Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44305 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Nisam ja kriv što ti ne možeš da daš nijedan održiv argument ili što su ti sve analogije falične.
Pošto ti (kao i svi ostali) donosiš sopstvene zaključke o bogu, a oni su plod tvog uma, podložni su i kritici uma.
Opet, ne pričamo o postojanju ili nepostojanju boga.
Nisi demonstrirao kako sam ja to u konfuziji, ali si zato zanemario (i to nastavljaš da činiš) svaki navedeni primer sopstvene nedoslednosti.

Ako smatraš da ne možeš ništa da ponudiš, slobodno se udalji...nije nikakav gubitak.

« Poslednja izmena: 07. Mar 2012, 13:27:20 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Nisam ja kriv što ti ne možeš da daš nijedan održiv argument ili što su ti sve analogije falične.
Pošto ti (kao i svi ostali) donosiš sopstvene zaključke o bogu, a oni su plod tvog uma, podložni su i kritici uma.
Opet, ne pričamo o postojanju ili nepostojanju boga.
Nisi demonstrirao kako sam ja to u konfuziji, ali si zato zanemario (i to nastavljaš da činiš) svaki navedeni primer sopstvene nedoslednosti.

Ako smatraš da ne možeš ništa da ponudiš, slobodno se udalji...nije nikakav gubitak.

sve manje razumemo stvari ovde.ti ocekujes neke materijalne price,ali to je za vernika apsurd. materijalno ili telesno culo je toliko tupo grehom da je njime nemoguce bilo sta videti.onaj ko koristi duhovno culo vere sasvim je u redu i ima posebnu izostrenost za vise stvari.to culo je kao dvosekli mac,a telesnost je kao najtuplji alat kojim se ne moze iskopati ni malo sustine zivota. to su razlozi ovog nesporazuma ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Ne možeš da u ovakvu raspravu uvodiš nešto neproverljivo i apstraktno poput ''Čula vere'' TM.
To bi bilo kao da kažeš da ko nije jeo sveti hamburger antiohijski oseća večnu prazninu i glad.
Ili, da ti ja sad kažem da sam hrišćanin i da meni moje čulo vere govori suprotne stvari. Došli bismo u pat poziciju.

Ovde rasprava treba da se vodi oko logičnih zaključaka koje možemo izvući iz premisa.
Ti možeš da obdaciš upotrebu logike, ali onda je svaka rasprava jalova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ne možeš da u ovakvu raspravu uvodiš nešto neproverljivo i apstraktno poput ''Čula vere'' TM.
To bi bilo kao da kažeš da ko nije jeo sveti hamburger antiohijski oseća večnu prazninu i glad.
Ili, da ti ja sad kažem da sam hrišćanin i da meni moje čulo vere govori suprotne stvari. Došli bismo u pat poziciju.

Ovde rasprava treba da se vodi oko logičnih zaključaka koje možemo izvući iz premisa.
Ti možeš da obdaciš upotrebu logike, ali onda je svaka rasprava jalova.
[/quote pato je sa jalovoscu u startu bilo jasno.logika i vera su kao svetlo i tama,spojiti to je nemoguce. ja sam te samo hriscanski tolerantno sve vreme stedeo i pristajao na tvoje materijalisti;ke pri;e ali  u sustini vera se ne moze raspravljati materijalisti;ki,jer to je ravno apsurdu. i kada sam pristajao na tvoju logiku ti si potencirao na veri koju sam onda trebao logicirati,ali kazem takav pristup nije s tvoje strane uman i intelektualan. ni ti to ne bi drugacije nazvao nego mesati babe i zabe! jednostavno,iscrpena je logika i vreme je da predjes na klizaviji teren ,teren vere gde logika nema uticnicu unutar tog dijaloga. ali sumnjam da bi ti imao tu bilo kakav interes da vodis dijalog u toj sferi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
pato je sa jalovoscu u startu bilo jasno.logika i vera su kao svetlo i tama,spojiti to je nemoguce.
Lepo si primetio da su vera i tama slične... mrak u koji si upao te tera da pišeš to što pišeš.
To je nešto najbolje što si kazao i to nije slučajnost. To je moralo da izbije iz tebe.
Ostatak tvog razuma je pokušao da ti signalizira da se boriš protiv hrišćanske obmane.
Kao droga koja te je omaila a čini da ti telo trune, tako i ti osećaš Hrista i misliš da ti je dobro.
I kao narkoman koji se povlači u sebe ili ubedjuje druge da je droga nešto divno i da mu otvara um, tako i ti ovde prosipaš svoj jad da ga čitamo i čudimo se. Zato ti ne možeš da razmišljaš logično, pomućena ti je svest.
I opet ćeš reći da si srećan dok je to u tebi i da mi nemamo pojma kakvo je to zadovoljstvo.

ja sam te samo hriscanski tolerantno sve vreme stedeo i pristajao na tvoje materijalističke priče
Ti nisi nikoga štedeo već si trošio tudje vreme i kad je ukazano na manjkavost tvojih argumenata, okrenuo si priču na nešto što ne možeš da dokažeš.

ali  u sustini vera se ne moze raspravljati materijalisti;ki,jer to je ravno apsurdu.
To što je hrišćanstvo apsurdna religija (kako reče Tertulijan, jedan od otaca vere)  i što nema utemeljenje u činjenicama, nikako ne znači i da su ostale vere apsurdne ili ''lažne''.

i kada sam pristajao na tvoju logiku ti si potencirao na veri koju sam onda trebao logicirati,ali kazem takav pristup nije s tvoje strane uman i intelektualan.
Jedina nerazumna stvar koju sam uradio je ta da sam sa vernikom pokušao da razgovaram razumno i logično.

ni ti to ne bi drugacije nazvao nego mesati babe i zabe! jednostavno,iscrpena je logika i vreme je da predjes na klizaviji teren ,teren vere gde logika nema uticnicu unutar tog dijaloga. ali sumnjam da bi ti imao tu bilo kakav interes da vodis dijalog u toj sferi.
Logika je razbucala tvoje stavove (da upotrebim tvoje lično poredjenje: Svetlost je rasterala tamu!)... jedino što ti je preostalo je negiranje realnog stanja...
Da si ti kojim nesrećnim slučajem po razum upravu, u Bibliji bi pisale nemušte i nepovezane reči i nepostojeći, nerazumni pojmovi čije bi značenje vernik ''osetio''.
Ovako...ostaje ti samo da se tešiš da imaš nešto što ne želiš da nazoveš zabludom.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2012, 20:40:11 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
pato je sa jalovoscu u startu bilo jasno.logika i vera su kao svetlo i tama,spojiti to je nemoguce.
Lepo si primetio da su vera i tama slične... mrak u koji si upao te tera da pišeš to što pišeš.
To je nešto najbolje što si kazao i to nije slučajnost. To je moralo da izbije iz tebe.
Ostatak tvog razuma je pokušao da ti signalizira da se boriš protiv hrišćanske obmane.
Kao droga koja te je omaila a čini da ti telo trune, tako i ti osećaš Hrista i misliš da ti je dobro.
I kao narkoman koji se povlači u sebe ili ubedjuje druge da je droga nešto divno i da mu otvara um, tako i ti ovde prosipaš svoj jad da ga čitamo i čudimo se. Zato ti ne možeš da razmišljaš logično, pomućena ti je svest.
I opet ćeš reći da si srećan dok je to u tebi i da mi nemamo pojma kakvo je to zadovoljstvo.

ja sam te samo hriscanski tolerantno sve vreme stedeo i pristajao na tvoje materijalističke priče
Ti nisi nikoga štedeo već si trošio tudje vreme i kad je ukazano na manjkavost tvojih argumenata, okrenuo si priču na nešto što ne možeš da dokažeš.

ali  u sustini vera se ne moze raspravljati materijalisti;ki,jer to je ravno apsurdu.
To što je hrišćanstvo apsurdna religija (kako reče Tertulijan, jedan od otaca vere)  i što nema utemeljenje u činjenicama, nikako ne znači i da su ostale vere apsurdne ili ''lažne''.

i kada sam pristajao na tvoju logiku ti si potencirao na veri koju sam onda trebao logicirati,ali kazem takav pristup nije s tvoje strane uman i intelektualan.
Jedina nerazumna stvar koju sam uradio je ta da sam sa vernikom pokušao da razgovaram razumno i logično.

ni ti to ne bi drugacije nazvao nego mesati babe i zabe! jednostavno,iscrpena je logika i vreme je da predjes na klizaviji teren ,teren vere gde logika nema uticnicu unutar tog dijaloga. ali sumnjam da bi ti imao tu bilo kakav interes da vodis dijalog u toj sferi.
Logika je razbucala tvoje stavove (da upotrebim tvoje lično poredjenje: Svetlost je rasterala tamu!)... jedino što ti je preostalo je negiranje realnog stanja...
Da si ti kojim nesrećnim slučajem po razum upravu, u Bibliji bi pisale nemušte i nepovezane reči i nepostojeći, nerazumni pojmovi čije bi značenje vernik ''osetio''.
Ovako...ostaje ti samo da se tešiš da imaš nešto što ne želiš da nazoveš zabludom.
    dali slucajno ili namerno izvrces totalno kontekst koji sam ispisao. svetlo i tama rekao sam ne mogu skupa nikako,a ti kazes da sam rekao da je to slicno!!! kako god,verovacu da je slucajno s tvoje strane.
    porediti moja osecanja sa osecanjima narkomana je smesno svakom realnom posmatracu. uzeti demonsku inspiraciju i reci da je ista kao i Bozja je suludo s tvoje strane. da li ovo doista primecujes dok pises? ja ti govorim do kraja iskreno svoja osecanja. ne bi ni dan ostao na forumu da zamaram druge nekim fiks idejama bez smisla i pokrica. Isus je u meni toliko stvaran da ja to tebi svakako ne mogu pokazati ili doneti,to je jednostavno u tvom slucaju nemoguce i ja govorim svoje osecanje,a ne pokusavam da ti namecem nemoguce.
   tertulijan nije nikakav otac vere,otac vere je Isus. nemoj ipak koristiti te dogmatske ludosti onih koji sa Hristom nisu bas imali ni malo isti korak,ti ljudi velike zablude ili velike crkve i velike dogme.
   ti nisi sa mnom razgovarao razumno i logicno o veri, vec sam to ja cinio tebi kao prijateljski gest,inace logika je nesto sto je Bogu strano i nepoznato. to je bolje reci ostatak ili dokaz,krljust od pada u edemu,krljust onoga sto je donelo smrt nakon sotonske prevare.
   doista ti se to nece moci dati logikom. to da vera ne moze da se razgleda na umni logicni nacin. to je izvan toga.dokazivati naucno ili logikom da Bog ne postoji je prekovise velik apsurd.to se kosi sa zdarvim umom. da um nije podlozan prevari od pada u edemu ,niti jedan um ne bi nikad govorio ovake stvari kake se govore na zemlji. kona;ni obra;un vere i uma ce to dokazati vrlo brzo. ja um i logiku ovako gledam: covek pre nego odluci da proguta kosku mora da je izmeri da mu ne bi ostala u grlu i usmrtila.danas ljudi umom uzimaju koske od vise metara i to gutaju tako hrabro kao da se radi o milimetrima. no to je produkt uma,nelogicnost koja je dobila krunu logicnosti i nerazum,koji nosa i sepuri se sa carskim odelom razuma. pitanje je dokle samo jos?
    tako samo logika i razum zivu stvarnosat u hriscaninu naziva zabludom,a svoju prazninu punim smislom. sam priznajes da si ispunjen prazninom logickim dokazom da nema Boga.ne mozes reci da buduci si ispunjen osecajem smrti na kraju svog puta da je to neka punina unutar tebe. dok moju puninu osecaja koja nije imaginativna(kako ja tebi verujem da posedujes smrt,tako bi i ti meni mogao pokusati da verujes da imam jasan uvid zivota u sebi) nazivas halucinatnim osecajem.kako hoces.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
zasto ti tvrdis da znas bolje od onoga ko nas je stvorio sta jeste covek a sta nije?
A gde to ja tvrdim da znam nesto sto nijedna zdravorazumna osoba ne zna ?
Toliko si iracionalan da tvrdis da covek ne zna sta je covek.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
dali slucajno ili namerno izvrces totalno kontekst koji sam ispisao. svetlo i tama rekao sam ne mogu skupa nikako,a ti kazes da sam rekao da je to slicno!!! kako god,verovacu da je slucajno s tvoje strane.
Ti i ne znaš šta pišeš. Ne razumeš ništa pa ti je teško da shvatiš i sopstvene reči, a tek tudje.

Sam si kazao Logika i Vera su kao Svetlo i Tama što znači
LOGIKA:VERA= SVETLOST:TAMA

Uporedio si veru sa tamom i to je to...sam si kazao suštinu.

porediti moja osecanja sa osecanjima narkomana je smesno svakom realnom posmatracu. uzeti demonsku inspiraciju i reci da je ista kao i Bozja je suludo s tvoje strane.
Pročitaj kratko objašnjenje Coolrunnera o ,,bogu,, kojem se moliš.:

Jevrejski (bog) se zna od kada dolazi na scenu, evo samo ukratko... religija/verovanje koje je Mojsije (Mozes) nametnuo jevrejima je kult Atona, verovanje koje je nametnuo Amenhotep IV za vreme svoje vladavine, a koji je smatran za demona, bogohuljenje egipatskim bozanstvima... Posle njegove smrti doslo je do pobune, ukidanja kulta Atona i progona svih pristalica. Mojsije, kao jedan od clanova Amenhotepove porodice je bio pristalica Atona, pa je preneo svoje verovanje na Jevreje, odabrao ih za "svoj" narod i pobegao je sa njima iz Egipta.

Tokom lutanja Jevreja, dosli su u Hetitski grad Kadis, jednu oazu gde su stanovnici verovali u lokalnog ratnog demona Jahvea. Mesanjem karakteristika Atona i Jahvea i verovanja u njih nastaje Jevrejski bog kakvog danas znamo.

Jel ti sada jasnije kako demon vrši uticaj na tebe? Zato ti ne možeš da daješ dobre odgovore. Demon koji mrzi ljude i voli glupost te je opio i kao narkomana ubedio da ti je dobro.

da li ovo doista primecujes dok pises? ja ti govorim do kraja iskreno svoja osecanja. ne bi ni dan ostao na forumu da zamaram druge nekim fiks idejama bez smisla i pokrica. Isus je u meni toliko stvaran da ja to tebi svakako ne mogu pokazati ili doneti,to je jednostavno u tvom slucaju nemoguce i ja govorim svoje osecanje,a ne pokusavam da ti namecem nemoguce.
Ja verujem da ti iskreno pišeš šta osećaš, ali ja ti iskreno odgovaram da si u teškoj i opasnoj zabludi.

tertulijan nije nikakav otac vere,otac vere je Isus. nemoj ipak koristiti te dogmatske ludosti onih koji sa Hristom nisu bas imali ni malo isti korak,ti ljudi velike zablude ili velike crkve i velike dogme.
Ti upravo za osnov svoje vere koristiš ono što je Tertulijan i drugi koji nikakada nisu videli Isusa želeo da koristiš.
I ponašaš se upravo kako ti je Tertulijan naložio - apsurdno.

inace logika je nesto sto je Bogu strano i nepoznato. to je bolje reci ostatak ili dokaz,krljust od pada u edemu,krljust onoga sto je donelo smrt nakon sotonske prevare.
Bogu ništa ne bi trebalo da bude strano i nepoznato...samo su tebi strane i nepoznate stvari.
Biblijski bog koristi logiku, kad npr. postavi zabranu i odredi kaznu za prekršenje te zabrane...ali ti to ne želiš da razumeš.

ja um i logiku ovako gledam: covek pre nego odluci da proguta kosku mora da je izmeri da mu ne bi ostala u grlu i usmrtila.danas ljudi umom uzimaju koske od vise metara i to gutaju tako hrabro kao da se radi o milimetrima. no to je produkt uma,nelogicnost koja je dobila krunu logicnosti i nerazum,koji nosa i sepuri se sa carskim odelom razuma. pitanje je dokle samo jos?
Upravo koristiš logiku. Upotrebljavaš znanje o velikim kostima da sprečiš smrt. Na kraju gubiš nit pa one koji insistiraju na logici optužuješ da je ne koriste. 

sam priznajes da si ispunjen prazninom logickim dokazom da nema Boga.
Ja to nigde nisam kazao. Bolje razumem tvoju veru od tebe baš zato što nisam siromašan duhom.

kako hoces.
Kako možeš.
« Poslednja izmena: 09. Mar 2012, 07:48:23 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ti i ne znaš šta pišeš. Ne razumeš ništa pa ti je teško da shvatiš i sopstvene reči, a tek tudje.

Sam si kazao Logika i Vera su kao Svetlo i Tama što znači
LOGIKA:VERA= SVETLOST:TAMA

Uporedio si veru sa tamom i to je to...sam si kazao suštinu.

porediti moja osecanja sa osecanjima narkomana je smesno svakom realnom posmatracu. uzeti demonsku inspiraciju i reci da je ista kao i Bozja je suludo s tvoje strane.
Pročitaj kratko objašnjenje Coolrunnera o ,,bogu,, kojem se moliš.:

Jevrejski (bog) se zna od kada dolazi na scenu, evo samo ukratko... religija/verovanje koje je Mojsije (Mozes) nametnuo jevrejima je kult Atona, verovanje koje je nametnuo Amenhotep IV za vreme svoje vladavine, a koji je smatran za demona, bogohuljenje egipatskim bozanstvima... Posle njegove smrti doslo je do pobune, ukidanja kulta Atona i progona svih pristalica. Mojsije, kao jedan od clanova Amenhotepove porodice je bio pristalica Atona, pa je preneo svoje verovanje na Jevreje, odabrao ih za "svoj" narod i pobegao je sa njima iz Egipta.

Tokom lutanja Jevreja, dosli su u Hetitski grad Kadis, jednu oazu gde su stanovnici verovali u lokalnog ratnog demona Jahvea. Mesanjem karakteristika Atona i Jahvea i verovanja u njih nastaje Jevrejski bog kakvog danas znamo.

Jel ti sada jasnije kako demon vrši uticaj na tebe? Zato ti ne možeš da daješ dobre odgovore. Demon koji mrzi ljude i voli glupost te je opio i kao narkomana ubedio da ti je dobro.

da li ovo doista primecujes dok pises? ja ti govorim do kraja iskreno svoja osecanja. ne bi ni dan ostao na forumu da zamaram druge nekim fiks idejama bez smisla i pokrica. Isus je u meni toliko stvaran da ja to tebi svakako ne mogu pokazati ili doneti,to je jednostavno u tvom slucaju nemoguce i ja govorim svoje osecanje,a ne pokusavam da ti namecem nemoguce.
Ja verujem da ti iskreno pišeš šta osećaš, ali ja ti iskreno odgovaram da si u teškoj i opasnoj zabludi.

Ti upravo za osnov svoje vere koristiš ono što je Tertulijan i drugi koji nikakada nisu videli Isusa želeo da koristiš.
I ponašaš se upravo kako ti je Tertulijan naložio - apsurdno.

inace logika je nesto sto je Bogu strano i nepoznato. to je bolje reci ostatak ili dokaz,krljust od pada u edemu,krljust onoga sto je donelo smrt nakon sotonske prevare.
Bogu ništa ne bi trebalo da bude strano i nepoznato...samo su tebi strane i nepoznate stvari.
Biblijski bog koristi logiku, kad npr. postavi zabranu i odredi kaznu za prekršenje te zabrane...ali ti to ne želiš da razumeš.

ja um i logiku ovako gledam: covek pre nego odluci da proguta kosku mora da je izmeri da mu ne bi ostala u grlu i usmrtila.danas ljudi umom uzimaju koske od vise metara i to gutaju tako hrabro kao da se radi o milimetrima. no to je produkt uma,nelogicnost koja je dobila krunu logicnosti i nerazum,koji nosa i sepuri se sa carskim odelom razuma. pitanje je dokle samo jos?
Upravo koristiš logiku. Upotrebljavaš znanje o velikim kostima da sprečiš smrt. Na kraju gubiš nit pa one koji insistiraju na logici optužuješ da je ne koriste. 

sam priznajes da si ispunjen prazninom logickim dokazom da nema Boga.
Ja to nigde nisam kazao. Bolje razumem tvoju veru od tebe baš zato što nisam siromašan duhom.

kako hoces.
Kako možeš.
     jasno sam kazao svetlo i tama ne mogu skupa,ne mogu prijatelju!  saberi svoje sabiranje. ja nisam matematika,ja sam vera. ali kad vec sabiras saberi posteno i fer.
            logika nije strana svakako ali logika vere  ne logika uma. ni um nije sam sebe stvorio vec Bog upravo odvojivsi coveka iznad svih stvorenja za gospodara istima,ali ako um biva iznajmljen da bude rob sotoni onda to postaje sasvim druga stvar.nauka ima tolikom dobrog da obavi,covek je kreativan stvoren ali sve se moze upregnuti u sotonsko umlje. i atom je satkan nalaskom naucnika za dobro svetu,a napravilo je kontra toliko stete i razaranja da svet drhti pred tim monstrumom uma i atoma u kombijaciji.
                 vera je prijatelju nesto vise od logike. ti ne mozes razumeti nista o suncu i njegovom konacnom punom delovanju gledajuc samo okom i mislju ,te ljudi prave teleskope,letelice itd. zasto to cine kad imaju um? zasto tyraze teleskopsko oko? tako i vernik trazi oko vere koje je Bog sazdao a sotona degradirao kod nekih,dok vernicima jeto oko vere najbitnije da njime cak mogu znati tajne koje nauka ni pojmiti ne moze. ako bi o tome ovde pricao(evo sam sam dotakao to i to je tebi odmah bio apsaurd i bajka)  to bi tebe dovelo u misao da govoris sa "marsovcem" i da nista ne pojimas niti mozes. ako se u plitkom izvoru vere i pojma vere davis sta bi bilo da te povedem u najvece dubine iste. iz posebnog Bozjeg dara impostovanja prema tebi i drugima ja se pridrzavam vasih mksli i plivam uz njih kao spasilac uz malo nerazumno dete koje ide ka opasnim slapovima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Demon u tebi te tera da pričaš gluposti.
Ti to ne možeš da vidiš i nemaš ''oko'' za to.
I što ga više poričeš on je sve jači.

Ne znaš ni šta je sabiranje, a šta proporcija, ni šta je logika, ni šta je astronomija, ni prirodu sopstvene vere.
Da možeš, razumeo bi da te je pobedio demon neznanja...ovako samo nastavljaš da ga hraniš.
« Poslednja izmena: 09. Mar 2012, 22:28:04 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.