Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 20:02:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li Srbiju treba decentralizovati?
Da
64.9%  (24)
Ne
24.3%  (9)
Ne znam
10.8%  (4)
Ukupno glasova: 37
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li Srbiju treba decentralizovati  (Pročitano 12876 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
rafinerija je mnogo veći zagađivač, no to nije tema

nije, iz PA sam. petrohemija je no. 1
cale je radio na odgovornom mestu i upucen je detaljno u kolicinu zagadjivanja.
a radio je 3 god i u petrohemiji gde sada keva radi.

juznoj zoni u PA treba po 300 miliona eura po fabrici.
dakle to je vise od pola milijarde zako se usteka...tu je i azotara!

mene zanima, zasto kada pricate o decentralizaciji, zasto pricate o celoj vojvodini??
zasto se vojvodina ne bi podelila na 3 dela?
ozbiljno, ovo je pitanje za danila i kamaro-a i zemunca2
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
pa sam ti dodao samo pančevačku južnu zonu koja puni 1/4 budžeta republike srbije, onako iz fazona

Ja sam ti rekao da rafinerija koristi monopolski položaj u Srbiji. Državi odgovara da se puni budžet, rafineriji odgovara da nema konkurenciju. Zašto u Srbiji nije dozvoljen uvoz naftnih prerađevina (benzina i dizela) već svi moraju da uvoze sirovu naftu koja se prerađuje isključivo u pančevačkoj rafineriji.

@ Kraljeviću

Citat
mene zanima, zasto kada pricate o decentralizaciji, zasto pricate o celoj vojvodini??
zasto se vojvodina ne bi podelila na 3 dela?
ozbiljno, ovo je pitanje za danila i kamaro-a i zemunca2

Pa moguća je ta varijanta decentralizacije, zašto da ne. Imamo nekoliko predloga, jedan je da se napravi 5,6 pokrajina, a može i ova ideja podele na 15-ak prirodnih, geografskih i istorijskih regiona tipa Srem, Banat, Bačka, Beograd, Šumadija, Mačva, Sandžak, Braničevo , Timočka Krajina, Toplica, Podrinje, Pomoravlje, Ponišavlje, Južnomoravska.

U svakom slučaju, od broja i veličine eventualnih regija, mnogo je važnije kako će sistemski biti rešene nadležnosti i okvir autonomije.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
zemunac2
Citat
Kamaro, nemaš drugačije modele u Evropi, a da mogu da se primene u Srbiji. I u Nemačkoj je država (čitaj - stare pokrajine na zapadu) finansirala razvoj i obnovu istočnih pokrajina. Plus finansiranje regija iz budžeta EU, po identičnom obrascu..
inicijalni ulog nije sporan! shvatam da bi i posle oformljenih celina - regija, bilo i dalje onih koje bi bile u poteskocama zbog nerazvijene privrede!
znaci one bi bile na "drzavnim merama" dok se ne bi osamostalile u finansijskom smislu. ovde imam uslovan pristup, dakle, vise mislim na davanje coveku stapa i udice i zanja o pecanju, nego davanje sveze ribe!
te mere bi vazile za vrlo bitne stvari, tipa finansiranje neke bitne infrastrukture-put(ali gde je stvarno potreban a ne kao sa veljom i dinkicem, koji finansiraju ortacima dovodjenje infrastrukture do njihovih imanja, kako bi im povecali cenu prilikom prodaje),struja, voda i td.

ja ove ideje vise crpim iz resenja koja se javljaju u americi i aziji, nego u samoj eu!
eu svoj sistem u velikoj meri oslanja na tradiciju, a mi je na zalost nemamo! zato su po meni, za nas prihvatljivija resenja koja su nastala u zadnje vreme i koja su prilagodjenija konceptu trzisne ekonomije!
ne vidim razlog da se prilikom resavanja ovog problema drzimo samo eu resenja!
ok, nije ni to za baciti, ali vredi razmisliti i u ovom pravcu!

kraljevicu, vec sam napisao da bi se pravile regije-samoodrzive celine, sto znaci da vojvodina kao pokrajna bi imala manje ingerencija jer bi se one prenele na nize istance-regije!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
Citat
kraljevicu, vec sam napisao da bi se pravile regije-samoodrzive celine, sto znaci da vojvodina kao pokrajna bi imala manje ingerencija jer bi se one prenele na nize istance-regije!
ne razumem.
jbg. nisam skolovan u tom smeru pa ne shvatam...

zasto nam onda treba vojvodina???
ako mozemo ekonomsku decentralizaciju da ostvarimo i bez vojvodine, sta ce nam vojvodina??
mislim, vojvodjani se stalno bune kako im 'uzimamo pare'
decentralizacijom ce se to resiti, pa se nece vise buniti...

moze neko da mi objasni?
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
sto se mene tice vojvodina postoji i mora da postoji, zbog tradicije!
to im ne smemo oduzeti!
i kad je vec tako moramo napraviti sistem koji bi morao da uvazi izvesne cinjenice i dati im odredjene ingerencije!
vojska i policija ostaje u bg-u! s tim sto bi se celni ljudi ovih institucija birali na neki "pametniji" nacin!

meni je vojvodina lep dokaz da mi pripadamo eu! takve pokrajne postoje svuda sirom eu!
evo zemunac je pomenuo austriju, verujem da bi daleko efikasniji bio sistem koji sam ja pomenuo od austrijskog, ali su oni uvazili istorijske cinjenice!
imamo "srecu" da je vojvodina jedina koju cemo morati u tom smislu da uvazavamo! ostalo cemo kreirtati tako da efikasnost bude glavni kriterijum!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
ne razumem.
jbg. nisam skolovan u tom smeru pa ne shvatam...

zasto nam onda treba vojvodina???
ako mozemo ekonomsku decentralizaciju da ostvarimo i bez vojvodine, sta ce nam vojvodina??
mislim, vojvodjani se stalno bune kako im 'uzimamo pare'
decentralizacijom ce se to resiti, pa se nece vise buniti...

moze neko da mi objasni?

Ja se slažem sa tobom. Ako imamo tri autonomne regije (Srem, Banat i Bačka) onda nam ne treba nikakva autonomna pokrajina Vojvodina kao posrednik između republičke vlade u Beogradu i regionalnog centra.

Vojvodina (u današnjem obliku) nema neku naročitu istorijsku tradiciju, obično su Srem, Banat i Bačka bile zasebne mađarske županije. Svaka županija je imala drugačiju unutrašnju organizaciju, u zavisnosti od lokalnog etničkog sastava stanovništva i od različitih privilegija koja su dobijana direktno od bečkog dvora.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Motorola V3i
ja mislim da je najbolje Vojvodjane pitati kakvu Vojvodinu zele Wink
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
sto se mene tice vojvodina postoji i mora da postoji, zbog tradicije!
to im ne smemo oduzeti!
e, brate, ovo je prvi put da ne govoris nimalo logicno!
koja tradicija?
a sto ne bi ostavili sve centralizovano???
i to je deo tradicije.
mislim, tradicija je da vojvodina ima autonomiju?
pa onda je i tradicija da srbija bude centralizovana...

zar nije vreme za promene?

vanja, o vojvodini se pita cela srbija.
ako se cela decentralizuje iskreno, onda se treba i ona decentralizovati...a sta ce nam decentralizovana regija u decentralizovanoj regiji??? Smile
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
bez obzira, iz sfrj je izasla kao ovakva!
to ti je u ocima sveta dovoljno!
tu stvarno vise nista ne mozemo da uradimo!

a sto vanja rece, neka vojvodjani organizuju referendum da vidimo sta oni kazu!
to je jedino moguce, ostalo ne valja...
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Nokia 
j amislim da je moguce probuditi nacionalizam i da to sve ode...

i sta onda?
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 20:02:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.