Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44573 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Malecki, nadam se da ćeš ti biti bolji sagovornik i da ćeš davati sažete i iskrene odgovore i postove, kao što je ovaj prethodni.

Adam i Eva, prvi savršeni ljudi, stvoreni su sa namerom da žive večno, da nikada ne umru! Kako to znamo? Veoma jasno i jednostavno na početku Biblije naš Stvoritelj jasno ukazuje na sledeće u Postanju 2:15-17 "
Kako onda objašnjavaš svrhu postojanja Drveta večnog života?
Kako objašnjavaš Adamovu potrebu da se hrani?

Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi;jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.

Da ne ulazimo sad u kreacionističku debatu o trajanju jednog dana, ako ti ja kažem: Ne pij otrov, jer u taj dan kada ga popiješ umrećeš - ili - ne uzimaj nešto moje, jer ću te tada ubiti - to Malecki ne znači da si ti besmrtan, nego samo da ćeš tog dana (a ne nekog drugog) izgubiti život.

Doneo si pogrešan zaključak loše tumačeći stih, ali nisi jedini...cela vera hrišćanska se zasniva na pogrešnom tumačenju par stihova iz SZ.

Jasno je da smrt nije bila deo Stvoriteljeve namere i da nije postojala!
Kada mi odgovoriš na ovo gore, dovešću te do odgovora da je smrt ipak postojala i pre ''pada''.
« Poslednja izmena: 10. Feb 2012, 09:28:44 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Malecki, nadam se da ćeš ti biti bolji sagovornik i da ćeš davati sažete i iskrene odgovore i postove, kao što je ovaj prethodni.

Moja namera je uvek iskrena. Odgovori neće biti moji već isključivo na temelju Biblije!

Citat
Kako onda objašnjavaš svrhu postojanja Drveta večnog života?

Upravo ono što naš Kreator obećava-večni život u raju na zemlji u savršenstvu. To je namera Stvoritelja za savršene ljude od samog početka stvaranja od koje nije odustao jer će veoma uskoro, pod uređenjem Božjim Kraljevstvom, sve biti onako kako je Bog isplanirao od samog početka-večni život za poslušno stanovništvo u savršenim uslovima u raju na zemlji!
Biblija ne govori o tome da je drvo života imalo životodajna svojstva, iako mnogi teoretišu da je konzumiranje plodova sa tog drveta omogućavalo osobi da živi zauvek, da nikad ne umre. Umesto toga, to je drvo samo predstavljalo Božje obećanje večnog života onome kome bi bilo dopušteno da jede njegove plodove kao što to isto čitamo i u Otkrivenju 2:7 "Ko ima uho neka čuje šta Duh govori crkvama: onome koji pobeđuje daću da jede od drveta života koje je u Božijem raju."

Citat

Iako je bio savršen, Adam je kreiran sa izgledom da uživa u hrani koju mu je omogućio njegov Kreator. Dakle normalno je da se fizički organizam održava u životu na taj način što će svakodnevno da konzumira plodove kojih je bilo u izobilju u vrtu miline.

Citat
Da ne ulazimo sad u kreacionističku debatu o trajanju jednog dana, ako ti ja kažem: Ne pij otrov, jer u taj dan kada ga popiješ umrećeš - ili - ne uzimaj nešto moje, jer ću te tada ubiti - to Malecki ne znači da si ti besmrtan, nego samo da ćeš tog dana (a ne nekog drugog) izgubiti život.

Adam i Eva nisu bukvalno umrli tog istog dana. Biblija nas izveštava da su živeli toliko dugo da su formirali potomstvo. Adam i Eva su izgubili podršku svog Stvoritelja koji im je omogućavao večni život svojom aktivnom silom. Dakle sam Stvoritelj ih je održavao u životu jer je naš Stovritelj izvor života. Onog momenta kada su prestali da ga slušaju izgubili su tu prednost i počeli su da stare fizički i na kraju su i umrli.

Citat
Doneo si pogrešan zaključak loše tumačeći stih, ali nisi jedini...cela vera hrišćanska se zasniva na pogrešnom tumačenju par stihova iz SZ.

Neće biti prijatelju da sam doneo pogrešan zaključak jer je Božja reč veoma jasna i precizna po pitanju večnog života. Na mnogo mesta Biblija jasno govori o večnom životu, evo samo nekoliko primera:

Biblija nam obećava: ”Dar Božiji je život večni.“ Apostol Jovan je napisao: ”Ovo je obećanje koje nam Bog obeća, život večni.“Evo šta je jedan mladić upitao Isusa: ”Učitelju blagi! kakvo ću dobro da učinim da imam život večni?“ (Rimljanima 6:23; 1. Jovanova 2:25; Matej 19:16). Ustvari, apostol Pavle je pisao o ’nadi u večni život, koji obećao Bog koji ne može da laže, pre vremena večnih‘ (Titu 1:2).

Biblijski stavci koji su dati u zagradama govore jasno o večnom životu koji je obećao naš Stvoritelj! To ni slučajno ne može biti šala, još manje bajka!

Večni život je pravi život koji je obećao Bog a ne čovek, koji čeka poslušno stanovništvo!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0

Biblija ne govori o tome da je drvo života imalo životodajna svojstva, iako mnogi teoretišu da je konzumiranje plodova sa tog drveta omogućavalo osobi da živi zauvek, da nikad ne umre. Umesto toga, to je drvo samo predstavljalo Božje obećanje večnog života onome kome bi bilo dopušteno da jede njegove plodove kao što to isto čitamo i u Otkrivenju 2:7 "Ko ima uho neka čuje šta Duh govori crkvama: onome koji pobeđuje daću da jede od drveta života koje je u Božijem raju."
Nisi u pravu, Postanje 3:22 upravo govori o besmrtnosti koju daruje Drvo života.

Otkrovenje je pisano sa istim pogrešnim pretpostavkama sa kojima si ti ušao u ovaj razgovor.

Inače, Drvo života se ne nalazi u Raju, to je još jedna stvar koju Hrišćani nisu prepoznali.

Citat

Iako je bio savršen, Adam je kreiran sa izgledom da uživa u hrani koju mu je omogućio njegov Kreator. Dakle normalno je da se fizički organizam održava u životu na taj način što će svakodnevno da konzumira plodove kojih je bilo u izobilju u vrtu miline.
Dakle, da nije crpeo energiju iz hrane, Adam bi, poput tebe preminuo. Nema razloga u Postanju da poveruješ da se po pitanju smrtnosti  u bilo čemu razlikovao od tebe, to je stvar koju sam sebi namećeš.

Neće biti prijatelju da sam doneo pogrešan zaključak jer je Božja reč veoma jasna i precizna po pitanju večnog života. Na mnogo mesta Biblija jasno govori o večnom životu, evo samo nekoliko primera:

Biblija nam obećava: ”Dar Božiji je život večni.“ Apostol Jovan je napisao: ”Ovo je obećanje koje nam Bog obeća, život večni.“Evo šta je jedan mladić upitao Isusa: ”Učitelju blagi! kakvo ću dobro da učinim da imam život večni?“ (Rimljanima 6:23; 1. Jovanova 2:25; Matej 19:16). Ustvari, apostol Pavle je pisao o ’nadi u večni život, koji obećao Bog koji ne može da laže, pre vremena večnih‘ (Titu 1:2).
Upravo si mi naveo stavove iz ''Novog Zaveta'', ali si zaboravio da sam ti već objasnio da je hrišćanska vera bazirana na nerazumevanju odredjenih stihova iz ''Starog'' Zaveta...te to ne možeš da upotrebiš, jer su oni pogrešili isto kao i ti.

Mogao si, npr. da mi navedeš knjigu proroka Danijela, ali ti to ne preporučujem.
(Čisto da uštedimo vreme i prostor, da te ne demantujem i tu)  Smile

« Poslednja izmena: 10. Feb 2012, 19:02:07 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Dakle nemamo zajednički temelj po pitanju Biblije tako da je naš dalji razgovor besmislen!

Svako dobro ti želim druže!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
ja ne koristim znanje iznad Bozjeg znanja,odavna sam ovde objavio ,kao opaki presedan neverja.
Ti ne koristiš osnovno znanje ili svesno odlučuješ da ga zanemariš, to je problem.

tako da sam ti kristalno jasno dao vec odgovor...
Ništa ti nisi odgovorio, sve vreme krajnje kukavički izbegavaš da daš odgovor na najprostija pitanja.
Ne zna se da li manje poznaješ Bibliju ili naučne činjenice poznate osnovcima.

Sramota je za tebe, da oni koje nazivaš nevernicima bolje vladaju tvojim svetim štivom.

U krajnjem slučaju, naveo sam ti Entropiju kao dokaz Adamove smrtnosti...ti sad uzmi knjigu u ruke pa se edukuj, ili zanemari to, pa svako na stvoju stranu.
ti nastavi da budes bolji poznavalac Biblije,ja ti necu smetati u tome. pijac ovek neki puta je u stanju  da uzjase konja unatraske ,tako i covek svojom mudroscu moze sebi sto sta umisliti. ti svaku Bilijsku istinu poznajes toliko koliko bi sve to moglo stati u neko darvinovo celo,ali Bozji um je mnogo siri pojam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Nisi u pravu, Postanje 3:22 upravo govori o besmrtnosti koju daruje Drvo života.

Otkrovenje je pisano sa istim pogrešnim pretpostavkama sa kojima si ti ušao u ovaj razgovor.

Inače, Drvo života se ne nalazi u Raju, to je još jedna stvar koju Hrišćani nisu prepoznali.

Citat

Dakle, da nije crpeo energiju iz hrane, Adam bi, poput tebe preminuo. Nema razloga u Postanju da poveruješ da se po pitanju smrtnosti  u bilo čemu razlikovao od tebe, to je stvar koju sam sebi namećeš.

Upravo si mi naveo stavove iz ''Novog Zaveta'', ali si zaboravio da sam ti već objasnio da je hrišćanska vera bazirana na nerazumevanju odredjenih stihova iz ''Starog'' Zaveta...te to ne možeš da upotrebiš, jer su oni pogrešili isto kao i ti.

Mogao si, npr. da mi navedeš knjigu proroka Danijela, ali ti to ne preporučujem.
(Čisto da uštedimo vreme i prostor, da te ne demantujem i tu)  Smile

ako bi ti doista sve znao iz reci Bozje pa cak i ustrojstvo u edemu,onda bi ti danas bio genije i imao bi verovatno i resenja o kakim svet ne sanja. problem je sto si ti smrtnik koji samo koristis svoju plitku formu uma,vise nam i nije dato,a za razliku od tebe i tvoje puke logike i besmislenih pitanja i tumacenja istih,vernici koriste svoju veru i znaju vrlo dobro da je Bozja Rec istina. balon je naduvan dokle god ga neko s namerom ne probusi. no ako on ima svrhu da bude pun vazduha za zivot unutar njega nekome onda je on funkcionalan.tako je i sa verom. ako je neko unutar Biblije pun zivotnog smisla,to nece nikako biti moguce nekom apsurdnom pricom iz fiks ideje biti naruseno. ne radi se ovde o tvojoj mudrosti vec o cistoj neveri. onaj ko nosi prevez preko ociju ne moze videti  kao onaj bez preveza. prevez je nevera. ko ce tebe uveriti da je Bog izvan vremena i da je stvari u edemu sacinio po svom najdubljem promislu. dokaz toga nije samo prica o edemu i dogadjaju u njemu vec mnogo vise,sva Biblija do poslednje stranice. ako ja imam socnu jabuku,da li cu je uzeti k sebi za jelo ili odbaciti samo zato sto ne vidim semenku unutar nje? ti stvaras svoje ideje i svoja tumacenja iz svoje pozicije nevernika i Biblija ce te doista uvek drzarti cinjenicno pametnog ali ne i mudrog jer joj prilazis sa umom mesto srcem. ti nikad nisi hteo da otkljucas Rec onako kako je Bog jasno dao savet,vec ides kao i satana kod eve nasilno. samo Duh Bozji nije eva u verniku vec onaj koji je toliko snazan da odrzi nasu veru da tu vise tvoje prazne price nece nista izmenuti. putuj u svoj "umisljeni raj" pa gde stignes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Dakle nemamo zajednički temelj po pitanju Biblije tako da je naš dalji razgovor besmislen!

Smile
Takodje, ali ti savetujem da uvek preispitaš svoje polazne tačke. Ja sam spreman da izmenim svoje kada se suočim sa činjenicama.

@božjičovek

To što misliš da je za razumevanje Biblije potrebno da čovek bude genije ne znači da je to stvarno tako, već...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Smile
Takodje, ali ti savetujem da uvek preispitaš svoje polazne tačke. Ja sam spreman da izmenim svoje kada se suočim sa činjenicama.

@božjičovek

To što misliš da je za razumevanje Biblije potrebno da čovek bude genije ne znači da je to stvarno tako, već...

suprotno od genija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Ne, suprotno od genija je onaj koji prihvata stvari bez dokaza, a to karakteriše većinu ''iskrenih'' vernika.
Istina je da ti koji ne razumeš Bibliju jednostavno nemaš kapacitet da je razumeš...bio vernik ili ne. Što ne znači da proširivanjem svog znanja i otvaranjem mogućnosti za nova tumačenja nećeš jednog dana biti u prilici da razumeš poruku.

Molim te, odgovori mi na ovo pitanje sa DA ili NE:
Mogu li ja ili bilo ko drugi da ti dam argument koji će te uveriti da je smrt postojala u Edenu pre ''Pada''?
« Poslednja izmena: 11. Feb 2012, 20:10:22 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Da li su Ivica i Marica bili pre Snezane i Sedam patuljaka?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.