Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je general R. Mladic pretio praznom puskom !??  (Pročitano 19720 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
u nekim zapadnim krugovima se pretpostavljalo da je SFRJ posedovala ovu balistichku raketu srednjeg dometa . chak je i seselj jedno vreme pretio njome , a njegove pretnje nisu uzimane bash neozbiljno kao kod nas . moguce je da je zbog slichnosti jednostavno zamenjen sa sistemom luna ,ali je moguce i da je stvarno bila u posedu nashe vojske. to je danas teshko reci jer mi ne znamo shta se tachno desilo ni sa lunama.

http://www.enemyforces.net/missiles/otr_22.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/TR-1_Temp
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 6300
Lune su sada pretvorene u škljopociju poznatiju pod nazivom Orkan II, tj. na kamion ZIL-135 koji je nosač rakete Luna su postavljene 4 cevi za lansiranje raketa Orkan. Rakete Luna su izbačene iz upotrebe (ili potrošene) pošto su se tokom rata pokazale kao jako neprecizne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Lune su sada pretvorene u škljopociju poznatiju pod nazivom Orkan II, tj. na kamion ZIL-135 koji je nosač rakete Luna su postavljene 4 cevi za lansiranje raketa Orkan. Rakete Luna su izbačene iz upotrebe (ili potrošene) pošto su se tokom rata pokazale kao jako neprecizne.

Dosta neprecizne, mogo si da pogodis grad al ne i kucu. A i rakete su bile vec dosta stare i kasnije lose skladistene tako da je skart 100%
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Rakete Luna su izbačene iz upotrebe (ili potrošene) pošto su se tokom rata pokazale kao jako neprecizne.

CEP ovih raketa se navodi izmedju 500 i 700 m . to je sasvim dovoljno za funkciju za koju su namenjene (teror oruzje) ,a ako se napune kasetnom municijom mogu da se gadjaju i neki strategijski ciljevi (aerodromi ,komandna mesta ,veca skladishta i sl ...)

glavni problem je mali domet ,svega 70 km . e sad ,moja pretpostavka je da je i ovo oruzje unishteno a ne potrosheno ,i to sve zbog navodne "kontrole naoruzanja" . slichno su zavrshili i PVO sistemi SA-2 (S-75 Dvina) .kao PVO oruzje su bili zastareli ,ali su zbog velikog dometa mogli da budu korisceni kao oruzje Z-Z . tu su mozda i neke protivbrodske rakete al ne bih sad o tome.

elem , izgleda da je nekom bilo stalo da SRJ ,a posle i srbija , nema nikakvu mogucnost detanta i uzvracanaj po strategijskoj dubini protivnika ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
mislis da je unisteno??
ja iskreno sumnjam...mozda je za javnost unisteno.....ali sve sto je bilo ispravno ostalo i moglo da se korsiti je sacuvano...niko nije lud da unisti sve..pogotovo kad imamo ovako dobar komsiluk....to je makar moje misljenje...
nego kad smo vec kod vojske..nesto sam nacuo da nasi spremaju novi tenk?znate li sta o tome?kazu da ga prave ga u saradnji sa rusima.....mozda nije tacno...to sam cuo negde u prolazu..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mislis da je unisteno??
ja iskreno sumnjam...mozda je za javnost unisteno.....

mlad si i zelen  Smile ...  ne unishtava se to za javnost ,vec postoji ta OEBS kontrola naoruzanja kojoj mora da se prijavi svaki veci komad naoruzanja ,tako da oni bolje znaju chime raspolazemo nego mi obichni ljudi .

a i kad bi pokushali neshto da sakrijemo , nasha vojska je nazalost operativno probushena . necu sad da pominjem ljude koji su do juche radili u vojsci ,a sada su "savetnici" po raznim ambasadama  Smile

i na kraju ,tu je nasha dobra vlada ....  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
mislis da je unisteno??

mlad si i zelen  Smile ...  ne unishtava se to za javnost ,vec postoji ta OEBS kontrola naoruzanja kojoj mora da se prijavi svaki veci komad naoruzanja ,tako da oni bolje znaju chime raspolazemo nego mi obichni ljudi .

a i kad bi pokushali neshto da sakrijemo , nasha vojska je nazalost operativno probushena . necu sad da pominjem ljude koji su do juche radili u vojsci ,a sada su "savetnici" po raznim ambasadama  Smile

ma znam ja za tu kontrolu...ali opet se nadam da su nasi nesto ustekali Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mislis da je unisteno??

Znalo se i za vreme Juge sta se sve imalo. Ovamo se suskalo o supertajnim oruzjima i podzemnim bazama al stranci su sve znali. Znas gde je sta kupljeno, gde sta prodje, gde je sta prodano. Jedino se slabo znalo sta je u kom stanju jer nisu znali toliko sta je JNA prioritetno odrzavala, mada i to procuri.
A posle raspada Juge naravno mnogi oficiri iz drugih republika vise nisu bili obavezni da cuvaju neke stroge tajne pa je i tu dosta informacija procurelo.
I na kraju opsta bezparica i oficiri u nuznom smestaju su ucinili svoje  Smile

mislis da je unisteno??

ma znam ja za tu kontrolu...ali opet se nadam da su nasi nesto ustekali Smiley

Ehehe, nema tu steka, igra se sa otvorenim kartama a pogotovo kad znaju tacno sta je u kom magacinu a neke sisteme ne mozes tek tako da preselis na drugu lokaciju. Recimo da prebacis deset kamiona sa "Lunama" malo upada u oci kad zakrcis put
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 137
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.206.1
"Yugoslavia had purchased 4 Scud B launchers from Soviet Union in late 80's.They were used in the Bosnian war."
Citat sa jednog sajta. Inace na Wikipediji pise: "Yugoslavia (Scud-B)-retired"

ha, ha.. a da li ste znali za ovo? izgleda nije prazna puska...
must see! : http://www.missilethreat.com/missilesoftheworld/id.102/missile_detail.asp
« Poslednja izmena: 18. Okt 2009, 22:39:39 od nascovek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Na internetu svasta pise, na kraju je i sam Seselj priznao da je pretio praznom puskom u cilju propagandnog rata i tako izdejstvovao odlaganje vazdusne intervenije NATO protiv bosanskih Srba.

Luna je imala ogroman CEP i u praksi se izuzetno lose pokazala, naslusao sam se prica o njenim promasajima, mada je verovatno bila pre u pitanju zastarelost sistema u upotrebi.

Dvina je sklonjena ne zbog kontrole naoruzanja vec komplikovane upotrebe i izuzetno toksicnog (tecnog) goriva kojim se punile rakete pre upotrebe. Samo rukovanje gorivom je (izmedju ostalog) onemogucavalo mobilno ratovanje, a i onako je prilicno nepokretan. Ima sjajan domet, ali u ratu sa NATO bi bio laka meta. Posle nekog vremena nije vise ni bilo dovoljno iskusnih ljudi da njome upravljaju.  Na kraju i rakete imaju rok upotrebe kao i sve ostalo.

Raketa sa najvecim dometom koju smo imali je bila u protivbrodskom sitemu BROM (Baterija Raketa Obala More) a zapravo protivbrodski mobilni sistem P-20 Rubež-E (Nato oznaka - SS-N-2C Styx), koja je po raspadu drzavne zajednice ostala u CG a kasnije prodata Egiptu. Rakete Styx imaju domet 80 km i bojevu glavu 513 kg.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2009, 23:27:45 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.