Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 10:36:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li smrt ima svrhu?  (Pročitano 49499 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
To je mit o prenosenju necega kroz generacije...

Cista budalastina..
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
covecanstvo stvara kulturu i prenosi je obrazovanjem i time prevazilazi smenu generacija.
Sto znaci da smrt nema nikakve veze sa napretkom. Ne postoji nikakva " smena generacija ".
Cinjenica je da je covecanstvo krenulo od prvog ljudskog para i svi ljudi koji danas postoje nose njihove gene, druge nemaju.
Citat
pored naravno prenosenja genetskog materijala razmnozavanjem kao i druge zivotinje.

starog psa ne ucis novim trikovima
Jedina je razlika sto je zivotinja " prenosenjem genetskog materijala " oduvek jeste samo - zivotinja, dok je covek
za 7000 godina od pecine dosao do letenja u svemir....
Izjednacavanje coveka sa zivotinjom je za svakog zdravorazumnog coveka - uvreda.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows
Browser
Chrome 39.0.2171.95
@eyepheelYU

Kakve veze ima cinjenica da covek nema slobodnu volju sa cinjenicom da covek ima zdrav razum koji mu je omogucio da definise postojece i kreira sve sto pre toga nije postojalo ?"

A gdje ti je taj tvoj "zdravi razum"?
I na osnovu čega znaš da je zdrav?
Isisao iz prstića?
Ponajprije, o samom životu i slijedno tome, smrti, ne znaš ništa (kao ni bilo tko drugi na ovom svijetu) i nema tog zdravog razuma koji može donijeti konačnih zaključaka o nečemu, o čemu pojima nema.
Mi doduše nešto registrirano kao postojeće, ali avaj, daleko je to od bilo kakve definicije. Tek se radi o utiscima dobvenim na osnovu naših nesavršenih čula.  A ni zdravog razuma nema, blestan je, obmanut, pa to čime je obmanut (a očito jest jer u protivnom bismo znali o čemu govorimo), nazivam iluzijom.
Na temelju iluzije (kao posljedice totalnog neznanja), stvorene su brojne ideologije, čiji nositelji (praveći se da nešto znaju), pretakajući iz šupljeg u prazno,  lagodno i bez ikakva napora egzistiraju na teret naroda.
Iluzija je sve ono što nije realno i zato sve čulne senzacije (fenomene) koje mi doživljavamo , kao realne) možemo razmatrati kao iluzionistički trik, svojevrsnu prevaru, nejasnoću, smetnju u prijemu informacije, nedorečenost, pa i nedokučivost, Dakle, iluziju možemo svakako razmatrati, osim s aspekta tobožnjerg zdravog razuma jer isti ne postoji.
Tko bi ti ga dao i zašto?
Čime bi dokazao da ga posjeduješ?
Da čovjek ima zdravog razuma ne bi zaglavio u jadu i čemeru svojeg života, gušio se u vlastitoj krvi, očito srljao u apokaliptičko finale svojeg postojanja.
Zdrav bi se razum (kad bi postojao) odupirao općem zlu u svim njegovim pojavnostima.
Međutim ne,  "zdravi razum" vjetar je u leđa silama zla.
Zato će "zdrav razum" izmišljati sve razornija sredstva zatiranja čovjeka samog, bilo direktno ratnim  razaranjima, bilo indirektno, enormnim zagađenjem svoje okoliša, neracionalnim raspolaganjem prirodnih resursa te posljedicama koje iz toga proizlaze: glad, bolesti,,,,
Čovjek s nema pravo pozivat na zdrav razum jer ga njegova nerazumna djela demantiraju. 

"A onaj ( oni ) koji " nam upravljaju " inace postoje, ili ti ovde i dalje iznosis tvrdnje o nepostojecem ?"

Nisu iznesene tvrdnje već sam osobno mišljenje izložio na tržištu ideja ovog foruma (kao ma markt-placu), i ponudio namjerniku da pogleda, razmjeni, kupi ili zaobiđe ponuđeno.
Kvalitetu izložene robe,  zbog nedostatka zdravog razuma, ne možemo realno procijeniti, (kao uostalom ni tvoj zdravi razum) niti dati ikakvu garanciju njene valjanosti.
Roba na Burek-placu može se nekom više ili manje dopasti, ali to nije sud zdravog razuma već individualne prijemčivosti.
Evo na primjer, meni nikako nije jasno kako si ti mogao naći poveznice između NDH  i postavljene teme o svrhi smrti (valjda i života).
Vjerojatno mi za razliku od tebe nedostaje ZDRAVOG RAZUMA.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Jedina je razlika sto je zivotinja " prenosenjem genetskog materijala " oduvek jeste samo - zivotinja, dok je covek
za 7000 godina od pecine dosao do letenja u svemir....
Izjednacavanje coveka sa zivotinjom je za svakog zdravorazumnog coveka - uvreda.
sto bas 7000 godina?
ne mislis valjda...  Smile
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU

Kakve veze ima cinjenica da covek nema slobodnu volju sa cinjenicom da covek ima zdrav razum koji mu je omogucio da definise postojece i kreira sve sto pre toga nije postojalo ?"

A gdje ti je taj tvoj "zdravi razum"?
I na osnovu čega znaš da je zdrav?
Isisao iz prstića?
Ponajprije, o samom životu i slijedno tome, smrti, ne znaš ništa (kao ni bilo tko drugi na ovom svijetu) i nema tog zdravog razuma koji može donijeti konačnih zaključaka o nečemu, o čemu pojima nema.
Mi doduše nešto registrirano kao postojeće, ali avaj, daleko je to od bilo kakve definicije. Tek se radi o utiscima dobvenim na osnovu naših nesavršenih čula.  A ni zdravog razuma nema, blestan je, obmanut, pa to čime je obmanut (a očito jest jer u protivnom bismo znali o čemu govorimo), nazivam iluzijom.
Na temelju iluzije (kao posljedice totalnog neznanja), stvorene su brojne ideologije, čiji nositelji (praveći se da nešto znaju), pretakajući iz šupljeg u prazno,  lagodno i bez ikakva napora egzistiraju na teret naroda.
Iluzija je sve ono što nije realno i zato sve čulne senzacije (fenomene) koje mi doživljavamo , kao realne) možemo razmatrati kao iluzionistički trik, svojevrsnu prevaru, nejasnoću, smetnju u prijemu informacije, nedorečenost, pa i nedokučivost, Dakle, iluziju možemo svakako razmatrati, osim s aspekta tobožnjerg zdravog razuma jer isti ne postoji.
Tko bi ti ga dao i zašto?
Čime bi dokazao da ga posjeduješ?
Da čovjek ima zdravog razuma ne bi zaglavio u jadu i čemeru svojeg života, gušio se u vlastitoj krvi, očito srljao u apokaliptičko finale svojeg postojanja.
Zdrav bi se razum (kad bi postojao) odupirao općem zlu u svim njegovim pojavnostima.
Međutim ne,  "zdravi razum" vjetar je u leđa silama zla.
Zato će "zdrav razum" izmišljati sve razornija sredstva zatiranja čovjeka samog, bilo direktno ratnim  razaranjima, bilo indirektno, enormnim zagađenjem svoje okoliša, neracionalnim raspolaganjem prirodnih resursa te posljedicama koje iz toga proizlaze: glad, bolesti,,,,
Čovjek s nema pravo pozivat na zdrav razum jer ga njegova nerazumna djela demantiraju. 
Objasnio sam ti da je zdrav razum onaj koji zna sta postoji, koristi to znanje i ne ugrozava druge.
To sto ti pokusavas da sve ljude ( osim sebe ) nazoves ludim i zlim, samo govori o stanju tvoje svesti i nista vise. tipicna sizofrena paranoja.
Cinjenica je da zli i bolesni ljude vladaju ovom Planetom, tako je moralo da bude. Ali to nikako ne znaci da su svi ljudi takvi. Ima ljudi zdravog razuma kojima zdrav razum govori da ne dizeu glas protiv te i takve tiranije da bi ostali u zivotu...

Da li su tvoji postovi " nerazumna dela " ili si ti jedini covek na Planeti koji razume i cija su dela razumna ?
Citat
"A onaj ( oni ) koji " nam upravljaju " inace postoje, ili ti ovde i dalje iznosis tvrdnje o nepostojecem ?"

Nisu iznesene tvrdnje već sam osobno mišljenje izložio na tržištu ideja ovog foruma (kao ma markt-placu), i ponudio namjerniku da pogleda, razmjeni, kupi ili zaobiđe ponuđeno.
Kvalitetu izložene robe,  zbog nedostatka zdravog razuma, ne možemo realno procijeniti, (kao uostalom ni tvoj zdravi razum) niti dati ikakvu garanciju njene valjanosti.
Roba na Burek-placu može se nekom više ili manje dopasti, ali to nije sud zdravog razuma već individualne prijemčivosti.
Evo na primjer, meni nikako nije jasno kako si ti mogao naći poveznice između NDH  i postavljene teme o svrhi smrti (valjda i života).
Vjerojatno mi za razliku od tebe nedostaje ZDRAVOG RAZUMA.
Tvrdnja je pokusaj objasnjenja postojeceg a misljenje je licni stav prema postojecem ( pozitivan ili negativan ).
Ti tvrdis da su zivot, smrt, zdrav razum, slobodna volja - iluzija, tvoje misljenje je da su svi ljudi zli i da svi ljudi " srljaju u apokalipticko finale svog postojanja ".... ili da ja imam bilo sta protiv " lijepe tvoje " NDH....
Dali ti razumes razliku izmedju tvrdnje i misljenja ?!?

Poveznice izmedju NDH i tvrdnje da je zivot - iluzija jesu cinjenice da se NDH sastoji od zivota svojih stanovnika, i sve to sam pitao samo zato sto si tada istakao zastavu NDH, pa sam te pitao " ako je zivot - iluzija, da li je i NDH takodje iluzija ? "....
Citat: dabisha
sto bas 7000 godina?
ne mislis valjda...  Smile
zato sto je to procena nauke o pojavi prvog pisma ( prvog coveka ).
Sigurno ne mislim to sto ti mislis da mislim.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
zato sto je to procena nauke o pojavi prvog pisma ( prvog coveka ).
Sigurno ne mislim to sto ti mislis da mislim.
drago mi je, ali nauka kaze da je se prvo rudimentarno pismo pojavilo pre nesto vise od 5500 godina a da je bioloski moderan covek evoulirao pre oko 200.000 god cini mi se, mada dokaza za postojanje umetnosti i pogrebnih obreda nema do pre 50.000 godina ako ne gresim.

da se vratim na temu:
cinjenica da se neko vredja na izjavu da je covek zivotinjska vrsta nista ne govori o tacnosti te izjave.
u zivotinjskom svetu, smrt sluzi usavrsavanju vrste smenom generacija, evolucijom, promenom genetskog sastava vrste, preko promene genetskog sastava jedinki, koje su neprestano povezane razmnozavanjem, pri cemu im se geni mesaju. covek je za razliku od vecine drugih zivotinjskih vrsta tome dodao i kulturu. sledeca generacija se radja da uci ispocetka neopterecena nasim znanjima i navikama

onu recenicu da svi imamo gene jednog prvog para apsolutno ne razumem. niti ono da nema smene generacija. zar ljudi ne umiru i ne radjaju se novi neprestano?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
drago mi je, ali nauka kaze da je se prvo rudimentarno pismo pojavilo pre nesto vise od 5500 godina a da je bioloski moderan covek evoulirao pre oko 200.000 god cini mi se, mada dokaza za postojanje umetnosti i pogrebnih obreda nema do pre 50.000 godina ako ne gresim.
Prvo pismo - Vinca symbols http://en.wikipedia.org/wiki/Vin%C4%8Da_symbols
Covek ima svest/rec , ti ( i ta samoprozvana " nauka " ) izjednacavas izumrlu covekoliku zivotinju sa covekom.
Po tom urnebesnom verbalnom povracanju " covek " je 200000 godina bio primitivna zivotinja i onda je pre 7000 godina odlucio da radi to sto pre toga nije radio i dodje do izgradnje kompjutera i svemirskih letelica......
Citat
da se vratim na temu:
cinjenica da se neko vredja na izjavu da je covek zivotinjska vrsta nista ne govori o tacnosti te izjave.
u zivotinjskom svetu, smrt sluzi usavrsavanju vrste smenom generacija, evolucijom, promenom genetskog sastava vrste, preko promene genetskog sastava jedinki, koje su neprestano povezane razmnozavanjem, pri cemu im se geni mesaju. covek je za razliku od vecine drugih zivotinjskih vrsta tome dodao i kulturu. sledeca generacija se radja da uci ispocetka neopterecena nasim znanjima i navikama

onu recenicu da svi imamo gene jednog prvog para apsolutno ne razumem. niti ono da nema smene generacija. zar ljudi ne umiru i ne radjaju se novi neprestano?
Da li mozes da objasnis koja to zivotinja nije vise zivotinja ?
Kakvo " usavrsavanje vrste " ?!? Evolucija unutar jedne vrste i dalje definise tu istu vrstu....
Da li mozes da uporedis bilo koju vrstu sa ove Planete sa razvojem i promenama koje su se desile coveku za 7000 godina ?

Da li bi bio ljubazan da objasnis kako je to " covek dodao i kulturu ", odakle ti " geni kulture " dolaze ako ih do tada nije bilo ?

Odakle danasnji covek ima gene koje ima ako ne od prvog ljudskog para koji je na svet doneo prvu ljudsku bebu ?

Da li ti mozes da objasnis sta je " smena generacija " i od koga dolaze geni, znanje, inteligencija ljudi koji danas zive ?!?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
postavio si gomilu cudnih pitanja koja zvuce kao da zivis u zemlji bez postojanja nauke zvane biologija

ukratko bi odgovor na vecinu stvari koje si napisao bio da ne postoji prvi primerak neke zivotinjske vrste. prelaz od jedne vrste ka drugoj je postepen - bez odredjene granice. tako ne postoji ni prvi ljudski par, sem u bibliji i sl.

vincansko pismo u pravom smislu te reci pismo, bar to jos uvek nije dokazano i prihvaceno od naucne zajednice
nisu ljudi iznenada odlucili da nauce da pisu i zapocnu razvoj civilizacije. u trenutku nastanka pisma, covek je iza sebe imao vec ogroman broj pronalazaka i stecenih vestina koje su mu davale vecu moc nad prirodom.
prvi poznati kameni alati su stari preko 2.5 miliona godina. dakle koristili su ih ljudski preci koji bi sto se nase estetike tice, vise licili na majmune

kulturu, bar kao skup socijalnih vestina koje se prenose na potomke poducavanjem poseduju i mnogi drugi sisari
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Nokia Luvmya 520
postavio si gomilu cudnih pitanja koja zvuce kao da zivis u zemlji bez postojanja nauke zvane biologija
Postavio sam pitanja na koja ti ne zelis da odgovoris, i ovakva " konstatacija " to ne menja.
Biologija ( discipline koje spadaju pod termin ' nauka ' ) se bavi postojecim vrstama zivota.
Nastanak vrsta je teorija koja nikada nece izaci iz tog okvira, bez obzira sto ljudi koji se tom teorijom bave
sebe nazivaju " naucnicima ". Naucnici se bave praksom a ne samo i iskljucivo teorijama.
Citat
ukratko bi odgovor na vecinu stvari koje si napisao bio da ne postoji prvi primerak neke zivotinjske vrste. prelaz od jedne vrste ka drugoj je postepen - bez odredjene granice. tako ne postoji ni prvi ljudski par, sem u bibliji i sl.
Ukratko, nisi dao odgovor ni na jedno pitanje koje sam ti postavio, zato sto si konzumiran svetom teorija.
Nauci je poznato da par jedne vrste daje potomstvo te iste vrste, da li ces ti shvatiti razliku izmedju nauke biologije i kvazinaucnih teorija je potpuno marginalno.
Biblija nije pisana sa namerom da bavi nastankom vrsta, time se bave prevaranti koji pogresno tumace bibliju. Biblija govori ono sto jeste stvarnost, a to je cinjenica da covek nije zivotinja bez obzira na oblik i formu.
Covek je duhovno bice cija funkcija je nerazdvojna od duha - reci.
Citat
vincansko pismo u pravom smislu te reci pismo, bar to jos uvek nije dokazano i prihvaceno od naucne zajednice
nisu ljudi iznenada odlucili da nauce da pisu i zapocnu razvoj civilizacije. u trenutku nastanka pisma, covek je iza sebe imao vec ogroman broj pronalazaka i stecenih vestina koje su mu davale vecu moc nad prirodom.
prvi poznati kameni alati su stari preko 2.5 miliona godina. dakle koristili su ih ljudski preci koji bi sto se nase estetike tice, vise licili na majmune

kulturu, bar kao skup socijalnih vestina koje se prenose na potomke poducavanjem poseduju i mnogi drugi sisari
Vidim da si pod izuzetnim uticajem " naucne zajednice " koja " nije sigurna " sta se desavalo pre 7000 godina ali je " autoritet " nad onim sto se desavalo pre 2,5 miliona godina.
Diskusija sa tobom se ne razlikuje mnogo od diskusije sa religioznim fanatikom.
Sve sto zivotinje imaju su instikti i nagoni, a ne kulturu, moral, " socijalne vestine ".
To sto ima zbunjenih ljudi koji zivotinje nazivaju " svojom decom " ili " clanovima porodice " nema nikakve veze sa cinjenicom da covek nije zivotinja....
Coveka ne definise i opisuje sisanje sise nego upravo sve ono sto ga razlikuje od zivotinja.
« Poslednja izmena: 21. Dec 2014, 19:48:15 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Čak činjenica da ni ne diše po svojoj volji.

E kad bi svi ljudi mogli da budu svjesni ove činjenice smatram da homofobije ne bi ni bilo.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Dec 2014, 19:57:53 od starletama »
IP sačuvana
social share
Za rođene tako: Gay je OK!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 10:36:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.