Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44548 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
HTC One
Opet klasika - nema vise o cemu jer nemam sta da kazem na tvoje iznesene tvrdnje.  Smile

Ja samo ne razumem (pa dodaj sve epitete i hvalospeve ljudskom rodu iz tvog proslog komentara) kako sa svim tim osobinama covek pre bira da bude sujeveran... jer je vera u boga sujeverje jednako verovanju da ce te kucanje u drvo zastititi od necega, crven konac takodje i slicno.

I opet - kako nastade taj Tvorac? Puf i stvorio se? Zvuci poznato? Big bang?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
samo zato sto ja imam zivot u Hristu i to vecni.
Ti si čim si poverovao u tu priču postao živi mrtvac, telo bez uma...zombi (po ugledu na učitelja).

ako bi Bog imao zapisano cak i leteceg magarca sto ne bih verovao. sta me kosta?
Kaže narod, čega se pametan stidi, budala se ponosi.

kazem stoga,veruj u samo jednu "svetu "stvar smrt!
Smrt je jedina stvar koja održava tvoju nazadnu veru...svetlo prave pobede nad smrću raspršiće mrak Hrišćanstva.

Molim zagovornike Inteligentnog Tvorca, da daju inteligentne argumente na temu I DA SE DRŽE ISTE.
« Poslednja izmena: 16. Feb 2012, 20:22:12 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
samo zato sto ja imam zivot u Hristu i to vecni.
Ti si čim si poverovao u tu priču postao živi mrtvac, telo bez uma...zombi (po ugledu na učitelja).

ako bi Bog imao zapisano cak i leteceg magarca sto ne bih verovao. sta me kosta?
Kaže narod, čega se pametan stidi, budala se ponosi.

kazem stoga,veruj u samo jednu "svetu "stvar smrt!
Smrt je jedina stvar koja održava tvoju nazadnu veru...svetlo prave pobede nad smrću raspršiće mrak Hrišćanstva.

Molim zagovornike Inteligentnog Tvorca, da daju inteligentne argumente na temu I DA SE DRŽE ISTE.

koja je to svetla pobeda nad smrcu? da necete kao muhamedani postaviti belog konja za muhameda kad ustane iz mrtvih da zajase? mozda tako da postavite i darvinu mrtvog fosila da se preseli u novu vrstu,neku prelaznu formu. nije sila u vidljivom a mrtvom,vec u nevidljivom al zivom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
vec u nevidljivom al zivom
Nepostojecim i imaginarnim itd
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
koja je to svetla pobeda nad smrcu? da necete kao muhamedani postaviti belog konja za muhameda kad ustane iz mrtvih da zajase? mozda tako da postavite i darvinu mrtvog fosila da se preseli u novu vrstu,neku prelaznu formu. nije sila u vidljivom a mrtvom,vec u nevidljivom al zivom.
Pre ili kasnije nauka će pružiti ono što Hrišćanstvo obećava a ne može da ispuni - večni život.
A da nije bilo Isusa i njegovih glupih pratilaca, mrzitelja nauke i znanja, to bi se već desilo.

Tvoj problem, pored onog da se moliš lažnom spasitelju i tudjem bogu (koji, gle, nije želeo da ljudi imaju znanje i žive večno) je i taj što uobražavaš da ako neko nije hrišćanin, odmah je darvinista, pa sad još i muhamedanske vere, koji u slobodno vreme kad se ne opija i bludniči, žtrvuje ljude na oltaru u čast Pernate Zmije.

To nisu argumenti (pogotovo ne za ovu temu).
Osim svojih sopstvenih ubedjenja, koja nisi uspeo da potkrepiš biblijskim, naučnim ili logičkim argumentima, ništa nam nisu ponudio. A od čoveka kojeg bi trebalo da inspiriše duh boga je to stvarno razočaravajuće.
« Poslednja izmena: 18. Feb 2012, 05:45:09 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Pre ili kasnije nauka će pružiti ono što Hrišćanstvo obećava a ne može da ispuni - večni život.
A da nije bilo Isusa i njegovih glupih pratilaca, mrzitelja nauke i znanja, to bi se već desilo.

Tvoj problem, pored onog da se moliš lažnom spasitelju i tudjem bogu (koji, gle, nije želeo da ljudi imaju znanje i žive večno) je i taj što uobražavaš da ako neko nije hrišćanin, odmah je darvinista, pa sad još i muhamedanske vere, koji u slobodno vreme kad se ne opija i bludniči, žtrvuje ljude na oltaru u čast Pernate Zmije.

To nisu argumenti (pogotovo ne za ovu temu).
Osim svojih sopstvenih ubedjenja, koja nisi uspeo da potkrepiš biblijskim, naučnim ili logičkim argumentima, ništa nam nisu ponudio. A od čoveka kojeg bi trebalo da inspiriše duh boga je to stvarno razočaravajuće.
istina koliko je inspirativna toliko i teska kako si rekao razocaravajuca.to je kao sa alkohilicarem. on se uvek razocara kad mu doktor prvu stvar zada da ostavi alkohol. ne znam sta takav ocekuje drugo?
    ja ne bi cekao nauku sa eliksirom vecnosti. ako cu cekati na osecenoj grani da jabuka sazri da je pojedem onda za badava cekam. gladan cu dole slomiti vrat!  zemlja stoji po prorostvima pred svojom katakllizmom i mnogi ce cekanje doziveti kao vruc dah ognja.ovo nije fina prica naucnika ali ona ce tako zavrsiti.
    Isus nije bio neznalica niti je ljude koji ga veruju ostavio bez znanja. znanje je sirok pojam.recimo za njega su svi umni ljudi rekli da ono sto govori,nikad niti jedan covek nije tako govorio.duh Bozji je toliko snazna sila znanja da joj se sav svet mudraca ne moze odupreti svojom znanoscu.Isus je govorio protiv onog "znanja "palog andjela. na zemlji postoje dva gospodara i dve vrste ljudi jedni su vernici drugi nevernici,to rangovanje sam izvukao iz Reci pa u tom kontekstu sam rekao i za tebe. na kraju to ne bi trebalo da te povredi,kao sto meni laskas recima da sam vernik pa ma i onaj koji verujem u leteceg magarca.
  na kraju ljudi se hvale da uce papagaja da progovori,a zar svemogucem je nemoguce da magarici zada da govori. znas li da ce kamenje u zadnje dane "govoriti".
    problem je sto mnogi ljudi razumeju samo telesnim culima i tako su sposobni da cuju i razumu samo ljudski govor,kao kad nekog moras ko je nagluv jako taknuti po ledjima da bi te cuo da ga dozivas,a neko cuje i tihi sapat. Bozji govor je svuda oko nas na zemlji,ali telesno uho ne cuje,jer ABog govori srcu ne uhu najpre. zato kaze Rec da imaju usi al ne cuju ni razumu,imaju oko al ne vide.
  kad covek slusa vetar koji dolazi oni kazu evo vetra,otkuda znaju,zar im je vetar progovorio,evo me stizem vam?a opet ljudi za sigurno znaju da je to vetar.i to je u redu.i ako oni ljudi ne mogu se hvaliti da su se naucili govorom vetra pa tako znaju.a kad Bog govori onda je to nemoguce,jer se ne govori jezikom naseg razuma tj nasom umnoscu. tu leze svi odgovori tebi ne samo o edemskom problemu koji je problem samo za tebe jer nisi naucen Bozjem govoru vec govoru lazca palog andjela.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Tvoje reči su prazne kao tvoja duša...
Telesna čula su prevarila ljude da veruju u Isusove trikove, a razum i logika nam govore šta je prava istina.
Odbacivanje nauke je licemerno u trenutku kad umesto poslanice šalješ odgovor na forumu, a nisi ni objasnio kako će to nauka omanuti (još jedna parola bez pokrića).

Adamova smrtnost ne menja prirodu biblijskog boga, već samo pokazuje kako su hrišćani pogrešno interpretirali priču.
Ja ti objasnih da je smrt postojala, dadoh ti dokaz, a ti ništa...i dalje po starom...od propovedi do propovedi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Tvoje reči su prazne kao tvoja duša...
Telesna čula su prevarila ljude da veruju u Isusove trikove, a razum i logika nam govore šta je prava istina.
Odbacivanje nauke je licemerno u trenutku kad umesto poslanice šalješ odgovor na forumu, a nisi ni objasnio kako će to nauka omanuti (još jedna parola bez pokrića).

Adamova smrtnost ne menja prirodu biblijskog boga, već samo pokazuje kako su hrišćani pogrešno interpretirali priču.
Ja ti objasnih da je smrt postojala, dadoh ti dokaz, a ti ništa...i dalje po starom...od propovedi do propovedi.
    "prazna dusa"? to je kao kad prazna kanta kaze punoj posudi kako ti nije muka da budes tako prazna!
      pa ja sam bio nekad ta prazna kanta,"napunjena patka"puna logike.ne volim ni da se prisecam takog "ukusnog" osecaja lepote. telesna cula dokazuju pogled na ovaj svet i ovaj vek.pedofili,gejovi,lezbosi,ubice,vracevi,kurvari,ubice...to je bog osecanja i osecajne logike,bog cula koji slusa samo sto telo "mekece,kukurice,rze,krekece,itd" i ti mi kazes zar ne cujes tu umilnu ariju mocarta!
    ne odbacujem ja nauku,to je sirok pojam. ni mudrost jer i to je sirok pojam,pa negirao bih Boga koji je coveku za sigurno u stvaranju dao um. da to jednom rascistimo. ja negiram onu vrstu naucnosti koja odlazi u ekstrem linijom lazca sotone u edemu.pa ma to bio doktor,magistar,najbokji teolog i tamo je sotona naravno,ja to odbacujem.
   ti si dao dokaz kazes i kvit.a ja nisam. pa dokaz je vec tu samom tom cinjenicom. ja nemam tu moc da ti dokazem,to je Bozja jedina privilegija i jedina moguca realnost.ja samo nemam taj "gen" da cujem,nemam sposobnost jer sam Bogom sazdan,dakle nemam sposobnost da registrujem  k sebi prevaru ,vec samo istinu. ja nisam kos za ukucavanje pogresnih lopti u njega izvan igralista.
    i nikad ne gubim dah za iskrenost. mir Bozji tebi i svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
Ne, po tebi ja nisam sa ove planete i nikada nisam prisustvovala sahranama bližnjih?? Možda sam i više od tebe, zato ti je taj komentar potpuno suvišan.
Prihvatanje pojma smrti kao definitivni kraj je stvar opredeljenja i subjektivnog uverenja, po meni, na jako niskom nivou svesti. Tu je granica racionalnosti koja je veća smrt od telesne. Da li si siguran da je sve što vidiš baš tako ili sve što osećaš krajnji ishod tvoje racinalne misli?
Uopste me ne zanima odakle si, ko si ti, i na koliko si sahrana prisustvovala. Zdrav razum zna da definise zivog postojeceg coveka, nacin na koji covekov zivot pocinje i na koji se zavrsava.

"granica racionalnosti koja je veca smrt od telesne" je verbalno povracanje koje ni ti ne razumes.

Znam da je sve sto osecam i vidim rezultat racionalne misli.
Citat: bozjicovek
jos nisam sreo coveka koga neko moze ubediti .cudim se ovakim izjavama.
     smrt je pobedjena na krstu. to je ono sto ljude dovodi ka toj istini. ni jedan bozji covek ne moze inace ubediti nikog. u stvari to nije ubedjenje to je zivot.vera u Isusa je zivot. kada doista covek primi Isusa on smrt vise ne oseca kao sto se to dogadja onima koji ga ne primaju. kako covek moze osecati nesto sto ne uzme  k sebi. kako cu ja osecati da sam pojeo jabuku ako je ne bih pojeo. tako se vernik nalazi u osecanju kraja smrti i pocetka zivota. kad drzi covek gorku pilulu u ustima sta oseca,slatko? gorko! a kad uzme slatku bombonu sta oseca,gorko? slatko! tako je i sa verom i unutar toga promena osecanja smrti ka zivotu unutar sebe.
Ti si ubedjen da za tebe i tebi slicnima smrt ne postoji, i ovde si dosao da tu zarazu masakra logike i bankrota intelekta preneses na one koji i dalje balansiraju izmedju zdravog razuma i sistema verovanja.
Ti nisi nikakav "bozjicovek" bez obzira sto ti je takav nik ovde dozvoljen.
Groblja su krcata lesevima onih koji su "prihvatili Isusa", jos niko kao sto si ti nije izbegao smrt i nema logike da je izbegne. Mozes samo sebe da lazes da ne osecas smrt koja te starenjem podseca da tvoj zivot nije ni u tvojim rukama, a ni u rukama tvog imaginarnog jevrejskog prijatelja.
Sumnjam da postoje pilule koje bi tebi mogle da pomognu da shvatis stvarnost, bez obzira da li su gorke ili slatke.

« Poslednja izmena: 18. Feb 2012, 20:53:11 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Blago tebi kada ti sve razumeš. I odakle crpiš pravo za izjavama tipa - ti ništa ne razumeš? Elem, konverzacija sa tobom je potpuno neinteresantna jer ne pišeš konkretno, nego uvijaš, zamotavaš i tanjiš, bez ikakvih argumenata.
Jovandeka antiprotivac će, i kada je napolju Sunce, reći - ali je i hladno. Besmisleno.  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.