Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 20:13:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li verujete psiholozima ?  (Pročitano 18163 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
Hocu da kazem da procena treba da traje sve dok se ne uspostavi velika neravnoteza izmedju dve (ili vise) razlicitih tvrdnji u necije psihicko stanje..

Smile  i sta kad se uspostavi neravnoteza?onda je procena gotova?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N97
Odlican psiholog koji ce dati perfektan savet, pitanje je da li ce pacijent uopste imati zelju da to prihvati i da se ubuduce toga pridrzava, iako bi to pomoglo.

Psihologu je zabranjeno da daje savete. On pacijenta kroz pricu navodi da sam dodje do odgovora. Mnogi ovde mesaju psihologe i pop-psihologe tipa onih par likova, koji se ne skidaju sa TV i mlate praznu slamu.

Psihijatar leci fizicka oboljenja, sto nema mnogo veze sa npr. nedostatkom samopouzdanja.

Sto se tice duhovnickih rituala, to se kosi sa mojim poimanjem vere, jer sumnjam da bi Bog zeleo da ja zivim po njegovim uputstvima taksativno. Bas naprotiv, verujem da bi On zeleo da ja sam donesem pravu odluku. Bog daje snagu i pamet, a odluka kako ce ziveti je na coveku.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Hocu da kazem da procena treba da traje sve dok se ne uspostavi velika neravnoteza izmedju dve (ili vise) razlicitih tvrdnji u necije psihicko stanje..

Smile i sta kad se uspostavi neravnoteza?onda je procena gotova? Smile Smile

Da! sledeci korak je procena metoda lecenja!
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
a - ha,i sta je onda bilo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile onda sledi prica tipa 'lecen je ispravnom metodom, ali pacijent je slucajno neizleciv slucaj'

tj. prognoze su 'zalecen' je u najbolju ruku...
porazno po psihoanalizu, frojd nije nikada nikoga niti zalecio, a kamoli 'izlecio'...

ma meni to izgleda ovako (mozda uticaj filmova, ko ce ga znati
...ah taj 'let iznad kukvicjeg gnezda'...:[5]Smiley
- one lakse slucajeve, upucuju na njima slicne da bi se medjusobno prepoznali, pozeleli da nisu takvi, ili rasteretili, uvideli da nisu jedini, te da ima i gorih...(grupne terapije i sl)
- one teze slucajeve... e sa njima ne znaju sta bi. najradije bi im odstranili mozak i implantirali novi.
malo hemije i pilulica do tog nivoa neurohirurgije... umrtviti mozak dok se ne ustanovi gde je kvar i kako se otklanja
« Poslednja izmena: 25. Apr 2006, 22:44:02 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ako je zivot poklon onda ga cuvaj samo za sebe

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2192
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D900
ja im uopste ne verujem, jer koliko sam upoznata,psiholozi ne da neznaju nista,za teoriju svaka cast, ali u praksi su se pokazali samo efikasni kod laksih slucajeva, npr, profesionalna orjentacija, odnosi u porodici ili na poslu, a teze psihoticne slucajeve nisam cula da je jos neko izlecio psihoanalizom. Pa ne bi bilo ovoliko psihopata i ostalih umnoboesnih ljudi da su psihoanaliticari toliko mocni. Mozda gresim.Izvinjavam se Gospodinu Jungu i Frojdu,ali to je moje misljenje.
IP sačuvana
social share
A tako sam ga volela

Edit by SerbianFighter: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
ajde da za pocetak prestanemo da mesamo psihologe,psihijatre,neuropsihijatre...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 

pa neka neko objasni sta je razlika i sta ko od njih leci  Smile

svi otprilike imamo sliku
da su psiholozi (pohadjali studije psihologije,tj. drustvene nauke) za lakse slucajeve,
a oni drugi su medicinari... i navodno lece teze slucajeve...

neka neko razjasni
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
psiholozi se bave uslovno receno "normalnim" ljudskim ponasanjem i problemima,tipa preterana stidljivost,ne uklapanjem u okolinu,mokrenjem u snu,medjuljudskim odnosima,tumacenjem govora tela,kao i mnogim drugim oblastima koje nemaju veze sa bilo kakvim poremecajima...kada ti se drugarica isplace na ramenu i ti joj dajes savete u vezi decka,ti si psiholog,u istoj meri kao sto je tvoja mama doktor kada ti skuva caj sa limunom ili te izmasira alkoholom ako imas temperaturu.Znaci ne bave se bolesnicima,psihopatama....itd.Time se bave psihijatri.A neuropsihijatri su specijalisti koji se bave poremecajima ponasanja koji su izazvani fizickim uzrocima.npr. usled povrede ceonog reznja mozga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile e pa da, kad bi svako imao bas bas dobrog prijatelja, ili nekoliko takvih, psiholozi bi ostali bez posla...
mislm da nisi  bas u pravu, nisu ni tako bezazleni svi poremecaji koji bi psiholozi trebalo da lece...

znam samo jedan primer, kriza adolescencije ili kako vec je u pitanju. ta je osoba lecena u palmoticevoj i u par navrata bila na infuziji jer je odbijala da jede. i dan danas je na silnim lekovima... sto ce reci funkcionse, ali se na prvi pogled vidi da sa njom nije sve kako treba.
pa onda, narkomane, ko leci? bolesti zavisnosti su u domenu psihologa ako se ne varam...
sve navedeno je uslovno receno normalno, produkt porodice, drustvenog miljea ili cega vec, ali nisu bas bezazlene stvari... i cesto se lece upravo lekovima, a ne retko i 'hospitalizacijom' u nekoj ustanovi za lakse bolesnike, ali ipak bolesnke... a grupne terapije su 'nako, vise jagoda na torti...
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 20:13:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.