Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44470 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Sta je drugo moglo da se ocekuje. Klasika Smiley

Ziv bio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Bilo je to ovako:

"Sedeše njih trojica na tronu. Jedan beše glavni. Druga dva podredjeni ali važni. Onaj u sredini ne videše da ga levi od njega licemerno posmatra i čeka svoj momenat da zavlada. A duše čekaše....čekaše čija će da bude poslednja"..

Onog u sredini nikada ne možeš da prevariš, jer on uvek ima štih u rukavu za koji ti ne znaš. Smrt ne postoji niti je ikada postojala. "Sve se rastvori u slici čovečjeg vida".... Malo je drugačiji vid postojanja ne onako po Prvoj Zamisli, ali dobro, ni taj u sredini nije očekivao minere. Prema tome, blago onome ko smrt ne prizna! Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
Super, znači ovaj u sredini je varalica (jer on uvek ima štih u rukavu)...i nije sveznajući (ne videše da ga levi od njega licemerno posmatra...)... i nije svemoćan (ne onako po Prvoj Zamisli).
Svaka čast, dobro si to priznala.

A što se tiče smrti...ovde je reč o fizičkoj, tako da igre rečima i nazivanje druge pojave istim terminom ne vrede. Smile
« Poslednja izmena: 16. Feb 2012, 08:36:22 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Bilo je to ovako:

"Sedeše njih trojica na tronu. Jedan beše glavni. Druga dva podredjeni ali važni. Onaj u sredini ne videše da ga levi od njega licemerno posmatra i čeka svoj momenat da zavlada. A duše čekaše....čekaše čija će da bude poslednja"..

Onog u sredini nikada ne možeš da prevariš, jer on uvek ima štih u rukavu za koji ti ne znaš. Smrt ne postoji niti je ikada postojala. "Sve se rastvori u slici čovečjeg vida".... Malo je drugačiji vid postojanja ne onako po Prvoj Zamisli, ali dobro, ni taj u sredini nije očekivao minere. Prema tome, blago onome ko smrt ne prizna! Smile
Ovaj motivacioni govor o nepostojanju smrti bi trebala da testiras na ozaloscenima koji prisustvuju sahrani voljene osobe, i da njih ubedis da les koji spustaju u zemlju ustvari nije les.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Skrhane bolom je često najlakše ubediti. Ljudi traže nadu, zato lako padnu pod uticaj prodavaca vere. Smrt je najjača karta koju imaju i ne oklevaju da je odigraju.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Skrhane bolom je često najlakše ubediti. Ljudi traže nadu, zato lako padnu pod uticaj prodavaca vere. Smrt je najjača karta koju imaju i ne oklevaju da je odigraju.
Zdrav razum je uzrok necije skrhanosti bolom zbog nestanka voljene osobe, samo zavisi od osobe do osobe koliko ce ta bol trajati. Zdrav razum sigurno ne stvara nadu da ce osoba koju je smrt izbrisala iz postojanja da se vrati.
Ljudi koji imaju zdrav razum i koriste ga za definisanje svega sto se u zivotu desava ne mogu da padnu pod uticaj
prevaranata koji sebe nazivaju "bozjiljudi".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Bilo je to ovako:

Ovaj motivacioni govor o nepostojanju smrti bi trebala da testiras na ozaloscenima koji prisustvuju sahrani voljene osobe, i da njih ubedis da les koji spustaju u zemlju ustvari nije les.

Ne, po tebi ja nisam sa ove planete i nikada nisam prisustvovala sahranama bližnjih?? Možda sam i više od tebe, zato ti je taj komentar potpuno suvišan.
Prihvatanje pojma smrti kao definitivni kraj je stvar opredeljenja i subjektivnog uverenja, po meni, na jako niskom nivou svesti. Tu je granica racionalnosti koja je veća smrt od telesne. Da li si siguran da je sve što vidiš baš tako ili sve što osećaš krajnji ishod tvoje racinalne misli?
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Zdrav razum je uzrok necije skrhanosti bolom zbog nestanka voljene osobe, samo zavisi od osobe do osobe koliko ce ta bol trajati. Zdrav razum sigurno ne stvara nadu da ce osoba koju je smrt izbrisala iz postojanja da se vrati.
Ljudi koji imaju zdrav razum i koriste ga za definisanje svega sto se u zivotu desava ne mogu da padnu pod uticaj
prevaranata koji sebe nazivaju "bozjiljudi".
jos nisam sreo coveka koga neko moze ubediti .cudim se ovakim izjavama.
     smrt je pobedjena na krstu. to je ono sto ljude dovodi ka toj istini. ni jedan bozji covek ne moze inace ubediti nikog. u stvari to nije ubedjenje to je zivot.vera u Isusa je zivot. kada doista covek primi Isusa on smrt vise ne oseca kao sto se to dogadja onima koji ga ne primaju. kako covek moze osecati nesto sto ne uzme  k sebi. kako cu ja osecati da sam pojeo jabuku ako je ne bih pojeo. tako se vernik nalazi u osecanju kraja smrti i pocetka zivota. kad drzi covek gorku pilulu u ustima sta oseca,slatko? gorko! a kad uzme slatku bombonu sta oseca,gorko? slatko! tako je i sa verom i unutar toga promena osecanja smrti ka zivotu unutar sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
ponovo si americki general koji poznajes samo rec jes,jes!!
Imaš pogrešnu sliku o svemu pa i o američkim generalima.

odgovor si jasno dobio,samo sto ti odgovor priznajes samo kad je on u tvojoj maramici inteligencije zasiven i spopjen kao beba vrpcom sa darvinom.
Ko te pita za Darvinovu teoriju?

no,ja ti ne mogu niti imam tu moc razvezati od te vrvce. ko gleda kroz sareno ogledalo vidi sareno,ko gledfa kroz jasnoogledalo vidi stvari onake kake jesu. ti ces i ovo izvrnuti.
Ti očigledno stvari vidiš u iskrivljenom, vašarskom ogledalu...zato si i odabrao da se moliš vašarskom madjioničaru.

jednostavno adam nije bio smrtan do pada. da jeste Bog mu ne bi nikad davao jasne zapovesti sto ne sme a sto sme.
Ti i dalje imaš zapovesti od boga šta smeš, a šta ne učiniti, šta je smrtni greh i ostale plašilice za malu decu...jel to znači da si ti besmrtan?

tako je i Bog jasno rekao svoje adamu i evi,i sta sad.
Jasno im je kazao da će da umru, a ne da će postati smrtni...možeš 1000 puta da odbiješ to, ali ne i da promeniš činjenicu.

ja kazem avion a ti kazes magarac leti nebom. jer ti se hoce. neka  magarac logicno vec da ne proverava neutralac posmatrac ne moze leteti nebom,al,eto kod tebe moze.
Da delom citiram jednog čuvenog čoveka:
Ti vjeruješ u knjigu u kojoj su životinje koje govore, čarobnjaci, vještice, demoni, štapovi koji se pretvaraju u zmije, gorući grmovi koji zbore, hrana koja pada s neba, ljudi koji hodaju po vodi i sve vrste čarobnih, apsurdnih i primitivnih priča i kažeš da ne veruješ da magarac može da leti? Da je u Bibliji tako pisalo, ti bi ovde trošio vreme ubedjujući nas da se to desilo i da je Pegaz ustvari djavolov izum da nas odvrati od svetog magarca.

ti kazes cim je bila zapovest mora da je bila zarad smrtnosti. rekao sam ti semafor po meni moze iljadu god.
biti tamo,ja nikad necu imati problem sa njim,dok sam ovake vere u Boga.
Jer si ti savršeniji od savršene božje kreacije Adama...kakvu si im samo šamarčinu sad lupio.

sta ces,ja sam dobrovoljna ovca svog pastira,i pusti me ako bas ne mozes da to snese da pasem na Njegovoj pasi,jednjaku.
Meni se čini da ti sa travom radiš i nešto drugo osim što je paseš.
Toliko su ti odgovori precizni, logični i koncizni.

Dakle...postojanje Drveta života, postojanje varenja i metabolizma i postojanje entropije su dovoljni dokazi (onima koji nešto znaju o tome) da je smrt (fizička) postojala u Edenu pre Pada.
   najmanji u carstvu Bozjem veci je od najveceg proroka rodjenog od zene jovana krstielja a ne adama!
          ne brani ti se ti budi i dalje "ziv " u svom ubedjenju dok ti se daje da si ziv u ovom zivotu i cekaj svoju smrt koju toliko zudis da ustolicis,pa ti je toliko tesno u kozi da ako ne dobijes i moj pristanak ne mozes da mirno "mres" bez mene,samo zato sto ja imam zivot u Hristu i to vecni.ja verujem Bogu po svakom pitanju. ako bi Bog imao zapisano cak i leteceg magarca sto ne bih verovao. sta me kosta? vecnog zivota?!ako je to uslov verovacu. ti pak ne verujes ni da Isus ti dodje licno i kaze ,zasto hulis veruj me,mozda ne bi ni tad, Bog zna. kazem stoga,veruj u samo jednu "svetu "stvar smrt!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Sta je drugo moglo da se ocekuje. Klasika Smiley

Ziv bio.  Smile

Zar nisi zadovoljan pobedom u raspravi? Ja nemam šta da dodam!

Ameri imaju fantastičnu poslovicu koja ide ovako: Konja možeš da dovedeš do reke ali ga ne možeš naterati da pije!

Dakle ako si ti zadovoljan svojom religijom i verovanjem da je čovek postao od šakoperke i majmuna, ja nemam šta da dodam izuzev da sam ja, lično i mnogi drugi, uvereni na temelju neoborivih dokaza, da smo delo Inteligentnog Tvorca!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.