Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44457 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
opet si Bozju rec preveo na eyepheellyu rec ili svetovnu rec.ti se poneses skoro uvek kao reditelj sekspira tako sto reklamiras hamleta a pustis u scenski deo don kihota i onda ubedjujes gledaoce da oni nemaju dobar uvid u ono sto im se prikazuje,tj. da oni ne poznaju dobro sekspirove naslove komada! no ako to neko ovde oce primiti to je vec stvar ukusa ,ako tu ukusa i moze biti. Pisano je jasno(to govori Biblija naravno verniku da ce mo Ga videti kakav jeste. Boga. to sto si citirao prorostvo o paganskim narodima ocito opet menjas rolne sa sekspirom i don kihotom servatesovim. jevrejski narod ga je odbacio i prorok o tome govori,a primise ga i poznase (prorostvo a to znaci danas za sutra) oni koji se ne nazivaju njegovim imenom,dakle pagani nisu bili im,enovani kao Bozji vec narod koji je neznabozacki,to znaci ne zna za Boga ali je prorostvo ka njima da ce upravo paganski narodi kao sto se danas vidi primiti i poznati Hrista.tako pocni da i ako kriticki ali realno bar kad donosis tumacenje prorostva,to cinis onako kako to prorostvo znaci,a ne kako te usi svrbe! ali da li ti to iz svoje pozicije nevernika i mozes. moze li velika kamila proci uskim cvetnjakom a da ga ne izgazi? ovo nije uvreda,samo poredjenje,jedno od onih kojim se Biblija bavi da ne bude opet neke zabune. u mojoj hriscanskoj prirodi stra  je osecaj da nekog povredim.cak najblaze koristim Biblijske misli,koje su mnogo teze za primiti.
   sto se tice letenja ka Hristu verujucih,bolje je leteti,nego padati. jedan takav nesretni andjeo je vec pao.
Da li ti mozes da argumentujes tvoju tvrdnju da ja nisam dobro objasnio znacenje "drveta zivota" ili ces nastaviti sa nekoherentnim optuzbama.
Ne vidim da verujuci "hriscani" lete ali vidim da nezadrzivo padaju u grobove.
"nezadrzivo padaju u grobove"? hm. tipicna nevernicka fasada Bozjih predivnih obecanja. sotona je nekad bio zaklanjac Bozje slave ,kada je zbacen sada je zaklanjac ljudskog uma!
     mislis li da list koji u jesen pada oznacava da drvo sa kojeg je opalo je definitivno mrtvo zauvek?! otkuda ondas jedes iduce godine u prolece leto ponovo sa njega lisnatog i svezeg zivotni plod? sve oko nas svedoci o vaskrsenju. zrno u zemlji kaze Isus ako jedno ne umre,ne istruli,nece dati mnogi rod. doista to svaki ratar seljak zna kad ceprka u susnopj godini ocekujuc da proces smrti zrna pocne inace nista od stabljike i mnogih zrna na jednoj stabljici. a sve pocinje smrcu zrna. doista tragicno je da mnogi lete u dubine pakla upravo ne videc tu stvarnost oko nas svuda. sva je nevolja sto niko nece da udje u bioskop gde se prikazuje film"vera,vec svi trce u one gde se prikazuju filmovi"nevera"

Ne držiš se teme - klasično... pa moram da ti odgovaram na ovo.

ne znam koju vrstu teleskopa koristis,osim pretpostavke,da sam smusenda vrdam i da sam iznerviran.
Ne mislim da si iznerviran, baš tebe briga za istinu.

varas se,moj ovcarski stap se ni za gram nije pomerio,niti moj dah niti moj um.
Možda bi malo trebao, pošto si duboko zaglibio u svemu što je kontra razumu. Počneš da učiš, pa prodišeš malo.
Možda čak i naučiš da gram nije mera za dužinu.  Smile

znam sta govorim.problem je u tebi sto tumacis Bibliju s brda s dola.
Osoba koja vadi delove iz jednog spisa samo u slučaju da joj to treba da opravda svoja uverenja o drugom spisu, meni kaže da tumačim tu knjigu s brda s dola. Demonstriraj gde sam bio nekonzistentan.

...a sto se tice dana u stvaranju si dobro rekao,dan traje u fazi bi dan i bi noc i kraj raspravke oko toga.
Upravo to ti i pričam, ovo što sam tvrdiš.
*Dan u knjzi Postanja traje obdanicu i noć
*Priča o Adamu se nalazi u knjzi Postanja
*Bog kaže Adamu da će da umre isti dan u knjizi Postanja

Šta tebi tu nije jasno?

to nije prica o danima koji su Biblijski naznaceni u godinama.imas mesta gde ne stoji dan noc i tu se Bog odnosi dan za godinu. to je jedno od najbitnijih prorostava oko vlasti antihrista gde stoji u otkrivenju isti stav nazvan 1260 dana ili 42 meseca,ili jedno vreme(jedna godina),dva vremena (dve godine)i pola vremena (pola godine) sto stoji 42 meseca ili 1260 dana.
To su čoveče božji već druge priče, drugi pisci i stilovi.
To je kao da kažeš da je vuk iz Crvenkape bio besmrtan, jer je prvo preživeo spaljivanje kod Tri praseta. A dokaz da je reč o istom vuku jer se nalaze u istoj knjzi bajki.

i stoji da je jedan dan pred Bogom(pred Bogom! kao hiljada gopdina i hiljada godina,
Gore si napisao da je to bog rekao, što nije istina. I to ne piše u knjizi Postanja, i nema veze sa Adamom.

kada bi vi prijatelji moji znali sta  govorite jedini vas govor bi bio cutanje i muk! neka vam se Bog smiluje.oci su vam zaslepljene umom razumom. kome je razum bio prijatelj? Bozja mudrost da,ali razum?
Nismo prijatelji jer ti služiš zlom gospodaru.
Sam možeš da skočiš u provaliju, ali nesreća je što ste za sobom povukli i dobar deo sveta (niste jedini, da se razumemo).
Kažem ti, ne drži nam lekcije i propovedi.

Inače na drugoj temi tvrdiš kako je pamet loša kopija razuma, tako da: Odluči se i ne troluj (ne truj) više.
Posle ovoga, recimo, pošten čovek bi zaćutao, ali ne i Hrišćanin, što ćeš nam uskoro demonstrirati.

za cooltrunnera: enoh koji je slika na crkvu verujucih nije video smrti. ilija je uzet i nije video smrti.
Ovo si, što se biblijskih bajki tiče, u pravu.

zar je Bog imperator da vam uzme takav slatkis kao malim bebama koje kmece za salicom otrova? svak danas ispija sto mu srcu drago. i samo jedna stvar treba ovde biti fer,zasto se ljutiti na nekog ko vas hrani zivotom,a vi zudite za smrcu?
Po tebi skoro svaka žena majka je razumnija od boga oca.

i samo jedna stvar treba ovde biti fer,zasto se ljutiti na nekog ko vas hrani zivotom,a vi zudite za smrcu?
Hrišćani se nadaju smrti jer od nje očekuju nešto, razumni ne.

zamislite milione hriscana koje pale na lomacama,zene pore katolicki inkvizitori i vade decu iz utrobe kladec se na zensko ili musko,bacaju lavovima,zar bi to neko cinio dajuc sebe za mit?
Ovo ti je loš argument, jer ima ljudi koji su žrtvovali svoje živote i zbog drugih bogova i zbog ideala, a bili su ateisti...tako da nit je dobar, nit mu je na ovoj temi mesto.

Drži se teme.
Adam, Rajski vrt, Smrt, Besmrtnost, Drvo života, Pad, Eva... To su ti neki od termina na koje ovde treba da se skoncentrišeš.
         toliko iskrivljenih slika,a sad i uslov da ne "propovedam,da ucutim,da se drzim teme utesno. kad kazem odgovor gde u Bibliji(u Bibliji) pise da neko nije umro i kazem gde pise,odgovor je ,to je bajka. zasto onda i pitate gde pise?
      dragi moj prijatelju ja sam ti citirao od reci do reci prorostvo osije ,zaharije,ali ti to neces uzeti i tu je kraj price.  no i ne ocekuje se.ne trazis ti istinu vec laz. tako te Biblija kvalifikuje. pas koji goni sosptveni rep nije upucen u lov.
    u tom kon tekstu ti zelis samoinicijativno resenje.  ti znas sta je Bog mislio i ako ga ne slusas. kada je rekao da ce umreti ja sam ti pokazao dalji govor Bozji adamu kako ce i kad to doci.  ako bi Bog mislio da ce bukvalno odmah umreti,onda sav kontekst Biblije nije istinit.
       rekao sam ti vec. ono sto cini otisak jeste odraz originala. dakle beba se rodi i ona nosi gen smrti,valjda ne sumnjas da je tako. ali dali je mrtva isti cas? naravno da nije. za nekih 70 leta Gospodnji to je moze zadesiti. to je otisak originala kojeg je Bog izrekao adamu,samo je prvi otisak dosao u trajanju od 900 i nesto leta. no,ako ti oces nametati svoje misljenje ti to uvek mozes.
     ja sam ti dao odgovor jedan dan 1000 god u osiji. sta ces ti smisliti.  bajka!  sta dalje s tim.  kazes nije kontekst petrove poslanice reci.  pa dragi moj Biblija se ne deli na petrovu poslanicu i mojsijeve knjige ,vec je to jedna ista misao Bozja.  petar je rekao Bozju misao,a ne svoju misao.
 nije los argument.s vako ko strada ma to bila partizanska posla morao je biti stvaran idela a ne mit.  ja nisam zaboravio ni na ateiste stradalce kad sam to pisao.  mislis da je sve bilo od dobrog smisla samo vera u Isusa da je bajka?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Rekoh ja da ti nemaš morala da kad te uhvate u laži i obmani ućutiš.

toliko iskrivljenih slika,a sad i uslov da ne "propovedam,da ucutim,da se drzim teme utesno.
Pa to si ti prihvatio, da kada ti se objasni nešto prekineš da podučavaš druge, ali si previše samoljubiv.
A i to što nećeš da se držiš teme, govori o tvojoj ličnosti dovoljno.

pa kad kazem odgovor gde u Bibliji(u Bibliji) pise da neko nije umro i kazem gde pise,odgovor je ,to je bajka. zasto onda i pitate gde pise?
Da bismo ti objasnili da je to bajka.

ako bi Bog mislio da ce bukvalno odmah umreti,onda sav kontekst Biblije nije istinit.
Eto, samo ti se kaže...

dragi moj prijatelju ja sam ti citirao od reci do reci prorostvo osije ,zaharije,ali ti to neces uzeti i tu je kraj price.  
Već ti rekoh da nismo prijatelji, a objasnio sam ti zašto ne možeš da koristiš ''Osaiju'' ili bilo koga drugog.
To što ti nećeš da poslušaš sad već više govori o tvom vaspitanju, jer ne verujem da si toliko nerazuman.

Osim selektivnog uklapanja i cirkularnog argumenta ništa ovde nisi ponudio.

Biblija se ne deli na petrovu poslanicu i mojsijeve knjige ,vec je to jedna ista misao Bozja.  petar je rekao Bozju misao,a ne svoju misao.

Baš suprotno, Biblija je knjiga koju je neko sastavio od raznoraznih spisanija. Zadržao stvari koje su mu odgovarale, a izbacio ono što mu nije. Pa, Isus je verovatno jedini ,,bog,, koji je to postao glasanjem.

mislis da je sve bilo od dobrog smisla samo vera u Isusa da je bajka?
Ne.

Još jednom te pozivam da se staložiš i pokušaš da se držiš teme.

Nijedan dokaz nisi izneo u korist Adamove besmrtnosti, niti si osporio njegovu smrtnost.

Jel treba opet da ti ponovim kojih termina da se držiš?    
« Poslednja izmena: 18. Jan 2012, 07:38:28 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
"nezadrzivo padaju u grobove"? hm. tipicna nevernicka fasada Bozjih predivnih obecanja. sotona je nekad bio zaklanjac Bozje slave ,kada je zbacen sada je zaklanjac ljudskog uma!
     mislis li da list koji u jesen pada oznacava da drvo sa kojeg je opalo je definitivno mrtvo zauvek?! otkuda ondas jedes iduce godine u prolece leto ponovo sa njega lisnatog i svezeg zivotni plod? sve oko nas svedoci o vaskrsenju. zrno u zemlji kaze Isus ako jedno ne umre,ne istruli,nece dati mnogi rod. doista to svaki ratar seljak zna kad ceprka u susnopj godini ocekujuc da proces smrti zrna pocne inace nista od stabljike i mnogih zrna na jednoj stabljici. a sve pocinje smrcu zrna. doista tragicno je da mnogi lete u dubine pakla upravo ne videc tu stvarnost oko nas svuda. sva je nevolja sto niko nece da udje u bioskop gde se prikazuje film"vera,vec svi trce u one gde se prikazuju filmovi"nevera.
Vernici kao i nevernici padaju u grobove svakog sekunda po celoj Planeti, sta ti tu nije jasno ?!?
Covek koji pada u grob nije ni list ni drvo nego individualni, neponovljivi zivot kojeg je smrt izbrisala iz postojanja.
Ne postoji nikakav dokaz nikakvog vaskrsenja, i tvoja imaginacija koju si pokupio od sektasa koji su tu imaginaciju imali pre tebe to ne menja.
Isus je u Jovan 12:24 govorio o sebi kao "semenu koje mora da umre da bi rodilo mnogo roda" a ne o tebi ili bilo kom drugom coveku.
Nemoguce je da ti na forumu objasnim ( posto je za to potrebno vise od reci ) kako ja letim u dubine pakla, a ti si "bozijicovek", morali bi da se uzivo sretnemo.
« Poslednja izmena: 18. Jan 2012, 17:20:41 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
     mislis li da list koji u jesen pada oznacava da drvo sa kojeg je opalo je definitivno mrtvo zauvek?! otkuda ondas jedes iduce godine u prolece leto ponovo sa njega lisnatog i svezeg zivotni plod? sve oko nas svedoci o vaskrsenju. zrno u zemlji kaze Isus ako jedno ne umre,ne istruli,nece dati mnogi rod. doista to svaki ratar seljak zna kad ceprka u susnopj godini ocekujuc da proces smrti zrna pocne inace nista od stabljike i mnogih zrna na jednoj stabljici. a sve pocinje smrcu zrna. doista tragicno je da mnogi lete u dubine pakla upravo ne videc tu stvarnost oko nas svuda. sva je nevolja sto niko nece da udje u bioskop gde se prikazuje film"vera,vec svi trce u one gde se prikazuju filmovi"nevera.
Vernici kao i nevernici padaju u grobove svakog sekunda po celoj Planeti, sta ti tu nije jasno ?!?
Covek koji pada u grob nije ni list ni drvo nego individualni, neponovljivi zivot kojeg je smrt izbrisala iz postojanja.
Ne postoji nikakav dokaz nikakvog vaskrsenja, i tvoja imaginacija koju si pokupio od sektasa koji su tu imaginaciju imali pre tebe to ne menja.
Isus je u Jovan 12:24 govorio o sebi kao "semenu koje mora da umre da bi rodilo mnogo roda" a ne o tebi ili bilo kom drugom coveku.
Nemoguce je da ti na forumu objasnim ( posto je za to potrebno vise od reci ) kako ja letim u dubine pakla, a ti si "bozijicovek", morali bi da se uzivo sretnemo.
nema potrebe da bivas nervozan. covek koji ima istinu je mirniji od stene. smeje se i smrti. kamoli vise od razgovora necemu.
    Isus kad je govorio to za psenicno zrno mislio je tacno na sebe ali dalji sled njegovih misli govori da rodi veliki rod misli se na one koji ce verujuc u tu istinu iz tog jednog na cas mrtvog zrna na krstu vaskrsenjem roditi se u hiljade verujucih zivota. ne cudim se,telesno mudrovanje ne donosi istinu i Bozju promisao u punoj sili. to ti jednostavno nije dato jer ides umom. hriscanin ne umire.samo taj prah ide nazad kako je i adamu kazano buduci od praha u prah ces se i vratiti(buduce vreme smrti) telo i krv ne mogu naslediti Carstva Bozjega.prah ne nasledjuje to. telesni adam je bio od praga i pao ali je duhovni adam dosao sa neba kako pise i on je ne zemljani vec od duha,te su taki i duhovni. kaki je zemljani taki su i zemljani kaze u korincanima prvoj 15,a kaki je nebeski taki su i nebeski. ima telo skotsko i telo nebesko. razlika je u njima pisano je.kako je sve u slici vaskrsa kao drvece jesen -prolece tako ce biti i vaskrs verujucih. stim sto jedno drvo je zimzeleno a drugo ukazuje na taj sled odmah. svake godine. jer nije ni svako telo na zemlji isto.ima nebesko i skotsko.ako ja ne verujem u don kihota to je moja stvar ali on postoji u piscevom opisu. i ta knjiga je merodavna. tako tek Biblija je merodavna. neko je drzi da je prica neko da je stvarnost. sad ako ja nemam neku priliku oko don kihota pa sta. ali ako imam sebe u Hristu za vecnost a neko pak to nece opet nista. neko ima neko nema. svak bira. hindusi misle da mogu biti ponovljeni cak i u jednom tvoru,pa sta.oni to oce tako verovati, ja mogu reci jednom dva puta da to ne drzi mogucim moju misao ali oni nek ostanu dalje u tome srecan im put.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
nema potrebe da bivas nervozan. covek koji ima istinu je mirniji od stene. smeje se i smrti. kamoli vise od razgovora necemu.
    Isus kad je govorio to za psenicno zrno mislio je tacno na sebe ali dalji sled njegovih misli govori da rodi veliki rod misli se na one koji ce verujuc u tu istinu iz tog jednog na cas mrtvog zrna na krstu vaskrsenjem roditi se u hiljade verujucih zivota. ne cudim se,telesno mudrovanje ne donosi istinu i Bozju promisao u punoj sili. to ti jednostavno nije dato jer ides umom. hriscanin ne umire.samo taj prah ide nazad kako je i adamu kazano buduci od praha u prah ces se i vratiti(buduce vreme smrti) telo i krv ne mogu naslediti Carstva Bozjega.prah ne nasledjuje to. telesni adam je bio od praga i pao ali je duhovni adam dosao sa neba kako pise i on je ne zemljani vec od duha,te su taki i duhovni. kaki je zemljani taki su i zemljani kaze u korincanima prvoj 15,a kaki je nebeski taki su i nebeski. ima telo skotsko i telo nebesko. razlika je u njima pisano je.kako je sve u slici vaskrsa kao drvece jesen -prolece tako ce biti i vaskrs verujucih. stim sto jedno drvo je zimzeleno a drugo ukazuje na taj sled odmah. svake godine. jer nije ni svako telo na zemlji isto.ima nebesko i skotsko.ako ja ne verujem u don kihota to je moja stvar ali on postoji u piscevom opisu. i ta knjiga je merodavna. tako tek Biblija je merodavna. neko je drzi da je prica neko da je stvarnost. sad ako ja nemam neku priliku oko don kihota pa sta. ali ako imam sebe u Hristu za vecnost a neko pak to nece opet nista. neko ima neko nema. svak bira. hindusi misle da mogu biti ponovljeni cak i u jednom tvoru,pa sta.oni to oce tako verovati, ja mogu reci jednom dva puta da to ne drzi mogucim moju misao ali oni nek ostanu dalje u tome srecan im put.
Uopste nisam nervozan, niti bi bio nervozan kada bi mi se u stvarnom zivotu obracao kako mi se obracas ovde.

Da li ti zemljace mozes da izmisljas sta je Isus rekao nekome drugom a ne meni koji vrlo dobro znam sta je Isus rekao i gde je to receno ?
Isus je umro da bi postojali oni koji ce slediti istinu, a ne da oni treba da umru zbog nekog drugog.
Tvoje ponasanje i tvoje reci su u potpunoj suprotnosti od ponasanja i reci Isusa Hrista.

Ti ne sluzis Hristu i ne ides za njim, a da li ce te postovati Gospod Bog ( Jovan 12:26 ) to treba ostaviti
Gospodu Bogu ( koji za tebe ne postoji, posto za tebe jedino "postoji" njegov nepostojeci Sin ).

Vecni Adam je bio od krvi i mesa i imao je metabolizam kao i kada je presao u smrtnost, tvoje citiranje
baljezgarija fariseja Pavla tu cinjenicu ne moze da promeni.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

Vecni Adam je bio od krvi i mesa i imao je metabolizam kao i kada je presao u smrtnost, tvoje citiranje
baljezgarija fariseja Pavla tu cinjenicu ne moze da promeni.

Ovo (metabolizam i metabolički procesi) sam želeo da bude sledeća tačka rasprave o postojanju smrti pre ,,pada''.
Ako Hrišćani nemaju nikakve dokaze da nam pokažu o Adamovoj besmrtnosti, možemo da predjemo na to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Ovo (metabolizam i metabolički procesi) sam želeo da bude sledeća tačka rasprave o postojanju smrti pre ,,pada''.
Ako Hrišćani nemaju nikakve dokaze da nam pokažu o Adamovoj besmrtnosti, možemo da predjemo na to.
Prve tri glave prve Mojsijeve su celokupno prorocanstvo covecanstva posveceno onima koji ce navodno iz
metabolicke smrtnosti preci u metabolicku vecnost a ne "Adamu" koji je metafora a ne stvaran lik.

Ljudima je tesko da prihvate da je jedino vazno ono sto je ispred nas, a ne ono sto se vec desilo.
A "hriscani" nemaju nikakve dokaze za bilo sta sto tvrde.

Nije mi jasno kako uopste mozes da se trudis da vodis racionalnu konverzaciju sa osobama koje tvrde da su reci na papiru dokaz postojanja onoga sto se u tim recima nalazi ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Nije mi jasno kako uopste mozes da se trudis da vodis racionalnu konverzaciju sa osobama koje tvrde da su reci na papiru dokaz postojanja onoga sto se u tim recima nalazi ?
Nadam se da ću čuti nešto dobro što će mi potvrditi ili promeniti stavove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Bog regulisao adamov metabolizam,a ne brinete se kako sav kosmos visi okacen ni o cemu i ne strasite se da ce vam pasti na glavu. ja sam postavio  pitanje ko je bio starozavetni melhisedek? Pismo kaze da je on Isus. a u susretu adama sa melhisedekom kaze se da je on bec oca i majke,bez pocetka i kraja danima.jasno je da Bog sebe predstavlja sebe kao bez pocetka i kraja danima i Bog nema oca i majke.onda ako se kaze da je melhisedek Isus ko je onda Isus ako ne Bog jedan sveti.ne mozete vi menjati prorocki sled.
     kaze se da li ja mogu verovati papiru. a mogu li verovati prahu ljudskom?
za predragona: pogni glavu da vidis. postani gluh da cujes,budi slep u razumu da bi razumeo Bozji um.pavle je morao biti oslepljen da bi progledao. tada je njegovo ime bilo savle,sto znaci veliki i nije video,kad je postao pavle sto znaci mali progledao je.hodaj duhom a ne umom. jos niko se nije sreo sa Bogom umom pa neces moci ni ti. Bog je nadnaravan,sto se svakako mora prihvatiti kao istinski sled.zasto nas muci papir kao kontakt Boga i coveka,ili nadnaravnost Bozje komunikacije. pa ja verujem da ni naucnici ne ocekuju da im vanzemaljci moguci progovore engleski ili ljudski kontakt sacine sa nasom rasom da to tako nazovemo.a kada je Bog sebe ukazao na nadnaravan nacin mi ocemo svoje uslove mu poslaviti.on sasvim jasno govori onima koji oce cuti. covek ce u slucaju Bozjeg susreta to pre uspeti hodajuc u nazad nego li u napred.i klatno na satu ne ide samo napred vec nazad-napred a ipak pokazuje tacni cas.tako se i Bog krece u proslosti daje prorostvo,a u sadasnjopsti ga ispunjava. i tako se njegovo vreme na zemlji ,njegov nebeski sat pokazuje u potpunosti tacan i u dlaku precizan.
    probaj iskljuciti um a ukljuciti veru.videces otvorena nebesa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Bog regulisao adamov metabolizam,a ne brinete se kako sav kosmos visi okacen ni o cemu i ne strasite se da ce vam pasti na glavu.
Nismo učili o kosmosu iz Biblije, pa valjda zato. Za tebe su plima i oseka još uvek misterije, hm?

ja sam postavio  pitanje ko je bio starozavetni melhisedek? Pismo kaze da je on Isus. a u susretu adama sa melhisedekom kaze se da je on bec oca i majke,bez pocetka i kraja danima.jasno je da Bog sebe predstavlja sebe kao bez pocetka i kraja danima i Bog nema oca i majke.onda ako se kaze da je melhisedek Isus ko je onda Isus ako ne Bog jedan sveti.ne mozete vi menjati prorocki sled.
Hajde što se ne držiš teme, nego još i izmišljaš. Adam i Melhisedek, u kojoj Bibliji? Pojma ti nemaš ko je on bio, pa te pozivam da naučiš.

kaze se da li ja mogu verovati papiru. a mogu li verovati prahu ljudskom?
Onda ne veruj ni svome tumačenju, jer ti si prah i samog sebe varaš. Samog si sebe ovim osudio da večno ćutiš o Bibliji.

za predragona: pogni glavu da vidis. postani gluh da cujes,budi slep u razumu da bi razumeo Bozji um.
Džordž Orvel - 1984

« Poslednja izmena: 20. Jan 2012, 18:45:12 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.