Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 20:30:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ste krsteni?  (Pročitano 31582 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3592
Da ne duzim pricu kako i zasto nisam krsten ranije...Zna Sasha1...Krsten sam tek prosle godine na moju slavu sv.Arandjela
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
Ja sam Krstena kada sam imala 7 godina Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Smile DELIJE SEVER  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Ova je tema malo zapala u zaborav i to nakon što su se skoro svi izjasnili o svome krštenju, a neki su i raspravljali treba li krstiti djecu ili odrasle, zrele ljude, nakon što to sami odluče, mogli bi opet razvezati i pisati o tome koje je bolje i zašto, no mislim da nema potreba, jer se većina nikad naće složiti oko tog pitanja, no ono što mi se čini još važnijim od dobi krštenja je shvaćanje što to krštenje znači i život tog svog krštenja. Jer, kako god okarakterizirali krštenje, ono ima jednu jedinu svrhu, a ta je da dijete/čovjek postane Isusov učenik i njegov sljedbenik. Jedini smisao krštenja je da čovjek prepozna i prihvati Isusa kao svoga spasitelja i vođu kroz ovaj život, usprkos ismijavju i nerazumijevanju i često predbacivanju o konzervatizmu i zastarjelosti. Kršćanin treba biti svjestan da nije "od ovoga svijeta" i da ne živi samo za ovaj svijet, nego da je usmjeren na onozemno, transcendentno, a koje proizlazi iz njegova krštenja. Krštenje je početak  novog života koji na sve gleda drugim, Isusovim očima, po Njegovoj milosti. I zato, mislim da je važnije kakvi smo kršćani, a ne kad smo kršteni! Jesmo li svojim krštenjem upoznali Isusa toliko da u drugima vidimo dobro i ono zajedničko, a ne da isključujemo druge upravo zato jer su drugačiji!  Jesmo li svojim krštenjem   sposobni u drugima prepoznati brata čovjeka, ponekad i brata kršćanina, a da ga ne obezvrijedimo samo zato jer nije kao ja! Jesmo li poput Isusa spremi u drugome vidjeti veću vjeru, poput Samarijanca koji pomaže pretučenom, i nekome pored sebe reći: " Odlazi od mene sotono, jer ti na pameti nije božansko nego ljudsko." Upravo onako kako je to Isus učinio. Jesmo li kao kršćani i Isusovi učenici spremni činiti da budemo jedno, kao što su Isus i Otac nebeski jedno! Jesmo li zbog svog krštenja spremni pomagati druge, ne zato jer su onakvi kakve mi hoćemo, nego jer trebaju našu pomoć! Jesmo li spremni pružiti komad kruha i čašu vode nekome na drugom kraju Zemlje upravo zato jer mu treba! Jesmo li spremi svima govoriti o Isusu Kristu i njegovu djelu! Jesmo li spremni oprostiti svome susjedu, prijatelju, poznatome ili nepoznatome - bratu čovjeku! Jesmo li... Jesmo li...   Jesmo li...
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Pa na sva pitanja koja si postavio sada, Koni, a imajuci u vidu skoriju povijest Srba i Hrvata (jer ovde se govorilo o krstavanju Srba i Hrvata), a i raniju povijest istih, odgovo na svako tvoje pitanje "jesmo li" rezonantno je pokazalo da nismo. I ne samo da nismo, nego da necemo ni biti... nazalost nasu veliku. Jer Hrvati sluze jednoj izopacenoj hijerarhiji i smatraju da ce ih ljubav prema papi oprostiti grijehova, a ne praktican zivot u Hristu Isusu, a Srbi pevaju Bogu samo u himni, dok su za Njega rezervisali najcrnje psovke koje se mogu cuti. Tako da krstenje dece ili odraslih ocigledno nije proizvelo ono sto bi trebalo u velikom broju slucajeva.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
ja jesam krstena, ali je za mene pravo pitanje zasto jesam, a ne zasto nisam.
dakle, krstili su me kad sam imala 3 meseca (za ime sveta!!!), jer zaboga, ne sme da se slavi slava u kuci sa nekrstenim bicem.
tako da...mene niko nije pitao. a ja izrasla u ateistu.
a sad...i da nisam ateista, i da hocu da se krstim, onog trena kad bi mi pop izrekao tarifu, odustala bih od citave stvari. covece...da su to bar neke razumne tarife...on za jedno krstenje/vencanje/sahranu dobije koliko ljudi rade po ceo mesec mnogo teze poslove. u boga ne verujem, tako da na njega nemam sta ni da se ljutim  Smiley  ali crkva...e ona me vec izludjuje!!! cak i ako mi nekad nesto klikne u glavi pa naprasno pocnem d averujem, verovacu kod kuce Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
@Pekom i Ursula
Popovi su jedno, a duhovnost, odnos sa Bogom i Bozje zapovesti nesto sasvim drugo.  Imajuci u vidu stanje kakvo jeste, nikakvo cudo sto si ateista. Tim bolje.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ne za gomilom vec za pravdom.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11066
Zastava
Naravno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2208
Zastava Beograd
mob
Samsung Note 4
Ja sam se krstio...malo kasno, ali jesam....

Krsten sam kad sam bio u 3 razredu osneovne skole...

Tako da sam mogao da biram, da li cu se krstiti ili ne...
Naravno, to sam zeleo...
IP sačuvana
social share
PRODAJ BRZO, KUPI LAKO!

Amazonka.rs
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 99
Nikakav Put ka Sebi Bog nije zacrtao.
Približavajući se Njemu ti se Ujedinjuješ sa Sobom.
Što si bliži to više ti sam Put Stvaraš.
Svaki Put samo je obmana, plod Zaborava.
Nikada nisi ni otišao, više nego oduvek si stigao.
Samo otvori oči i prestani da sanjaš.
Zauvek.

... inace, krstena sam..., ali popove ne volim....
IP sačuvana
social share
AKO SANJAM PROBUDICU SE!!!
AKO SE PROBUDIM-UMRECU!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Revolution in their minds!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 769
mob
Nokia 3650
Pa ja sam krsten kad sam bio mali valjda....Nemam pojma....Al znam da sam sa 12 prosao 'konfirmaciju', a da bih to prosao moras da budes krsten....Al ne u pravoslavnoj crkvi nego evangelistickoj (protestantskoj)....
IP sačuvana
social share
Life is ours, We live it our way!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 20:30:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.