Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 15:56:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li smrt ima svrhu?  (Pročitano 49519 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Maje i Inke su bile svesne svog postojanja, znaci da su postojale, bez obzira na evropljane.
Kako mozes uopste pominjati vanzemaljce i govoriti da mi nemamo svest o njima ?!?
( a za njihovo postojanje se obrati onima koji tvrde da oni postoje, a ne meni )
Dok se covek nije pojavio nije bilo svesti o bilo kakvom postojanju, svest se odnosi samo na ono sto postoji sada i ovde a ne na nesto " sto je postojalo ". Mi imamo svest da postoje ljudi koji ispiraju usta sa pricama o Zemlji a ne o " Zemlji koja postoji 4 milijarde godina "
A ko je rekao da " ono sto je izvan naseg znanja ne postoji " ? Ja sigurno nisam.
Nije bilo svesti da Zemlja postoji, znaci nije bilo postojanja. Zar ne vidis da su reci koje opisuju ono sto postoji jedini dokaz postojanja. Postojanje je u svesti posmatraca a ne u onome sto se posmatra.
Irelevantno je da li smo mi " vazni ili nismo " ali je cinjenica da smo jedini ( za sada ) koji svescu kroz definisanje recima donosimo to sto smo definisali u postojanje.
Rekao sam da je postojanje svest u posmatracu, tako da mi nije jasno  kako je bilo sta postojalo bez svesti o tom postojanju bilo da se radi o sili, energiji, objektima, subjektima......

Ти по мом мишљељу прецењујеш свест...Ја не говорим о свести о постојању него о простом физичком постојању...На пример Сунце постоји независно од тогада ли смо ми свесни или да ли људи постоје и постојаће и када ми изумремо...Свест или сазнање није неопходно да би нешта постојало, то нешта постоји независно од наше свести и од нашег сазнања...Тако на пример људи нису били свесни и нису имали сазнања о микроорганизмима...шта то значи, да када нису имали свест или сазнање о микроорганизмима они нису постојали и свет је функционисао без микроорганизама а када су их људу уочили они су од једном постали(а поставља се питање како су их могли уочити ако нису постојали?)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ти по мом мишљељу прецењујеш свест...Ја не говорим о свести о постојању него о простом физичком постојању...На пример Сунце постоји независно од тогада ли смо ми свесни или да ли људи постоје и постојаће и када ми изумремо...Свест или сазнање није неопходно да би нешта постојало, то нешта постоји независно од наше свести и од нашег сазнања...Тако на пример људи нису били свесни и нису имали сазнања о микроорганизмима...шта то значи, да када нису имали свест или сазнање о микроорганизмима они нису постојали и свет је функционисао без микроорганизама а када су их људу уочили они су од једном постали(а поставља се питање како су их могли уочити ако нису постојали?)
Samo govorim ono sto jeste. Nema covek vecu vrednost od zivotinje zato sto ima svest kroz koju je doslo postojanj onoga sa cim je covek u kontaktu, ali je to cinjenica. Fizicko ( materijalno ) i duhovno ( nematerijalno ) postojanje dolaze iz svesti o postojanju ( za sada covekovoj ). Sunce postoji zato sto se pojavio covek i shvatio kroz svoju svest da je to " Sunce ", zivotinja gleda u to sto mi znamo da je Sunce i nema svest u sta gleda, dakle za zivotinju ne postoji Sunce.

Ako nesto " postoji nezavisno od covekove svesti " onda nam ti reci sta je to ?!?

Kako i za koga su mikroorganizmi postojali dok ih covek nije otkrio ?

Mikroorganizmi postoje zato sto mi imamo svest o tome da ih je covek otkrio i definisao.

Sta ce ti bolji primer sve ove price da nesto postoji samo ako postoji svest o tome od vanzemaljaca.

Da li postoje vanzemaljci ?

Ti ne da potcenjujes svest kada se radi o postojanju bilo cega nego je potpuno zanemarujes.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50039
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S24
Samo govorim ono sto jeste. Nema covek vecu vrednost od zivotinje zato sto ima svest kroz koju je doslo postojanj onoga sa cim je covek u kontaktu, ali je to cinjenica. Fizicko ( materijalno ) i duhovno ( nematerijalno ) postojanje dolaze iz svesti o postojanju ( za sada covekovoj ). Sunce postoji zato sto se pojavio covek i shvatio kroz svoju svest da je to " Sunce ", zivotinja gleda u to sto mi znamo da je Sunce i nema svest u sta gleda, dakle za zivotinju ne postoji Sunce.

Интересантно антропоцентрично гледиште. Лијепа примјена Старог завјета.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2013, 16:58:12 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95

Ako nesto " postoji nezavisno od covekove svesti " onda nam ti reci sta je to ?!?

Kako i za koga su mikroorganizmi postojali dok ih covek nije otkrio ?

Mikroorganizmi postoje zato sto mi imamo svest o tome da ih je covek otkrio i definisao.

Sta ce ti bolji primer sve ove price da nesto postoji samo ako postoji svest o tome od vanzemaljaca.

Da li postoje vanzemaljci ?

Ti ne da potcenjujes svest kada se radi o postojanju bilo cega nego je potpuno zanemarujes.

То што је човек дефинисао Сунце и зна нешто о њему нема везе са постојањем Сунца. Као на пример да се нека катаклизма десила пре једно милион година и сад да човек није сазнао за њу она се није десила? Знам да човек није сазнао за њу не би знао да се она десила али све последице те катаклизме без обзира на његово сазнање и свесност те катаклизме би биле присутне јер се она догодила независно од наше свести, наша свест ју је само констатовала. Исто тако пре него што смо ''открили'' кисеоник и азот ваздух је био састављен од тих материја које ми називамо азот и кисеоник и пре него што смо ми сконтали да удишемо кисеоник а издишемо угљен-диоксид ми смо то радили стотинама хиљада година пре, потпуно несвесни тога...Тако да наше констатације како ради овај свет нема никакве везе нити одређује да ли нешто постоји или не постоји.

Значи микроорганизми постоје од кад смо их открили? Добро онда како се колера, црна куга и остале болести шириле ако тада нису постојали вируси јер још нису откривени?

А на питање шта постоји ван човекове свести? Па постојали су вируси, електромагнетно поље, гравитација, електромагнетни таласи, микроорганизми, кисеоник, азот, угљен-диоксид и пре хиљаду година а нико није био свестан тих ствари у тадашње време као што ни ми нисмо свесни неки ствари које постоје и које се догађају око нас....

И ниси ми одговорио како то да смо открили микроорганизме када они нису постојали?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Pa za njeg se nije desila...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Maje i Inke su bile svesne svog postojanja, znaci da su postojale, bez obzira na evropljane.
Kako mozes uopste pominjati vanzemaljce i govoriti da mi nemamo svest o njima ?!?
( a za njihovo postojanje se obrati onima koji tvrde da oni postoje, a ne meni )
Dok se covek nije pojavio nije bilo svesti o bilo kakvom postojanju, svest se odnosi samo na ono sto postoji sada i ovde a ne na nesto " sto je postojalo ". Mi imamo svest da postoje ljudi koji ispiraju usta sa pricama o Zemlji a ne o " Zemlji koja postoji 4 milijarde godina "
A ko je rekao da " ono sto je izvan naseg znanja ne postoji " ? Ja sigurno nisam.
Nije bilo svesti da Zemlja postoji, znaci nije bilo postojanja. Zar ne vidis da su reci koje opisuju ono sto postoji jedini dokaz postojanja. Postojanje je u svesti posmatraca a ne u onome sto se posmatra.
Irelevantno je da li smo mi " vazni ili nismo " ali je cinjenica da smo jedini ( za sada ) koji svescu kroz definisanje recima donosimo to sto smo definisali u postojanje.
Rekao sam da je postojanje svest u posmatracu, tako da mi nije jasno  kako je bilo sta postojalo bez svesti o tom postojanju bilo da se radi o sili, energiji, objektima, subjektima......

Појаве и ствари по себи.   Објективно постаје такво тек кад се створи представа о њему у уму.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50039
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S24
У принципу @eyeph је објаснио своје стајалиште. Не постоји истинита реалност као таква. Већ сви живимо у Матриксу. Тј. у заједничкој проекцији наших умова. Људски мозак не прихвата импулсе из природе онкаквим какви они у ствари јесу, већ на начин да је то могуће схватити и прихватити. Да не доживио нервне сломове од превелике дозе "истине". Примјера за ово има много. Рецимо Лајт је доста помињао чврстину предмета. Чврстина је Матрикс. Супстанца која чини неку даску у ствари је готово празан простор испуњен јаким силама које наш мозак интерпретира (како не би пролупао и пукао) као чврстину саме материје... 
« Poslednja izmena: 18. Avg 2013, 02:17:08 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
То што је човек дефинисао Сунце и зна нешто о њему нема везе са постојањем Сунца. Као на пример да се нека катаклизма десила пре једно милион година и сад да човек није сазнао за њу она се није десила? Знам да човек није сазнао за њу не би знао да се она десила али све последице те катаклизме без обзира на његово сазнање и свесност те катаклизме би биле присутне јер се она догодила независно од наше свести, наша свест ју је само констатовала. Исто тако пре него што смо ''открили'' кисеоник и азот ваздух је био састављен од тих материја које ми називамо азот и кисеоник и пре него што смо ми сконтали да удишемо кисеоник а издишемо угљен-диоксид ми смо то радили стотинама хиљада година пре, потпуно несвесни тога...Тако да наше констатације како ради овај свет нема никакве везе нити одређује да ли нешто постоји или не постоји.

Значи микроорганизми постоје од кад смо их открили? Добро онда како се колера, црна куга и остале болести шириле ако тада нису постојали вируси јер још нису откривени?

А на питање шта постоји ван човекове свести? Па постојали су вируси, електромагнетно поље, гравитација, електромагнетни таласи, микроорганизми, кисеоник, азот, угљен-диоксид и пре хиљаду година а нико није био свестан тих ствари у тадашње време као што ни ми нисмо свесни неки ствари које постоје и које се догађају око нас....

И ниси ми одговорио како то да смо открили микроорганизме када они нису постојали?
Lepo sam te pitao vise puta da li nesto postoji bez reci / definicije / opisa ? A ti cutis kao tajna.
Postojanje je dozivljaj koji se desava samo sada i ovde, ne postoji " jucerasnje postojanje ", covek koji je juce ziveo i umro ne postoji danas bez obzira sto mnogi " znaju da je taj covek postojao juce ".

Ako nesto nije postojalo za coveka to ne znaci da nije postojalo za svest nekoh drugih bica. Naveo si primer
" maja i evropljana ", to sto lame nisu postojale za evropljane ne znaci da one nisu postojale....

Ignorises sve sto ti objasnjava sta je postojanje mogu jos samo da ti dam " zvanicnu definiciju " koja je
po onome sto ja vidim " bulletproof " i glasi " Postojanje je svet kojeg je jedno bice svesno kroz svoja cula i
istrajava nezavisno od necije odsutnosti.

Nemoj se dalje uglibljavati sa oksimoronskim zakljuccima tipa " Тако да наше констатације како ради овај свет нема никакве везе нити одређује да ли нешто постоји или не постоји. "....
Posto su nase konstatacije o stvarnosti direktno vezane za ono sto postoji i time su odredjene.
Sto u principu i nije iznenadjenje posto zivis u iluziji da ovaj svet ima veze i odredjen je onim sto ne postoji
kao sto su " imaginarne kataklizme, bigbengovi " ili sta sve vec okupira tvoju paznju.......
Појаве и ствари по себи.   Објективно постаје такво тек кад се створи представа о њему у уму.
Tako je, govoris ono sto jeste.
У принципу @eyeph је објаснио своје стајалиште. Не постоји истинита реалност као таква. Већ сви живимо у Матриксу. Тј. у заједничкој проекцији наших умова. Људски мозак не прихвата импулсе из природе онкаквим какви они у ствари јесу, већ на начин да је то могуће схватити и прихватити. Да не доживио нервне сломове од превелике дозе "истине". Примјера за ово има много. Рецимо Лајт је доста помињао чврстину предмета. Чврстина је Матрикс. Супстанца која чини неку даску у ствари је готово празан простор испуњен јаким силама које наш мозак интерпретира (како не би пролупао и пукао) као чврстину саме материје... 
Nije to " moje stajaliste ", samo govorim ono sto jeste i ako niko ne dokaze da govorim neistinu, jedino sto to sto govorim moze da bude je istina. A ne tvrdim da imam autorsko pravo nad istinom.
Istinita realnost postoji i precizno je definisana, unutar te precizno definisane realnosti postoji matrix ( sistem unutar sistema ) neistine koji je podredjen / kontrolisan / zavisan zakonima realnosti.
U matrix-u zive samo oni koji zive u bajkama, oni koji znaju sta je realnost bica koje je kreacija a ne Kreator
ne zive u matrix-u nego zive u realnosti. Ako ti to nije objasnio film Matrix onda ti to ne mozes da shvatis.
Cvrstina jeste matrix posto je to samo subjektivno misljenje .....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Bosch ima centrifugu
DA li prava istina ceka posle smrti tela ili se nekako moze spoznati za materijalnog zivota?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
DA li prava istina ceka posle smrti tela ili se nekako moze spoznati za materijalnog zivota?
Sta je " prava istina ", sta je " posle smrti tela " i kakav zivot postoji sem materijalnog ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 15:56:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.