Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 16:33:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ste krsteni?  (Pročitano 31578 puta)
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
eEsam    A imam i kuma
Cao kume.......
Znate kako se kaze bog na nebu kum na zemlji Smile
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@Sasha1

Dobro si rekao da nas puno dijeli, ali nijedan taj razlog nije vjerski nego ljudski. Previše gledamo na ono što nas dijeli i razdvaja, a ne ono što nas spaja. Sve kršćane spaja jedna jedina stvar, pored koje, ni jedna druga nije važna, a to je vjera u Isusa Krista. Ta vjera je najvažnija i nju trebamo najviše gledati i ne vezati je uz neke "nevažne" razlike. Svakom kršćaninu je važno da izgradi odnos s Bogom i na taj odnos ne smije utjecati okolina. Za kršćanina ne treba biti važno tko je tko, a pogotovo koje je nacionalnosti, jer su sve to nevažne stvari ako vjerujemo u Isusa Krista. Svaki čovjek ima svoj put i svoj način prilaska Isusu Kristu, pa što onda ako netko preko "pokvarene hijerarhije" gradi svoj odnos prema Isusu Kristu. Je li on zato manji vjernik i je li upravo zbog toga krivo prihvatio Isusa Krista kao svog spasitelja?
Nije mi jasno zašto se toliko napada Katolička crkva kad na vas nema nekog utjecaja. Istina je da u njoj vidite nekog neprijatelja koji je nekad u prošlosti učinio nešto, no mislim da nije uz redu zato misliti da katolici ne žive praktično kršćanstvo. Zar je poslušnost papi dokaz manjkavosti kršćanstva, a neposlušnost papi dokaz kršćanstva?
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Kao sto je rekao apostol Jakov, brat tog istog Isusa Krista koga spominjes tako cesto, vjera bez djela je mrtva. A na djelima su se i Srbi i Hrvati dakako pokazali i dalje se pokazuju.

Katolicka crkva ima itekako veliki utjecaj na nas, takav utjecaj koji smo najbolje osjetili 1999. godine, a ni 1992. nije bas bila tako daleko. I danas ta ista crkva ima svoje interese i sfere utjecaja, samo se malo pritajila.

Stalno ti podvlacim i podvlacicu da obicane katolike smatram obicnim ljudima i nemam nista protiv, ali o Vatikanu govore upravo djela iste hijerarhije.

Poslusnost papi jeste manjkavost krscanstva. Jer ako je vjera u Krista kljucna za krscane, a tvrdis da jeste, onda bi poslusnost morala biti usmjerena iskljucio ka Isusu Kristu (Rijeci Bozjoj), a ne papi obicnome covjeku koji pise enciklike i odredjuje doktrine.

S druge strane pogresno je reci da je neposlusnost papi dokaz krscanstva. Daleko bilo. Pa pogledaj samo one grozne Protestantske "reformatore", recimo Calvina. Nista bolji nije bio od mase papa. A ni Luther se nije mnogo proslavio. Da li da spominjemo Zidove i njihove grijehe? Ili muslimane i njihove grijehe? A sta reci o Rusima... tako da se iznova vracamo na istu stvar: vjera i to prava vjera bez djela je mrtva.

Apostol Jakov je takodjer istakao jos i to sta je prava krscanska vjera! Skoro da nema Srba i Hrvata koji zive to prakticno krscanstvo.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 377
Krstena, kada sam imala 6 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

A friend with weed is a friend indeed.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 752
Zastava Novi Sad
mob
Motorola C118
Nisam niti imam zelju.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@Sasha1

Slažem se s apostolom Jakovom i tome se ne može ništa dodati, osim da ljudi daju koliko mogu, tj. djeluju koliko mogu. Istina je da ponekad djelujemo manjkavo i ne onoliko koliko možemo, ali ipak djelujemo! Jel' koliko god netko radio, drugi može, iz svoje fotelje vikati, nije dovoljno! Nije usmjereno direktno protiv tebe, no mnogi koji viču da Katolička crkva ne djeluje, misle na ono što oni misle kako treba djelovati. Svi koji misle da znaju kako treba djelovati i tako pokazati svoju vjeru, neka zasuču rukave i rade tako. Ali ne. U većini slučajeva čut će se: "Vi ste vjernici i vi trebate djelovati i pomagati drugome!", iza toga kao da slijedi, "a ne mi. Mi smo ateisti! Mi nemoramo pomagati drugome. Vi kršćani pozivate se na Isusa Krista, a ne živite kao što je on propovijedao (opet naravno misle na ono što oni smatraju da je Isus Kriast propovijedao)." Lako je, ponavljam, sjediti u svojoj fotelji i osuđivati kršćane da ne djeluju "onako kako je to Isus Krist mislio", dok ti isti nemaju takvu odgovornost, jer ne nasljeduju Isusa Krista i nitko im ne može predbacili malodušnost. No da ne bi ispalo da se ovdje izvlačim ili da izvlačim kršćane i da nas branim, svjestan sam onih, vidi čuda, Isusovih riječi: "Mene su progonili i vas će progoniti." Nas kršćane cijeli život uče da svatko nosi svoj križ i da će po tom križu biti spašen, no izgleda da bi neki rado vidjeli sve nas upravo na takvom, drvenom, zemaljskom križu, no ne bojimo se jer su i našeg spasitelja raspeli upravo oni koji su bili zavidni kršćanima na njihovu "stilu" života. Tko zna, možda ćemo i u tome nasljedovati svoga Spasitelja.

Jel' možeš vjerovati, možda teška riječ, da meni još nije jasno gdje je to Katolička crkva učinila nešto 1992. i 1999. Katolička crkva, ne katolici!

Vidiš u krivu si. Isusu Kristu ne treba biti poslušan, nego ga treba nasljedovati. Kršćani ne slušaju Krista, to rade oni koji nisu kršćani, a toliko njega spominju i u njegovo ime govore, nego kršćani nasljeduju Isusa Krista. Kad ti nekoga slijediš, možeš poslušati sve i izabrati onoga koji najbolje koristi tvom putu. A kršćanima taj put najbolje pokazuje upravo papa, ovdje je on u ulozi cjeline, tj. cijele hijerarhije, jer je on "Petra - Stijena na kojoj je Isus sagradio Crkvu svoju." Kršćanima to puno znači, dok ostali to ne shvaćaju. Pa kako onda ne bi poslušali tog čovjeka koji nam pokazuje put nadsljedovanja Isusa Krista.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@Sasha1

Slažem se s apostolom Jakovom i tome se ne može ništa dodati, osim da ljudi daju koliko mogu, tj. djeluju koliko mogu. Istina je da ponekad djelujemo manjkavo i ne onoliko koliko možemo, ali ipak djelujemo! Jel' koliko god netko radio, drugi može, iz svoje fotelje vikati, nije dovoljno! Nije usmjereno direktno protiv tebe, no mnogi koji viču da Katolička crkva ne djeluje, misle na ono što oni misle kako treba djelovati. Svi koji misle da znaju kako treba djelovati i tako pokazati svoju vjeru, neka zasuču rukave i rade tako. Ali ne. U većini slučajeva čut će se: "Vi ste vjernici i vi trebate djelovati i pomagati drugome!", iza toga kao da slijedi, "a ne mi. Mi smo ateisti! Mi nemoramo pomagati drugome. Vi kršćani pozivate se na Isusa Krista, a ne živite kao što je on propovijedao (opet naravno misle na ono što oni smatraju da je Isus Kriast propovijedao)." Lako je, ponavljam, sjediti u svojoj fotelji i osuđivati kršćane da ne djeluju "onako kako je to Isus Krist mislio", dok ti isti nemaju takvu odgovornost, jer ne nasljeduju Isusa Krista i nitko im ne može predbacili malodušnost. No da ne bi ispalo da se ovdje izvlačim ili da izvlačim kršćane i da nas branim, svjestan sam onih, vidi čuda, Isusovih riječi: "Mene su progonili i vas će progoniti." Nas kršćane cijeli život uče da svatko nosi svoj križ i da će po tom križu biti spašen, no izgleda da bi neki rado vidjeli sve nas upravo na takvom, drvenom, zemaljskom križu, no ne bojimo se jer su i našeg spasitelja raspeli upravo oni koji su bili zavidni kršćanima na njihovu "stilu" života. Tko zna, možda ćemo i u tome nasljedovati svoga Spasitelja.

Jel' možeš vjerovati, možda teška riječ, da meni još nije jasno gdje je to Katolička crkva učinila nešto 1992. i 1999. Katolička crkva, ne katolici!

Vidiš u krivu si. Isusu Kristu ne treba biti poslušan, nego ga treba nasljedovati. Kršćani ne slušaju Krista, to rade oni koji nisu kršćani, a toliko njega spominju i u njegovo ime govore, nego kršćani nasljeduju Isusa Krista. Kad ti nekoga slijediš, možeš poslušati sve i izabrati onoga koji najbolje koristi tvom putu. A kršćanima taj put najbolje pokazuje upravo papa, ovdje je on u ulozi cjeline, tj. cijele hijerarhije, jer je on "Petra - Stijena na kojoj je Isus sagradio Crkvu svoju." Kršćanima to puno znači, dok ostali to ne shvaćaju. Pa kako onda ne bi poslušali tog čovjeka koji nam pokazuje put nadsljedovanja Isusa Krista.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 74
nisam krsten i nemam zelju da skoro to uradim
u ostalom i Isus se negde oko tridesete godine krstio, tako da imam jos vremena da o tome razmislim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 1294
mob
Nokia N95
Ja jesam (naravno) i ponosim se time!
IP sačuvana
social share
- Lee -
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
"A kršćanima taj put najbolje pokazuje upravo papa, ovdje je on u ulozi cjeline, tj. cijele hijerarhije, jer je on "Petra - Stijena na kojoj je Isus sagradio Crkvu svoju."

Apostol Petar nikada nije bio u Rimu. Apostol Pavao je bio propovjednik neZidovima, a Petar Zidovima i zato ga nikada nije bilo u Rimu. Papa, stoga, ne moze biti nasljednikom Apostola Petra. Buduci da se svi rituali i doktrine Vatikana temelje na drevnim babilonskim otajstvima koja su zaogrnuta "krscanskim" imenima, to papa nikada ne moze ukazati na pravi put Isusa Krista i na Njegov nauk.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 16:33:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.