Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44604 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
odgovor zavisi od toga da li pokusavas da shvatis sta su mislili oni koji su napisali taj deo postanja (bajku)
ili razmisljas o onome sto su teolozi judaizma i hriscanstva izmisljali kasnije
po hriscanskim teolozima smrt nije postojala pre pada
po prichici, covek je postao smrtan jer mu je onemoguceno da jede sa drveta zivota, a "pada" nije ni bilo u teoloskom smislu
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
ja kada pitam Gospoda dobijam odgovor. jasan odgovor.
pricas sa Bogom?
sta si? prorok?
zaboga
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Ae gledaj da ne pises postove jedan za drugim. Iskoristi za tako male stvarcice dugme "Izmeni" Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
za predragona: necu vise postavljati znakove za logicare i intelekt mudrace. sve sto vi pitate i donosite kao odgovor jednako je velikom znaku pitanja. odgovori su vam veliko znak pitanja.zakljucivanja takodje. jos ovome treba obavezno dodati znak uzvika.o ovome bi se jos moglo vise ali nema potrebe. ja kada pitam Gospoda dobijam odgovor. jasan odgovor. vi kada pitate vaseg "boga" sta cujete? nista. mozda bi trebali glasnije vikati,mozda je zaspao.
Ako ti nije jasno ti pitaj, pa će ti se lagano i prostim jezikom objasniti.
Pogrešno je da kad dobiješ odgovor počneš da se ponašaš kao uvredjena mlada.

Odgovori koje si dobio od boga za kojeg misliš da je tvoj su pogrešni...da nisi tako siromašan duhom, mogao bi da to i sam shvatiš. Ali prostog čoveka je lako prevariti, makar on umišljao da je božji.

Primeri koje sam ti naveo su razumnom dovoljni da prihvati postojanje smrti u Edenu...nisi ih osporio argumentima.
Jedino što nudiš je...
Vi to:
1.Ne razumete,
2.Ne osećate,
3.Ne možete da znate.

Tebe niko ne može da prisili da se držiš teme ili da ispoštuješ dogovor sa početka rasprave, ali bi sam mogao da se zapitaš kakvo te to zlo tera da budeš tvrdoglav, nepošten i licemeran. Želim ti psihički mir i intelektualni nemir.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2012, 10:20:42 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
za predragona: necu vise postavljati znakove za logicare i intelekt mudrace. sve sto vi pitate i donosite kao odgovor jednako je velikom znaku pitanja. odgovori su vam veliko znak pitanja.zakljucivanja takodje. jos ovome treba obavezno dodati znak uzvika.o ovome bi se jos moglo vise ali nema potrebe. ja kada pitam Gospoda dobijam odgovor. jasan odgovor. vi kada pitate vaseg "boga" sta cujete? nista. mozda bi trebali glasnije vikati,mozda je zaspao.
Ako ti nije jasno ti pitaj, pa će ti se lagano i prostim jezikom objasniti.
Pogrešno je da kad dobiješ odgovor počneš da se ponašaš kao uvredjena mlada.

Odgovori koje si dobio od boga za kojeg misliš da je tvoj su pogrešni...da nisi tako siromašan duhom, mogao bi da to i sam shvatiš. Ali prostog čoveka je lako prevariti, makar on umišljao da je božji.

Primeri koje sam ti naveo su razumnom dovoljni da prihvati postojanje smrti u Edenu...nisi ih osporio argumentima.
Jedino što nudiš je...
Vi to:
1.Ne razumete,
2.Ne osećate,
3.Ne možete da znate.

Tebe niko ne može da prisili da se držiš teme ili da ispoštuješ dogovor sa početka rasprave, ali bi sam mogao da se zapitaš kakvo te to zlo tera da budeš tvrdoglav, nepošten i licemeran. Želim ti psihički mir i intelektualni nemir.
            dobro si rekao intelektualni nemir. ali za svaki nemir postoji lek. uzrok nemira je znak da covek nema dodira sa izvorom. nedostatak struje u kablovima je znak da je mis intelekta negde napravio nekrozu kabla. ko je povezan sa izvorom zivota nikako nije prost vec privilegovan. da li je malo dete prosto sto se drzi majcinih grudi? pa to mu je zivot. to sto ti volis kao eva komplikovano u saputanju majstora lazi satane to je tvoj izbor.
   doista smrt u edemu se nije mogla dohvatiti njih. kao ni mene. kako to da ti objasnim mislices da sam prost ,da umisljam i da sam fanatik. da ne razumem sopstveni otkucaj srca ili dah u svojim prsima da je samo halucinacija moje prostote! pa ja sam potpuno svestan osecanja dragi moji(kao sto je neko ovde rekao,kako umisljam da go,vorim sa Bogom, a ne pita se doticni sa kim on to govori) da sam u svom telu lisen tog opakog zla i neprijatelja dusa ljudskih --smrti. opet kazem siguran i ne fantaziram.do momenta dolaska Hrista u moj  zivot to nije bio slucaj. isti takav proces imali su adam i eva.naravno smrt se moze dotaci svaki cas mene u dva slucaja. prvi je beznacajan jer se radi o dugu prema padu u edemu i to je moja fizicka smrt tela. a druga smrt moze doci to je tacno ako bi napravio istu gresku kao i prva stvorenja.odbacio zivot svojom voljom nagovorom satane koji jos radi.
   u svakom drugomslucaju ja sam potpuno u novom adamu Hristu oslobodjen tog stanja smrti,potpuno. zato mi je bila smesna prica ovde kako ja verujem jer imam strah od smrti. koje smrti. ja taj osecaj straha cak ne znam ni kako vise funkcionise.
    adam je bio u toj spoznaji i doista nisu imali smrt i ako su ostali bez te zastite ili tog oreola u dan kad su prekrsili rec kao slobodna stvorena bica u savrsenoj ljubavi Bozjoj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
dobro si rekao intelektualni nemir. ali za svaki nemir postoji lek...
Intelektualni nemir treba da te nagoni da pitaš šta i kako i nikada da ne nasedneš na ono što jesi naseo i što čak i ne želiš da proveriš.

Uporedjuješ sebe sa detetom....dete koje se kreće ispituje svet i uči o njemu, ti si dete koje sedi i gleda u zid. Nit znaš nešto o svetu, a malo znaš i o zidu.

doista smrt u edemu se nije mogla dohvatiti njih.
Dobro je, bar si priznao da je smrt postojala u Edenu.
Nisu ti neke stvari još jasne oko Adama, ali bar si preskočio prvu stepenicu.

...da sam u svom telu lisen tog opakog zla i neprijatelja dusa ljudskih --smrti.
I jednog dana, osetićeš neizdrživu želju da odeš u daleku zemlju, gde ćeš se sa drugima poput tebe boriti za Nagradu.
There can be only one!

ja taj osecaj straha cak ne znam ni kako vise funkcionise.
Očigledno si lišen i osećaja sramote kad nešto ''lupiš'' ili slažeš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
dobro si rekao intelektualni nemir. ali za svaki nemir postoji lek...
Intelektualni nemir treba da te nagoni da pitaš šta i kako i nikada da ne nasedneš na ono što jesi naseo i što čak i ne želiš da proveriš.

Uporedjuješ sebe sa detetom....dete koje se kreće ispituje svet i uči o njemu, ti si dete koje sedi i gleda u zid. Nit znaš nešto o svetu, a malo znaš i o zidu.

doista smrt u edemu se nije mogla dohvatiti njih.
Dobro je, bar si priznao da je smrt postojala u Edenu.
Nisu ti neke stvari još jasne oko Adama, ali bar si preskočio prvu stepenicu.

...da sam u svom telu lisen tog opakog zla i neprijatelja dusa ljudskih --smrti.
I jednog dana, osetićeš neizdrživu želju da odeš u daleku zemlju, gde ćeš se sa drugima poput tebe boriti za Nagradu.
There can be only one!

ja taj osecaj straha cak ne znam ni kako vise funkcionise.
Očigledno si lišen i osećaja sramote kad nešto ''lupiš'' ili slažeš.

ne gledam ja u zid vec ti gledas u neku vrstu greske koja je gora od gledanja u zid.ocito da ti ne mozes ni da se primaknes tom dragocenom osecanju vecnosti unutar verujuceg coveka. kaka smrt covece,pre bi dete paganskog kova uplasio baba rogom .i kakav strah? smesno mi je sve to,to tvoje iskreno nerazumevanje. ali za badava ti pricam o toj sustini zivota gde smrt je doista nesto sto vise nema svrhu. sto bi se plasio da skinem na sekund ovestalu haljinu ovo telo i odem na lestvice nebeske?! ali kako bi ti to mogao uzeti,kad ti je darvin kao debela marama na ocima. da ti kazem,skini to sa ociju i hodaj kao Bozji covek ti bi se samo prepao i jos vise je stegao da ti ne spadne slucajno,kao da unutar imas neku vrednost koju ne smes niposto izgubiti. koliko onda hriscanin s pravom drzi Rec kao dragulj.
      pa kad mi danas koji smo primili iscelenje od smrti kroz nebeskog adama Hrista  znamo da nemamo smrt na sebi,koliko je onda i adam pre pada to znao isto. i nepotrebno se upinjes da dokazes nesto sto nema podlogu. kaka smrt na adamu covece. ali ko ce tebe ubediti kad ti si ljubitelj svog verovanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
ne gledam ja u zid vec ti gledas u neku vrstu greske koja je gora od gledanja u zid.
Kao i obično samo si kazao pola istine.
Istina je da ti gledaš u zid za koji misliš da te štiti od vetra, a to je zid zatvora u koji si sam ušetao.
Istina je i da ja gledam vrstu greške, jer je tvoja ''sveta'' knjiga puna grešaka i neistina.

ocito da ti ne mozes ni da se primaknes tom dragocenom osecanju vecnosti unutar verujuceg coveka.
Kao što rekoh...jedino što možeš da ponudiš je: Vi to ne osećate.

kaka smrt covece,pre bi dete paganskog kova uplasio baba rogom .i kakav strah? smesno mi je sve to...
Tema nije o tebi, tvojim osećanjima i stavovima...već o biblijskim tvrdnjama, a iz njih je jasno da je smrt u Edenu obitavala od njegovog nastanka.

ali kako bi ti to mogao uzeti,kad ti je darvin kao debela marama na ocima.
Opet ti o Darvinu.
Nit je darvinizam tema, nit utiče na ovu priču, nit si mogao da zaključiš da sam ja darvinista...to je, kao i sve drugo, samo tvoja projekcija koju ne možeš da odbraniš argumentima.

koliko onda hriscanin s pravom drzi Rec kao dragulj.
Isto koliko i čovek koji se čvrsto drži za slomljeni kišobran dok skače iz aviona koji je sam sabotirao.

pa kad mi danas koji smo primili iscelenje od smrti kroz nebeskog adama Hrista  znamo da nemamo smrt na sebi,koliko je onda i adam pre pada to znao isto.
Isto koliko i svi pre tebe što popunjavaju groblja.

i nepotrebno se upinjes da dokazes nesto sto nema podlogu. kaka smrt na adamu covece. ali ko ce tebe ubediti kad ti si ljubitelj svog verovanja.
Pored svega što je rečeno, jedini si ti koji nije dao nikakav dokaz.
Jasno je da si toliko nepošten da nećeš da priznaš da nemaš ni znanje, ni mudrost, ni dar,  i to je pravi razlog zašto je tebi nepotrebno dokazivati dalje.
« Poslednja izmena: 25. Feb 2012, 08:18:47 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
ne gledam ja u zid vec ti gledas u neku vrstu greske koja je gora od gledanja u zid.
Kao i obično samo si kazao pola istine.
Istina je da ti gledaš u zid za koji misliš da te štiti od vetra, a to je zid zatvora u koji si sam ušetao.
Istina je i da ja gledam vrstu greške, jer je tvoja ''sveta'' knjiga puna grešaka i neistina.

ocito da ti ne mozes ni da se primaknes tom dragocenom osecanju vecnosti unutar verujuceg coveka.
Kao što rekoh...jedino što možeš da ponudiš je: Vi to ne osećate.

kaka smrt covece,pre bi dete paganskog kova uplasio baba rogom .i kakav strah? smesno mi je sve to...
Tema nije o tebi, tvojim osećanjima i stavovima...već o biblijskim tvrdnjama, a iz njih je jasno da je smrt u Edenu obitavala od njegovog nastanka.

ali kako bi ti to mogao uzeti,kad ti je darvin kao debela marama na ocima.
Opet ti o Darvinu.
Nit je darvinizam tema, nit utiče na ovu priču, nit si mogao da zaključiš da sam ja darvinista...to je, kao i sve drugo, samo tvoja projekcija koju ne možeš da odbraniš argumentima.

koliko onda hriscanin s pravom drzi Rec kao dragulj.
Isto koliko i čovek koji se čvrsto drži za slomljeni kišobran dok skače iz aviona koji je sam sabotirao.

pa kad mi danas koji smo primili iscelenje od smrti kroz nebeskog adama Hrista  znamo da nemamo smrt na sebi,koliko je onda i adam pre pada to znao isto.
Isto koliko i svi pre tebe što popunjavaju groblja.

i nepotrebno se upinjes da dokazes nesto sto nema podlogu. kaka smrt na adamu covece. ali ko ce tebe ubediti kad ti si ljubitelj svog verovanja.
Pored svega što je rečeno, jedini si ti koji nije dao nikakav dokaz.
Jasno je da si toliko nepošten da nećeš da priznaš da nemaš ni znanje, ni mudrost, ni dar,  i to je pravi razlog zašto je tebi nepotrebno dokazivati dalje.
   tacno si rekao,meni  je dokazivanje nepotrebno .   kao zivom  da dokazujes  da je mrtav. a od strane mrtvaca.
    rekoh ti da smrt ne osecam kao svetlost tamu sto ne oseca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Opet pričaš o sebi i svojim osećanjima. Previše si egocentričan, čak i za jednog Hrišćanina.
Očigledno je da ne umeš da vodiš raspravu i da ti nije jasno kako se nešto dokazuje ili kako se neka tvrdnja obara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.