Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 16:03:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je moralno nemati decu?  (Pročitano 24593 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6424
Evo jos nesto,pogledajte koliko u danasnje (ne) normalno vreme koliko maloletnica radjaju decu! One i su i same deca a vec imaju dete.Koliko je to dobro i zdravo? Kako ce ta deca odrasti i sta ce nauciti od majke koja i sama dete? Koja ni skolu nije zavrsila i jos uvek zivi kod roditelja,koja nezna sta je zivot i zivotni problemi,koja nezna ni sta je samostalnost...jednom recju nezna sta je zivot!

Opet kazem,neslazem se nikako sa tim stavom da ljudi koji ne zele decu da su sebicni,jer mi neznamo razloge zasto ti odredjeni ljudi nezele decu i nemozemo suditi o tome...Mislim da je mnogo bolje ne roditi dete nego ga roditi da se pati...(ovo pati se moze sad tumaciti na razne nacine,ali po meni netreba ad se pati ni nakoji nacin)  Smile

@Vojvoda,to sto su tvoj otac i stricevi zavrsili skolu to je druga tema skroz,postoje deca koji su odrasli u domu pa su zavrsili fakultete...Nisam mislila da siromasni ljudi uopste nezavrse skolu,ali velika vecina ne zavrse jer roditelji nemaju da ih iskoluju,cak nemaju dovoljno ni za hranu!
Evo ti primer iz moje familije,moj otac je 8-mo dete od njih 11,deda je bio zarobljenik u Nemackoj,i kad se vratio razboleo se,imao je rak i posle godinu dana je umro...Baba je ostala sama sa 11 dece,nijedno od njih nije zavrsilo ni srednju skolu a ne nesto vise,jer su starija deca radila da bi pomogli majci oko odgajanja mladjih,kasnije ovi mladji kad su odrasli su se sami iskolovali...
A zasto je bilo toliko dece,zato sto je moja baba bila nazarenka i njima je po veri zabranjen abortus (mada u ono vreme nije ni bilo abortusa,mozda jeste,ali...) ali sad je to opet neka druga tema,jer je ovde vera u pitanju...
Uglavnom,sta hocu da ti kazem,da moja baba nije imala sta da pruzi svoj toj deci,da su deca isla gola i bosa,neobrazovana (vecinom) i sta su oni mogli da nauce onda svoju decu? (sto je NEKRON rekao,poezija itd...)

A evo drugi primer,babin brat je imao jednu cerku kojoj je pruzeno sve,skolovanje cak i fakultet,mnogo laksi zivot,pa cak i kad se osamostalila imal aje roditelje koji su uvek mogli da joj pomognu...

Moja poenta svega ovoga je da ako vec rodimo dete treba da mu olaksamo ovaj zivot koliko mozemo,a ne da ga prepustimo na milost i nemolost da se samo stara o sebi od 15 godina jer imamo jos 10 -oro dece o kojima moramo da brinemo...Nadam se da razumete sta hocu da kazem Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
@Laslo
Razumijemo se!

@NEKRON
Oprosti, ali tvoj stav je nesto bolesTno! Mislis da se trebaju uvesti testovi, pa ko prodje da ima djecu ko padne nista? Nije imao dovoljno informacija u svojim DNK i ispusio je! Ti bi trebao da napises nastavak 1984!

@ sanjica_21
Potpuno pogresno!
Mi znamo zasto se ljudi ne odlucuju da nemaju djece! Jednostavno iz sebicnih razloga! 90% iz tog razloga, 10 % iz nekog drugog, recimo, bolest jednog partnera!
Naveo sam ti svoj porodicni primjer da se i siromasna djeca skoluju. To ko ima para naravno odlucuje kolike ce neko sanse imati u zivotu, ali i nije od presudnog znacaja. Imas bezbroj bogate djece koja umru prije 18 jer su se malcice drogirala ili su sjela u jebena kola ili... Isto tako imas bezbroj ljudi koji su sada ili bogati ili cjenjeni ili skolovani a da poticu iz siromasnih porodica. Moj otac nije manjina, vec je takvih podosta! Znam takodje doktora nauka (ime necu spominjati) koji je orastao u sirotistu. Dakle sanse zavise i od nas! Od toga koje nam vrijednosti roditelji usade, koliko nas podrzava drzava, okolina itd.!

To da li neko zeli da ima djecu treba da odlucuje srcem, a ne digitronom! Ja zelim da imam mnogo djece i trudit cu se da im obezbjedim ono osnovno i da ih osposobim da zive kao ljudi! Mozda im necu ostaviti kuce sa bazenom, ali cu se truditi da postanu ljudi!

To sto je neka maloljetnica rodila ne znaci nista! Ako bude voljela svoje djete siguran sam da ce biti dobra majka u svakom pogledu! Imas zena (i ljudi) koji su zreliji od drugih iako su od njih mladji 10 godina, a i neki ljudi odrastraju u teskim situacijama! Isto tako, niko joj ne moze zabraniti da rodi! To sto su maloljetnice (po tvojim rijecima) sve cesce trudne, je poremecaj drustvenoih vrijednosti i jedna tragedija drustva, ali ovdje se prica o ljudima koji ne zele da imaju djecu, a ne onima koji su slucajno ili kako vec zatrudnili! Ako smartras da maloljetnice ne bi trebalo da radjaju onda zakonom zabrani seksualne odnose prije punoljetstva i sprovodjenjem zakona rijesi problem!

Racunice o tome koliko koje djete ima uglavnom sprovode odrasli, ne djeca! O tome koliko djece treba da imamo odlucujemo mi i to uglavnom po tome koliko mozemo sutra da im damo! Moji imaju dvoje djece! Ja i brat! Ja bih licno volio da imam jos jednog brata i jednu sestru, pa makar ne imao svakih dva-tri mjeseca za nove patike, svake godine za more, da imam TV u svojoj sobi sa svim ostalim sranjima... Ali znam da postoje i ljudi koji su sretni jer su jedino djete i stalno mi seru kako imaju sve samo za sebe i kako imaju samo svoju sobu... Ja to smatram za bolesno!
Isto tako, ovdje je rijec o ljudima koji ne bi da imaju djece, a ne o tome zasto se neko ne odlucuje da ima vise od jedno ili dvoje! Ja mogu da shvatim i kada ljudi kazu da zele da imaju dvoje djece jer zele da im obezbjede sve, ali ako neko kaze da ne zeli da ima djece iz ovog ili onog raloga onda je on za mene izopaceni sebicnjak!

@Arianna
Smatram da bi mi zivot bio besmislen kada ne bih imao djece! I vjeruj mi da oni koji ne mogu da imju djece smatraju svoj zivot veoma siromasnim! Imam kumu koja nema djece i vjeruj mi da joj nije ni malo lako! Moja tetka nema djece i vjeruj mi da ni njoj nije ni malo lako! Imam kumove koji su jedva dobili djete i treba da vidis kako se voli to blego za koje su se molili bogu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6424
@Vojvoda
Jeste da smo totalno skrenuli sa teme,zato necu pisati nista sto nije vezano za temu,neslazem se sa tobom,ali svako ima pravo na svoje misljenje i to postujem...Tako postujem i tvoje misljenje,iako je moje da potpuno razumem ljude koji ne zele decu...

Opet ponavljam da niko nikome ne moze da sudi dali ce imati dece ili ne,tako ni mi nemozemo nikoga osudjivati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Podseticu vas sve samo na jednu stvar...
Ne postoje losa, pogresna misljenja, vec samo misljenja sa kojima se slazemo i ona sa kojima se ne slazemo. Dakle misljenje je individualna stvar koju niko ne mora da objasnjava..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: SerbianFighter
Laslo slazem se sa tobom, ali ipak... ja malo naginjem na nazi stranu, pa nemoj bas tako spominjati treci rajh Smiley bilo je i gorih vremena u istoriji

Ma to ja zbog drugih.... A da je bilo gorih vremena, bilo je. Odmah iza Trećeg Reicha.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 86
Citat: SerbianFighter
Podseticu vas sve samo na jednu stvar...
Ne postoje losa, pogresna misljenja, vec samo misljenja sa kojima se slazemo i ona sa kojima se ne slazemo. Dakle misljenje je individualna stvar koju niko ne mora da objasnjava..

Ne mozete da shvatite kakva je to ljubav,kada je jednom dobijete ona se samo uvecava.Samo jedan pogled moje cerke baca sve iza mene,nevini i cisti.Mislim da je pogresno odreci se tog osecanja ali svako o sebi odlucuje.
IP sačuvana
social share
Nemam reci.[size=18px][/size]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6095
mob
Apple iPhone
Zamislite svet bez genija poput mene. Kako da ne bude nemoralno molim vas???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
O.K.! Ja sam fanatik, ali si me sada ti uzdrmao u mom stavu! :wink:  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Ovo je pitanje vrlo zanimljivo, a budući da je to donekle moje područje smatram se pozvanim da se uključim u raspravu. ( To mi je inače prvi put.) Prema nekim moralnim teolozima neimanje djece u braku je direktno usmjereno na škrtost , jer te osobe nisu spremne podijeliti sebe i svoje sa djecom. Naravno, ovdje moramo uzeti u obzir da su supružnici u stanju imati djecu.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 755
mob
Nokia 3110c
Pa otprilike se slazem s tobom. Skrtost je u pitanju i to velikaaaaaaaa.
IP sačuvana
social share
kama, al' ne sutra - danas bre
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 16:03:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.