Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44423 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ma ja bas mislim da je taj edenski vrt negde oko Crne Trave - gde ces bre u Irak jebiga - tamo je pustinja i talibani - i moja pokojna baba Milunka zna da u pustinju ni glog ne raste....
Zaboravljaš na madjioničarske moći JHVH - ali, ako može, da se držimo teme. Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2012, 13:56:38 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Hajde da probamo da smislimo neki odgovor na pitanje svrhe dreta života, čisto da se zabavljamo. Prebacujem se u vernik mod.
Pre nego se pozabavimo drvetom života, treba da se osvrnemo na drvo znanja.
Zašto bi Bog stvorio to drvo, a onda zabranio čoveku da sa njega jede? Da bi odgovorili na ovo pitanje potsetićemo se da je Bog dobro biće koje je postavilo slobodnu volju kao jedan od osnovnih principa. Da bi osigurao mogućnost izbora čoveku, Bog je stvorio drvo znanja. U svoj beskrajnoj mudrosti On je znao da će se čovek oglušiti o zabranu i jesti sa zabranjenog drveta i tako izgubiti svoju besmrtnost.
Sad napokon dolazimo do svrhe drva života.
Beskrajno mudri i dobri Bog je predvidivši sve stvorio drvo života. Ono postoji da ljudi kada zasluže da se vrate u Eden jedu sa njega i ponovo postanu besmrtni.
Dakle, drvo života je tu kao posledica božije beskrajne mudrosti i dobrote.
Vernik mod isključen.

"Drvo zivota" je izvor vecnog zivota, covek je kreiran za smrt pa je izvor vecnosti morao da bude ugasen.Drvo spoznaje dobra i zla nije "drvo svog znanja" nego samo mogucnost razlikovanja dobra od zla.
Niko pa ni oni koji ce navodno biti vecni nikada nece spoznati Boga, pa nema svrhe razmatrati njegove atribute.
Sve misli o Bogu su zavrsile u grobu, znaci da se taj trend nece zaustaviti dok ne umre poslednja osoba koja je razmisljala o Bogu. Znaci bilo kakvo razmisljanje o Bogu nikoga nije spasilo smrti. Bog je lepo i porucio :

"  Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. "

Ovo iskljucuje sve postojece sisteme verovanja o Bogu.
To takodje iskljucuje mogucnost bukvalnog "letenja na oblaku Isusa Hrista" i ostalih bajkolikih prica o pojavljivanju Boga.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Hajde da probamo da smislimo neki odgovor na pitanje svrhe dreta života, čisto da se zabavljamo. Prebacujem se u vernik mod.
Pre nego se pozabavimo drvetom života, treba da se osvrnemo na drvo znanja.
Zašto bi Bog stvorio to drvo, a onda zabranio čoveku da sa njega jede? Da bi odgovorili na ovo pitanje potsetićemo se da je Bog dobro biće koje je postavilo slobodnu volju kao jedan od osnovnih principa. Da bi osigurao mogućnost izbora čoveku, Bog je stvorio drvo znanja. U svoj beskrajnoj mudrosti On je znao da će se čovek oglušiti o zabranu i jesti sa zabranjenog drveta i tako izgubiti svoju besmrtnost.
Sad napokon dolazimo do svrhe drva života.
Beskrajno mudri i dobri Bog je predvidivši sve stvorio drvo života. Ono postoji da ljudi kada zasluže da se vrate u Eden jedu sa njega i ponovo postanu besmrtni.
Dakle, drvo života je tu kao posledica božije beskrajne mudrosti i dobrote.
Vernik mod isključen.

"Drvo zivota" je izvor vecnog zivota, covek je kreiran za smrt pa je izvor vecnosti morao da bude ugasen.Drvo spoznaje dobra i zla nije "drvo svog znanja" nego samo mogucnost razlikovanja dobra od zla.
Niko pa ni oni koji ce navodno biti vecni nikada nece spoznati Boga, pa nema svrhe razmatrati njegove atribute.
Sve misli o Bogu su zavrsile u grobu, znaci da se taj trend nece zaustaviti dok ne umre poslednja osoba koja je razmisljala o Bogu. Znaci bilo kakvo razmisljanje o Bogu nikoga nije spasilo smrti. Bog je lepo i porucio :

"  Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. "

Ovo iskljucuje sve postojece sisteme verovanja o Bogu.
To takodje iskljucuje mogucnost bukvalnog "letenja na oblaku Isusa Hrista" i ostalih bajkolikih prica o pojavljivanju Boga.
opet si Bozju rec preveo na eyepheellyu rec ili svetovnu rec.ti se poneses skoro uvek kao reditelj sekspira tako sto reklamiras hamleta a pustis u scenski deo don kihota i onda ubedjujes gledaoce da oni nemaju dobar uvid u ono sto im se prikazuje,tj. da oni ne poznaju dobro sekspirove naslove komada! no ako to neko ovde oce primiti to je vec stvar ukusa ,ako tu ukusa i moze biti. Pisano je jasno(to govori Biblija naravno verniku da ce mo Ga videti kakav jeste. Boga. to sto si citirao prorostvo o paganskim narodima ocito opet menjas rolne sa sekspirom i don kihotom servatesovim. jevrejski narod ga je odbacio i prorok o tome govori,a primise ga i poznase (prorostvo a to znaci danas za sutra) oni koji se ne nazivaju njegovim imenom,dakle pagani nisu bili im,enovani kao Bozji vec narod koji je neznabozacki,to znaci ne zna za Boga ali je prorostvo ka njima da ce upravo paganski narodi kao sto se danas vidi primiti i poznati Hrista.tako pocni da i ako kriticki ali realno bar kad donosis tumacenje prorostva,to cinis onako kako to prorostvo znaci,a ne kako te usi svrbe! ali da li ti to iz svoje pozicije nevernika i mozes. moze li velika kamila proci uskim cvetnjakom a da ga ne izgazi? ovo nije uvreda,samo poredjenje,jedno od onih kojim se Biblija bavi da ne bude opet neke zabune. u mojoj hriscanskoj prirodi stra  je osecaj da nekog povredim.cak najblaze koristim Biblijske misli,koje su mnogo teze za primiti.
   sto se tice letenja ka Hristu verujucih,bolje je leteti,nego padati. jedan takav nesretni andjeo je vec pao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
Ajde probaj da pises pregledno. Bez obzira sto ni u jednom slovu ne delim tovje stavove, ponekad bi ih bar procitao... ali kada vidim sve ovo zgusnuto, zbijeno, bez ikakvog proreda, razmaka i velikog slova, izgubim volju posle dva reda.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
lose poznajes Bibliju.prorok danilo racuna jeremijino prorostvo jasno dan za godinu. jasno stoji da je Bog rekao da je jedan dan hiljada godina. i taka mesta su naznacena i doista tako i znace. osija prorok tacno oznacava taj termin. kazem to je teren koji ne poznajes. brzo donosis zakljucak. i aako ja nisam koristio ovaj termin za dogadjaj u edemu,i jasno sam napomenuo to. ali ti oces bas to nazvati mojim izmisljanjem,i ako sam rekao da to ne treba uzeti za resenje ovog u edemu. domaci zadatak u slucaju Biblije ucenik sigurno bez ucitelja nece nikad uspeti da resi.
Rekao bih ti da loše poznaješ Bibliju, ali mislim da jednostavno namerno lažeš. Ili to, ili si totalno zbunjen, pa više ni sam ne znaš da li dan traje 24 časa, godinu ili 1000 godina. U svakom slučaju, nemaš prava da drugima držiš lekcije, na šta sam te pozvao u jednoj od prethodnih tema.

Petar je rekao da je jedan dan Bogu kao 1000 godina...to ''kao'' implicira da je Bog neograničen vremenom, što je samo njemu svojstveno, ali čovek je (uključujući tu i Adama) vremenski ograničen.

To nema veze sa računanjem dužine dana i to ti verovatno i znaš, ali pokušavaš da se izvučeš izlizanim argumentom. Zna se u Postanju šta znači reč dan (jutro i veče). O Knjizi Postanja je reč.

Da si ti u pravu, jednako komotno si mogao da tvrdiš da je Adam živeo još samo 20-ak sati, a sve ostalo pripišeš uticaju Boga. Zato nije dobro što dozvoljavaš sebi takvo izmotavanje sa terminima i izvrtanje smisla knjige koju smatraš svetom.

Ja ne očekujem da budeš razuman, jer da si razuman prestao bi da budeš Hrišćanin, ali bar očekujem da ne pokušavaš da podvališ najstarijim trikom.

Sve ovo pokazuje nepostojanost u terminologiji radi pokušaja objašnjenja neispunjenih proročanstava.
Inače, takvo tretiranje neispunjenih proročanstava je svojstveno svim tumačima, bilo da je pisac Jeremija, Nostradamus ili Miloš Tarabić (Todorović, Mijatović, Kazmirović).
(Nemoj sad da padneš u zanos i napišeš nešto u stilu: O kako su ruke djavla lažca vešte da prekriju oči da ne vide da se svako proročanstvo ispunilo! - jer nije tema)

Dakle, ponovo....Bog se obratio Adamu po onome što je Adam znao da je dan (i po onome što knjiga Postanja na više mesta opisuje kao dan), a ne prema poetskim ''bravurama'' iz Psalma 90:40 i pisama nekvalifikovanog Petra koji je živeo stotinama godina nakon što su Jevreji plagirali priču o nastanku sveta.

I da se više ne bavimo ovim, jer je to samo periferna stvar kada je reč o Adamovoj smrtnosti.

Nisi mi odgovorio na pitanje, zašto?
ne znam koju vrstu teleskopa koristis,osim pretpostavke,da sam smusenda vrdam i da sam iznerviran. varas se,moj ovcarski stap se ni za gram nije pomerio,niti moj dah niti moj um.znam sta govorim.problem je u tebi sto tumacis Bibliju s brda s dola.
ne znam zasto manipulises onim sto sam ja izdvojio oko stvaranja da je to samo pokazatelje jednog prorockog pogleda da niko od palih nije dogurao 1000 god.,i da se to odnosi na dolazece hiljadugodisnje carstvo,da je to samo jedan od tipova u Bibliji,dubokih tajni koje se otkrivaju verjucuima,a sto se tice dana u stvaranju si dobro rekao,dan traje u fazi bi dan i bi noc i kraj raspravke oko toga. to nije prica o danima koji su Biblijski naznaceni u godinama.imas mesta gde ne stoji dan noc i tu se Bog odnosi dan za godinu. to je jedno od najbitnijih prorostava oko vlasti antihrista gde stoji u otkrivenju isti stav nazvan 1260 dana ili 42 meseca,ili jedno vreme(jedna godina),dva vremena (dve godine)i pola vremena (pola godine) sto stoji 42 meseca ili 1260 dana.
   i stoji da je jedan dan pred Bogom(pred Bogom! kao hiljada gopdina i hiljada godina,da se bezboznik ne hvali da Bog od vajkada ne dolazi i doci ni nece. a osija ,6. ptotice preciznom odnosu ne dana i noci vec samo dana,gde kaze za izrael prorostvo,1. ...jer on razdrije(odbaci ih,dade na progone i muke(ali i isceli(prorostvo da ce doci k svojima na kraju vremena svojom miloscu nakon se napuni broj pagana(posl.rimljanima 11 i 12.) rani(isti sled) i(opet buduce vreme)zavice nas.zaviti rane i ulome,blagoslovima  i miloscu kad im se otkrije,prorok zaharija od 12 do 14 gl.)2.povratice nam zivot do dva dana(dve hiljade godina lutaju opo svetu zbog odbacivanja mesije) i treci dan(hiljadugodisnje carstvo,prorostva u zahariji proroku navedena,otkrivenje jovanovo,dolazak na maslinsku goru sa svetuima sa svadbene vecere na nebesima)-(nemoj se zasmejati u srcu na ovo,lakse je sad progutati neznanje nego dvosekli mac Hrista u te dane),dakle treci dan podignuce nas (citirano rimljanima i zaharija prorok-otkuda ti te rane na rukama pitace i on ce im reci,zadobih ih u kuci prijatelja svojih(svojima dodje i svoji ga ne primise vec dase raspeti),i zivecemo pred njim,jezekilj prorok 37 gl. prorostvo o suhim kostima,vracanja izraela u milost i u zivot,poredom do primanja svetoga Duha)
kada bi vi prijatelji moji znali sta  govorite jedini vas govor bi bio cutanje i muk! neka vam se Bog smiluje.oci su vam zaslepljene umom razumom. kome je razum bio prijatelj? Bozja mudrost da,ali razum?
 za cooltrunnera: enoh koji je slika na crkvu verujucih nije video smrti. ilija je uzet i nije video smrti.ali sto to vredi citirati,vi hocete smrt mesto zivota i ko vam to moze ubraniti. zar je Bog imperator da vam uzme takav slatkis kao malim bebama koje kmece za salicom otrova? svak danas ispija sto mu srcu drago. i samo jedna stvar treba ovde biti fer,zasto se ljutiti na nekog ko vas hrani zivotom,a vi zudite za smrcu?
 zamislite milione hriscana koje pale na lomacama,zene pore katolicki inkvizitori i vade decu iz utrobe kladec se na zensko ili musko,bacaju lavovima,zar bi to neko cinio dajuc sebe za mit? a da ne bude starih pitanja zasto Bog,to ce te videti.pocekajte.losi ste gledaoci ako dobar film istinskih dogadjanja necete dogledati do kraja. cega se bojite.savesti? poslednjeg pucnja unutar njega ,gde vi sami sebi pucate u glavu na kraju tog filma,i ne znajuc da ste i vi deo uloge u tom filmu?! vi ste ljudi koji morno spavate dok vam kuca uveliko gori.sta da vam kazem.sami ce te vi vec reci odgovor i on ce do kraja biti tacan,mislim prorocki tacan u Bibliji prorecen.mir vam svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ne držiš se teme - klasično... pa moram da ti odgovaram na ovo.

ne znam koju vrstu teleskopa koristis,osim pretpostavke,da sam smusenda vrdam i da sam iznerviran.
Ne mislim da si iznerviran, baš tebe briga za istinu.

varas se,moj ovcarski stap se ni za gram nije pomerio,niti moj dah niti moj um.
Možda bi malo trebao, pošto si duboko zaglibio u svemu što je kontra razumu. Počneš da učiš, pa prodišeš malo.
Možda čak i naučiš da gram nije mera za dužinu.  Smile

znam sta govorim.problem je u tebi sto tumacis Bibliju s brda s dola.
Osoba koja vadi delove iz jednog spisa samo u slučaju da joj to treba da opravda svoja uverenja o drugom spisu, meni kaže da tumačim tu knjigu s brda s dola. Demonstriraj gde sam bio nekonzistentan.

...a sto se tice dana u stvaranju si dobro rekao,dan traje u fazi bi dan i bi noc i kraj raspravke oko toga.
Upravo to ti i pričam, ovo što sam tvrdiš.
*Dan u knjzi Postanja traje obdanicu i noć
*Priča o Adamu se nalazi u knjzi Postanja
*Bog kaže Adamu da će da umre isti dan u knjizi Postanja

Šta tebi tu nije jasno?

to nije prica o danima koji su Biblijski naznaceni u godinama.imas mesta gde ne stoji dan noc i tu se Bog odnosi dan za godinu. to je jedno od najbitnijih prorostava oko vlasti antihrista gde stoji u otkrivenju isti stav nazvan 1260 dana ili 42 meseca,ili jedno vreme(jedna godina),dva vremena (dve godine)i pola vremena (pola godine) sto stoji 42 meseca ili 1260 dana.
To su čoveče božji već druge priče, drugi pisci i stilovi.
To je kao da kažeš da je vuk iz Crvenkape bio besmrtan, jer je prvo preživeo spaljivanje kod Tri praseta. A dokaz da je reč o istom vuku jer se nalaze u istoj knjzi bajki.

i stoji da je jedan dan pred Bogom(pred Bogom! kao hiljada gopdina i hiljada godina,
Gore si napisao da je to bog rekao, što nije istina. I to ne piše u knjizi Postanja, i nema veze sa Adamom.

kada bi vi prijatelji moji znali sta  govorite jedini vas govor bi bio cutanje i muk! neka vam se Bog smiluje.oci su vam zaslepljene umom razumom. kome je razum bio prijatelj? Bozja mudrost da,ali razum?
Nismo prijatelji jer ti služiš zlom gospodaru.
Sam možeš da skočiš u provaliju, ali nesreća je što ste za sobom povukli i dobar deo sveta (niste jedini, da se razumemo).
Kažem ti, ne drži nam lekcije i propovedi.

Inače na drugoj temi tvrdiš kako je pamet loša kopija razuma, tako da: Odluči se i ne troluj (ne truj) više.
Posle ovoga, recimo, pošten čovek bi zaćutao, ali ne i Hrišćanin, što ćeš nam uskoro demonstrirati.

za cooltrunnera: enoh koji je slika na crkvu verujucih nije video smrti. ilija je uzet i nije video smrti.
Ovo si, što se biblijskih bajki tiče, u pravu.

zar je Bog imperator da vam uzme takav slatkis kao malim bebama koje kmece za salicom otrova? svak danas ispija sto mu srcu drago. i samo jedna stvar treba ovde biti fer,zasto se ljutiti na nekog ko vas hrani zivotom,a vi zudite za smrcu?
Po tebi skoro svaka žena majka je razumnija od boga oca.

i samo jedna stvar treba ovde biti fer,zasto se ljutiti na nekog ko vas hrani zivotom,a vi zudite za smrcu?
Hrišćani se nadaju smrti jer od nje očekuju nešto, razumni ne.

zamislite milione hriscana koje pale na lomacama,zene pore katolicki inkvizitori i vade decu iz utrobe kladec se na zensko ili musko,bacaju lavovima,zar bi to neko cinio dajuc sebe za mit?
Ovo ti je loš argument, jer ima ljudi koji su žrtvovali svoje živote i zbog drugih bogova i zbog ideala, a bili su ateisti...tako da nit je dobar, nit mu je na ovoj temi mesto.

Drži se teme.
Adam, Rajski vrt, Smrt, Besmrtnost, Drvo života, Pad, Eva... To su ti neki od termina na koje ovde treba da se skoncentrišeš.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 11:38:44 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Drugim recima - ko leti vrijedi - a ko ne leti ne vrijedi....Grumf Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Drugim recima - ko leti vrijedi - a ko ne leti ne vrijedi....Grumf Smile
Halo Bing, kako brat? Posti  u nadi da će se provući kroz Kapije Raja? Nikad ništa od njega.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
....nego da te priupitam, da li si zaiteresovan za polovni Turinski plast, u odlicnom stanju, neznatne mrlje od kafe.....da....cjena, prava sitnica..... Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
opet si Bozju rec preveo na eyepheellyu rec ili svetovnu rec.ti se poneses skoro uvek kao reditelj sekspira tako sto reklamiras hamleta a pustis u scenski deo don kihota i onda ubedjujes gledaoce da oni nemaju dobar uvid u ono sto im se prikazuje,tj. da oni ne poznaju dobro sekspirove naslove komada! no ako to neko ovde oce primiti to je vec stvar ukusa ,ako tu ukusa i moze biti. Pisano je jasno(to govori Biblija naravno verniku da ce mo Ga videti kakav jeste. Boga. to sto si citirao prorostvo o paganskim narodima ocito opet menjas rolne sa sekspirom i don kihotom servatesovim. jevrejski narod ga je odbacio i prorok o tome govori,a primise ga i poznase (prorostvo a to znaci danas za sutra) oni koji se ne nazivaju njegovim imenom,dakle pagani nisu bili im,enovani kao Bozji vec narod koji je neznabozacki,to znaci ne zna za Boga ali je prorostvo ka njima da ce upravo paganski narodi kao sto se danas vidi primiti i poznati Hrista.tako pocni da i ako kriticki ali realno bar kad donosis tumacenje prorostva,to cinis onako kako to prorostvo znaci,a ne kako te usi svrbe! ali da li ti to iz svoje pozicije nevernika i mozes. moze li velika kamila proci uskim cvetnjakom a da ga ne izgazi? ovo nije uvreda,samo poredjenje,jedno od onih kojim se Biblija bavi da ne bude opet neke zabune. u mojoj hriscanskoj prirodi stra  je osecaj da nekog povredim.cak najblaze koristim Biblijske misli,koje su mnogo teze za primiti.
   sto se tice letenja ka Hristu verujucih,bolje je leteti,nego padati. jedan takav nesretni andjeo je vec pao.
Da li ti mozes da argumentujes tvoju tvrdnju da ja nisam dobro objasnio znacenje "drveta zivota" ili ces nastaviti sa nekoherentnim optuzbama.
Ne vidim da verujuci "hriscani" lete ali vidim da nezadrzivo padaju u grobove.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.