Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 21:20:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li napraviti Facebook profil?  (Pročitano 120994 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple 5S
To sto vi pricate da neko danas-sutra moze da upotrebi informacije protiv tebe
To su informacije koje si ti sam o sebi postavio na internet, svojom slobodnom voljom. To sa sobom nosi izvesne odgovornosti, zamisli.  Smile I dosta toga i piše u Terms of use, ali to niko ne čita.

drugo, sto se tice ovih poslodavaca i njihovih interesa o dobijanju informacija sa necijeg facebook profila
I ja bih, da sam poslodavac, isto radila. Informacije koje ljudi sami o sebi daju, posebno neformalno, jako su važne. Zato i onaj ko ima profil treba o tome da misli PRE nego što objavi informacije koje bi mu mogle ugroziti interes. Neozbiljno je videti da je neko na Fejsu ''sav lud'', a vamo konkuriše za neku ozbiljnu i odgovornu poziciju.

To je, po mom mišljenju, problem: što niko uglavnom ne razmišlja o posledicama i odgovornostima koje boravak na internetu nosi, već svi traže samo laku zabavu pa posle boli glava i CIA mi kopa po kontejneru ispred kuće, upomoć.  Smile

Sto se prve tvoje recenice tice, ne vidim gde si videla problem u tome sto sam ja rekao, u mojoj recenici nigde ne pise da ne postavljam sam informacije o sebi, ali neko drugi danas sutra moze da ih iskoristi, ne vidim problem...

Drugo, ja ne vidim zasto bi neki poslodovac uopste to radio. Ako se ja na jednom ozbiljnom radnom mestu pokazem kao dovoljno odgovoran i sposoban da odradim svoj posao, ne vidim zasto bi bilo koga interesovalo sta ja radim kad zavrsim svoje radno vreme. Po meni je potpuni nonsens to gledati tako, ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

A sto se CIA-e, BIA-e i ostalih obavestajnih sluzbi tice...mislim da se oni bave mnogo vecim problemima od slika pijanih ljudi. Uostalom, da je neko stvarno njima interesantan, ne treba njima facebook niti bilo sta da bi iskopali neciji prljav ves i doznali sve o nekome. Tako da, ako ste potencijalno njima zanimljivi dzabe sto nemate facebook i tome slicno. Kao sto vec ovde neko cini mi se rece, suvise se taj facebook smatra bitnim faktorom, bilo da ga podrzavate ili ne, a to je totalna glupost. Ne vidim cemu tolika fama oko svega toga.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2012, 14:55:28 od shomi_rocket »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Nisam ja videla nikakav problem u tome što si ti rekao, samo sam se nadovezivala. Smile Možda mi je samo stil pisanja malo drkadžijski, oprosti. Smile

Što se tiče gledanja profila kandidata za posao, mislim da je to može bitio odličan dodatni izvor informacija o nekome. Ja radim u jednoj HR konsultantskoj agenciji i često učestvujem u selekciji, pa uhvatim sebe da guglam kandidate koji uđu u uži krug. Zašto? Zato što ti nikada ne zapošljavaš samo nečiju stručnost, znanje, iskustvo, već zapošljavaš kompletnog čoveka, sa svim njegovim manama, vrlinama, osobinama koje će u poslu pre ili kasnije dolaziti do izražaja... a neke od njih svakako možeš videti i putem Fejsbuka i sličnih sajtova. Naravno, idiotski bi bilo nekoga zaposliti ili ne samo na osnovu toga, ali to je svakako još jedna informacija koja može da potvrdi ili opovrgne neki utisak koji smo već stekli o kandidatu.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2012, 15:37:47 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple 5S
Nisam ja videla nikakav problem u tome što si ti rekao, samo sam se nadovezivala. Smile Možda mi je samo stil pisanja malo drkadžijski, oprosti. Smile

Što se tiče gledanja profila kandidata za posao, mislim da je to može bitio odličan dodatni izvor informacija o nekome. Ja radim u jednoj HR konsultantskoj agenciji i često učestvujem u selekciji, pa uhvatim sebe da guglam kandidate koji uđu u uži krug. Zašto? Zato što ti nikada ne zapošljavaš samo nečiju stručnost, znanje, iskustvo, već zapošljavaš kompletnog čoveka, sa svim njegovim manama, vrlinama, osobinama koje će u poslu pre ili kasnije dolaziti do izražaja... a neke od njih svakako možeš videti i putem Fejsbuka i sličnih sajtova. Naravno, idiotski bi bilo nekoga zaposliti ili ne samo na osnovu toga, ali to je svakako još jedna informacija koja može da potvrdi ili opovrgne neki utisak koji smo već stekli o kandidatu.
Izvini i ti mozda smo malo lose zapoceli, i ja umem da odam utisak drkadzije Smiley
U tom slucaju to je ok, slazem se, ali mi je to bitno sto si rekla da nije presudno to sto vidis...Iz mog prvog posta na ovu temu ponovo bih citirao sebe, zavisi koliko je korisno od prirode posla kojim se bavimo. Kao sto rekoh, u svetu umetnosti to nije od nikakvog znacaja, jer umetnost prosto po difoltu donosi neku vrstu slobode u tom smislu, sto nikome nija bitna tvoja, nazovimo, ozbiljnost, cak se i od umetnika ocekuje neka doza sklonosti ka skandalima, i mislim da facebook za umetnika moze biti izuzetno koristan, jer ti zelis da svetu posaljes neku poruku, na neki nacin, pa eto recimo korisna je drustvena mreza gde ti imas milione ljudi okupljene na jednom mestu i dosta je brz i lak nacin da neku poruku preneses, postavljanjem izvesnih klipova, fotografija, statusa, a uostalom tu mozes steci i razne kontakte koji ti mogu biti od koristi. Ali umetnost i nazovimo normalan posao, ne mogu da se porede. S toga, ako bih stavio sebe u perspektivu poslodavca na nekom ozbiljnom radnom mestu, ipak prihvatam tvoju ideju da je korisno pogledati neciji profil da bi upotpunio sliku o nekome, ali opet kazem, kao sto si i sama rekla, ne treba da bude presudno.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2012, 15:57:45 od shomi_rocket »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Problem je prost - deca u skolici i kod kuce uce sve i svasta, sem jedne stvari - odgovornosti za sopstvene postupke.

Ako ti ne znas da ce tvoja akcija A u buducnosti (blizoj ili daljoj) da dovede do reakcije B, onda je svaka prica nepotrebna i uzaludna...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple 5S

Problem je prost - deca u skolici i kod kuce uce sve i svasta, sem jedne stvari - odgovornosti za sopstvene postupke.

Ako ti ne znas da ce tvoja akcija A u buducnosti (blizoj ili daljoj) da dovede do reakcije B, onda je svaka prica nepotrebna i uzaludna...

Slazem se, ali smatram da to ne znaci da treba da se robotizujemo i ustrucavamo, da nam se ceo zivot pretvori u dramu rezervisanosti. Treba da postoji i odgovornost, slazem se, ali mislim da se treba malo i prepustiti situaciji i osecanjima, da bi imali odredjenu odgovrnost gde i da osetimo. A ne vidim zasto je strasan greh napiti se, pa i imati sliku u takvom stanju, to je samo zivot. Nepotrebno je u 21. veku lazno moralisati. Sto se ne odnosi na tebe i tvoj post, govorim uopsteno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
zavisi koliko je korisno od prirode posla kojim se bavimo
Svakako, samo bih dodala - ključno je da li radiš za nekoga ili radiš za sebe, tj. nekome si dužan da polažeš račune spram toga da si samozaposlen. Ja sam govorila o prvom slučaju; mada se generalno može reći da Fejsbuk ljudima šalje poruku o tom nekome čiji se profil gleda: kakvu poruku i kome je ta poruka bitna, e to je već pitanje i razlikuje se od slučaja da slučaja. I ni u kom slučaju nije presudno, ali te može usmeriti ka traženju nekih dodatnih informacija o kandidatu a koje bi standardnim tehnikama procene možda mogle ostati nepoznate. Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Apple 5S
zavisi koliko je korisno od prirode posla kojim se bavimo
Svakako, samo bih dodala - ključno je da li radiš za nekoga ili radiš za sebe, tj. nekome si dužan da polažeš račune spram toga da si samozaposlen. Ja sam govorila o prvom slučaju; mada se generalno može reći da Fejsbuk ljudima šalje poruku o tom nekome čiji se profil gleda: kakvu poruku i kome je ta poruka bitna, e to je već pitanje i razlikuje se od slučaja da slučaja. I ni u kom slučaju nije presudno, ali te može usmeriti ka traženju nekih dodatnih informacija o kandidatu a koje bi standardnim tehnikama procene možda mogle ostati nepoznate. Smile
Cenim da smo se korisni izdopunjivali i mislim da je je sasvim dovoljno da kreator teme zakljuci da li mu zaista treba facebook profil Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15

Slazem se, ali smatram da to ne znaci da treba da se robotizujemo i ustrucavamo, da nam se ceo zivot pretvori u dramu rezervisanosti. Treba da postoji i odgovornost, slazem se, ali mislim da se treba malo i prepustiti situaciji i osecanjima, da bi imali odredjenu odgovrnost gde i da osetimo. A ne vidim zasto je strasan greh napiti se, pa i imati sliku u takvom stanju, to je samo zivot. Nepotrebno je u 21. veku lazno moralisati. Sto se ne odnosi na tebe i tvoj post, govorim uopsteno.

Svet nekada i svet danas se razlikuje.

Pre pedeset godina, tvoj svet bi se sastojao od tvoje porodice, tvoje sire porodice, par prijatelja i stanovnika tvog sela\gradica\grada... Danas se svet sastoji od tebe, tvoje porodice, tvoje sire porodice, par prijatelja, prijatelja tvojih prijatelja, i njihovih prijatelja, poznanika, drugara u skolici, drugara sa posla, komsija, ljudi koje susreces tu i tamo i znas ih "iz vidjenja", stanovnika tvog grada, drzave, kontinenta i ostatka sveta... sve ukupno 7 milijardi ljudi...

I sve to zahvaljujuci mas medijima i brzim vrstama komunikacije.
Kada je Krakatu otisao u vazduh, bilo je potrebno par nedelja da neki seljak u Srbiji sazna zasto mu je nebo danima sivo... Danas je potrebno par minuta... informacijama je potrebno manje od sekunde da stignu sa jednog kraja sveta na drugi...

A nas licni, unutrasnji svet je i dalje je na nivou od pre pedeset godina...

Mi imamo ogranicenu kolicinu osecanja, empatije, strpljenja, vremena... a treba servisirati sve te ljude... i zato dolazi do loma... Zato se javlja neko i vristi - ti si mene zapostavio, zaboravljajuci da je mozda i ta osoba sama zapostavila nekoga... jer... ima nas toliko mnogo sto smo umrezeni ... Zato su i ljudi oprezni.. nisu spontani... jer ne mogu sve da pojme... ne mogu dovoljno brzo i dovoljno mnogo da se rasire da obuhvate i zadovolje sve oko sebe...

I tu se negde i gubi ta licna odgovornost... jer...

Nas svet ima 7 milijardi ljudi, a nase poimanje je i dalje na nivou od pre 20.000 godina kada smo stajali na ulazu pecine i gledali zvezde...

Jednostavno... nema dovoljno vremena.. i nema dovoljno nas da sve to pokrijemo i svakome udelimo punu paznju...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Lepo si to rekla.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.83
Tehnologija cini svoje,koliko nam otvara oci toliko nam oduzima samog sebe

IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 21:20:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.