Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 23:16:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li verujete psiholozima ?  (Pročitano 18201 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
pa onda, narkomane, ko leci? bolesti zavisnosti su u domenu psihologa ako se ne varam...

mislim da nisu,u stvari skoro sam siguran,mozda samo u smislu da se kao (iz)leceni narkomani asimiluju ponovo u drustvo,ili u nekim pocetnim stadijumima narkomanije da otkriju zasto se neko okrece drogi ili alkoholu.Ako neko pocne da pije zato sto ga je ostavila devojka,onda da,time se bave psiholozi u smislu da ga vrate na pravi put...nesto kao dobar prijatelj

sto se adolescenske krize tice,to inace nije tako ozbiljan problem(manje vise smo svi to prosli) i verovatno spada u domen psihologije,e sad ta osoba je to dovela do ekstrema i verovatno je bila greska sto je lecena (samo) od strane psihologa,u ostalom nije svaki tretman uspesan ni svaki strucnjak kvalitetan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... slazem se da svi prolazimo kroz tu fazu,
ali srpski termin je 'mladalacko ludilo' pa kod nekog bude bunt a kod nekog bas ludilo... ko ce ga znati.
zapravo je u pitanju kriza identiteta prilikom odrastanja... napusta se detinjstvo i preuzimaju nove uloge... pa oni buntovni grebu za novim ja, a oni sto kriziraju, grebu za onim starim i za sigurnoscu detinjstva... strah od promena i odrastanja itd td je u pitanju. bar sam ja to tako shvatila.
pitam se kako ce se ova osoba uklopiti jednog dana kada ostane sama, bez roditelja.
inace znam iz price za jos jedan slucaj. kada sam bila u srednjoj, starija sestra devojke iz razreda je imala neke bas povelike probleme... dijagnoza adolescentska kriza. neznam sta je s njom kasnije bilo.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
a u celom tom svom ludilu je ta osoba postala i religiozna... pa sam se naslusala kojecega
...kako jedno dobro i mirno celjade govori kako je gresno, i telo i svasta nesto, i nece da jede da kazni telo... ma idi, palo mi je na pamet da tu batine pomazu, a ne psihoseanse...  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
zapravo je u pitanju kriza identiteta prilikom odrastanja... napusta se detinjstvo i preuzimaju nove uloge... pa oni buntovni grebu za novim ja, a oni sto kriziraju, grebu za onim starim i za sigurnoscu detinjstva... strah od promena i odrastanja itd td je u pitanju.

eto vidis,skapirala si problem kao pravi psiholog,da sednes sa nekim ko prolazi kroz to siguran sam da bi imala par kvalitetnih saveta.svako od nas je pomalo ili po malo vise psiholog 

a i batine mogu da budu terapija,sto da ne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Psiholozi (i ostali srodni stručnjaci) znaju da širina psiho-problematike uvelike prelazi okvire njihova znanja i mogućnosti djelovanja.
U 10 reviziji Međunarodne klasifikacije bolesti i srodnih zdravstvenih problema, navedeno je stotine dijagnoza psihičkih bolesti i srodnih stanja.
Psihološke devijacije, uvjetno rečeno normalnih osoba, (kad ne bi bilo tako, morali bi kao nenormalni (ludi) završiti u ludnici, a da se svi problematični slučajevi smjeste u odgovarajuću ustanovu nije moguće jer tako velike ludnice ne postoji u koju bi smjestio cijeli svijet), toliko su brojne i individualno različite, da ih nema smisla kategorizirati.
Postupa se od slučaja do slučaja.
Kako većina psihičkih problema ima svoje uzroke u okruženju patnika, nikakve terapije neće pomoći dok se ne izmjene društvene okolnosti koje su problem i izazvale.
Kako psiho-stručnjaci nisu u poziciji mjenjanja ukupnih okolnosti iz okruženja pacijenta, sva je prilika da će i rezultati biti mizerni.
Protek vremena, česti je prirodan modus rješavanja problema.
Npr.:
Djete odraste i prevaziđe probleme, slično kao kad preboli vodene kozice.
Ili:
Ženi koja pati od teške depresije zbog muža teškog alkoholičara i pratećih problema, vraća se u normalu smrću istog.
Ili manje dopadljivo rješenje:
Ne mogavši se više nositi sa nepodnošljivim problemima, patnik preuzima rješavanje problema bijegom iz života po kratkom postupku (uže, metak, tablete.....) ili dužu varijantu (alkohol, droge....) dakle samoubojstvo sa odgodom (na rate).

Rješenja se često odigravaju bez učešća stručnjaka.

Kako definicija apsolutnog zdravlja ne postoji, jasno je da smo svi u nekom stupnju bolesnici.
Na nama je koliko smo u mogućnosti, utjecati da tijelo i duh držimo u  čim povoljnijoj  formi.
Kad smo donijeli zdravu odluku, mišljenje  stručnjaka može nam pomoći u provođenju takve odluke.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
pa, istina je cela da 'normalan' covek ne postoji... oni koje bih takvima okarakterisala (govorim o ljudima iz svog okruzenja) uzasno su dosadni, ili o njima nema sta da se kaze, sem da su normalni   Smile

nije problem nikakav biti malko caknut, ekscentrican ili kakav vec, ako je covek u stanju da zivi sa sobom i brine se o sebi... ako ne...

budjoni je jako lepo predstavio vaznost okolnosti u kojima neko zivi...
van njih, stoji da je odluka ili resenost da se zivi i da se bude 'dobro' najvazniji cinilac bilo cijeg ozdravljenja...
tu odluku mogu dobronamerni bliznji ohrabriti, ali je ne mogu doneti umesto nekoga

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa, istina je cela da 'normalan' covek ne postoji... oni koje bih takvima okarakterisala (govorim o ljudima iz svog okruzenja) uzasno su dosadni, ili o njima nema sta da se kaze, sem da su normalni Smile

nije problem nikakav biti malko caknut, ekscentrican ili kakav vec, ako je covek u stanju da zivi sa sobom i brine se o sebi... ako ne... 
                 Slazem se!
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa, istina je cela da 'normalan' covek ne postoji... oni koje bih takvima okarakterisala (govorim o ljudima iz svog okruzenja) uzasno su dosadni, ili o njima nema sta da se kaze, sem da su normalni Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Niste u pravu, psiholog kada je dobar, moze mnogo da pomogne i da bukvalno promeni ceo zivot. Otac moje drugarice je imao problem sa alkoholom i bili su na porodicnoj terapiji, i ne mozete da zamislite koliko su se svi promenili. Njena keva je smrsala jedno 15 kila i pocela da se sredjuje, otac je naravno na terapiji pa ne pije, a ona je postala manje stidljiva i lakse je pricati sa njom. Ranije je bila uzasno nervozna non stop, i nesigurna u sebe, a sada potpuno nova licnost!  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50087
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
po ovom izgleda da je ipak najbitniji rad na sebi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 23:16:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.