Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44325 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
  pa kad mi danas koji smo primili iscelenje od smrti kroz nebeskog adama Hrista  znamo da nemamo smrt na sebi,koliko je onda i adam pre pada to znao isto.
Istinski je zalosno slusati ljude koji umiru i pricaju o svojoj besmrtnosti.
I Adam je zbog "znanja" da nece umreti - umro. On je isto mislio da je nesto specijalno bas kao i ti.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
  pa kad mi danas koji smo primili iscelenje od smrti kroz nebeskog adama Hrista  znamo da nemamo smrt na sebi,koliko je onda i adam pre pada to znao isto.
Istinski je zalosno slusati ljude koji umiru i pricaju o svojoj besmrtnosti.
I Adam je zbog "znanja" da nece umreti - umro. On je isto mislio da je nesto specijalno bas kao i ti.
      govoris tako zato sto ne shvatas da je telo tek obicna ovestala haljina a covek je dusa taj dah u nosnicama. dete je covek,a i starac kao   i covek u snazi  ako mislis na onu stvar duh dusa i telo. tako je i u coveku zivot i smrt haljina se odbacuje-smrt a zivot  je u Hristu  sto ostaje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Opet pričaš o sebi i svojim osećanjima. Previše si egocentričan, čak i za jednog Hrišćanina.
Očigledno je da ne umeš da vodiš raspravu i da ti nije jasno kako se nešto dokazuje ili kako se neka tvrdnja obara.

ja ne dokazujem,ja verujem. egoizam je nevera za mene na toliko svedoka reci nema Bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2

ja ne dokazujem,ja verujem. egoizam je nevera za mene na toliko svedoka reci nema Bog.
Ja verujem da si ti nedokazan...ko ti tvrdi da ne postoji bog i kakve to veze ima sa ovo temom, čoveče božji?
Ako veruješ ne trebaju ti svedoci i dokazi...a ako ne dokazuješ, zašto trošiš tudje vreme?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
      govoris tako zato sto ne shvatas da je telo tek obicna ovestala haljina a covek je dusa taj dah u nosnicama. dete je covek,a i starac kao   i covek u snazi  ako mislis na onu stvar duh dusa i telo. tako je i u coveku zivot i smrt haljina se odbacuje-smrt a zivot  je u Hristu  sto ostaje.
Ti ignorises cinjenicu da covek ne postoji izvan tela i konzumiran si jevrejskim fantazijama o coveku koji nije ovo sto jeste.
Koncept "slobode religije" je zasnovan na pravu ljudi da veruju u bajke, a ne na pravu da se zdravorazumni ljudi maltretiraju tvrdnjama da te bajke imaju bilo kakve veze sa stvarnoscu odnosno zdravim razumom.

Zasto ti ovde tvrdis da je covek nesto sto nije ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ti ignorises cinjenicu da covek ne postoji izvan tela i konzumiran si jevrejskim fantazijama o coveku koji nije ovo sto jeste.
Koncept "slobode religije" je zasnovan na pravu ljudi da veruju u bajke, a ne na pravu da se zdravorazumni ljudi maltretiraju tvrdnjama da te bajke imaju bilo kakve veze sa stvarnoscu odnosno zdravim razumom.

Zasto ti ovde tvrdis da je covek nesto sto nije ?
zasto ti tvrdis da znas bolje od onoga ko nas je stvorio sta jeste covek a sta nije?za predragona:
    kako se moze dokazivati nesto sto je vec toliko vidljivo i dokazano? sta tu ima da se dokazuje? ja ne trosim vreme za dokazivanje vec za veru. ja se ispunjavam svaki dan kroz ovake price saznanjem da je i to prorocki receno da ce doci tgaki mudraci i take stvari izgovarati.sta je cilj tvojih zamisli.to ti treba da se pitas? moj cilj je da dosegnem nebo.sta je tvoj cilj? da ga ne dosegnes? budi jasan.licis mi na coveka sa komadom mesa koji ga drzi u ruci a umire od gladi samo sto ima fiks ideju da ne postoji meso za njegovo prezivljavanje. taki umiru svojom voljom. i takima setesko moze pomoci.tvoje misli su kao dve svezane divlje macke,svaka vuce na svoju stranu i ni jedna ne moze da stigne na svoj  cilj jer jedna drugu sputavaju.stvoren si kao i druga stvorenja Bozja ali ne verujes i nekas svog Tvorca.tu izlaza nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
kako se moze dokazivati nesto sto je vec toliko vidljivo i dokazano? sta tu ima da se dokazuje? ja ne trosim vreme za dokazivanje vec za veru.
U dokazano se ne veruje, dokazano se zna!*
Da nešto znaš ne bi pisao to što pišeš.

sta je cilj tvojih zamisli.to ti treba da se pitas? moj cilj je da dosegnem nebo.sta je tvoj cilj?
Moj cilj je da ti objasnim da je ovo tema o smrti u Edenu, a ne o meni i mojim željama ili tebi i tvojim priželjkivanjima.
Ti ne veruješ jevrejskom bogu, jer ne slušaš njegove reči. Ti veruješ samo u svoje ideje i samo o sebi pričaš.
Egoističan si i opijen lažnim osećajem pravičnosti, i to te sprečava da se uključiš u razgovor na pravi način što ćeš nam u budućnosti i demonstrirati.

*Mada i ono što je dokazano treba biti podložno proveri.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
kako se moze dokazivati nesto sto je vec toliko vidljivo i dokazano? sta tu ima da se dokazuje? ja ne trosim vreme za dokazivanje vec za veru.
U dokazano se ne veruje, dokazano se zna!*
Da nešto znaš ne bi pisao to što pišeš.

sta je cilj tvojih zamisli.to ti treba da se pitas? moj cilj je da dosegnem nebo.sta je tvoj cilj?
Moj cilj je da ti objasnim da je ovo tema o smrti u Edenu, a ne o meni i mojim željama ili tebi i tvojim priželjkivanjima.
Ti ne veruješ jevrejskom bogu, jer ne slušaš njegove reči. Ti veruješ samo u svoje ideje i samo o sebi pričaš.
Egoističan si i opijen lažnim osećajem pravičnosti, i to te sprečava da se uključiš u razgovor na pravi način što ćeš nam u budućnosti i demonstrirati.

*Mada i ono što je dokazano treba biti podložno proveri.

proveri svoju misao,u dokazano se ne veruje?
    meni u sustini ne treba ni dokaz ni ukaz. ja sam jasan. vera je dokazivanje onoga sto nije kao da jest. ono sto se vidi ne treba veru jer se vec vidi. Bog placa onima koji ne vide a veruju. hiljade ubaci u bubanj sa lutrijom,a jedan dobije no ipak svih hiljadu je verovalo da u bubnju ipak ima dobitak bez obzira sto oni nisu dobili taj cas. i ponovo igraju. tako je sa vernikom. i ako ne vidimo mi verujemo u dobitak jer je to unutar nama jasno vidljivo i zagarantovano. i to cak nije lutrija na to da ce samo jedan dobiti vec svaki koji to veruje bice dobitnik kao onaj jedan u lutriji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Eto, rekoh ja da ti ni u sledećem postu nećeš da kažaš ni reč o temi.
Kakvim sam proročkim moćima darivan od svog boga...za isusa moraju da prodju vekovi da mu se kroz silne varijacije nešto približno ispuni, moja proročanstva se ispunjavaju za nešto više od jednog dana.

meni u sustini ne treba ni dokaz ni ukaz.
Tebi treba putokaz...ti ni na temi ne možeš da se snadješ, a u životu si potpuno pogubljen (i u razumu pogubljen).

vera je dokazivanje onoga sto nije kao da jest.
Upravo to ti govorim...ti tvrdiš da nešto što nije jeste.

Bog placa onima koji ne vide a veruju.
Tebi je očigledno platio oduzimanjem pismenosti, znanja i dara za razumevanje bilo čega...još si dobro i prošao, mogao si da budeš mučenik.

hiljade ubaci u bubanj sa lutrijom,a jedan dobije no ipak svih hiljadu je verovalo da u bubnju ipak ima dobitak bez obzira sto oni nisu dobili taj cas. i ponovo igraju. tako je sa vernikom. i ako ne vidimo mi verujemo u dobitak jer je to unutar nama jasno vidljivo i zagarantovano. i to cak nije lutrija na to da ce samo jedan dobiti vec svaki koji to veruje bice dobitnik kao onaj jedan u lutriji.
Uporedjivanje religije sa igrama na sreću (i to nameštenim) te još više srozava kao sagovornika. Neozbiljan si.

Jel imaš šta novo (ali ovog puta opravdano i pametno ) da izjaviš za Internet o smrti u Edenu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Eto, rekoh ja da ti ni u sledećem postu nećeš da kažaš ni reč o temi.
Kakvim sam proročkim moćima darivan od svog boga...za isusa moraju da prodju vekovi da mu se kroz silne varijacije nešto približno ispuni, moja proročanstva se ispunjavaju za nešto više od jednog dana.

meni u sustini ne treba ni dokaz ni ukaz.
Tebi treba putokaz...ti ni na temi ne možeš da se snadješ, a u životu si potpuno pogubljen (i u razumu pogubljen).

vera je dokazivanje onoga sto nije kao da jest.
Upravo to ti govorim...ti tvrdiš da nešto što nije jeste.

Bog placa onima koji ne vide a veruju.
Tebi je očigledno platio oduzimanjem pismenosti, znanja i dara za razumevanje bilo čega...još si dobro i prošao, mogao si da budeš mučenik.

hiljade ubaci u bubanj sa lutrijom,a jedan dobije no ipak svih hiljadu je verovalo da u bubnju ipak ima dobitak bez obzira sto oni nisu dobili taj cas. i ponovo igraju. tako je sa vernikom. i ako ne vidimo mi verujemo u dobitak jer je to unutar nama jasno vidljivo i zagarantovano. i to cak nije lutrija na to da ce samo jedan dobiti vec svaki koji to veruje bice dobitnik kao onaj jedan u lutriji.
Uporedjivanje religije sa igrama na sreću (i to nameštenim) te još više srozava kao sagovornika. Neozbiljan si.

Jel imaš šta novo (ali ovog puta opravdano i pametno ) da izjaviš za Internet o smrti u Edenu?
     nisam ja nista iyvrnuo niti sam bey razuma.samo si ti postao jedan zid koji nema sposobnost da vise ide u sferu vere. a dokazati onda tweyu o besmrtnosti takom zidu je nemoguce i ja sam sa time pomiren. tako da je ovde rec o  udaljavanju. jer kada sam prvi put pokusao do kraja da ti to pokazem kao odgovor Biblijhski do"daske" ti si se nasao u totalnoj konfuyiji i poceo sa procenama mojih sposobnosti i mog umovanja kao los psiholog,ali ti ne yameram,kao ni ti meni naravno.
     ne mogu ja tebi to doneti,tu sustinu vere u Boga drugacije nego duhovnim smislom,tu materijalno ne leze. ne mozes ti govoriti o Bogu koji je duh kao da je ravan mom i tvom umu. meni je smesno recimo i to cak kad nauka trazi zivot u svemiru i uslovljava ga dokaznim cinom da taj zivot bude jasan kao nas ovde? to je meni apsurdno. ja kada bi se bavio takim istrazivanjem ja ne bih ocekivao da taj trazeni zivot ima yakone yivota kao ovde na yemlji.ako bi on postojao,on bi mogao pre biti u bilo kakakoj formi,nadnaravan svakako za nase prilike.recimo nauka kaze,ne na saturnu nema sanse da postoji zivot zato sto su tamo atmosferske prilike abnormalne. to je smesan dokaz kao kod male dece. zivot moze postojati recimo u najnezamisljivijim formama,a takoj formi nas zamislivi zakon postojanja zivota moze biti nezamisliv takodje. ovo pisem tek da pokazem na tvojem naucnom umnom terenu kako covek moze biti lak plen male pameti. a kamoli tumarati i pricati "gluposti" o postojanju ili nepostojanju Boga!
   yato ja i ti kad pocnemo o sustini tog postojeceg Boga i njegovoj reci koja kaze da on placa onima koji ne vide a veruju,tebi ispada kao materijalisti suludo.i tu se vise i dalje nista ne moze.
     sto se ticelutrije ti uvek ili nenamerno ili namerno izvrces moje usporedbe. kad je rec o usporedbi onda se ona ne bavi da li je primer lutrije namesten ili ne,vec o sustinskoj staticnoj cinjenici u tom primeru. i to bi tako trebao i shvatati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.