Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Filaret ratni profiter i zasto vise ne priznaje SPC?  (Pročitano 1536 puta)
30. Avg 2014, 16:35:43
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 36.0.1985.143
mob
Apple 15
VLADIKA FILARET: Više ne priznajem Srpsku pravoslavnu crkvu!

- Nikakvi ste ljudi, nikakav smo narod, ako čekamo da nam neko iz Evrope donese tanjir čorbe- naveo je Filaret. Kritikovao je sankcije prema Rusiji i one koji su ih uveli Moskvi nazvao "bedama". Pozvao je srpske i crnogorske zvaničnike, "kojima su usta puna EU da ponekad pomenu i Rusiju"

Vladika mileševski Filaret izjavio je da ne priznaje Srpsku pravoslavnu crkvu “jer se mnogo promenila i nije više što je nekad bila”. Filaret je to rekao pre dva dana u selu Premćani kod Pljevalja, gde je učestvovao na slavi manastira Dovolja. Njegov govor se uglavnom odnosio na politička pitanja.

On je u uvredljiv kontekst stavio nemačku kancelarku Angelu Merkel, vređao istaknutu zvaničnicu EU Ketrin Ešton i kritikovao politiku Podgorice i Beograda prema Briselu, Moskvi i Ankari.

Vladika Eparhije mileševski i pored javno iznesene kritike crkvi kojoj pripada nema nameru da napusti SPC i da “izda svoju crkvu i narod”, ali je pozvao okupljenje na proslavi da poslušaju njega, “najnevaljalijeg i najgoreg vladiku” SPC.

Foto: spc.rsFoto: spc.rs

Vladika SPC je zamerio premijerima Srbije i Crne Gore, Aleksandru Vučiću i Milu Đukanoviću, zato što su učestvovali na konferenciji posvećenoj Zapadnom Balkanu koju je 28. avgusta u Berlinu organizovala Vlada Nemačke, čiji je domaćin bila kancelarka Angela Merkel, a učesnik visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Vladika smatra da Crna Gora i Srbije “ne idu dobrim putem”, jer zvaničnici samo govore o EU, dok “narod sve siromašnije živi zbog EU”.

- Nikakvi ste ljudi, nikakav smo narod, ako čekamo da nam neko iz Evrope donese tanjir čorbe- naveo je Filaret.

Kritikovao je sankcije prema Rusiji i one koji su ih uveli Moskvi nazvao “bedama”. Pozvao je srpske i crnogorske zvaničnike, “kojima su usta puna EU da ponekad pomenu i Rusiju”.

- Kažite nekad Rusija, neće vam ništa biti. Kažite i Balkan i neku drugu reč. Niste valjda toliko postali mutavi da ne znate nikakvu više reč izgovoriti od EU- rekao je Filaret.

Vladika SPC je istakao da Turska, “koja ponovo ulazi na velika vrata” na ove prostore, “nije prijatelj srpskoj crkvi i srpskom narodu”, a saopštio je i kakva bi trebalo da bude politika prema Kosovu. Kako je rekao, “politikom nataliteta” za 20 godina bi Kosovo, “bez ijednog ispaljenog metka”, moglo vratiti pod okrilje Srbije.

(Telegraf.rs/Beta)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
Nego, jel' to onaj biznismen sto ima neke dugove  Smile

Btw - ne znam zasto muskarci koji nemaju decu redovno nesto komentarisu natalitet (ne, ne oslabadja ga to sto je svesteno lice ili kako god da se naziva)
« Poslednja izmena: 30. Avg 2014, 16:46:03 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.102
pa on je kaluđer i ne sme ...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.143
Pa znam ja da "ne sme" - ali pogledaj cak i ovde - najglasniji u pricama o natalitetu su bas muskarci koji nemaju decu - [ja nisam neki postovalac crkve (bilo koje) - za mene je to sve isto, hocu reci crkvena lica su ista kao i svi ostali, znaci imaju iste mane, vrline... ne ponasaju se oni nesto drugacije od nas obicnih smrtnika, pa ja tako i rezonujem]

Oni koji imaju decu ili barem razmisljaju ozbiljno o njima znaju kakva je to obaveza i odgovornost i koje sve teskoce nosi sa sobom a usudila bih se reci da ce oni pre razmisljati (ne pravilo ali) o svojoj okolini nego oni bez

Ja sam ovde dala samo svoje vidjenje stvari Smile
« Poslednja izmena: 30. Avg 2014, 18:04:02 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Мени се увек чини да они који имају најбоље услове за децу немају децу...

А,истина, деца су велика обавеза...а људи су постали превише себични...не желе обавезе и да се жртвују... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0

Pa lako je njemu sa tudjim gloginje mlatiti  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Btw - ne znam zasto muskarci koji nemaju decu redovno nesto komentarisu natalitet (ne, ne oslabadja ga to sto je svesteno lice ili kako god da se naziva)

Zato što mafija u crnom mora stalno o nečemu da melje. Ako ne o bogu, onda melju o Rusiji. Ako ne melju o Rusiji, melju o Kosovu. Ako ne melju o Kosovu, melju o poštenju i životu u skladu sa božjom voljom,što je naravno za 80% njih misaona imenica. Prosto, mora stalno o nečemu da se melje.

Pa lako je njemu sa tudjim gloginje mlatiti  Smile

E to. Upravo to.
« Poslednja izmena: 30. Avg 2014, 19:01:08 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.102
Pa znam ja da "ne sme" - ali pogledaj cak i ovde - najglasniji u pricama o natalitetu su bas muskarci koji nemaju decu - [ja nisam neki postovalac crkve (bilo koje) - za mene je to sve isto, hocu reci crkvena lica su ista kao i svi ostali, znaci imaju iste mane, vrline... ne ponasaju se oni nesto drugacije od nas obicnih smrtnika, pa ja tako i rezonujem]

Oni koji imaju decu ili barem razmisljaju ozbiljno o njima znaju kakva je to obaveza i odgovornost i koje sve teskoce nosi sa sobom a usudila bih se reci da ce oni pre razmisljati (ne pravilo ali) o svojoj okolini nego oni bez

Ja sam ovde dala samo svoje vidjenje stvari Smile

ljudi se s godinama menjaju. on je verovatno shvatio nešto što mi još uvek nismo. meni je dovoljno što nije u patrijaršiji, samim tim ima moje poštovanje. ne nosi italijanske cipele i mantiju od onog skupog materijala.
opasnije je kad neki političar kaže da se bori za budućnost u koju veruje, a kadrovi su mu jalovi i ne produktivni. onda se zapitam kakvu budućnost.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sve je ok, znam ko si, no hard feelings ;)

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 762
Zastava Munze Konza
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.07.0
mob
Samsung GalaxyS3
Filaret je budala, njega ne treba ni komentarisati.
IP sačuvana
social share
Kill all my demons and my angels might die too
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.102
kako se samo usudio da pljuje po eliti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.