalo kritikovati, nego da bi stali uz neke sasvim druge ljude, ljude s kojima u “normalno” vreme dele sudbinu, a koji su sada, igrom slučaja i nemarom pojedinaca i institucija, ozbiljno ugroženi. Drugim rečima, ljudi će nastaviti da rade ovako kako rade i da se pomažu dok najgore ne prođe sve i da vladu čine Musolini, Tuđman i Badi pas košarkaš, te tako kritika na njihov račun nikako ne može odmoći već je naprotiv od suštinske važnosti, tj. svakako je neuporedivo važnija od srceparajućih priča o kerovima koji spasavaju mačke koje čitamo po raznim Blicevima ovih dana.
Jer, ako se u isto vreme i radi i kritikuje, to znači da ćemo se ovog vremena, osim po poletu i ljubavi koje delimo jedni prema drugima na društvenim mrežama i radnim akcijama, takođe sećati i po gorkom ukusu u grlu, a to je neophodno. Bez tog gorkog ukusa mogli bismo se prevariti da smo okupljeni zaslugom nadležnih i da radimo zajedno s njima, a mi smo se zapravo okupili uprkos njima i radimo na popravljanju onog što su oni usrali. To je užasno važno da se zapamti i zato ne da nije nedozvoljeno kritikovati, nego je obavezno kritikovati baš sada, jer bismo u suprotnom mogli da pomislimo kako je ovo sve bilo jedno lepo iskustvo, koordinisano s vrha, u kojem smo svi, zajedno sa njima, konačno pokazali koliko smo složni i jaki kada je teško. E pa ne može. Ovo je vreme koje treba da se pamti po hororu kroz koji prolaze oni koji su najgore prošli u poplavama i činjenici da oni koji su imali dužnost da spreče horor to nisu uradili i zbog toga neće snositi posledice. Od ključne je važnosti ne zaboraviti to.

I ovaj tekst je kupljen jbg, Đilas kupio sladolede svima u redakciji.
Da se razumemo, nisam u fazonu DIĆI ĆE SE KUKA I MOTIKA, jer neće. Kuka i motika mora da se emancipuje da bi dobila volju da se podigne i ideju kako to treba da se uradi, ali je problem taj što prvo mora da se podigne da bi tako uopšte prokrčila put sopstvenoj emancipaciji i to je krug iz kog se nenormalno teško izlazi. Solidarnost pokazana ovih dana je čak i za jednog cinika lepa stvar, ali dugoročno ne mora da znači ništa – tek kada se solidarnost pokaže u normalnim vremenima u kojima se “ništa ne dešava” onda pričamo o nečemu što je dugoročno značajno. Impuls poniženog i iznurenog čoveka da pokuša da se samoostvari, to jest da iskoristi priliku da se konačno oseti kao čovek pomažući drugom čoveku u velikoj i neočekivanoj nevolji je lep a i jako koristan ovih dana, ali takođe i parcijalan, privremen, prolazan. Onog momenta kada se taj impuls pojavi kod kritično velikog broja ljudi u “normalno” vreme, e tada pričamo o nečemu.
Neki pametniji i obrazovaniji ljudi od mene su skapirali da te sistem drži poslušnim tako što te drži na ivici, tj. tako što ti daje taman toliko da ti bude frka da to što imaš izgubiš. Sistem koji potčinjava kritično veliki broj ljudi koji nemaju šta da izgube je sistem koji neće preživeti i on to dobro zna. Nisam skroz siguran s koje stranice ivice se nalazimo, ali izgleda da, nakon što smo jedared već bili pali s nje pa onda bili ubeđeni da smo na neku foru promenili sistem a ono ispade isti paket govana, svaki sledeći ozbiljan pad neće uzrokovati nikakvu reakciju. To jest, neće uzrokovati snažnu, čeonu, head-on reakciju, već samo opštu bežaniju ili opštu letargiju. Ili, kod pojedinaca, poselakovićavanje, tj. hođenje putem kojim bednici idu.
Hoću da kažem, sad nas već toliko jebete da je to smešno i čak malo i groteskno, jer se uopšte više ne trudite da to sakrijete. Pravite od sebe loše uigrano i loše napisano pozorište kojem se svi zajedno smejemo a niko u tome ne uživa, i to daje ovom istorijskom momentu notu isprazne žalosti, bizarnosti i šizofrenije. Jebiga, budite srećni što su i vaše aktuelne alternative govna, a i mi smo prevelika govna da smislimo ili tražimo nove alternative, inače vas davno ne bi bilo. Ali makar nam legitimnost kritike nemojte osporavati, jer šta drugo da radimo dok pijemo sami?

tarzanija.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Znamo valjda da je zvanicni Iran, pre nekoliko godina direktno optuzio SAD za upotrebu HAARP sistema na teritoriji Irana!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 02:04:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.