Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je islam vera ljubavi i tolerancije?  (Pročitano 68771 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung S7
Херрос

Да познајеш религију (Ислам и Хришћанство) и историју,а очигледно их не знаш баш добро,знао би за чињенице које сам изнео и за које сам ти рекао добронамерно и без вређања као што ти то сад радиш (и то показује ко је заиста фанатик,да ли ја или ти који си спреман да тек тако некога,ко те није увредио ни са чим,окарактеришеш овим погрдним називом!),да мало прочиташ неке ствари које су опште познате људима који озбиљно прилазе одређеном питању,јер ме је мрзело,искрено речено,да пишем о свему што знам,а веруј ми могао бих да пишем подоста...у сваком случају...све најбоље ти желим! Smile

Ok izvini na uvredi... Smile

Mada mi nisi odgovorio na pitanje koje sam postavio iznad.Iskristalisacu pitanje:

1.1941 godine je Britanska kolonija vladala Palestinom,Egiptom...itd.Jevreji su trazili sopstvenu drzavu na Palestinskom tlu..(Ako se secamo prvog bombasa samoubice jevrejina....u hotelu..koji je danas Sinonim borbe, a ne terorista kao Palestinci) koju su i izdejstvovali od Britanaca.Palestinci su znali sta ih ceka.......pa sta sad treba da cute??

2.Zasto si naglasio da se Islam udruzivao sa Nacistima....kad to jednostavno nije istina?

Iskreno tvoje misljenje o stanju na Bliskom Istoku i ko je varnica u tom regionu..ko upada nepozvan,okupira i slicno??

Zasto mislis da je Islam netolerantan kao sirova religija......ne pricam o ljudima.

Pozdrav!

IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Сутра ћу о томе.Лаку ноћ! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6120
Citat
Danas je najbrže rasteća religija u Americi Islam. Najbrže rasteća religija u Evropi je Islam

mislim da ovo ipak ima veze sa natalitetom i sa tim kako se vrsi popis, cisto sumnjam da u S.A arabiji sme neko da kaze da je ateista a verujem da ih ima puno kao i svuda  Smile
secas se slucaja nemackog avganistanca koji je presao u hriscanstvo pa kad je otisao kuci za malo da ga osude na smrt, jer boze moj prelazak u drugu religiju je kaznjivo smrcu ... ili dva homoa iz maroka koji su zapalili u holandiju jer de smes da budes derpe u maroku  Smile
takodje koliko znam u americi je najveca religija u porastu katolicanstvo i to samo zbog latinosa ...
slusao sam jednog naseg ministra koji inace pripada nacionalnoj manjini koji je rekao da postoje dve muslimanske zemlje gde se prelazi iz islama u katolicanstvo, alzir i albanija, samo koga to uopste briga ...  Smile
« Poslednja izmena: 15. Dec 2008, 03:02:45 od boki282 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Znao sam da će odgovor na moj komentar o povećanju broja muslimana u svijetu biti da je on rezultat velikog nataliteta, što jeste jedan od uzroka naravno, ali kada govorimo o državama zapada i uopšte nemuslimanskim zemljama onda natalitet ne igra ulogu jer muslimani prema njihovom pravnom sistemu nemaju pravo na "poligamiju".
Postoje i druga istraživanja ove vrste mada neznam koliko su pouzdana.
Recimo konkretno u Presu sam prije nekoliko pročitao naslov koji je nosio naziv, "HRIČĆANSTVO ODUMIRE" i u njemu stoji:" Hrišćanstvo će izumreti za manje od 100 godina, a broj muslimana će se uskoro udvostručiti, pokazala su istraživanja ortodoksne jevrejske organizacije „Ajš„ iz Britanije. Analiza novih religijskih trendova, koju je uradila ta organizacija, govori da hrišćanstvo u celom svetu propada zbog svojih konzervativnih i zatvorenih razmišljanja."
Ove podatke iznosim samo zbog toga da kroz podatke o prihvatanju Islama pokažem da On nije onakav kakvog ga nažalost opisuju mnogi .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Fasizam je slican islamu, tako da islam nema veze sa tolerancijom.

Aj bolje cuti kad nisi potkovan ....nekim znznjem.To bi znacilo i da je Hriscanstvo tako, jer Islam je bar 60% prihvatio od starog zaveta.
Pa mnogi ratovi su se desavali zbog religije tako da je svaka religija ista samo sto je islam radikalniji da se tako izrazim.
« Poslednja izmena: 17. Dec 2008, 01:38:28 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6120
Znao sam da će odgovor na moj komentar o povećanju broja muslimana u svijetu biti da je on rezultat velikog nataliteta, što jeste jedan od uzroka naravno, ali kada govorimo o državama zapada i uopšte nemuslimanskim zemljama onda natalitet ne igra ulogu jer muslimani prema njihovom pravnom sistemu nemaju pravo na "poligamiju".
Postoje i druga istraživanja ove vrste mada neznam koliko su pouzdana.
Recimo konkretno u Presu sam prije nekoliko pročitao naslov koji je nosio naziv, "HRIČĆANSTVO ODUMIRE" i u njemu stoji:" Hrišćanstvo će izumreti za manje od 100 godina, a broj muslimana će se uskoro udvostručiti, pokazala su istraživanja ortodoksne jevrejske organizacije „Ajš„ iz Britanije. Analiza novih religijskih trendova, koju je uradila ta organizacija, govori da hrišćanstvo u celom svetu propada zbog svojih konzervativnih i zatvorenih razmišljanja."
Ove podatke iznosim samo zbog toga da kroz podatke o prihvatanju Islama pokažem da On nije onakav kakvog ga nažalost opisuju mnogi .

moguce, mnoge velike religije su se ugasile i svet nije stao nego se i dalje pokrece i ko zna moguce je da ce biti novih religija u buducnosti ...
nisi ti mene razumeo, raste broj muslimana ali raste i broj ateista i sad ih ima vise nego ikad ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Kao i sledbenika takozvanih new age religija. Mada mi hrišćanstvo ne deluje mnogo konzervativno i zatvoreno. Naprotiv. Čak mislim da je to razlog zašto hršćanstvo gubi sledbenike.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
moguce, mnoge velike religije su se ugasile i svet nije stao nego se i dalje pokrece i ko zna moguce je da ce biti novih religija u buducnosti ...

Чисто да напоменем...
Црква Христова (за мене је то Православна Црква,једина изворна,аутентична,непроменљива и истинита чуварка спасоносне истине Христове!) је неуништива! "Небо и земља ће проћи,али речи моје остаће довека!" (Мат.24,35):Каже Господ.Рече Господ још и својим ученицима,али поручује и нама:"На стени овој (Петар,тј вера Петрова коју је изрекао тада,а то је да је Христос,истинити Бог,Син Божији и Месија) сазидаћу Цркву своју и врата паклена је неће надвладати" (Мат.16,18). Све ће проћи у овој историји,као што је и пролазило...и религије и политике и разне државе,али једина Истина у свим световима Христос,се не може уништити...Он је Бог и Син Божији који ће опет доћи и "тада ће се показати знак Сина човечјега на небу, и закукаће сви народи на земљи, и угледаће Сина човечјег где иде на облацима небеским са силом и славом великом.I послаће анђеле своје с трубом гласовитом и сабраће избране његове од четири ветра, од једнога краја небеског до другог" (Мат24,30-31).Јер заиста,речи Његове "Ја сам Пут, Истина и Живот. Нико неће доћи к Оцу до кроз мене" (Јован,14,6) важе за све,увек и довека!Амин!
« Poslednja izmena: 17. Dec 2008, 13:41:50 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Citat
Христос,се не може уништити...Он је Бог
Nigde u Bibliji nećete naići na rečenicu da Isus(Isa a.s) kaže "ja sam bog" ili "obožavajte me",nigde.
U ovome se ogleda suštinska razlika između dvije vjere a rasprava o ovome, iako po meni veoma poželjna, nije dio teme, ali kad smo već tu samo jedno pitanje me interesuje.
Šta Isusa čini Bogom?
Citat
...и Син Божији који ће опет доћи и
Muslimani takože vjeruju u ponovni dolazak  Isaa a.s.
Puno je sličnosti između Islama i Hrišćanstva, neki Hrišćanski teolozi smatraju da je 70% Kur"anskog sadržaja prihvatljivo za Hrišćane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung S7
Citat

Чисто да напоменем...
Црква Христова (за мене је то Православна Црква,једина изворна,аутентична,непроменљива и истинита чуварка спасоносне истине Христове!) је неуништива! "Небо и земља ће проћи,али речи моје остаће довека!" (Мат.24,35):Каже Господ.Рече Господ још и својим ученицима,али поручује и нама:"На стени овој (Петар,тј вера Петрова коју је изрекао тада,а то је да је Христос,истинити Бог,Син Божији и Месија) сазидаћу Цркву своју и врата паклена је неће надвладати" (Мат.16,18). Све ће проћи у овој историји,као што је и пролазило...и религије и политике и разне државе,али једина Истина у свим световима Христос,се не може уништити...Он је Бог и Син Божији који ће опет доћи и "тада ће се показати знак Сина човечјега на небу, и закукаће сви народи на земљи, и угледаће Сина човечјег где иде на облацима небеским са силом и славом великом.I послаће анђеле своје с трубом гласовитом и сабраће избране његове од четири ветра, од једнога краја небеског до другог" (Мат24,30-31).Јер заиста,речи Његове "Ја сам Пут, Истина и Живот. Нико неће доћи к Оцу до кроз мене" (Јован,14,6) важе за све,увек и довека!Амин!

Kao sto rekoh, nisi za ovu temu jer si apsolutan, sto ce reci da izmedju tebe i nekog radikalnog muslimana nema razlike, osim sto se ti molis krstu , a on Alahu.
Kao sto sam rekao akan1303-u kada se tako izrazio na ovoj temi i tebi cu.
I opet ...nisi mi odgovorio na pitanja koja sam ti naveo gore.
Pa ti si ucen covek...u cemu je problem?
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.